Knutselideeën

Knutselen met stokken voor jong en oud: ideeën voor stijlvolle decoratie en geweldig handwerk

knutselen met stokken gekleurde natuurlijke materialen

In het artikel van vandaag hebben we originele en spannende ideeën voor u verzameld over het onderwerp “ambachten met stokken en takken”. De volgende handwerkprojecten zijn eenvoudig uit te voeren en zijn even geschikt voor meisjes als voor jongens. Natuurlijk is er niets mis met het doen van enkele suggesties voor geweldige familieprojecten. Zoals bekend is de natuur een ware schat aan knutselmaterialen die vooral jongeren waarderen. Kinderen verzamelen en onderzoeken graag met grote belangstelling. Staan er takken en twijgen opgestapeld in je gang thuis of staat er een emmer vol stenen rond, dan zal dit bericht je interesse wekken en je kleintjes blij maken.

Knutselen met stokken voor jong en oud – kleur toevoegen aan natuurlijke materialen

verf takjes van stokken theelichthouders in felle kleuren

Als ze gaan wandelen, nemen kinderen, vooral de jongens, graag stokken mee naar huis als schatten. Als natuurlijk materiaal zijn ze te vinden in verschillende vormen en structuren. Zoals je kunt raden en uit eigen ervaring al weet, zijn er eindeloze ontwerpmogelijkheden voor handwerk met stokken, twijgen en takken. De kinderen kunnen de stokjes in geweldig speelgoed veranderen en de volwassenen kunnen ze gebruiken om prachtige decoratieve voorwerpen te toveren.

wanddecoratie ombre tinker met stokjes groen blauw

Als je knutselt met hout uit het bos, hebben jij en je geliefde de mogelijkheid om veel kleur te brengen in je meesterwerken gemaakt van stokken en takken. Laat uw kinderen de verzamelde stokjes gewoon naar hartenlust schilderen. Uiteindelijk maakt het niet uit of je kiest voor een mooi gestreept patroon of voor meer uitgebreide decoraties in Aboriginal dot-stijl, want de geverfde stokjes zien er gewoon geweldig uit. De verzamelde vondsten kunnen worden beschilderd met acryl- of temperaverf. Van de kleurrijke takken kan dan veel worden ontworpen.

verf takken sticks hout ombre wanddecoratie

Bij het knutselen met takken en twijgen ontstaan ​​bijvoorbeeld prachtige wanddecoraties die overal in het appartement kunnen worden opgehangen. Je bent van harte welkom om de stokken in verschillende kleurnuances te schilderen en zo een decoratief canvas te ontwerpen dat er natuurlijk, maar ook modern en fris uitziet. Van stokjes die je niet per se op dezelfde maat hoeft te knippen, kun je een mooie theelichthouder maken, die zowel de salontafel als je keuken kan versieren.

kinderen knutselen met stokjes, verftakken, kralen

Als je kind tijdens de laatste wandeling een vork heeft ontdekt, kun je er een geweldige twill van maken of gewoon mooie houten kralen of knopen van verschillende groottes aan hangen. Zo kunnen de kleintjes het stokje met de twee takken beschilderen en het handvat desgewenst met wol omwikkelen. Voor de keper heb je nog een metselwerkelastiek nodig, dat aan beide uiteinden van de takvork wordt geknoopt. Indien gewenst kan er een stuk leer aan het rubber worden bevestigd. Nu kunnen de kinderen zich echt uitleven in de buitenlucht.

Mobiel knutselen met stokken en wol

knutselideeën mobiel knutselen met stokken

Je kunt ook een geweldige mobiel maken om aan stokken te sleutelen. Ook hier zijn de vormgevingsmogelijkheden talrijk. In plaats van de twijgen en takken te verven, kun je ze eenvoudig omwikkelen met gekleurd wollen draad. Dit ziet er ook nog eens erg decoratief uit en kan ook door kleine kinderhandjes gedaan worden. Kort de stokjes eerst in tot de gewenste lengte. Dan kun je de wol in de gewenste kleur in een lus knopen en aan het stokje binden.

kinderen maken mobiele natuurlijke materialen met takken

Wikkel vervolgens de stokjes eenvoudig met de draad en wikkel of lijm de uiteinden. Nu kun je de vorm kiezen. Moeten de met touw omwikkelde stokken horizontaal of verticaal aan elkaar worden gebonden? Probeer gewoon uit welk model visueel het beste bij u past. Je bent van harte welkom om de stokjes in een driehoek of ruit te binden en andere natuurlijke materialen zoals dennenappels of kastanjes in de bonte compositie op te nemen.

Kerstboomversieringen maken met stokken en takken

knutselen met houten kerstboomversieringen wol

Als de pre-kerststemming je al heeft gegrepen en je al aan het bedenken bent met welke mooie ornamenten je de kerstboom dit jaar gaat versieren, kun je dit geweldige, eenvoudige, maar ongelooflijk aantrekkelijke kerstornament misschien nadoen. Voor de driehoekige vorm hoef je alleen maar de stukken hout stevig aan elkaar te binden zoals op de afbeelding te zien is. Anders kun je in een paar eenvoudige stappen ook een ster vormen. Als je kleur wilt toevoegen aan het zelfgemaakte ornament, kun je wol in verschillende kleuren rekken en een uniek sieraad maken.

Maak een bijzondere kerstboom met stokken

Kerstboomdecoratie knutselen met stokken

Wilt u dit jaar op het kerstfeest indruk maken op uw gasten met een zelfgemaakte in plaats van een echte kerstboom, dan is deze kerstboom wellicht een geschikt idee voor u. Eerst worden de stokken ingekort met een snoeischaar of een zaag en samengebonden met een koord. Maak een lus aan de bovenkant om hem op te hangen en versier de unieke boom zoals jij dat wilt. Kleine glazen bollen, kleine decoratieve geschenken, strikken en andere decoratieve figuren vormen een mooi figuur aan de boom.

Kerstdecoratie dennenboom bevroren stokken

Als je je kerstdecoratie thuis in harmonie met de natuur wilt ontwerpen, kun je met de juiste decoratie het ijzeren en besneeuwde landschap in de warme en gezellige woonkamer brengen. Spuit de stokjes in met witte verf en glitterspray en lijm de stukken hout aan elkaar zodat ze een tipi vormen. Enkele ijzige kegels maken de winterdroom compleet. Zet je kunstwerk op de schoorsteenmantel of op de vensterbank en creëer een geweldige kerstsfeer.

Tinker fotowand met natuurlijke materialen

fotowand natuurlijke materialen knutselen met kinderen

Als je de zomer dit jaar nog niet wilt laten gaan, kan zo’n creatieve fotowand je helpen om de warme en zonnige herinneringen het hele jaar door vast te houden. De stokjes kunnen naar wens met kleur of draad worden versierd en aan elkaar worden vastgemaakt zoals de mobiel hierboven. Nu kun je de foto’s van je laatste vakantie met clips ophangen.

Tinker weefgetouwen met stokken

knutselstokjes met kinderen natuurlijke materialen

Als je je kinderen wilt laten zien hoe ze mooie decoratieve objecten kunnen maken van de natuurlijke materialen die vaak voor de deur te vinden zijn, dan kun je ze misschien leren weven. Je hoeft hier niet eens een weefgetouw voor te maken. Een grote vertakkingsvork is hiervoor ideaal. Als alternatief kun je een vierkant vormen van stokjes en het vastzetten met touw.

kinderen weven wol met stokken takjes

Rek nu een lange draad uit zodat er een kampatroon ontstaat van kettingdraden. Nu kunnen de kinderen zich creatief uitleven en weven in dikke wol of gedraaid koord in verschillende kleuren. Voor de rest kun je kinderen weven vanaf 4 jaar. U zult genieten van het maken van verschillende stukken weefsel. De meer gevorderden kunnen uw geweven stukken een individueel tintje geven met parels of veren.

Handwerk met natuurlijke materialen bij verschillende gelegenheden

Stok tak pijl knutselaar vilt hart decoratie

Je kunt natuurlijk knutselen met takken en twijgen, niet alleen voor Kerstmis, maar voor verschillende gelegenheden. Natuurlijke materialen zijn ook goed te combineren met andere handwerkmaterialen. Als je op een creatieve manier een liefdesboodschap wilt overbrengen, kun je zelf een liefdespijl maken van een takje en wat gekleurd vilt, wat de betreffende persoon zeker niet zal missen.