Knutselideeën

Maak een Sinterklaas voor Sinterklaasdag – 20 decoratie- en handwerkideeën

Tijdens de kerstperiode is er een grote verscheidenheid aan thema’s en motieven die kunnen worden gebruikt voor knutselen om tegelijkertijd in de kerststemming te komen. Een van de meest populaire feestdagen tijdens de kerstperiode is Sinterklaasdag, vooral met de kinderen. Een zeer geschikt figuur waar op dit moment aan gesleuteld kan worden is de Kerstman zelf, hiervoor kun je verschillende materialen en dingen gebruiken, zoals we je in dit artikel zullen laten zien. Ook heel praktisch is dat je de kerstman de hele kerstperiode als versiering kunt gebruiken. Enkele geweldige ideeën met instructies over hoe u Knutselen met Nicholas hebben we hieronder samengesteld. Er zijn varianten voor zowel kinderen als volwassenen.

nicholas knutselideeën-instructies-rubberen laarzen-rood-feestelijk

Sinterklaas maakt handwerk van elk materiaal

nikolaus tinker toiletpapier rol-vilt-bril-draad-wiebel ogen

Zonder veel moeite maak je samen met de kinderen een kerstman van wc-rollen. Als je graag en vaak handwerkt, zul je de toiletrollen zeker regelmatig ophalen. Nu kun je het gebruiken en tegelijkertijd een vilten kerstman maken. Om de kerstman te maken, bedek je de toiletrol eenvoudig met het vilt dat je van tevoren hebt gesneden. Je kunt snel en gemakkelijk een bril krijgen met draad dat je om een ​​potlood wikkelt om gelijkmatige cirkels te maken.

Nicholas knutselt met kinderen – eenvoudige kerstknutsels met instructies

Kerstman knutselen met kinderen: 13 creatieve ideeën met een hoge funfactor

Kerstman knutselt met verschillende materialen – 15 geweldige ideeën

Nicholas van papieren bordje

nicholas knutselen papieren borden-watten-baard-hoed-kinderen

Elk soort kerstknutsel is leuk voor de kinderen. Toch moet u voor de kleintjes eenvoudiger instructies kiezen, zodat ze hun interesse niet verliezen. Papieren borden zijn perfect als materiaal omdat ze het handwerk er niet makkelijker op maken. Het binnenste gedeelte van de plaat is ontworpen met huidskleur. Maak de baard voor de kerstman van wattenbolletjes. Dan moet je van papier een kerstmuts maken en dan googly eyes en een rode bobbel als neus toevoegen en het gezicht is klaar.

Knutselen met kinderen voor Kerstmis

nicholas tinker driehoek-kinderen-ideeën-papptelle-baard

Als je kerstmannen maakt met papieren borden, kun je ook voor deze variant kiezen. Je krijgt twee kerstmannen uit één bord. Je gaat deze kerstman maken van een driehoek van rood kraftpapier. Lijm er een half papieren bordje op en knip het langs de buitenrand lichtjes uit. Googly eyes en een bobbel vormen het gezicht, terwijl watten de hoed sieren.

nicholas knutselt rode-papieren-borden-makkelijk-kinderen-zelf-maken

Een kerstman maken van papier is eenvoudig en leert de kinderen tegelijkertijd een schaar te gebruiken. Gebruik opnieuw een papieren bord als basis voor dit idee. Daarnaast knip je verschillende elementen zoals respectievelijk armen, handen en benen, laarzen en riemen. De baard is gemaakt van stukjes papier. Deze maak je heel snel met een papierversnipperaar.

Maak een kerstmuts en versier ermee – Hier vind je instructies en ideeën

Zo kun je een kerstmanzak maken van verschillende materialen – ideeën & instructies:

6 inspiraties voor een creatieve cupcake- en taartdecoratie voor kerst

Nicholas knutselideeën met pluche draad

nicholas-tinker-wood-ball-head-pluche-draad-hoed

Andere geweldige ideeën voor het maken van de kerstman zijn figuren die je met pluche draad of pijpenragers maakt. De varianten zijn weer talrijk. Welke u kiest, hangt volledig af van welke andere materialen u beschikbaar heeft. Bovenstaand voorbeeld heeft een body van gelakt hout waarop een houten bal voor het hoofd is gelijmd. Alleen de hoed is gemaakt van pluche draad.

Maak grappige figuren voor Sinterklaasdag

nikolaus-tinker-pluche-draadreiniger-stervorm-rood-goud-groen

Ook hier werd het lichaam zelf ontworpen met pluche draad. Deze krijgt de vorm van een ster, die net zo goed past als een motief voor de kerstperiode. Een houten bal wordt dan voorzien van oogjes en een muts en baard en wordt dan op het lichaam geplakt. Je hoeft geen rode pluche draad te gebruiken om dingen voor de kerstman te maken. Met een beige of grijze tint krijg je Scandinavische flair.

Sinterklaas maken van karton

nicholas-tinker-papier-maché-kartonnen-cone-paint-faces

Je kunt een kerstman maken van karton als je zo’n kegel hebt. De handwerkinstructies zijn echt bijzonder eenvoudig en kunnen daarom ook door kinderen worden uitgevoerd. Deze versiering is weer een wat originelere variant die afwijkt van de klassieke uitstraling van de kerstman, maar toch uiterst persoonlijk is.

Karton als knutselmateriaal

nicholas-tinker-verf-verf-modern-idee-rood-licht-blauw-wit-kegel

Je kunt ook zo’n kerstman maken van papier-maché. Of het nu karton of papier-maché is, verf eerst de kegel. Rood is weer een klassieker, maar kan ook vervangen worden door een andere kleur en gecombineerd worden met andere kleuren. Laat tijdens het schilderen een halve cirkel vrij voor het gezicht, waarop u twee punten schildert en een bobbel lijmt. Je kunt de punt van de kegel ook versieren met een klein bobbeltje. Je kunt zulke kerstmannen ook in overmaat maken.

Instructies voor het maken van de Kerstman met Lego

nicholas-tinker-lego-idee-instructies-eenvoudige-bouwstenen

Als je kind veel bouwstenen heeft, is dit het juiste moment om er feestelijke figuren van te maken. En aangezien we het toch over de kerstman hebben, hebben we hierboven ook instructies voor je hoe je een Lego kerstman maakt en welke bouwstenen je daarvoor nodig hebt. Dit knutselidee zal zeker heel leuk zijn voor je kind.

Kerstmannen gemaakt van kaneelstokjes

nicholas-tinker-kaneelstokje-grappige-idee-decoratie-trailer

De geur van kaneel is bijzonder aangenaam en vooral typisch tijdens de kerstperiode. Om het in de kamers te verdelen, kun je een schattige kerstman maken van kaneelstokjes en deze decoratie in huis verdelen. Aan het ene uiteinde van de kaneelstokjes lijm je garen in de vorm van een lus en kun je de versieringen ophangen waar je maar wilt.

Tinker met wijnkurken

nicholas tinker mug-idea-praline-red-cork-diy

Je kunt zo’n kleine kerstman maken om cadeaus te versieren. Je kunt de figuur ook gebruiken om dennengroen te versieren. Je hebt kurken nodig, waarvan je de helft in rood ontwerpt, evenals chocolaatjes die rood van vorm zijn en op een hoed lijken. Deze bonbons plak je op de kurk. Verf dan op de ogen en plak een klein bobbeltje onder de ogen als neus en een op de pralinehoed. De baard en vacht van de muts zijn gemaakt met gehakt garen.

Ontwerp glazen potten

nicholas tinker mason jar-design-kleur-handafdruk-kostuum

Mason-potten kunnen snel en eenvoudig worden ontworpen en veranderen in interessante blikvangers. Bij de eerste variant wordt eerst de basiskleur aangebracht en wordt hierop een handafdruk geplaatst zodra de kleur is opgedroogd. Je gebruikt het dan om Sinterklaas te ontwerpen. Een andere variant is om de glazen pot eenvoudig te ontwerpen in de kleuren van het kerstmankostuum. Je krijgt geweldige vazen ​​of containers voor cadeaus.

Kerstmannen maken van hout

nicholas-tinker-boom-stam-tak-hout-schilderij-groep

Een houten kerstman maak je eenvoudig met een boomstam of dikke tak. Voor de figuren wordt het bovenste uiteinde diagonaal afgesneden. Dit geeft je een groter gebied om het gezicht te omkaderen. Verf dit dan eenvoudig met geschikte kleuren. De baard kan ook gemaakt zijn van vilt, katoen of wol. Deze decoratie is vooral interessant in groepen. Als je deze kerstmandecoratie maakt, kun je het beste meerdere houten figuren tegelijk ontwerpen.

Versier wijnfles als kerstman

nicholas-tinker-wijnflessen-versieren-hoeden-baerte

U kunt Nikolaus tafeldecoraties maken door wijnflessen te versieren die u vervolgens op de feesttafel zet. Het maken van de ideeën voor de kerstman is ook zeer geschikt als cadeau voor het festival. Van vilt kun je een kerstmuts maken, waar je dan direct de baard aan vastmaakt. Deze laatste kun je naar eigen wens vormgeven. De neus kan bestaan ​​uit een pompon, een knoop of iets anders. Iets bedenken!

Gebruik vingerverf voor handwerk

nicholas-tinker-kids-fingerprint-painting-kersttijd

Als je een kerstman maakt, kun je ook vingerverf gebruiken. Deze zijn vooral erg leuk voor de kinderen. Teken een bicolor op een stuk papier en versier het met wat vingerafdrukken. Als alternatief kunt u de kerstman natuurlijk helemaal van vingerafdrukken ontwerpen. Om u hierbij te helpen, tekent u het met een potlood of drukt u een motief af dat vervolgens wordt “ingekleurd” met vingerafdrukken.

Maak zelf mooie Nikolaus-decoraties

nicholas-tinker-krans-volwassenen-vilt-piepschuim-ring-pinnen

Een ander idee voor volwassenen of oudere kinderen is deze sympathieke deurkrans die een kerstman imiteert. Als je deze variant van een kerstman wilt maken, heb je een piepschuimring, viltmateriaal in rode kleur en pinnen nodig, evenals een zelfgemaakte riem van papier, vilt of een ander materiaal. U kunt zien hoe u verder moet in de instructies.

Tinker Kerstman gezicht

nicholas-tinker-ijs-sticks-nicholas-gezicht-watten-baard-papieren-hoed

Je hebt vast al veel knutselideeën gezien met ijslollystokjes. We willen je er nog een laten zien. Vooral in een huishouden met kinderen zijn er meestal een groot aantal ijsstokjes. Daarom zijn projecten met dit materiaal welkom. Je kunt een kerstman maken met de kinderen door meerdere ijslollystokjes aan elkaar te bevestigen en ze vervolgens uit te rusten met een gezicht en hoed van papier en een baard van watten.

Nicholas tinker voor volwassenen – idee voor feestelijke desserts

nicholas-tinker-dessert-design-originele-marshmallows-baard-cupcakes

Op een feestdag als Sinterklaas mag het dessert niet ontbreken op het avondfeest. We willen je graag kennis laten maken met cupcakes als een idee dat je als kerstman ontwerpt. Hier kun je verschillende ontwerpideeën bedenken. De hoed kan gemaakt worden van gumpaste terwijl je de baard maakt van kleine marshmallows. Ook met glazuren kan je goed werken. Tinker met een heel origineel idee voor de kerstman, toch?