Knutselideeën

Maak een voucher of verpak hem op een originele manier – 13 ideeën voor verschillende gelegenheden

Vouchers maken eenvoudige papieren ideeën

Ben je op zoek naar originele cadeau-ideeën, maar heb je een krap budget? Of heb je gekozen voor een gedeelde ervaring als cadeau en wil je deze op een creatieve manier weggeven? In het artikel hebben we geweldige ideeën verzameld over hoe je een voucher kunt knutselen en ontwerpen voor verschillende gelegenheden. Daarnaast hebben we een korte lijst gemaakt met leuke ideeën voor cadeaubonnen die goed passen bij verjaardagen, Kerstmis of een andere gelegenheid.

Ideeën voor een waardebon als cadeau

voucher tinker kerstcadeau cadeaulabels

De mogelijkheden voor een cadeaubon zijn bijna onbeperkt. Met een waardebon kun je materiële dingen of geld weggeven, maar ook diverse belevenissen, zoals uitstapjes, samen eten, naar de bioscoop, etc. De meest voorkomende variant van de cadeaubon is die van een kaart voor een bepaalde waarde die u kunt kopen in een bepaalde winkel kunt gebruiken om te winkelen. Dit wordt meestal beschouwd als het perfecte cadeau-idee voor iemand die je niet zo goed kent. Is het echter een goede vriend of familielid, dan lijkt zo’n cadeaubon onpersoonlijk en wordt daarom niet altijd even goed ontvangen. Ervaringsvouchers zijn dan het betere alternatief voor een cadeau.

diner bioscoopbon knutselaar print eenvoudig idee uit

Als je het idee van een voucher als cadeau leuk vindt, dan kun je een kijkje nemen in onze lijst met leuke suggesties. U kunt bijvoorbeeld een waardebon aanmaken voor de volgende cadeaus:

 • Uitnodiging om samen te eten of koffie te drinken
 • Samen fietsen
 • Gezamenlijke reis
 • bezoek de bioscoop
 • wandeling in het park
 • Samen ontbijten of ontbijten op bed
 • Woon kookles bij
 • Professionele fotoshoot
 • Boeken
 • Wellness dag
 • Voetbalwedstrijd of ander sportevenement
 • Concert / theater
 • extreme ervaring zoals ballonvlucht, parachutespringen, bungeejumpen, enz..

Maak een bioscoopbon en verpak het simpele cadeau creatief

Tinker geschenkverpakkingen voor reischeques – creatieve ideeën voor vakantiecheques om zelf te maken

Tinker-geldkaarten – creatieve ideeën voor elke gelegenheid, inclusief instructies

couponboek knutselaars kerstideeën coupons

Het cadeau kan natuurlijk meerdere bonnen bevatten, zeker als het om verschillende ervaringen gaat. Hiermee kunt u een bonnenboek of een kalender met bonnen maken. Er is maar een beetje creativiteit nodig om elk cadeau te ontwerpen. Verschillende sjablonen worden perfect gebruikt om af te drukken.

cadeaubon verpakkingsideeën patroon papier lus

Heeft u daarentegen gekozen voor een cadeaubon, b.v. Als u bijvoorbeeld uw favoriete winkel hebt gekozen, kunt u deze op een originele manier inpakken en zo het cadeau van geld aantrekkelijker maken. Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt om een ​​mooie verpakking te maken die je cadeau een persoonlijk tintje geeft.

Hieronder hebben we voor beide varianten doe-het-zelf-ideeën verzameld die je thuis kunt imiteren en naar wens kunt veranderen.

Maak een voucher voor een reis

coupon reizen knutselideeën wereldkaart cadeau-tags

U kunt een heel leuk cadeau kiezen als u de betreffende persoon goed kent. Dus als het een persoon is die van reizen houdt, dan kun je een reisvoucher overwegen. Van stedentrips tot vliegtickets, alles is mogelijk. Het geplande budget speelt hierbij de beslissende rol.

voucher tinker reiskoffer papier

Om een ​​gave voucher te maken, moet je het ontwerp van de verpakking afstemmen op het cadeau. Dus als je een reisvoucher hebt gekozen, zijn koffers, wereldkaarten, schepen, auto’s, enz. daar perfecte motieven voor. Je kunt de voucher bijvoorbeeld inpakken met een wereldkaart in plaats van inpakpapier, of een speciale doos maken in een geschikte vorm.

Maak een gezamenlijke maaltijdcheque

voucher tinker diner kraskaart

Wil je je geliefde graag uitnodigen voor een gezamenlijke maaltijd, dan is een DIY voucher perfect. Het is het beste om de uitnodiging als een kaart te ontwerpen en dik papier of karton te gebruiken. Het cadeau ziet er nog origineler uit als je een kraskaart als waardebon maakt. U kunt bijvoorbeeld verschillende varianten noteren voor het restaurant of voor de maaltijd.

Tip: U kunt een kraskaart maken door eerst het te verbergen gebied af te dekken met transparante plakfolie en deze vervolgens in te borstelen met een mengsel van acrylverf en afwasmiddel. De juiste verhouding is 1: 2, d.w.z. 1 deel afwasmiddel en twee delen verf.

vouchers maken samen sushi eten

Als je de favoriete maaltijd van de persoon die je cadeau wilt geven al weet, kun je de bon zo maken dat deze speciaal voor zo’n maaltijd wordt gepland. Of het nu gaat om sushi, koffie, cake of burger, de kaart kan worden versierd met de juiste motieven.

Ideeën voor DIY-belevenisvouchers als pop-upkaarten

coupon tinker voetbal pop-up kaart

Ervaringsvouchers zijn het beste alternatief voor een materieel geschenk. U bepaalt zelf of u mee wilt doen aan de beleving. Een wellnessdag kan bijvoorbeeld voor één of twee personen worden ingepland. De ontvanger kan ook kaartjes voor theater, sportevenementen of de bioscoop delen met een andere persoon als deze niet speciaal voor jullie beiden zijn gepland. Pop-upkaarten en explosieboxen zijn een heel gaaf knutselidee voor belevingsvouchers.Ze zijn niet zo eenvoudig te maken, maar zorgen wel voor een geweldige wow-factor. Voor een goed eindresultaat kies je best een sjabloon. Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende ervaringsvouchers en het juiste motief voor de kaart:

 • Voetbalwedstrijd – voetbalarena
 • Bioscoop – popcorn
 • Reizen – auto
 • Diner – gedekte tafel
 • Concert – gitaar

Knutsel zelf een voucherboekje

tinker coupons eenvoudige doe-het-zelf-kussendoos

Als u op zoek bent naar een voordelig cadeau voor een vriend of familielid, kunt u dit keer kiezen voor een voucherboekje. Hierin zitten verschillende kleine vouchers die verschillende activiteiten vertegenwoordigen. In dit geval moet u passende ideeën bedenken voor de betreffende persoon. Schrijf ze vervolgens op kleine stukjes papier en gebruik een klein doosje om ze in te pakken. Hieronder vindt u een sjabloon voor een eenvoudige kussensloop.

voucher tinker kussensloop sjabloon afdrukken

Creatief cadeaubonnen voor Kerstmis ontwerpen

cadeaubonnen kerstboom hout diy

Cadeaubonnen worden al door bijna elke winkel aangeboden en zijn voor elke gelegenheid een geschikte optie. Maar om ze er mooier uit te laten zien, kun je een originele verpakking voor de voucher maken. Het hoeft echter niet altijd papier te zijn. Hieronder vindt u de instructies voor een houten kerstboom versierd met cadeaubonnen.

houtsparren handwerk vouchers ophangen

Je hebt een stuk hout nodig in de vorm van een driehoek, evenals afplakband, acrylverf, penselen, boren, schroeven, koord en decoratie naar keuze. Eerst worden er kleine gaatjes geboord aan de buitenkant van het hout en vervolgens wordt het stuk hout naar wens geverfd. Coole geometrische lijnen worden gemaakt met schilderstape.

bon knutselen hout kerstboom diy

Als de verf al droog is, verwijder je het schilderstape en steek je de schroeven in de voorgeboorde gaten. Wikkel vervolgens het touwtje om de schroeven en bevestig de bonnen eronder. Verberg tot slot de schroefkoppen met belletjes of andere versieringen naar keuze en het originele cadeau is klaar!

Een cadeaubon inpakken voor een verjaardag

cadeaubon kaart tinker geschenkdoos papier

Je kunt de cadeaubon in een kaart verstoppen en als een verrassing vormgeven. We hebben een voorbeeld gegeven met instructies voor een voucherkaart in de vorm van een geschenk.

Wij wensen je veel plezier en succes met het knutselen en inpakken van de bonnen.