Knutselideeën

Maak herfstcollages met kinderen van natuurlijke materialen en andere dingen

Herfstcollage met kinderen die ideeën voor papier met natuurlijke materialen gemakkelijk maken

Versier de kamers met mooie, zelfgemaakte foto’s en creëer de gewenste herfstsfeer in elke kamer. Hiertoe kunt u samen met uw kinderen interessante collages samenstellen! Je kunt van allerlei dingen een collage maken. Je kunt een dergelijk project niet alleen overwegen als je zin hebt om met natuurlijke materialen te knutselen. Ook met papier, foto’s en ander materiaal kunnen interessante en herfstachtige beelden worden gemaakt. In het artikel van vandaag hebben we een aantal geweldige inspiraties verzameld voor het maken van een herfstcollage met kinderen. Probeer gewoon de knutselideeën voor de herfst uit en breng samen een leuke middag door.

Herfstcollage maken met kinderen – knutselen in de herfst met natuurlijke materialen

Herfstcollage met kinderen die knutselen laten bladeren gebladerte twijgen die eikels plakken

Waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt als je aan een herfstcollage denkt, zijn natuurlijke materialen. In de meeste gevallen maken ze immers gewoon deel uit van het herfstambacht met kinderen. En dat is echt geen slecht idee als je een herfstachtige sfeer wilt creëren. Je kunt knutselen aan bladeren, bloesems van herfstbloemen, bessen en herfstfruit zoals kastanjes, eikels en beukennootjes. Je kunt net zo gemakkelijk knutselen met stokken en veel verschillende materialen met elkaar combineren om creatieve foto’s te krijgen.

Maak herfstcollage met kinderen, plak een takje, maak je eigen collage

Of je de collage nu van bladeren maakt of andere natuurlijke materialen gebruikt, je kunt ofwel eenvoudig kleurrijke afbeeldingen ontwerpen, maar ook bepaalde motieven zoals dieren of bomen. Dit is de perfecte manier om de fantasie van de kleintjes te prikkelen, want als je samen met kinderen een herfstcollage maakt, kan iedereen iets van zichzelf bedenken.

Herfst collage kinderen knutselen pompoenpitten kleurrijke kleuren boom ontwerp

Als je een herfstdecoratie maakt met natuurlijke materialen, kun je zelf pompoenpitten gebruiken, zoals hier het geval is. Andere soorten zaden of peulvruchten zoals linzen, bonen of peperkorrels zijn ook geweldig. Deze kunnen zelfs voor of na het opplakken in felle kleuren worden geverfd. Welke materialen je ook hebt gekozen, je kunt alles met een sterke lijm op het papier bevestigen. Het is het beste om sterker karton te gebruiken om de afbeelding stabiel te maken.

Herfstcollage kinderen maken knutselen ponsmotieven knutselideeën plakken

Ook het idee om uitgestanste motieven te gebruiken voor de herfstcollage vinden we erg origineel. Het enige wat je nodig hebt is een pons met de gewenste motieven en voldoende blaadjes in verschillende kleuren om uit te ponsen. Wat je met de motieven doet, is aan jou en je kinderen. Als je geen ponsen bij de hand hebt, kunnen de motieven natuurlijk ook uit de vrije hand worden uitgesneden, waarna je met kinderen elke herfstcollage kunt maken.

Herfstcollage maken met kinderen – ideeën met foto’s

Herfstcollage met kinderen die foto's maken grappig cadeau-idee slakkenhuizen

Wat als je bij het maken van een herfstcollage met kinderen ook foto’s van familieleden meeneemt. Zo creëer je originele cadeaus in de vorm van een fotocollage. Bladeren, veren, lege slakkenhuizen, gedroogd gras en naalden kunnen niet alleen worden gebruikt om kleding te maken, maar ook om grappige hoofdtooien te maken. De mensen zijn gewoon uit de foto geknipt. Je kunt hiervoor een speciale shoot met het gezin doen en grappige poses gebruiken. De uitgesneden mensen worden vervolgens op papier geplakt en versierd met elk materiaal. Er komen gegarandeerd grappige projecten uit.

Herfstknutselideeën – schilder een collage

Herfstcollage kinderen maken prints kleuren wax potloden inspiratie

Wil je spontaan een herfstcollage maken met kinderen en heb je geen tijd voor een lange wandeling om diverse bladeren te verzamelen, dan kun je ook een plaatje schilderen door snel wat bladeren uit de tuin of de boom voor de voordeur te pakken en het nemen van hun afdrukken overgebracht naar een vel papier met behulp van kleurpotloden. Om dit te doen, wordt het vel eenvoudig onder het papier geplaatst en eroverheen geborsteld met het waspotlood. Op deze manier schilder je meerdere prints op het vel en kun je het beste verschillende herfstkleuren gebruiken.

Herfst collage kinderen maken handwerk bladeren afdrukkrijt idee

Heb je nog tijd voor een wandeling voordat je de herfstcollage met kinderen gaat maken, plan dit dan ook in. Want dan kun je verschillende bladvormen verzamelen en in de herfst een meer diverse collage maken met kinderen. Combineer de afdruk van een esdoornblad met die van eikenbladeren, lindebladeren en ook de interessant gevormde kastanjebladeren. Als ze elk een andere kleur krijgen, wordt de afbeelding bijzonder kleurrijk.

Druk op bladeren voor de collage en maak gezichten

Herfst collage kinderen knutselen gezichten haar bladeren suggestie diy

Druk de bladeren die je hebt verzameld een paar dagen aan en maak dan zo’n foto. Wat nodig is, is een gezicht dat je op papier schildert. Dit kan zowel door de kinderen als door jou als volwassene. Het haar wordt vervolgens gestyled met de bladeren. Aan kort en lang, dik en dun haar kan worden gesleuteld. Je kunt zelfs kleinere vloeitjes gebruiken om een ​​baard te maken als je dit soort herfstcollage met kinderen maakt.

Herfst collage kinderen knutselen silhouet rood geel herfstbladeren bouwpapier

Ook silhouetten waarvoor je geen gezicht hoeft te tekenen zijn erg mooi. Hiervoor wordt de vorm van een hoofd van opzij uit zwart papier gesneden. Dit idee wordt nog spannender als je de silhouetten van jou en de kinderen gebruikt. Gebruik hiervoor gewoon de schaduw die je op een vel papier op de muur projecteert en waarvan je de contouren vervolgens overbrengt..

Knutselen met herfstbladeren

Herfstcollage kinderen knutselen maak zelf herfstdecoraties cadeau belettering

Als je met kinderen een herfstcollage wilt maken, kun je natuurlijk ook kunstbladeren gebruiken. Dit is zojuist in dit voorbeeld gebruikt. Dit idee voor knutselen met bladeren is ook leuk om cadeau te doen en is vooral persoonlijk omdat het zelfgemaakt is. De herfstbladeren zijn willekeurig op een doek verdeeld. Daarnaast kan er een leuk gezegde of een groet of felicitatie worden toegevoegd.

Maak in de herfst een originele collage met bladeren van puzzelstukjes

Herfst collage kinderen knutselen puzzel bladeren vorm herfst boom

Vooral bij kinderen is het niet ongebruikelijk dat de puzzelstukjes snel kwijtraken. De puzzel wordt onbruikbaar. Of misschien niet? In plaats van hem weg te gooien, gebruik hem dan voor een creatieve collage zoals deze, als je in de herfst met kinderen wilt knutselen. Met behulp van acrylverf worden de afzonderlijke onderdelen eerst in kleur geverfd. Het is aan jou of je altijd maar één tint gebruikt of meerdere kleuren op één onderdeel mengt. Naast de kwast kun je ook een sponsje gebruiken om aan te brengen.

Je kunt de boomstam en takken schilderen zoals je wilt, ze ontwerpen van twijgen of inpakpapier gebruiken zoals hier getoond. Misschien kun je iets anders bedenken. Tot slot hoef je alleen nog maar de puzzelstukjes te verdelen om bladeren te imiteren en je bent creatief geweest met het hergebruiken ervan. Op dezelfde manier kun je ook knopen en andere items gebruiken bij het maken van zo’n herfstcollage met kinderen.