Knutselideeën

Maak je eigen spaarpot – 13 geweldige doe-het-zelfideeën voor kinderen en volwassenen

Maak je eigen spaarpot met spaarpotje

Een spaarpot stimuleert niet alleen het sparen, maar kan ook een leuk, individueel cadeau zijn of een mooie blikvanger in een kamer. In het volgende artikel geven we je geweldige ideeën voor het maken van een Maak je eigen spaarpot. Niet alleen kinderen vinden de zelfgemaakte spaarpotten geweldig en grappig. Volwassenen zien ook een grote motivatie in een spaarpot om te sparen voor de komende reis of voor verschillende gelegenheden. Met onderstaande knutselprojecten kun je kinderen actief ondersteunen en spaarpotten naar eigen smaak maken.

Zelf spaarpot maken van PET-fles

plastic fles-spaarpot-roze-touw-rolls

U kunt zelf een spaarpot maken van verschillende materialen die u zeker in uw huishouden aantreft. Dit geeft u de mogelijkheid om lege blikken, glazen potten en verpakkingen te gebruiken. Je kunt ook een leeg koffieblik gebruiken zoals het is. Met prachtige decoraties kun je ook de eenvoudigste container aankleden en in de schijnwerpers zetten. Als je een klein meisje wilt verrassen met een schattig en mooi meisjesachtig cadeau, kun je misschien een schattig spaarvarken in roze ontwerpen. Je kunt je eigen spaarpot maken van verschillende upcycling-materialen. De spaarpot op de foto hierboven is gemaakt van een lege fles wasmiddel. Het eerste dat u moet doen, is het etiket van de fles verwijderen, vervolgens reinigen en drogen.

zebra plastic fles spaarpot strepen

Je kunt de plastic fles afdekken met gekleurd bouwpapier of beschilderen met verf. Gebruik een ambachtelijk mes om de gleuf voor het geld te snijden. Verf de ogen en neusgaten. U bent ook van harte welkom om googly eyes te bevestigen. Je kunt een krulstaartje maken van papier of flexibel pluche. De oren kunnen uit vilt, stof of bouwpapier worden gesneden en worden vastgelijmd. Voor een goede grip kun je vier spoelen draad of schroefdoppen lijmen. Uit lege PET-flessen kunnen ook andere dieren en wezens tevoorschijn komen. Een koe of zebra, een vis, een draak of figuren uit de fantasiewereld zijn in een paar simpele stappen af ​​te werken. Het beste van dit knutselproject is dat om het te legen, je gewoon de schroefdop hoeft los te draaien en de besparingen eruit haalt. De spaarpot kan nog steeds worden gebruikt.

Knutselen met papier-maché voor kinderen en volwassenen – recept, figuren en ideeën

Knutselen met boetseerklei – 3 ideeën om het zelf te doen

Minions maken met kinderen – 12 creatieve handwerkprojecten met instructies

Maak je eigen spaarpot van piepschuim bal

spaarvarken-piepschuim-geld-kinderen

Je kunt ook een andere variant van een spaarpot maken van een piepschuimbol die uit twee helften bestaat. De uitvoering is iets complexer, maar de resultaten zijn des te aantrekkelijker. Hier kunt u oudere kinderen ondersteunen. Neem de ene helft en snij de geldgleuf erin met de snijder. Nu kun je de bal geleidelijk uithollen en vervolgens de twee helften weer op elkaar leggen. Nu kun je je creativiteit de vrije loop laten en de bal in de gewenste kleur schilderen. Je kunt de spaarpot veranderen in een schattig dier of er een ruimtestation van maken. Aan de onderkant van de bal kun je een kunststof spoel bevestigen zodat de spaarpot stabiel staat. Deze bal kan snel worden omgebouwd en het geld kan op elk moment worden verwijderd zonder je meesterwerk te vernietigen.

Maak je eigen spaarpot van papier-maché

monster-papier-maché-knutselpapier

Van ballonnen en papier-maché kun je mooie spaarpotten maken. Bovenal hebben uw kinderen veel plezier met pasta. U bent natuurlijk vrij om te beslissen welk figuur u van krantenpapier wilt maken. Misschien wil je een schattig monster tevoorschijn toveren? Het principe is eenvoudig. Eerst moet u een ballon van de gewenste maat opblazen. Plaats de ballon op een met folie beklede opname. Laat uw kinderen nu het behangplaksel op de ballon aanbrengen. Leg er vervolgens meerdere stukjes krant op en breng de volgende laag lijm aan.

papier-verpakking-karton-decoratie

Herhaal dit 3-4 keer. Laat alleen de kern van de ballon los. Als de papier-maché al droog is, kun je de ballon voorzichtig verwijderen en de overige delen bevestigen. Helften wc-papierrollen dienen als voetjes en delen van een kartonnen eierdoos kunnen met plakband aan de kop van het monster worden vastgemaakt. Nu kun je jezelf wijden aan de decoratie en een gezicht schilderen op het kleine monster. Maak ten slotte de gleuf voor het geld en de creatieve spaarpot van papier-maché is klaar.

Maak je eigen spaarpot van papier, karton en andere verpakkingen

papier-maché-verpakking-gelddoos-knutselen

Veel kartonnen verpakkingen zijn snel en eenvoudig om te toveren tot unieke spaarpotten. Heb je lege kartonnen dozen cornflackes of muesli in huis, dan bedek je deze eenvoudig met mooi papier, zorg je voor de benodigde gleuf om geld in te steken en versier je naar hartenlust. Er zijn op dit moment geen grenzen aan de creativiteit van uw kinderen. Een dierengezicht uit papier toveren of een robot ontwerpen is kinderspel en werkt met verschillende stukjes papier of stof. Om je kinderen lang te laten genieten van de geweldige zelfgemaakte spaarpotten van papier en karton, is het raadzaam om een ​​stevige doos te kiezen. Een verpakking met stapelbare chips, maar ook melk- of sapdozen zijn een geschikt knutselmateriaal als je gratis een spaarpot wilt maken.

Maak zelf een enorme potloodspaarpot

papier-karton-potlood-spaarpot

Check deze spaarpot! Het is zonder twijfel een geweldig cadeau-idee. Het reuzenpotlood is een uniek zelfgemaakte cadeau voor schoolinschrijving en kan worden gebruikt als een unieke decoratie in de kinderkamer. Voor dit geweldige bastproject heb je een verzendkoker nodig met een bodem en een deksel die je schildert met geel en roze. Het potlood ziet er realistischer uit als je een strook aluminiumfolie onder de gum plakt. Je kunt de punt van het potlood uit bouwpapier vormen en erop plakken. Uw kind zal gefascineerd zijn door de grootte van de pen.

Zelf Tinker Rocket spaarpot

raketfles-plastic-spaarpot-knutselen

Niet alleen de kleine jongens dromen ervan om ruimtevaarder te worden. Ook meisjes zijn gefascineerd door raketten. Van een lege plastic fles maak je eenvoudig een stoere spaarpot. Knip de raketvleugels en punt uit bouwpapier en lijm op de fles. Je kunt kleine vensters maken met verf of papier. Je kunt de maanraket ook ontwerpen van lege keukenrollen. Het enige wat je hoeft te doen is de rol te voorzien van een kartonnen bodem.

Zelf een vliegtuigspaarpot maken

spaarpot-tinker-jezelf-vliegtuig-plastic-fles

Kinderen zijn ook gefascineerd door de vliegtuigen en het beste is om een ​​eigen vliegtuig te bezitten en kapitein te worden. Je kunt een geweldige vliegtuigspaarpot maken van een lege plastic fles en bouwpapier, wat je kind ongetwijfeld zal inspireren om te sparen voor de volgende spannende vliegreis. Maak eerst de gleuf voor het insteken van geld en help uw kind om de ramen, de staartvinnen, de motoren, de vleugels en de staarteenheden van papier te maken. Lijm de losse onderdelen erop en het geweldige vliegtuig voor kleine en grote piloten is klaar.

Maak je eigen spaarpot van glas

geld-spaarpot-mason jar-motieven

In slechts een paar stappen ontwerp je een praktische en mooie spaarpot van glas. Neem bijvoorbeeld een lege Nutella-pot die je vooraf goed wast en droogt. Voorzie het plastic deksel van de gleuf om geld in te steken. Nu kun je de spaarpot versieren zoals je wilt. Plaats de deksels op inpakpapier of stof met een patroon en knip er een cirkel op. Lijm het aan de bovenkant van het deksel met ambachtelijke lijm. Als je wilt, kun je de rand van het deksel verfraaien met vilt, satijnen lint of washi-tape. Je kunt ook inpakpapier op het glas zelf plakken of beschilderen met acrylverf.

glazen-spaarpot-stoffen-boeken

Ook stoffen strikken, bloemen, diverse parels of strass-steentjes zijn prachtige decoraties voor je zelfgemaakte spaarpot. Je kunt ook verschillende stickers op het glas plakken, die verschillende karakters van de favoriete helden van je kinderen voorstellen. Je kunt natuurlijk zelf gemaakte stencils gebruiken en creatieve Batman- of Superman-spaarpotten ontwerpen. Namen op het glas geven het cadeau een persoonlijk tintje. Bij het decoreren kunt u inspelen op de hobby’s en voorkeuren van uw kind. Als je jongen een echte voetbalfan is, zal hij uitkijken naar een voetbalspaarpot. Om dit te doen, moet je het glas schilderen of spuiten met groene verf en het goed laten drogen. Je kunt nu een voetbalveld op het groene gebied tekenen en in een mum van tijd een individueel cadeau maken met behulp van stickers met voetbalthema.

Tinker reisspaarpot zelf

spaarpot-pot-bankbiljetten-volwassenen

Je houdt van reizen en wacht met smart op je volgende vakantie. Maak misschien een reisspaarpot die u met elke ingebrachte munt dichter bij uw droomvakantie brengt. Plak de wereldkaart of individuele landvlaggen op het glas. U bent van harte welkom om kleine bordjes te maken waarop uw reisbestemmingen zijn vermeld. De spaarpotten van glas hebben ook als voordeel dat je altijd de hoogte van het vakantiebudget kunt checken en de reisbestemming steeds dichterbij komt. U bent van harte welkom om een ​​bord met de woorden “Reisezeit” op te hangen en de zelfgemaakte spaarpot te versieren met een willekeurig aantal decoratieve elementen.

Maak je eigen spaarpot van een oud boek

boek-munten-cut-versieren

Van een boek een geheime en unieke spaarpot maken is een uitstekend idee, vooral als je boekenliefhebbers wilt verrassen. De boekenspaarpot is een geweldig zelfgemaakt cadeau dat het goed doet op de bruiloft. Het boek is geschikt als creatieve verpakking voor uw geldgift. Als je de spaarpot wilt personaliseren en romantischer wilt maken, kun je de namen van het bruidspaar en de trouwdatum aan het boek toevoegen. Zo’n spaarpot kan ook op de plank bij de rest van de boeken. Open het boek en gebruik een liniaal om het vakje voor het geld te tekenen. Gebruik het hobbymes om de zijkanten uit te snijden. Een beetje geduld is hier vereist. Afhankelijk van hoe diep je het onderwerp wilt hebben, knip je 10-15 pagina’s per keer uit. Daarna kun je het compartiment insmeren met behangplaksel, zodat de overige pagina’s aan elkaar plakken en stevig op hun plaats blijven. Laat het boek goed drogen.