Knutselideeën

Maak kerstkaarten met papier knippen – ideeën, instructies en gratis sjablonen

knutselen abstracte kerstkaarten met papier gesneden dennenboom motief

Papier snijden is een populaire kunstvorm waarbij filigrane afbeeldingen op papier worden gemaakt met een schaar of een ander snijgereedschap. De kunst is al tientallen jaren bekend en zou zijn oorsprong in China moeten hebben. Tegenwoordig worden papierknipsels gebruikt om ramen, kaarten of geschenken met populaire motieven te versieren. En aangezien we in de aanloop naar Kerstmis zijn, zullen we in de post van vandaag het onderwerp kerstkaarten maken met papier snijden behandelen. Laat je inspireren door de ideeën en maak zelf originele kerstkaarten.

Wat zijn de opties voor het snijden van papier??

knutselen kerstkaarten silhouet motieven

Met papier snijden wordt meestal zowel het klassieke silhouet als de populaire vouwtechniek bedoeld die kinderen op de kleuterschool leren. Een andere variant van papiersnijden zijn de ingewikkelde afbeeldingen met veel elementen die met behulp van een sjabloon en een stencilmes worden uitgesneden. Je kunt alle drie de opties voor het snijden van papier gebruiken bij het maken van kerstkaarten en echt creatieve ontwerpen tevoorschijn toveren.

knutsel kerstkaarten met originele ideeën voor het knippen van papier

Gecompliceerde papiersneden met veel kleine elementen vereisen wat meer vaardigheid en zijn meer geschikt voor ervaren hobbyfans. Allereerst heb je een mooi sjabloon nodig met de gewenste motieven om uit te knippen. Hieronder vindt u gratis sjablonen voor het snijden van papier waarmee u prachtige kerstkaarten kunt maken.

kerstboom silhouet ketellapper kerstkaart filigraan

De kerstboom is bijvoorbeeld een van de meest populaire motieven voor het maken van kerstkaarten met papiersnijwerk. Er zijn veel opties om uit te kiezen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. De vouwkniptechniek is ook een gaaf knutselidee dat kinderen ook heel goed kunnen. In dit geval wordt de bijbehorende sjabloon eerst gevouwen en vervolgens bijgesneden. Na het uitvouwen van het papier komt het gewenste motief tevoorschijn.

knutsel kerstkaarten met papier gesneden rendiermotieven

Met papiersnijden kunnen ook abstracte patronen en motieven worden afgebeeld, die perfect zijn voor moderne kaarten voor Kerstmis. Of het nu een abstracte kerstboom, een rendier of een besneeuwd huis is, alles ziet er prachtig uit in de papiersnede.

silhouet kerst winter sneeuwvlokken diy

Een andere optie is om mooie sneeuwvlokken te maken met een papercut en deze vervolgens op een dubbele kaart te plakken. Zorg er in dit geval voor dat je contrasterende kleuren gebruikt, zodat de sneeuwvlok echt opvalt.

Tinker-kerstkaarten met papier snijden – eenvoudige ideeën met instructies

3d kerstkaarten knutselen papier gesneden eenvoudig idee

Het snijden van papier hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn bij het maken van kerstkaarten. Zelfs eenvoudige ideeën kunnen effectief worden geïmplementeerd en de ontvanger verbazen. Voor deze 3D-kerstboom hoeft u bijvoorbeeld maar een paar sneden in het midden van een gevouwen kaart te maken en om de andere strook papier uit te vouwen.

maak originele kerstkaarten eenvoudig silhouet

Je kunt ook dubbele kaarten ontwerpen met uitgesneden figuren zodat je de binnenkant van de kaart kunt zien. Hoewel dit geen ingewikkelde papiersnede is, ziet het er erg creatief en origineel uit.

Eenvoudig kerstkaarten maken met een silhouet

U kunt bijvoorbeeld een cirkel schetsen met het kompas en deze vervolgens uitknippen. Lijm nu een geschikt stuk patroonpapier aan de binnenkant direct onder de uitsparing. Gebruik vervolgens een zwarte pen om de cirkel vorm te geven als een hangende kerstboombal en de kerstkaart is klaar.

Tinker abstracte kerstkaarten met papier snijden

knutsel moderne kerstkaarten met silhouetmotieven

Als je je vrienden dit jaar wilt verrassen met een moderne kerstkaart, kun je met deze techniek echt creatieve ontwerpen tevoorschijn toveren. Een abstracte kerstboom is bijvoorbeeld zeker een succes als je een geschikt sjabloon hebt.

Instructies voor het knippen van papier om kerstkaarten te knutselen

Naast de sjabloon heb je ook bouwpapier nodig in twee verschillende kleuren, een stencilmes en een snijmat. Leg eerst de sjabloon op een van de kaarten en knip de motieven uit. Lijm vervolgens de andere kaart eronder en het ontwerp is klaar.

knutsel abstracte kerstkaarten met instructies voor het knippen van papier

Als alternatief kunt u ook dit idee proberen waarbij de kleine driehoekjes niet volledig zijn uitgesneden. Snijd in dit geval gewoon langs de twee poten en laat de basis weg. Vouw vervolgens de driehoeken open zodat het tweede vel papier eronder zichtbaar is.

diy idee kerstkaart silhouet krans

Op deze manier kunnen echter niet alleen driehoeken worden ontworpen. Je kunt ook een eenvoudige krans op de kaart tekenen en de bladeren gedeeltelijk uitknippen. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

Populaire motieven voor een papercut

maak zelf kerstkaart tannenbaum

Als je niet zo goed bent in het gebruik van het stencilmes, moet je kiezen voor eenvoudigere motieven die ook met een schaar kunnen worden gebruikt. Dus als je kerstkaarten wilt maken met papiersnijden, kun je mooie kerstbomen ontwerpen zonder sjabloon. Teken eenvoudig een eenvoudige kerstboom op de kaart en knip deze vervolgens uit. Het is zo simpel.

ketellapper kerstkaart rudolf rendier silhouet

Met of zonder sjabloon, een rendier is altijd een geweldig ontwerpidee voor de kerstkaart. Rudolf verrukt niet alleen kinderen en kan in verschillende versies worden gereproduceerd. Het idee van de foto hierboven is echt grappig, denk het ook niet?

Kerstkaart knutselen papier gesneden sterren Kerstballen

Kerstboomversieringen in elke vorm, maat en kleur zijn ook goed geaccepteerd als motief voor de kerstkaart. De varianten zijn bijzonder divers. De bolletjes kunnen aan de binnenkant versierd worden met verschillende symbolen en patronen, die je vervolgens eenvoudig uitknipt. Ook in dit geval ontstaan ​​originele kaarten die de ontvanger zeker zullen plezieren.

Papier gesneden kerstkaarten met belettering

kerstkaart papier gesneden belettering kerstmotieven

Bij het maken van kerstkaarten met papiersnijden is belettering ook een manier om mooie kaartontwerpen te maken. Zo’n kaart vereist wat meer vaardigheid, omdat letters niet gemakkelijk uit te knippen zijn. Het is daarom aan te raden om niet te kiezen voor lange letters, maar alleen voor een enkel woord.

Kerstkaart knutselaar belettering papier snij-instructies

Een voorbeeld vind je op de foto. Veel mensen associëren het woord “Vreugde” met Kerstmis en is perfect voor de kerstkaart. Je kunt er een kleurrijke foto onder zetten of waarom niet een foto van jou en je geliefde/je familie?

Gratis papiersnijsjablonen voor Kerstmis

sjabloon papier gesneden kerstboom abstract

Hier vindt u enkele sjablonen voor het snijden van papier met kerstmotieven die u kunt gebruiken voor uw kerstkaarten. Print ze gewoon uit in het juiste formaat en laat je creativiteit de vrije loop. We wensen je veel plezier!

Papier gesneden sjablonen kerstballen

Papier gesneden sjabloon kerstlandschap sparren huizen sneeuw

Papier gesneden sjabloon klokken lint sterren

Kerstpapier gesneden sjabloon kerstkaart versieren

Kerstboomsjabloon gratis afdrukken

Papier gesneden kerstbomen afdrukbare sjabloon gratis

Sjabloon kerstboom silhouet kaarten versieren

sjabloon kerstboom engel papier gesneden kerstmis

kerstsjabloon papier gesneden dennenboom kinderen

kerst silhouet sjabloon huizen