Knutselideeën

Maak mooie sterren met kinderen voor Kerstmis en andere gelegenheden

sterren knutselen met kinderideeën gemakkelijk knutselen papieren knoppen

Sterren zijn geweldige motieven die niet alleen kunnen worden gebruikt voor decoratie met Kerstmis, maar er ook geweldig uitzien bij andere gelegenheden en seizoenen. Dit is waarom ze zo populair zijn als eenvoudige knutselideeën. Maak op elk moment een middagje knutselen met uw kinderen en probeer dan een van de volgende knutselinstructies en -ideeën uit. Elk van hen kan individueel worden veranderd, afhankelijk van de gelegenheid dat u de sterren maakt met kinderen. Als ze bijvoorbeeld voor Kerstmis bedoeld zijn, gebruik dan gewoon bijpassende kleuren zoals rood, groen, wit, goud of zilver of een winterblauwe tint. Haal meteen de materialen die je nodig hebt en ga aan de slag!

Maak eenvoudige sterren met kinderen van knutselklei

sterren knutselen met kinderen knutselen klei zout deeg goud papier glitter hangers

Je rolt het knutselklei-achtige deeg uit tot de gewenste dikte, waarna je met een koekjes uitsteker de sterren uitsteekt. Dit wordt gegarandeerd heel leuk voor de kinderen. Maak vervolgens een gat in een van de tanden. Je kunt hiervoor een tandenstoker of een kebabspies gebruiken. Werk nu met de klei zoals beschreven in de instructies van de fabrikant en laat deze, afhankelijk van het model, aan de lucht drogen of in de oven.

Laat de klei eventueel afkoelen om hem af te werken met het bladgoud. Instructies over hoe u met dit papier moet werken wanneer u de sterren met goudpapier maakt, moeten op de verpakking van het papier worden gegeven. In plaats van goudpapier kan ook glitter worden gebruikt. Smeer hiervoor vloeibare lijm op de ster, besprenkel deze met de glitter en laat hem drogen. Schud het overtollige er dan gewoon af. Rijg een touwtje door het gat en maak een lus. Nu kan de ster overal worden opgehangen.

Maak sterren van tandenstokers met kinderen voor Kerstmis

ster knutselen met kinderen tandenstoker hout eenvoudige kerstboom decoraties deco

Kerstboomversieringen en decoraties gemaakt van natuurlijke materialen zijn erg populair. En als je dan ook nog gebruik maakt van materialen uit het dagelijks leven, staat niets een spontane knutselmiddag in de weg. Je kunt zo’n hanger voor de kerstboom maken van eenvoudige tandenstokers of kebabspiesen. Houten stokken uit de winkel kunnen ook worden gebruikt. Als u echter een wandeling gaat maken voordat u gaat knutselen, kunt u ook twijgen overwegen. Per ster zijn vijf tandenstokers of takjes nodig.

Deze zijn nu op een bepaalde manier aan elkaar gelijmd, zoals je kunt zien in de bovenstaande instructies. Gebruik washi-tape of een andere vorm van lijm om de tandenstokers aan elkaar te bevestigen en versier vervolgens een kerstboeket, raam of kerstboom met de afgewerkte ster. Als je meerdere sterren maakt met kinderen, krijg je een bijzonder goedkope decoratie die je elk jaar voor Kerstmis kunt gebruiken.

Sterren maken voor het raam met kinderen

sterren knutselen met kinderfeestje verf kleurrijke pompons ijsstokjes

Als je met kinderen sterren wilt maken, kunnen ook ijslollystokjes worden gebruikt. En of de sterren geschikt zijn voor de kerst, voor een kinderfeestje of als decoratie voor de kinderkamer hangt helemaal af van de kleurstelling. Koop ook bobbels in de kleuren die je wilt en houd lijm klaar. De ijslollystokjes zijn geverfd met verf en vervolgens aan elkaar bevestigd zoals in de bovenstaande instructies, alleen deze keer gebruik je lijm. Laat het drogen. In de tussentijd kun je nog een paar sterren maken met kinderen.

Zodra de ster klaar is, is het tijd om te versieren. De pompons die je hebt zijn geweldig voor bonte of monochrome ontwerpen. Er kunnen echter ook andere decoratieve elementen zoals knopen, strass-steentjes en dergelijke worden gebruikt. Voor een winterse look zijn blauwtinten en waarom niet wat glitteraccenten geweldig.

Maak samen met kinderen sterren van papier

sterren knutselen kinderen brood papier naaien lijmen cadeaupapier

Deze papieren sterren zijn niet alleen een unieke decoratie. Ze zijn ook ideaal als geschenkverpakking. Je kunt de sterren maken met vetvrij papier, maar ook andere papiersoorten zijn geschikt. Er zijn twee crafting-opties. Afhankelijk van welke je kiest, zullen de kleintjes je hulp zeker nog nodig hebben. Je kunt de papieren sterren maken door ze aan elkaar te lijmen of te naaien. Pak het papier en knip twee sterren van verschillende grootte uit. Ze mogen daarom niet even groot zijn, zodat wanneer ze aan elkaar worden gelijmd of genaaid, er in het midden een holte kan worden gecreëerd waarin het geschenk kan worden opgeborgen.

Plaats nu de twee sterren op elkaar en zorg ervoor dat de randen van beide precies samenvallen. De grotere ster wordt een beetje verhoogd. Begin nu met het lijmen of naaien van de randen aan elkaar. Vergeet alleen niet om een ​​ruimte vrij te houden die groot genoeg is om het cadeau in te doen. In plaats van een cadeau kun je ook watten of ander vulmateriaal gebruiken als je met kinderen zulke originele 3D-sterren maakt. Dan kun je de ster helemaal sluiten.

Tinker ster in een knoop

ster tinker kinderen hoofd decoratie lint geel maak zelf kerstboomversieringen

Deze knop met een ster is heel eenvoudig en snel te maken. Gebruik een knop met een willekeurige grootte die ten minste vijf gaten heeft. Door deze gaatjes wordt dan draad of een mooi lint geregen, zodanig dat er een stervorm ontstaat. Leg een knoop in een van de uiteinden en steek de draad door het eerste gaatje. Nu kun je naar een tegenoverliggende hole gaan of de hole ernaast kiezen. Experimenteer gewoon om verschillende looks te krijgen!

Vouw de ster

sterren knutselen kinderen kleurrijk kleuren vouwen video instructies knutselen

Wat dacht je van een zelfgemaakte origami? Dan heb je behalve papier geen ander materiaal nodig als je sterren maakt met kinderen. Voor dergelijke driedimensionale sterren wordt eerst knutselpapier in reepjes gesneden. Hoe breder de streep, hoe groter de ster wordt.

Hoe de papierstrook vervolgens moet worden gevouwen, kunt u in de video-instructies hierboven bekijken. Laat de kinderen eerst zien hoe het werkt. Je hebt het vast snel onder de knie.

sterren knutselen kinderen hangers ornamenten kerst kralen wanddecoratie raamdecoratie

U kunt de afgewerkte sterren vervolgens gebruiken om een ​​breed scala aan decoraties te maken. Verdeel ze op de bankettafel op een feest of voor Kerstmis, hang ze aan het raam of combineer ze met parels zoals in het voorbeeld hierboven om mooie kerstversieringen te maken die je vervolgens kunt ophangen. Het is ook raadzaam om geschikte kerstkleuren of mooi papier met kerstmotieven te gebruiken.

Kerstambachten en knutselideeën voor Kerstmis met tissuepapier

sterren knutselen kinderen mooie decoratie doe het zelf diy papier kunstmatige sneeuw

Je kunt ook prachtige sterren vouwen met het fijne tissuepapier. De instructies voor het maken van sterren met kinderen zien er op het eerste gezicht een beetje ingewikkeld uit. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, ontvang je snel en gemakkelijk papieren kerststerren die je kunt gebruiken om te decoreren en waar vooral je kinderen erg trots op kunnen zijn. Je hebt een vierkant stuk papier nodig om te knutselen.

sterren knutselen kinderen origami tissuepapier lichtblauw instructies

Als je geen tissuepapier hebt, kun je ook gewoon knutselpapier of origamipapier gebruiken. Zelfs met papieren servetten kun je heerlijk werken. Dus ben je nog op zoek naar leuke accenten voor op tafel, roep je kinderen bij elkaar en laat ze meehelpen met de vormgeving door zelf de sterrenservetten te vouwen. Gebruik elke kleur.

sterren knutselen kinderen vouwen servet idee gewoon versieren

U kunt de afzonderlijke stappen in de instructies bekijken. Het is raadzaam om voor de kleintjes een of zelfs meerdere sterren voor te bereiden voordat ze zelfstandig verder kunnen. Je zult zien dat dit idee ook heel geschikt is als je sterren maakt met kinderen. U bent van harte welkom om touw toe te voegen aan de voltooide sterren en ze te gebruiken om op te hangen.