Knutselideeën

Maak schattige hommels met kinderen – 5 eenvoudige instructies

Hummel knutselaar -kinderen-instructies-papier-maché-idee

Hommels zijn een teken van de lente in Naturals. De zelfgemaakte brummers met schattige gezichten toveren zeker een glimlach op het gezicht van alle voorbijgangers. Je kunt het gebruiken om de kinderkamer of de entree te versieren. Verrijk je kind met dit geweldige idee en help hem een ​​hommel te maken. Ze passen perfect bij lentedecoraties voor binnen en buiten, waarom zou je ze niet gebruiken voor kinderverjaardagen en -feesten. We hebben 5 fantasierijke doe-het-zelfprojecten met instructies, en de materialen daarvoor zijn uiterst betaalbaar.

Maak schattige hommels met kinderen: van papier-maché

Hummel knutselen-kinderen-zelf-papier-papier-maché-maken

Iedereen die ooit handwerk met papier-maché heeft geprobeerd, weet heel goed dat het heel gemakkelijk is en dat de kosten ervan extreem goedkoop zijn. Het is hartstikke leuk en ook heel geschikt voor kinderen. Ronde dieren en figuren zijn relatief eenvoudig te knutselen met behulp van een ballon als frame. Met grote cijfers wordt het wat lastiger. Voor de productie van papier-maché kun je verschillende soorten papier gebruiken – van toiletpapier tot oude kranten en paginapapier. Het papier moet in stukjes worden versnipperd – afhankelijk van hoe groot het product is, beweren kleinere stukjes minutieus gedetailleerd te zijn. Je hebt ook behangplaksel of een dunne vloeibare lijmoplossing nodig, evenals een ballon. Ten slotte is het grappige dier geel en zwart gekleurd en hier raden we aan om met acrylverf te werken. Je kunt de vleugels van draad of tissuepapier maken en ze erop bevestigen met hete lijm.

Hummel knutselen met kinderen: van wijnkurken

hummel-tinker-kinderen-instructies-maak-kurk-materialen-zelf-

Wijnkurken zijn vooral nodig voor de volgende twee doe-het-zelfprojecten. Dan moet je ook acrylverf – geel en zwart bij de hand hebben. Voor de eerste instructie heb je ook kleine piepschuimballen nodig, een stukje papier en voor de tweede – vislijn, twijgen, pinnen, draad. Je vindt de twee instructies snel stap voor stap.

Hommelknutselaar met wijnkurken en piepschuimballen: instructies

hummel-tinker-kinderen-instructies-kurk-bal-piepschuim

Voor het lijfje van een kleine hommel als deze heb je een wijnkurk, een piepschuimbolletje en wat wc-papier of witte servetten nodig. Hol de bal uit zodat 1/4 van de wijnkurk erin kan worden gestoken. Fixeer met lijm en merk op dat de hete lijm en op aceton gebaseerde lijmen het piepschuim zullen smelten. Neem vervolgens het papier en versnipper het in kleine stukjes. Breng met een kwast of een schuimborstel eerst behangplaksel aan op de piepschuimbol en bedek deze heel goed met stukjes papier, daarna ook naar beneden op het kurklichaam. Je kunt zoveel lagen papier op elkaar leggen als je wilt. 2 – 3 of meer zijn voldoende, dat hoeft niet. Nu een paar uur laten drogen, liefst een nacht.

Hummel knutselaar -kinderinstructie-kurk-kleuring

Als het papier helemaal droog is, kun je beginnen met kleuren. Het is het beste om acrylverf te gebruiken omdat ze snel drogen en intense kleuren hebben. Verf eerst alles geel en teken daarna een paar zwarte strepen die heel typerend zijn voor een hommel. Gebruik twee kleine stukjes draad en zwarte draad voor de antennes. Knoop aan één kant en steek de draad in het garen. Bevestig het nu met lichte druk op de kop van de hommel.

Hummel knutselen met kinderen: Mobiel gemaakt van natuurlijke materialen

hummel-tinker-kinderen-instructies-kurk-pinnen-ogen

In dit DIY-project maak je een paar hommels die je later op een mobiel hangt. De mobiel maak je zelf van natuurlijke materialen en de extra onderdelen, zoals pinnen en draad, vind je in elk huis rondslingeren. Neem nu 4-5 wijnkurken en kleur ze in geel en zwart. Maak gedurende deze tijd een wijnkurk voor elke drie pinnen – twee witte en één rode. Als de verf droog is, drukt u op de pinnen aan één kant van de wijnkurk, waardoor de ogen en neus van uw sympathieke hommel worden afgebeeld.

hummel-tinker-kinderen-instructies-mobiele-kurk-buig-fix

Je kunt de vleugels van de hommel maken van draad of een stevig touwtje. Buig het materiaal in de gewenste vorm en bevestig het op de rug van de hommel met hete lijm. Probeer de vleugels speels te maken zodat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Zo breng je net wat meer beweging in het hele design van de mobiel. Nu moet je de vislijn erin steken. Bind ze eerst aan de vleugels en laat ze voldoende lang over. Neem ondertussen een paar verse takjes en beige om te garneren. Versier met droge of kunstbloemen zoals je wilt. Als je trouwens ook decoratieve zonnebloemen hebt gevonden, passen deze perfect bij het geel met zwarte hommeldesign. Deze kun je vastmaken met een vislijn. Het is nauwelijks zichtbaar, maar zeer solide en uitstekend geschikt voor dergelijke doeleinden. Daarnaast kan een borduurring worden gebruikt als kader voor de krans. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn meestal gemaakt van hout, wat heel goed zou passen bij de hommels gemaakt van wijnkurken.

hummel-tinker-kinderen-instructies-mobiel-natuurlijke-materialen-binden

Als de krans klaar is, bind je hem aan drie kanten vast met de vislijn en zet je hem in het midden vast. Dit gaat heel gemakkelijk als je eerst twee stukken snijdt. De ene moet twee keer zo lang zijn als de andere. Markeer drie punten op de krans met dezelfde afstand ertussen. Daar knoop je de vislijn aan. Je knoopt het langere stuk met beide uiteinden op twee van de gemarkeerde punten. Verbind de kortere met het ene uiteinde aan de krans en met het andere in het midden van de eerste vislijn. Op dit punt knoop je een derde touwtje waarmee je de mobiel aan het plafond of ergens anders kunt hangen.

hummel-tinker-kinderen-instructies-mobiele-kurken

Je kunt de zelfgemaakte hommels van Weense kurken ook op vrij geselecteerde plaatsen binden. Zorg er wel voor dat de kleine zoem de mobiel in balans houdt. Experimenteer met de lengte van de vislijn. Het heeft ook een betekenis. Voel je vrij om andere bijpassende elementen toe te voegen, zoals parels, veren, kleurrijke strikken en linten. Ontwerp deze fantasierijke mobiel individueel en speels met je kind.

Grappige hommels knutselen met kinderen

hummel-tinker-kids-instructies-make-surprise-eierpijpenreiniger-zelf

Schattige hommels kunnen fantasierijk worden gemaakt van heel verschillende kleine dingen. Nadat we je hebben laten zien hoe je wat van Weense kurken kunt maken, presenteren we deze echt grappige variant. Dit voorbeeld bleek goed, maar ook heel praktisch. Hier vinden de gele capsules van de verrassingseieren een nieuwe bestemming – als lichamen voor de hommels. Afgezien van een paar eiercapsules heb je niet veel nodig – alleen wat zwarte pijpreinigers.

hummel-tinker-kids-instructies-surprise-eierpijpenreiniger

Buig de pijpenragers om de U-Ei-capsule en knoop ze aan één kant stevig vast. Doe in totaal drie keer hetzelfde, zodat er drie zwarte strepen zijn. Bind ze allemaal aan dezelfde kant en knip de resterende stukken van de pijpenragers af tot op 0,5 cm. Zo komen de voetjes van de hommels tevoorschijn. Knip voor de karakteristieke Hummel antennes een stukje pijpenrager af en trek deze onder de eerste strip door, wikkel een keer en vorm mooi als antennes.

hummel-tinker-kinderen-instructies-surprise-eggs-gele-wiebelogen

Maak je hommels persoonlijker door ogen en een glimlach op ze te tekenen. U kunt een zwarte permanent marker gebruiken, maar u kunt ook zelfklevende gelaatstrekken aanbrengen. De schattige hummers zullen er zeker grappig uitzien als je twee googly eyes tegelijk fixeert. Je kunt sympathieke vleugels maken van tissue of calqueerpapier. Als je geen pijpenragers bij de hand hebt, kun je de antennes uit gewoon draad buigen en de strips van zwarte tape maken.

hummel-tinker-kids-instructies-surprise-egg-toiletpapier rollen

Wil je je zelfgemaakte hommels decoratief gebruiken, dan ziet de fantasierijke wanddecoratie met een bijenkorf of in ieder geval met honingraten er zeker completer uit. Je kunt gemakkelijk zelf de indruk van een toiletpapier maken van rollen toiletpapier. Snijd ze in ringen van dezelfde grootte, ongeveer 3 cm breed. Buig nu en vorm de ringen in zeshoeken of honingraten. Kleur geel of oranje en schik ze dicht bij elkaar zodat er een relatief egale structuur ontstaat. Nu heb je zelf een mooie, decoratieve honingraat gemaakt.

hummel-tinker-kids-instructies-surprise-eggs-geel-zwart-muurdecoratie

Je kunt een paar van de schattige kleine hommels overal in de kamer laten hangen met transparante vislijn. Maar als je eenmaal een honingraat hebt gemaakt, breng je hem naar de muur en schik je de hommels eromheen. Je kunt er een paar in de honingraat plakken en stevig vastzetten met dubbelzijdig plakband of een beetje hete lijm. Laat een of twee hommels in de lucht zweven onder de honingraat.

Geweldig idee voor feestdecoraties: maak een hommel

hummel-tinker-kids-instructies-party-decoratie-bijenkorf-diy

Heeft u een fris idee nodig voor een sfeervolle aankleding van een kinderfeestje of kinderverjaardagsfeestje, dan is dit onze suggestie. Maak een paar hommels met behulp van een van de bovenstaande instructies. Krijg ook 3 – 4 gele papieren ballen, als geen van deze kleuren kan worden gevonden, kies dan wit of oranje. Deze papieren ballen worden ook wel Japan balls genoemd en zijn vooral te vinden in verlichtingswinkels onder de lampenkappen. Er zijn er ook een paar bij Ikea.

hummel-tinker-kids-instructies-party-decoratie-wanddecoratie

Maak een bijenbord dat je later ergens in het midden van de kamer kunt neerzetten. Hiervoor heb je heel veel geel papier nodig. Maak eerst een honingraatsjabloon en knip meerdere gelijke zeshoeken uit. Schik ze mooi op het bord en bevestig ze op de specifieke plekken met dubbelzijdig plakband. Probeer de honingraat te spelen en bevestig een paar zelfgemaakte hommels aan het bord.

hummel-tinker-kids-instructies-party-decoratie-bijen-geel

Je kunt de papieren bal ook versieren met de grappige kolibries die je van tevoren hebt gemaakt. Compleet met accessoires en decoraties, zoals ballonnen, slingers, banners en andere in de thematische kleuren geel en zwart.