Knutselideeën

Maak vleermuizen voor Halloween van papier en vilt met instructies

vleermuis knutselen ideeën-instructies-kids-diy-halloween-herfst

Nu Halloween in aantocht is, is het onderwerp knutselen zeker al heel actueel voor jou. Als dat zo is, heb je misschien zin om met je kinderen grappige vleermuizen te maken. Dan is dit artikel precies goed! Hier zijn enkele ideeën over hoe je een vleermuis kunt maken van verschillende materialen om het huis te versieren of gewoon om de kinderen te plezieren. Voor de ideeën heb je geen speciale dingen nodig. Alledaagse materialen en ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, die je meestal al in huis hebt, zijn voldoende.

Maak een vleermuis van papier

vleermuis maken van papier-cirkels-vouwvleugels-instructies

Als je deze grappige vleermuis van papier wilt maken, heb je kraftpapier in zwarte kleur nodig. Knip eerst twee cirkels uit: een grote voor het lichaam en een kleinere voor de vleugels. Je hebt ook twee driehoeken nodig voor de vleermuisoren. Je kunt de ogen kant-en-klaar kopen, googly eyes gebruiken of ze van papier maken. Vouw de kleinere cirkel als een waaier. Wanneer gevouwen, snijd het doormidden. Je hebt al beide vleugels die je op je lichaam plakt. Maak vervolgens de oren en ogen vast. Je kunt een witte stift of wit krijt gebruiken om de mond met tanden te schilderen.

Maak een Halloween-vleermuis van een broodzak

vleermuis broodzak maken-maak-je-zelf-halloween-handwerk

Zou je gedacht hebben om een ​​broodzak te gebruiken om een ​​vleermuis te maken voor Halloween? Zoals je ziet is er echt heel veel dat geschikt is om te knutselen! Gebruik zwarte verf en een penseel om één kant van de broodzak inclusief de onderkant zwart te kleuren en leg deze opzij om te drogen. In de tussentijd kun je vleugels uit zwart karton knippen. De beste manier om dit te doen, is door een sjabloon van wit papier te maken, waarmee u de vleugels op het karton gaat tekenen. Knip twee driehoeken voor de tanden uit het witte papier en de oren uit het zwarte papier. Als de zak is opgedroogd, kun je de vleermuis maken. Om dit te doen, lijm je de vleugels aan de zijkanten en wiebelende ogen naar het gebied van de bodem van de tas. Je kunt met een witte stift op de mond tekenen en dan de tanden erop plakken.

Maak een bladwijzervleermuis

vleermuis tinker bladwijzer-papier-origami-boek-versieren

Door een vleermuis te vouwen, kun je ook een handige boekenlegger krijgen. U kunt de exacte stappen in de instructies zien. Je hebt zwart origamipapier nodig dat aan de andere kant grijs of wit is. Koop ook zwart karton voor de vleugels en ogen, evenals gewoon wit papier. Nadat je de origami-instructies hebt gevolgd, kun je twee grotere cirkels uit wit papier knippen en twee kleinere uit zwart papier om de ogen te maken. Voeg vervolgens de tanden en vleugels toe en deze grappige boekenlegger is klaar. De kinderen hebben gegarandeerd veel meer plezier bij het lezen.

Maak een vleermuisslinger

bat-tinker-slinger-decoratie-do-it-yourself-halloween-party

Om te versieren kun je ook een mooie slinger maken met een vleermuis van vilt. Het wordt nog levendiger als je ook gekleurde pompons en een gekleurd koord gebruikt. Maak eerst opnieuw een vleermuissjabloon door een vleermuis op wit papier te tekenen. Deze hoeft niet dezelfde vorm te hebben als in ons voorbeeld. Je bent van harte welkom om zelf iets te bedenken. Om ervoor te zorgen dat beide helften van de vleermuis hetzelfde zijn, is het het beste om het papier voor de sjabloon in het midden te vouwen en slechts één helft op de vouw te tekenen. Als u het papier vervolgens na het snijden uitvouwt, zijn beide zijden identiek. Teken met behulp van dit sjabloon en een potlood de vleermuiscontouren op het vilt en knip de vleermuizen uit. Zo kun je zoveel vleermuizen maken als je wilt.

bat-tinker-kleurrijke-pompons-vilt-stimulatie-feestdecoratie

Bereid nu de snaar voor. Rijg met behulp van een naald het koord afwisselend door een vleermuis en vervolgens door een of meerdere pompons. De pompons kunnen niet alleen verschillende kleuren hebben, maar ook verschillende maten hebben. Je kunt de slinger zo lang maken als je wilt. Het kan worden gebruikt om elke kamer prachtig te decoreren. Gebruik hem voor aan de muur, de trapleuning of voor het raam, zodat je er ook buiten van kunt genieten.

Ideeën voor Halloween-knutsels – knutselen met hangende vleermuis

vleermuis-tinker-opknoping-vilt-nepbon-instructies-beginner

Deze schattige vleermuizen zijn niet minder sympathiek. Op het eerste gezicht zien ze er ook nog eens heel echt uit. Voor dit project heb je ook vilt nodig. Als je zo’n vleermuis wilt maken, heb je ook zwart nepbont en hete lijm nodig, evenals een paar takken om de vleermuizen aan op te hangen. De instructies voor het maken van een vleermuis zijn allesbehalve moeilijk. Knip brede stroken uit de vacht. De breedte hangt af van hoe groot je de vleermuizen wilt hebben. Rol de strip vervolgens op en knoop er een rubberen band omheen om de rol op zijn plaats te houden.

Knip de getoonde vorm uit het vilt. Leg de pelsrol erin. Een voldoende groot stuk van de vacht moet uitsteken. Dit is het hoofd van de vleermuis. Uit voorzorg kun je de vacht met een beetje hete lijm op het vilt bevestigen. Vouw nu de vleugels om zodat de vacht er door wordt “omarmd”. De andere twee puntige elementen vertegenwoordigen de voeten waarmee je de voltooide vleermuizen ophangt. Je bent ook van harte welkom om zo’n vleermuis te maken en hem dan weg te geven of er een andere ruimte mee te versieren in plaats van een tak.

Eenvoudige handwerkinstructies voor Halloween – maak je eigen vleermuislantaarn

vleermuis-tinker-lantaarn-papier-griezelig-martinsum-parade-idee

Wil je met kinderen een vleermuis maken, dan is een lantaarn voor een lantaarnoptocht of voor Halloween ook een goed idee. En het is ook nog eens snel gedaan. Vouw een stuk zwart papier in de lengte dubbel. Gebruik een liniaal om dezelfde afstanden te meten en teken hulplijnen die voor incisies zullen worden gebruikt. De insnijdingen beginnen bij de vouw en strekken zich uit tot net voor het einde van het papier. Vouw nu het papier open. Lijm de andere twee uiteinden aan elkaar en je krijgt een lantaarn. Het enige dat overblijft zijn de kleine elementen zoals ogen, oren, vleugels en tanden. Deze knip je eenvoudig uit wit of zwart-rood papier en plak je eenvoudig op de lantaarn. Een handvat mag niet ontbreken om de Halloween lantaarn compleet te maken. Als je geschikte stoten kunt vinden, kun je deze gebruiken voor de kleine elementen en het gemakkelijker maken voor de kinderen.