Knutselideeën

Maak zelf cabochon-sieraden van afgewerkt glas of kunsthars

maak zelf cabochon sieraden diy-inspirations-glue-pictures

Cabochons zijn elementen van glas die worden gebruikt om verschillende soorten sieraden te maken. Ze worden gekenmerkt door hun vergrootglasachtige vorm, die de sieraden een bijzonder aantrekkelijke uitstraling geven. Wil je Zelf cabochon sieraden maken, De meest uiteenlopende varianten staan ​​voor u klaar. In dit artikel willen we u enkele inspiraties presenteren. Ontwerp individuele hangers, ringen en oorbellen!

Zelf glazen cabochon sieraden maken

maak zelf cabochon sieraden belettering-boek-motief-krant

Glazen cabochons kunnen kant-en-klaar worden gekocht. Dat scheelt tijd en werk, maar je moet wel vertrouwen op de respectievelijke maten en vormen. Een andere variant is het gebruik van kunsthars voor de productie. Beide varianten zijn perfect voor handwerk. Bij zelfgegoten kunsthars zijn de ontwerpmogelijkheden echter diverser. Beginners kunnen het proberen met afgewerkt glas wanneer ze voor het eerst zelf cabochon-sieraden maken.

Zelf cabochon sieraden maken met foto’s

cabochon sieraden zelf maken printer-make-pictures

Omdat het glas op zich niet bijzonder aantrekkelijk is, kun je het een beetje opfleuren voor de sieraden. En dat is precies wat dit knutselidee zo divers maakt. Je kunt heel gemakkelijk zelf cabochon-sieraden maken door eventuele foto’s af te drukken en ze te gebruiken voor het ontwerp.

Decoraties en sieraden

maak zelf cabochon sieraden decoratie-diy-bloesem-motief

De afbeeldingen worden vervolgens aan de onderkant van de cabochon gelijmd. U kunt hiervoor heldere lijm of transparante nagellak gebruiken. Borstel de bovenkant van de afbeelding, lijm de cabochon erop en laat de lijm of nagellak drogen. Dit decoratieve element plak je vervolgens op kant-en-klare ringen of hangers die te koop zijn. Of je kunt een gat in de cabochon boren en het gebruiken om het aan een ketting te hangen.

Originele oogmotieven

cabochon-sieraden-maak-je-zelf-ogen-motief-iris-print-lijm

Er is een gezegde dat de ogen het venster naar de ziel zijn. Je kunt dit motief ook gebruiken als je zelf cabochon sieraden wilt maken. U kunt de vorm van onze menselijke ogen kiezen, evenals de vorm van katten- of drakenogen. Nogmaals, je gebruikt voltooide foto’s.

Maak je eigen cabochon sieraden

cabochon-sieraden-doe-het-zelf-dragon-eye-instructies

De foto’s moeten de grootte van de cabochon hebben. Het is makkelijker als je kunsthars gebruikt en de steen op de afbeelding afstemt. Knip de oogafbeelding uit en smeer deze in met transparante nagellak. Breng na ongeveer 5 minuten, als de lak is opgedroogd, nog een laag aan en lijm hiermee de cabochon vast. Zorg er vooraf voor dat er geen vingerafdrukken op de foto te zien zijn. Als je zelf cabochon-sieraden maakt, is nagellak een goed hulpmiddel.

Zelf cabochon sieraden maken – Instructies voor oorbellen

cabochon-sieraden-doe-het-zelf-vintage-oorbellen-parelhangers

Oorbellen als cabochon sieraad kun je op allerlei manieren zelf maken. Van gewone pluggen tot lange slingerontwerpen, je kunt eigenlijk alles maken met een cabochon. Naast cabochons zijn deze mooie oorbellen in vintage-stijl ook gemaakt van parels.

Materialen om te knutselen

cabochon-sieraden-doe-het-zelf-materialen-handicraft-store-stenen

De afzonderlijke elementen die u nodig heeft om zelf cabochon-sieraden te maken, kunnen worden gekocht, wat het vervaardigen gemakkelijker maakt. Als je allergisch bent voor namaakjuwelen, zorg er dan voor dat je zilver kiest bij het kopen van bijvoorbeeld zilver. Het type parels dat u krijgt, hangt af van uw smaak. De cabochon kan ook kant-en-klaar met een motief worden gekocht of je kunt hem zelf maken.

Zelf mooie sieraden maken

cabochon-sieraden-doe-het-zelf-bloemmotief-turquoise-roze-tang

Hoe ingewikkeld de oorbellen er ook uitzien, ze zijn echt snel en gemakkelijk te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de afzonderlijke elementen met elkaar verbonden door middel van verbindingsringen. Je kunt natuurlijk ook een eigen ontwerp bedenken als je zelf cabochon sieraden maakt. Ook de volgorde bepaal je zelf.

Zelf cabochon-sieraden maken – ideeën om te imiteren

cabochon-sieraden-make-yourself-stars-sky-galaxy-motief-glitter-metallic

Als je de cabochon op een ring of hanger lijmt, kun je hiermee zelf mooie patronen en afbeeldingen maken. Als je dit idee gebruikt om zelf cabochon-sieraden te maken, komt nagellak je weer te hulp. Verf het oppervlak in elke gewenste kleur, creëer marmereffecten of voeg glitter toe om een ​​sterrenstelsel na te bootsen. Lijm vervolgens de cabochon op de hanger.

Maak je eigen cabochon sieraden

Maak zelf cabochon sieraden hangers van kunsthars gietvorm

Als je hebt besloten om de cabochon voor cabochon sieraden zelf op je eigen manier te maken, kun je het beste transparante kunsthars gebruiken. Dit wordt in vloeibare vorm in een mal gegoten, waarin het vervolgens droogt. Een van de vele voordelen van deze variant is dat je zelf de vorm kunt bepalen en niet afhankelijk bent van de varianten uit de handel.

Gedroogde bloemen als motief

cabochon-sieraden-maak-zelf-gedroogde-bloemen-idee

Daarnaast kun je de hars vullen met verschillende voorwerpen. Dit zorgt voor werkelijk unieke ontwerpen die niemand snel zal imiteren. Een goed idee is om gedroogde bloemen te gebruiken. Op onze website hebben we artikelen voor je die uitleggen hoe je bloemen goed droogt. Verse bloemen zijn ook geschikt als je zelf cabochon sieraden maakt.

Voeg versieringen toe

cabochon-sieraden-doe-het-zelf-zeester-bloesem-decoratie-stimulatie

Je kunt bloemen ook combineren met andere elementen of ze vervangen. Maak eventuele arrangementen wanneer u zelf cabochon-sieraden maakt en ontvang individuele en unieke sieraden die u zelfs kunt weggeven. Je kunt ook letters bedenken. Het hangt allemaal af van je verbeelding.

Versier de cabochon van buitenaf

cabochon-sieraden-maak-het-zelf-suggestie-cadeau-idee-lint

Als je hebt gekozen voor oorstekers, koop dan een geschikte stud en bijpassende cabochons. Die laatste kun je ook zelf maken. Als je dit idee probeert om zelf cabochon-sieraden te maken, kun je ook meerdere sieraden tegelijk maken om de materialen volledig te benutten en zo min mogelijk te verspillen.

Gebruik sterke lijm

cabochon-sieraden-maken-oorbellen-knutselen-glas-lijmen

Als je zelf cabochon sieraden maakt of welk type sieraad dan ook, gebruik dan een hoogwaardige lijm die goed blijft zitten zodat je lang van je sieraad kunt genieten. Je gebruikt ook lijm om de cabochon aan de knop van je toekomstige oorbel te bevestigen. Deze plug wordt ook gebruikt om je aan vast te houden als je aan het knutselen bent.

Water en nagellak

cabochon-sieraden-make-yourself-marmer-patroon-nagellak

Versier de oorbel met het populaire marmerpatroon. Je kunt dit in eenvoudige stappen krijgen als je zelf cabochon-sieraden maakt. Doe water in een bak en druppel er wat nagellak in. Deze drijft op het wateroppervlak. Met een tandenstoker kun je de nagellak vervolgens naar wens vormen en patronen maken. Dompel de oorbel lichtjes in het water (waar ook nagellak zit). De nagellak vormt nu een mooi patroon op de oorbel. Laten drogen en verzegelen met een transparante vernis.

Kleur kunsthars

cabochon-sieraden-make-yourself-locket-oranje-groene-kleuren

U kunt kunsthars ook gemakkelijk kleuren als de transparante look te saai voor u is. Om dit te doen, worden een paar druppels verf eenvoudig met de hars gemengd. Ga dan verder zoals met transparante kunsthars en je kunt zelf kleurrijke cabochon sieraden maken.

Cabochon met glitter

cabochon-sieraden-maak-zelf-steen-hars-gieten-draad-buigen

Je kunt zulke glinsterende cabochons op dezelfde manier krijgen. De synthetische hars wordt eenvoudig gemengd met glitter van elke kleur en vervolgens in een mal gegoten om te harden. Als je geen vorm hebt, kun je klodders op bakpapier smeren. Door de onregelmatige vorm zien de cabochons eruit als natuursteen. Als je zelf cabochon sieraden maakt, hoeft niet alles er perfect en foutloos uit te zien.

Originele vulling

cabochon-sieraden-maak-zelf-aansluitringen-knutselen-kunsthars-gieten

Zoals eerder vermeld, kunt u de cabochons tijdens de productie met alle objecten vullen. Ook dit idee, waarbij gekozen is voor een verbindingsring, vinden wij heel origineel. Parels of andere elementen die worden gebruikt om sieraden te maken, kunnen ook worden gebruikt. Improviseer als je zelf cabochon sieraden maakt.