Knutselideeën

Maak zelf een babymobiel van papier – ideeën en instructies

babymobiel maak je eigen papieren-sterren-geel-grijs-genderneutraal

Je kunt van bijna alles een babymobiel maken. De gemakkelijkste materialen om te gebruiken zijn papier, hout en vilt. We laten je zien hoe je er een kunt krijgen Tinker Baby Mobiel zelf kan met het goedkoopste materiaal van de al genoemde – papier. Bij het opzetten moet je vooral letten op de balanspunten, vooral als je een oneven aantal hangende voorwerpen gebruikt.

Maak zelf baby mobiel met origami kraanvogels

Babymobiel maak je eigen papieren-origami-kraanvogels-kleurrijke-wit-gelakte-tak

Bij het gebruik van papier of karton voor een mobiel heb je meer vrijheid voor fouten door de lage prijs van de materialen. Je kunt je eigen vormen tekenen en uitknippen, of een paar populaire ontwerpen online zoeken en uitprinten. Deze objecten kunnen plat of aan elkaar worden gelijmd om een ​​driedimensionaal effect te creëren. Prik gaatjes in de bovenkant van de voorwerpen om ze op te hangen met touw, draad, dik draad of transparant nylondraad. Een metalen of kunststof ring in de gewenste maat, houten stokjes in X-vorm of een tak zijn perfect als basis voor je mobiel.

Tinker Baby Mobiel zelf – Instructies

Babymobiel knutselen met papieren-instructies-witte-kraanvogels

De kraan is een van de basisvormen die een origami-fan kan beheersen. In Japan worden kraanvogels opgevouwen als geluksbrenger, dus dit motief is bijzonder geschikt voor een babymobiel.

Benodigde materialen

baby-mobiel-doe-het-zelf-knutsel-papier-instructies-tak

Materialen: een grote tak, origami papier in de kleuren van uw keuze, goud spuitverf, naald en gouddraad, schaar.

Instructies: Spuit de tak in met de goudkleurige spuitverf. Vouw kraanvogels uit origamipapier. Hieronder vindt u gedetailleerde stapsgewijze video-instructies voor het maken van de gewenste origami-figuur. Gebruik een naald en gouddraad om de kraanvogels op verschillende hoogtes aan de tak te hangen.

Mobiel met origamikranen

Tinker Baby Mobiel zelf -papieren-instructies-kranen-goud-gelakt-takje

Een mobiel is prachtig babyspeelgoed, een geweldig slaapmiddel en waardevolle geruststelling als de tranen stromen. De baby’s zijn gefascineerd door de kleurrijke figuren en draadjes die je nieuwsgierigheid opwekken. De geweldige kleuren en de vloeiende beweging van de figuren kalmeren de kinderen niet alleen, maar nodigen hen ook uit om naar de figuren te reiken. Een zelfgemaakte mobiel kan individueel worden ontworpen en natuurlijk worden bewaard als een mooie herinnering aan deze unieke levensfase. Er zijn geen grenzen aan uw fantasie bij het kiezen van een aanhanger. De ideeën over wat je aan een mobiel kunt bevestigen, zijn bijna oneindig. Papieren ballonnen, uitgeknipte figuren van bouwpapier, schattige dierenfiguren zoals schaapjes, uilen of vlinders zijn heel gemakkelijk te maken. Je kunt de zelfgemaakte mobiel over de commode of het bed bevestigen en een grote glimlach op het gezicht van je favoriet toveren.

In de eerste levensweken maken baby’s nog geen onderscheid tussen kleuren en zijn vooral dol op eenvoudige, tweekleurige patronen. Je bent van harte welkom om een ​​schattige mobiel te maken met schapen die ontspannen aan het plafond bungelen en vreugde brengen aan je kleine schat. Voor de schattige schaapskudde hoef je eerst wat cirkels uit stevig wit papier te knippen. Gebruik vervolgens de schaar om een ​​golfachtige rand uit te knippen. Maak een klein gaatje zodat je de schapen later kunt bevestigen en ophangen. Als je het schaap met poten wilt ontwerpen, kun je aan de andere kant nog twee gaten maken en een stuk garen rijgen en knopen. Knip vervolgens de kop van het dier met de oren uit zwart of bruin karton. Als je wilt, kun je het gezicht schilderen, of de ogen en snuit uit papier knippen. Nu hoef je alleen nog maar de draad of draad te bevestigen en het schattige wezen op te hangen.

Clip verschillende origami-vormen

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-kranen-roze-gele-clips

Je kunt ook tal van andere schattige dieren ontwerpen die indruk op je baby zullen maken als hij wakker is en hem in slaap zullen brengen als het kind moe is. Je kunt eenvoudig vogels, vissen, giraffen, vlinders of olifanten op papier tekenen, stencils maken en deze zo vaak als je wilt op gekleurd papier aanbrengen en uitknippen. Op internet kunt u kant-en-klare sjablonen vinden die u ook kunnen helpen. Als je een kleurrijke zwerm betoverende vlinders wilt creëren, kun je de delicate, vliegende schoonheid eenvoudig ontwerpen met een eenvoudige vouwtechniek. Wil je zelf een vlindermobiel maken, dan heb je twee papieren vierkantjes in verschillende kleuren nodig. Vouw de stukjes papier in een zigzag en verbind beide delen in het midden met wat knutseldraad. Je kunt de uiteinden van de knutseldraad buigen tot voelsprieten. Zorg ervoor dat de mobiel hoog genoeg hangt zodat de baby hem niet kan aanraken. Voor het bovenste deel van het lichaam, vouw het papier diagonaal om prachtige vleugels te maken. Je kunt ook prachtige 3D-vlinders maken van sterker papier. Knip 3 vlinders tegelijk uit en leg ze op elkaar. Bind gewoon een stuk garen in het midden en vouw elke vlinder iets omhoog. Dit zorgt voor het geweldige 3D-effect.

Leuke motieven voor een blij kind

baby-mobiel-doe-het-zelf-knutselen-papier-wolken-hete-lucht-ballonnen-zon-vogels

Je kunt ook zelf een geweldige cloudmobiel maken voor je kleine baby. Dikke, witte wolken, kleine sterren en kleurrijke ballonnen zorgen bij elk weer voor spannende momenten en een geweldig uitzicht. Schets een wolk op wit papier, knip deze uit en gebruik deze als sjabloon om de rest van de wolken uit te knippen. Neem voor een wolk drie wolkdelen en buig deze in het midden. Voor de driedimensionale wolk moet je de wolken dan op de geknikte stroken aan elkaar lijmen. Maak een gat in de wolk met een naald, rijg de nylondraad erdoor en knoop deze vast. Ontwerp de sterren, de zon en de papieren ballonnen in felle kleuren. Bevestig ze tot slot op verschillende hoogtes.

Vouw vuurraderen

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-paper-tinker-paper

Gebruik een rieten krans voor de mobiel

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-vogels-rood-geruite-wilgenkrans

Vogels in geel, grijs en zwart

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-vogels-geel-grijs-wit

Sterretjes in geel en grijs

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-paper-stars-geel-lichtgrijs

Tinten blauw voor een jongen

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-sterren-donkerblauw-lichtblauw-wit

Modern in zwart-wit

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-paper-black-stars-white-clouds

Vlinders voor meisjes

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-vlinders-roze-turquoise-wit

Vouw origami diamanten

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-origami-diamanten-zwart-wit

Wit en crème voor een genderneutrale babykamer

baby-mobiel-doe-het-zelf-knutselen-papier-vlinders-wit-gender-neutraal

Oranje, grijze en afrikaanse dieren

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-oranje-grijs-afrikaanse dieren-motieven

Kranen Mobiel boven het babybedje

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-kranen-twig-cot

Kleurrijke 3D heteluchtballonnen

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-hete-lucht-ballonnen-3d-wolken

baby-mobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-helikopter-vliegtuigen-jongen

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papieren-vliegtuigen-geel-grijs

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-olifant-blauw-roze-wit

babymobiel-doe-het-zelf-tinker-papier-blauw-schaduw-crème-vogel-motieven

babymobiel-doe-het-zelf-knutselpapier-3d-bloemen-vlinders-roze-grijs-wit

baby-mobiel-doe-het-zelf-knutselpapier-3d-bloemen-roze-grijze-vlinders-meisjes

maak zelf mobiel zonnestelsel planeten idee sterren papier diy

maak zelf mobiel sterpapier kleurrijk idee

maak zelf mobiel stippen ombre blauw groen oranje

maak zelf mobiel vlinders blauw roze papieren kinderkamer

DIY mobiele babykamerdecoratie maan sterren hemel