Knutselideeën

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin – 11 kleurrijke ideeën waar zelfs beginners aan kunnen sleutelen!

Een prachtig seizoen nadert – de herfst staat voor de deur en zal ons binnenkort al zijn romantische kleuren brengen waarmee het zijn unieke sfeer creëert. En als je aan de herfst denkt, denk je waarschijnlijk aan alle handwerkprojecten die je nu kunt uitvoeren. Het gekleurde blad, de vele vruchten zoals kastanjes, eikels en beukennootjes in combinatie met takken vol bessen en andere natuurlijke materialen zijn perfect voor het maken van mooie en vooral duurzame decoraties. Vul het natuurspektakel in de tuin aan met een paar van zulke handwerkjes! We hebben een paar ideeën op een rijtje gezet waarmee je zelf herfstdecoraties voor in de tuin kunt maken.

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin – versier de tuintafel

Maak zelf een mand met kaars als herfstdecoratie voor in de tuin - decoreer met kastanjes

De herfst biedt nog genoeg zonnige dagen om gezellig met een kopje koffie op het terras of in de tuin door te brengen. Verwaarloos dus je zithoek niet en versier je tafel door een herfstdecoratie voor op de tuintafel te maken. Zo’n draadmand met herfstnootjes zoals kastanjes en een romantische kaars is bij uitstek geschikt en ook nog eens supersnel en makkelijk gemaakt. De mand geeft de decoratie een rustieke flair, maar je kunt natuurlijk ook elke andere bak gebruiken. Zet de kaars erin en smeer er kastanjes omheen. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken als je deze herfstdecoratie voor in de tuin zelf maakt.

Herfstdecoratie in de tuin met vintage flair

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin - versier de voortuin en entree met een vogelkooi of lantaarn

Alles wat gemaakt is van smeedijzer en mooi versierd is, is perfect om een ​​vintage sfeer te creëren. Een oude vogelkooi is ideaal als je zonder veel moeite zelf een mooie herfstdecoratie voor in de tuin wilt maken. Vul het gewoon met dingen die je associeert met de herfst – pompoenen, appels, dennenappels, enz. Je kunt de gevulde kooi vervolgens op een bijpassende bijzettafel of naast de voordeur neerzetten als je herfstdecoraties in de tuin hebt, vooral bij het huis ingang wil opzetten.

Dit idee werkt ook geweldig met grote lantaarns.

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin – paraplu met kleurrijke bladeren

Maak zelf een originele parasol als herfstdecoratie voor in de tuin met bladeren

Heeft u nog een oude paraplu die zijn doel niet meer helemaal kan dienen? Hij hoort niet lang in de prullenbak, kijk maar eens wat een mooie tuindecoratie voor de herfst je er mee kunt maken! Als je deze herfstdecoratie voor in de tuin zelf maakt, heb je de keuze: gebruik echte bladeren die je van tevoren verzamelt tijdens een ontspannen wandeling met de kinderen of gebruik kunstmatige herfstbladeren. U bent ook vrij om te beslissen over het kleurenschema. Creëer een bont patroon, een monochroom ontwerp of ga bijzonder creatief aan de slag en creëer een gelijkmatig kleurverloop.

Paraplu met kleurrijke herfstbladeren als herfstdecoratie voor buiten

Begin hoe dan ook aan de buitenrand van de geopende paraplu en lijm een ​​aantal vellen op hun plaats (hete lijm werkt goed voor dit doel). Maak daarna de volgende rij, die de vorige een beetje moet overlappen. Werk geleidelijk omhoog naar de punt van de paraplu. Dan kun je de bladparaplu in de tuin gebruiken als herfstdecoratie. Bij dit knutselidee past trouwens ook een parasol.

Knutselidee met echte pompoen

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin met pompoenen en bladeren

Als je echte pompoenen wilt gebruiken, raden we de buitenruimte aan. Het koelere weer zorgt ervoor dat ze langer meegaan dan bijvoorbeeld binnen. Maar je moet natuurlijk ook een plek in de tuin kiezen die niet direct door de zon wordt verlicht. Als je zo’n plek hebt gevonden, kun je deze herfstdecoratie voor in de tuin ook zelf maken. Lijm een ​​pompoen eenvoudig met bladeren en eventueel met groenblijvende twijgen.

Verf de pompoen wit en versier met decoupage met blaadjes

De felgekleurde bladeren komen goed tot hun recht als je een lichtgekleurde pompoen gebruikt of deze vooraf met witte verf beschildert. Nadat de verf is opgedroogd, kunnen de bladeren zelf het beste worden verlijmd met Mod Podge of andere servetlijm zodat ze helemaal dicht zijn. Breng eerst lijm aan op het blad, lijm het op de pompoen en smeer er dan nog een laag lijm overheen. De aanvankelijk witachtige lijm wordt door het drogen transparant.

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin – een ander soort bloempot

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin van pompoenen als bloempotten

Wil je een idee met echte pompoenen? Hoe zit het met het gebruik ervan als een bloempot? Hol een pompoen uit, voeg eventueel drainagegaten of in ieder geval een drainagelaag toe en vul aan met aarde. Dan kun je er eventuele herfstbloemen in planten. En hoewel deze herfstdecoratie in de tuin ieders aandacht zal trekken, kun je nog een stapje verder gaan en een mini- of sprookjestuin ontwerpen en een nog leukere herfstdecoratie voor in de tuin maken..

Een pompoen planten en een sprookjestuin maken als herfsttuindecoratie

Dit project is ook zeer geschikt voor kinderen. Het uithollen van de pompoenen, maar ook het planten en decoreren van de potten zal voor de allerkleinsten zeker een feest zijn. Je eigen werk kun je dan elke dag met trots in de tuin bewonderen.

Boeket veelkleurige bladeren

Eenvoudig boeket gemaakt van twijgen en echte of kunstmatige herfstbladeren

En als u al bezig bent met het inrichten van de entree met herfstdecoraties voor de tuin, dan kunnen wij u ook een eenvoudig idee aanbieden. Of u nu in de herfst de struiken en bomen wilt kappen of tijdens een wandeling natuurlijke materialen voor knutselen wilt verzamelen – eenvoudige twijgen met hier en daar een paar kleurrijke bladeren zijn geweldig voor een herfstboeket. Zet ze gewoon in een metalen kan, weerbestendige vaas of een andere container en plaats ze op het terras, naast de voordeur, op de buitentrap of op een andere plek die je maar wilt. Geen takken met bladeren gevonden? Neem gewoon kale takken en lijm echt of kunstmatig met hete lijm.

Vogelverschrikker uit bloempotten

Grappige vogelverschrikker gemaakt van kleipotten voor herfsttuindecoratie

Een heel schattige decoratie die iedereen meteen in de juiste herfststemming brengt, is zo’n vogelverschrikker gemaakt van aarden potten. Je kunt de potten schilderen zoals je wilt, maar zelfs als je ze in hun natuurlijke kleur laat, wordt de vogelverschrikker erg knap. Je hebt er twee van dezelfde maat nodig voor het hoofd en de romp en vier kleinere voor de armen en benen. Bind de kleintjes met touwen aan het lijfje (door de drainagegaten) en lijm het rietje aan de randen zodat het uitsteekt. Lijm nu het hoofd op de stam en voorzie ook de rand van stro.

Als alternatief kunt u een mooie bloem op het hoofd planten of naast het rietje als een hoed op het bord leggen. Zo kun je je fantasie de vrije loop laten en zelf je eigen herfstdecoratie voor in de tuin maken. Zet de vogelverschrikker op een trap, op een boomstronk of zelfs op de vensterbank. Ook ideaal als herfstdecoratie voor de tuinbank. Vervang bijvoorbeeld het sierkussen door de vogelverschrikker op de bank te leggen!

Presenteer het huisnummer op een originele manier

Idee voor de voordeur - huisnummer op een witte pompoen en kleurrijke bloemen

Het huisnummer heeft u vast al genoteerd op de brievenbus of op de gevel van de postbode. Maar je zou dit tijdelijk kunnen aanvullen of zelfs vervangen door een herfstvariant. Gebruik een pompoen als een soort bord in de entree of voortuin! Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Als u deze herfstdecoratie voor in de tuin zelf wilt maken, kunt u:

Presenteer het huisnummer op pompoenen en maak zelf herfstdecoraties voor in de tuin

  • Haal de cijfers van de gevel en hang ze in plaats daarvan aan pompoenen.
  • Schrijf het huisnummer zelf op de pompoenen met verf.
  • Snijd het nummer in de pompoenen en plaats er kaarsen in zodat ze in het donker te herkennen zijn.
  • Gebruik stickers of stencils.

Zet cijfers op pompoenen, versier met strikken en versier de voortuin

Zoals je kunt zien, kun je de ontworpen pompoenen heel anders rangschikken. Zet ze op een rij of spreid ze op verschillende niveaus. Je kunt ze ook op elkaar stapelen. Wil je gewoon een enkele pompoen opzetten? Schrijf het nummer dan gewoon op een grote pompoen. Zorg er echter voor dat het nummer van een afstand goed herkenbaar is.

DIY-krijtbord als welkomstbord

Maak een eenvoudig welkomstbord van een oude of nieuwe fotolijst

Wilt u uw gasten verwelkomen met zo’n tafel? Het is snel te maken en kan ook in elke andere tijd van het jaar worden gebruikt – dus niet alleen perfect als je zelf een herfstdecoratie voor de tuin wilt maken. Het enige wat je nodig hebt is een fotolijstje (met het glas), waarvan je het oppervlak opruwt met fijn schuurpapier. Je kunt het dan opnieuw schilderen (of je kunt er meteen een in jouw kleur krijgen). Terwijl het frame droogt, schilder je het glaspaneel met schoolbordverf. Als de eerste laag niet goed dekt, breng dan een tweede laag aan nadat de eerste is opgedroogd.

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin - maak een bord met schoolbordverf

Laat nu alles goed drogen, plak een stukje tape op de achterkant van het frame om een ​​lus te vormen en zet het frame weer in elkaar. Nu kun je het bord aan de deur hangen dankzij de lus en erop schrijven met krijt zoals je wilt.

Slinger voor pilaren of balustrades

Versier de pilaren van terrassen of veranda's met slingers gemaakt van wijnstokken

Pak wilgentakjes, wijnstokken of een kant-en-klare slinger van twijgen en versier ze met allerlei versieringen. In bovenstaand voorbeeld zijn metalen bakvormen gebruikt, maar andere dingen zijn natuurlijk ook geschikt. Het is belangrijk dat deze in kleur afsteken tegen het bruin van de takken. Als u deze herfstdecoratie voor in de tuin zelf wilt maken, knoopt u de geselecteerde items gewoon aan de slinger en kunt u deze gebruiken om de buitenruimte te versieren.

Het kan prachtig om de kolommen of balken van een terras of veranda worden gewikkeld, maar ook om de balustrade van het balkon of de trap. Heb je een overkapping? Houd je er dan aan! Als je wilt, kun je ook in een lichtsnoer werken om in de avonduren prachtige lichteffecten te creëren.

Garland van maïskolven

Slinger van maïskolven voor een herfstdecoratie voor buiten met rustieke flair

Een ander cool idee voor een hangende slinger is er een gemaakt van maïskolven. Deze stralen met hun warme kleuren precies de juiste sfeer uit. Hoe is ze aan het knutselen? Heel makkelijk! Steek haken in de bovenkant van de zuigers en rijg vervolgens een touw door deze haken. Om te voorkomen dat de zuigers later wegglijden, moet u een dikker touw gebruiken. Als je er geen kunt vinden, kun je eenvoudig linten tussen de korenaren binden, waardoor de oren op hun plaats blijven.

Maak zelf herfstdecoraties voor de tuin - coole ideeën waar je snel aan kunt sleutelen