Knutselideeën

Minions maken met kinderen – 12 creatieve handwerkprojecten met instructies

Minions knutselen met opstrijkkralen

Sinds de eerste film “Despicable Me” is de wereld verliefd geworden op de kleine gele wezens die de Superschuke Gru dienen. Een paar jaar later hebben de Minions hun eigen film en zijn ze een van de meest populaire ideeën voor themafeesten, kinderverjaardagen en vermommingen voor Carnaval en Halloween. Kinderen zijn er dol op en zijn erg blij met spelletjes en knutselprojecten met dit onderwerp. In dit artikel hebben we geweldige ideeën en instructies verzameld voor het maken van schattige minions met de kinderen. laat je inspireren!

minions-tinker-vinger-pop-vilt

De minions hebben een eenvoudige vorm, waardoor ze van veel verschillende materialen kunnen worden gemaakt. We willen uw aandacht vestigen op verschillende ideeën die creativiteit in het knutselen stimuleren en tegelijkertijd erg leuk zijn. De meeste knutselprojecten zijn geschikt voor kinderen, maar voor sommige is hulp van een volwassene nodig.

Minions maken dingen van goedkope materialen

minions-knutselen-met-kinderen-ijssticks

Knutselen is leuk met elk materiaal, maar de knutselprojecten met in de handel verkrijgbare huishoudmaterialen zijn vooral populair omdat ze de verbeeldingskracht van de kinderen stimuleren. Je kunt zelf een Minion maken van een lege wc-rol, de plastic verpakking van de eieren of simpele papieren bordjes. Ijslollystokjes zijn ook geschikt voor creatieve en goedkope doe-het-zelf projecten en hiermee maak je snel en eenvoudig leuke minions.

Knutselen met papier-maché voor kinderen en volwassenen – recept, figuren en ideeën

Maak zelf maskers van papier-maché – 12 ideeën voor carnavalsmaskers

Knutselen met papier-maché voor Halloween – 5 geweldige ideeën met instructies

papieren bord-minion-doe-het-zelf

Als je minions wilt maken, moet je rekening houden met de belangrijkste kenmerken van de wezens. Ze hebben een gele huid en dragen meestal een blauwe overall met een “G”-teken, zwarte laarzen en handschoenen. Ze hebben ook een of twee ogen en dragen een speciale bril. Niet alle minions hebben haar, dus je kunt bij het knutselen zelf beslissen of je ze met of zonder haar wilt ontwerpen. Hier is een geweldig idee voor een minion gemaakt van gele en blauwe papieren borden. Voor de benen en handen wordt gekleurd papier gebruikt en het haar wordt gesleuteld met zwarte pijpenragers. Ogen en brillen kunnen gemaakt worden van gekleurd papier. Als alternatief kunt u nog steeds vilt gebruiken.

minions-tinker-toiletrol-flesdoppen

In plaats van de lege wc-papierrollen weg te gooien, kun je ze bewaren en gebruiken om mooi handwerk te toveren. Hier kunnen grappige minions van worden gemaakt, die vervolgens als kinderspeelgoed of pennenhouders kunnen worden gebruikt. Je kunt de wc-papierrollen schilderen of bedekken met gekleurd papier. Wij raden de tweede variant aan, omdat de meeste rollen van bruin karton zijn en niet goed te verven zijn. Met het gekleurde papier daarentegen maak je van de wc-papierrollen echte minions. Hiervoor heb je geel, blauw en zwart papier nodig, die je volgens de vorm moet uitknippen. Kroonkurken worden gebruikt als ogen in dit project, maar je kunt ook je eigen alternatief bedenken.

knutselen-toiletrol-papier-maché

Als je minions alleen als speelgoed of decoratie voor de kinderkamer worden gebruikt, kun je ze stabieler maken. Hiervoor worden de wc-papierrollen gevuld met krantenpapier zodat er een koepel ontstaat en de bovenzijde wordt dichtgeplakt met schilderstape. Breng vervolgens een laag papier-maché aan op de zijkanten en het gebogen uiteinde en laat het drogen.

minion-doe-het-zelf-papier maken

Nu kan de Minion gemakkelijk worden geverfd met acrylverf. Met wat opgerolde en geverfde krant kun je 3D-armen maken en deze met een lijmpistool aan de Minion bevestigen. Wiebelogen passen perfect bij het ontwerp van het oogje(s). Ontwerp tot slot wat garen als haar, plak het op het hoofd en de schattige Minion gemaakt van toiletpapier is klaar.

grappige-minions-van-surprise-eggs

Voor fans van upcycling-projecten raden we het gebruik van de oude plastic verpakkingen van Ü-eieren aan voor het maken van minions. Ze zijn meestal geel en hun vorm is bijna precies de vorm van de Minions. Een verrassingsei Minion is dus heel eenvoudig te knutselen door alleen het gezicht en eventueel de kleding te ontwerpen. Om het onderste deel van de plasticfolie blauw te kleuren, kun je blauwe nagellak gebruiken. Alles wat je nodig hebt voor de ogen en bril is wat bouwpapier dat je op het bovenste deel van de doos plakt.

minions-ü-eieren-knutselen-instructies

Voor echte fans van de Minions bieden we een creatief DIY-project voor een Minion-ketting aan. Het kan heel snel en gemakkelijk worden gekopieerd en is zeker erg populair bij kinderen. Om dit te doen, moet je weer minions maken van verrassingseieren. Eén minion is meer dan genoeg voor een ketting. Voor dit project heb je ook een touwtje, een grote naald, zwart-wit papier, gekleurde ijzeren kralen, pompons en lijm nodig.

minions-kettingen maken

Maak in de eerste stap twee gaatjes in de bovenkant van het verrassingsei en rijg daar het koord doorheen. Knip vervolgens een smalle, zwarte strook papier en enkele cirkels uit wit, grijs en zwart papier. Lijm vervolgens het papier op het ei om het oog en de bril te vormen. Versier ten slotte het koord met strijkkralen en pompons om geweldige sieraden voor het kind te maken. Met Minions maak je in minder dan 15 minuten prachtige kettingen voor kinderen. Ze zijn ook een geweldig doe-het-zelf-cadeau-idee voor kinderen die dol zijn op de kleine gele wezens.

Papieren minions maken met kinderen

minion knutselsjabloon gekleurd papier

Als je op zoek bent naar een creatieve activiteit voor je kleine kind, dan kun je samen schattige minions maken. Gekleurd papier is hiervoor een geschikt materiaal en zowel geschikt voor peuters als voor kinderen in de kleuter- en lagere school. Het ontwerpen van minions van papier is een geweldig idee voor kinderverjaardagen en themafeesten met dit thema. Voor jongere kinderen kunnen de volwassenen het beste de verschillende vormen uitknippen en voorbereiden. Dan blijft het de taak van de kinderen om zelf een schattige Minion te maken van de onderdelen.

minions-tinker-geel-paars

Een ander geweldig knutselproject voor kinderen zijn deze leuke papieren handpoppen die ze als minions kunnen maken. Hiervoor zijn eenvoudige witte enveloppen, acrylverf en penselen voor schilderen en karton in zwart, grijs en wit nodig. De enveloppen worden eerst geseald en daarna in tweeën gesneden. Van een envelop worden vervolgens twee poppen gemaakt. Nu zijn de helften dienovereenkomstig beschilderd en versierd, zodat ze op minions lijken. Naast de gele wezens, kun je ook de paarse kwaadaardige minions maken die in de film “Despicable Me 2” verschijnen.

minions-lantaarns-tinker-kids-verjaardag

Met de kinderen kun je ook lantaarns maken als minions voor de Martin’s parade. Je kunt vanaf het begin een Minion-lantaarn maken met calqueerpapier en een lantaarnbasis, of je kunt eenvoudig een witte of gele papieren lantaarn versieren. Het gebruik van een kant-en-klare lantaarn kan u tijd besparen en toch prachtige resultaten opleveren.

minion-lantaarn-tinker

Om een ​​Minion-lantaarn te maken, moet je het papier eerst geel verven. De eenvoudigste manier om dit te doen is door spuitverf te gebruiken. Dan moet je beslissen of je alleen het hoofd of het hele lichaam van de minion wilt sleutelen. Als alleen het hoofd wordt gesleuteld, dan moet je alleen de ogen met een bril, de mond en desgewenst het haar sleutelen en op de lantaarn plakken. Als je de Minion met zijn tuinbroek wilt maken, moet je het onderste deel van de lantaarn blauw schilderen.

minion-bladwijzer-karton-knutselen

Wil je met de kinderen mooie handwerkjes toveren die dan in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden? Dan kun je denken aan de toiletrolpenhouder of deze schattige Minion boekenlegger voor kinderen. Hiervoor heb je cardstock of karton nodig in geel, blauw, zwart en grijs, evenals googly eyes en een kwastje. Bijpassende stukken voor het lijfje, tuinbroek en bril worden uit het karton gesneden en vervolgens op de bladwijzer geplakt.

bladwijzer-minion-ontwerp

Met behulp van de kwast is de bijbehorende pagina in het boek sneller te vinden, dus deze moet aan de bovenkant worden bevestigd. Maak hiervoor een gaatje met de perforator en knoop de kwast vast met een touwtje. Plak tenslotte gewoon je ogen en mond op de bladwijzer en je bent klaar!

Leuke minion knutselaar met opstrijkkralen

Minion opstrijkkralen ambachtelijke sjabloon

Als jij en je kinderen graag knutselen met ijzeren kralen, dan is dit Minion-handwerkproject perfect voor jou. Hiervoor zijn kleurrijke strijkkralen in de kleuren van de minions en een onderbord nodig. U kunt ons voorbeeld als sjabloon gebruiken of een ander geschikt handwerksjabloon op internet zoeken. Het afgewerkte ontwerp wordt gestreken met het strijkijzer en je bent klaar. Kinderen kunnen deze minions ook maken en ermee spelen of de kinderkamer versieren.

Minions maken handwerk van vilt

minion-vinger marionet-knutsel-instructies

Vilt is een ander populair materiaal voor het maken van schattige minions. Het kan zowel worden genaaid als gelijmd met een hete lijm. Je kunt er ook hele minions mee maken of zelf accessoires voor een kostuum maken. Hier vind je een leuk idee met knutselinstructies voor een kleine Minion als vingerpop gemaakt van vilt. In dit geval wordt het materiaal genaaid, waarbij de kinderen uw hulp nodig hebben bij het knutselen.

Maak zelf een Minion-bril

minion-bril-make-yourself-vilt

Als de kinderen zich willen verkleden als Minions voor Mardi Gras, Halloween of een themafeest, dan kun je zelf een Minion-kostuum maken. Hiervoor kan simpele kleding gebruikt worden, zolang de top maar geel is en de broek blauw. De Minions dragen echter een speciale bril die je zelf van vilt kunt maken. Een eenvoudige handleiding vindt u hieronder:.

handwerkinstructies-minion-bril-kinderen

Als je een bril wilt maken voor je kleine Minions, heb je knutselvilt nodig in de kleuren wit, grijs, bruin, geel en zwart. Knip eerst de witte oogbollen en bruine cirkels voor de ogen uit. Het montuur van de bril is uit grijs vilt gesneden, even groot als de oogbollen, maar het midden is uitgesneden. Ten slotte wordt een zwarte tape op het hoofd geplakt om deze aan de bril te bevestigen. Omdat deze bril geen kijkgat heeft, wordt hij op het hoofd gedragen en niet op het gezicht.