Knutselideeën

Mooie bloemen maken met plastic lepels – 13 eenvoudige recyclingideeën

knutselen bloemen plastic lepel-verf-acryl-kleuren-roos-anjer

Het is leuk om verschillende items te recyclen voor specifieke knutseldoeleinden. Men staat versteld van de interessante decoraties die kunnen worden gemaakt en die tegelijkertijd het milieu beschermen. Vandaag willen we je laten zien hoe je een verscheidenheid aan plastic lepels kunt maken Tinker bloemen kan. We hebben ideeën samengesteld die u met uw kinderen kunt imiteren, maar ook ideeën die meer geschikt zijn voor volwassenen. Versier je huis met interessante plastic bloemen en creëer geweldige blikvangers!

Bloemen maken om te versieren

knutselbloemen plastic lepel-vorm-vaas-pioenen-lentebloemen

Je kunt op verschillende manieren een mooie decoratie van bloemen maken. Bijzonder mooi zijn de varianten waarin de afzonderlijke bloembladen zijn versierd. Om dit effect te bereiken, heb je eenvoudige dingen nodig die je meestal in huis hebt, namelijk een theelichtje, verschillende plastic lepels van elke kleur en een heet lijmpistool of andere sterke lijm.

Instructies voor het maken van bloemen

knutselen bloemen plastic lepel-plastic-smelten-thee licht-lente decoratie

Steek het theelichtje aan. Om aan de lepel te sleutelen, houdt u deze een paar keer kort boven de vlam. Door de hitte buigt het plastic. Als je tevreden bent met de vorm, houd je de steel ook boven de vlam en breek je hem af zodra het plastic zacht genoeg is. Een andere optie is om een ​​mes te verhitten en daarmee de steel af te snijden. Nu heb je het eerste bloemblad om de bloemen te maken.

Decoratieve bloemen

knutselen bloemen plastic lepel-instructies-diy-idee-kleuring-geel-rood

Vouw vervolgens de afzonderlijke bloembladen samen om een ​​bloem te vormen en lijm ze aan elkaar met hete lijm. Als je witte of transparante lepels gebruikt om bloemen te maken, kun je ze in kleur schilderen voordat je ze aan elkaar lijmt of je kunt plastic lepels van dezelfde kleur gebruiken. Nadat je de bloemen hebt gemaakt, kun je ze gebruiken om elk object in huis te versieren.

Tinker 3D-bloemen

knutselen bloemen plastic lepel-decoratie-sieraden-bloemen-doe-het-zelf-ideeën-diy

Met de plastic bloemen kunnen vazen, ramen, muren en andere dingen en ruimtes prachtig worden ontworpen. De decoraties zijn ook erg goed als tafeldecoratie en zorgen met name in de lente en zomer voor de juiste sfeer. Gebruik bij het maken van de bloemen zoveel bloemblaadjes als je wilt. De bloem kan bijna gesloten of open zijn.

Eenvoudige knutselideeën bloemen

bloem-tinker-plastic-lepel-mooi-idee-zwarte-parels

De bloem is ook perfect geschikt als sieraad. Voor het bovenstaande voorbeeld werden een paar bloemblaadjes gebruikt om bloemen te maken om ruimte te laten voor parels in het midden. Aan de achterste steen kan dan een lus of een sleutelhanger worden bevestigd waar de ketting doorheen wordt geregen. Je kunt een tas of riem ook versieren met bloemen. De varianten zijn ontelbaar.

Bloemen maken van plastic lepels

bloem-tinker-plastic-lepel-kamille-madeliefje-flesdop

Een andere variant voor het midden van de bloem is het gebruik van een plastic deksel. Prik kleine gaatjes in de rand van het deksel waarin je de lepels steekt. Laat het handvat van de lepel dus lang genoeg. De lepels zelf kunnen ofwel opnieuw worden gesmolten of in hun oorspronkelijke vorm worden gebruikt en vervolgens aan de bloemen worden gesleuteld. Maak twee rijen, spreid de lepels.

Meer plastic elementen

bloem-tinker-plastic-lepel-groen-plastic-melt-tinker-idee

Zodra je de bloem hebt ontworpen, draai je het deksel om en vul je het met hete lijm. Zo zitten de lepels goed vast. Je kunt dan het plastic van een fles gebruiken om extra elementen te maken, zoals bladeren, die je vervolgens kunt bevestigen aan een steel van draad, een rietje of een ander materiaal. Als je bloemen maakt van plastic lepels, kun je je fantasie de vrije loop laten.

Zelf bloemen maken met bobbels

bloem-tinker-plastic-lepel-vlaggen-slinger-plastic-kleurrijke-spring-bobble

Je kunt het midden van de bloem op verschillende manieren ontwerpen. In dit voorbeeld wordt hiervoor een eenvoudige bobbel gebruikt. Als je deze bloemen maakt, kun je ze gebruiken om mooie slingers te maken. De bloemen worden eenvoudig op een driehoekige basis gelijmd. Er zijn gaten gemaakt in de twee bovenste hoeken waardoor een dun touw wordt geregen.

Knutselen voor beginners

bloem-tinker-plastic-lepel-inspiratie-easy-tinker-instructies-lijm-hete lijm

Andere dingen uit de handwerkwinkel kunnen ook worden gebruikt voor het midden van de bloem. Of je nu stickers, parels, knopen of wat dan ook bij de hand hebt, je bloem is gegarandeerd een mooie blikvanger. En je zult snel merken dat het maken van bloemen met plastic lepels heel eenvoudige ideeën zijn die zelfs beginners gemakkelijk kunnen doen.

Bloemen maken met kinderen

bloemen-tinker-plastic-lepels-kinderen-croissants-tulpen-pijpenreiniger-plastic-bekers

De kinderen zullen ook veel plezier beleven aan het knutselen met plastic lepels en het maken van mooie bloemen. Als je bovenstaande ideeën te moeilijk vindt voor de kleintjes, kun je ook voor dit idee kiezen en een geweldige lentedecoratie maken van bloemen. Het idee is geschikt voor het simpele middag knutselen, maar ook als activiteit op een kinderfeestje.

Lentebloemen van plastic lepel

bloem-tinker-plastic-lepel-eenvoudige-instructies-inspiratie-plakband

Een bloem bestaat uit drie lepels. Deze worden in het gebied van de stelen met groene isolatietape aan elkaar gelijmd. Bevestig vervolgens een paar pijpenragers aan de stengel, ook met isolatietape, om bladeren te imiteren. Doe dan gele pijpenrager in de bloem om bloemen te maken. Vul een mok of bloempot met kunstgras of een andere vulling en plak de bloem erin.

Tinker lente decoraties

bloem-tinker-plastic-lepel-tulp-kids-easy-crêpe-papier-roze-groen3d

Je kunt ook een bloem maken met crêpepapier. Hiervoor worden de plastic lepels eenvoudig in gekleurd crêpepapier gewikkeld. Gebruik voor het maken van bloemen een kleur die typisch is voor tulpen, want dit is precies de lentebloem die je wilt creëren. Plak vervolgens de lepels aan elkaar met plakband en voeg ten slotte groen crêpepapier toe voor de bladeren – het idee is zo eenvoudig dat zelfs kinderen het kunnen maken.

Tinker artisjok

bloemen-tinker-plastic-lepel-artisjok-witte-kleur-mason jar-stick

Toegegeven, de artisjok is niet direct een bloem, maar de bloeiwijze van waaruit de bloem opengaat. Daarom laten we je graag een variant zien voor het maken van bloemen die doet denken aan een artisjok. Het idee kan zowel als vaas als als lantaarn voor LED-kaarsen worden gebruikt en daarmee elke tafel sieren. Gebruik plastic lepels van elke kleur en passend bij de rest van je decoratie.

Knutselen met glazen potten

bloemen-knutselen-plastic-lepel-metselaar-pot-decoratie-stimulatie-gemakkelijk

Je hebt ook een stenen pot nodig. Zowel een grote als een kleine jampot zijn geschikt. Om bloemen te maken haal je de steeltjes weer van de lepels en begin je de lepels in een cirkel op het glas te lijmen. Werk je een weg van boven naar beneden, waarbij je de lepels in elke rij spreidt. Laat de lijm drogen en doe er dan eventuele bloemen in.

Lepels en kunstmatige bloemblaadjes

bloem-tinker-plastic-lepel-theelicht-idee-romantische-rose-kunstmatige-bloem-led

Gebruik plastic rozen om interessante lichten te maken. Om bloemen te maken, plak je eenvoudig een bloemblad op elke lepel. Snijd vooraf de stelen weer af. Vervolgens kun je de resulterende bloemblaadjes op de zijkant van een LED-theelichtje lijmen. Als je nu de kaars aanzet, licht de hele bloem op.

Bloemen in de bloempot

bloem-tinker-plastic-lepel-kids-party-idee-bloem-bloempot-gummy wormen

Deze variant is een bijzonder eenvoudig knutselidee voor kinderen. Een zelfgemaakte bloem van papier wordt eenvoudig op het handvat van de lepel geplakt. Vilt of schuim is ook geweldig voor het maken van bloemen. De afgewerkte bloemen kunnen vervolgens in een bloempot en zijn perfect als naamkaartjes voor op tafel op een feestje.

Maak een lenteboeket met bloemen

bloem-tinker-plastic-lepel-boeket-tulpen-lente decoratie

Wat dacht je van een heel boeket kunstvoorjaarsbloemen? Het enige wat je hoeft te doen is veel bloemen maken, die je vervolgens samen in een vaas zet. Als je een boeket krokussen wilt, gebruik dan gele, paarse en witte lepels. Maar je kunt op deze manier ook een boeket tulpen met de juiste kleuren ontwerpen.

Geweldige bloem voor kinderen

bloem-tinker-plastic-lepel-bloesem-roze-kids-diy-ideeën

Als je met de kinderen aan het knutselen bent, stel ze dan gerust deze interessante bloem voor. Hiervoor worden bijna alleen hele lepels gebruikt, wat het werk natuurlijk makkelijker maakt. Ze zijn gerangschikt in een cirkel met de uiteinden van de stengels in het midden. Bij het maken van deze bloemen maak je ook een bloemstengel en blaadjes van hele lepels. Voor het midden van de bloei, verwijder de stelen of gebruik pompons en andere dingen.

Idee voor theelichtjes

bloem-tinker-plastic-lepel-theelichtje-kaarshouder-waterlelie-bloesem-wit-plastic

Plastic lepels gerangschikt als een waterlelie veranderen in een mooie kandelaar voor theelichtjes. De bloem kan weer helemaal open of gedeeltelijk gesloten worden. Deze kandelaar kan in het voorjaar de tafel sieren en ziet er heel romantisch uit, vooral ‘s avonds als de kaars brandt. Probeer verschillende variaties bij het maken van bloemen uit plastic lepels.