Knutselideeën

Mooie kopjes schilderen met kinderen – kinderspel met deze instructies!

Een heel leuk project voor ‘s middags en voor kinderen is het beschilderen van kopjes. Het is eenvoudig, het is ongelooflijk leuk en je krijgt een nuttig item dat gewoon uniek is. Ongeacht of u de beker voor eigen gebruik houdt of weggeeft – het ambachtelijke project zal zeker de moeite waard zijn. Daarom laten we je vandaag zien hoe je kopjes het beste met kinderen kunt beschilderen en geven we je enkele suggesties voor motieven en technieken (hoewel we er zeker van zijn dat je kleintjes barsten van de ideeën en creativiteit).

Kinderen schilderen bekers met porseleinen potloden

Maak een kopje met praktische porseleinen pennen voor de kleintjes

Als je kopjes met kinderen wilt schilderen, is een van de gemakkelijkste technieken om speciale porseleinen potloden te gebruiken. Deze verschillen in principe niet van normale viltstiften, zodat kinderen ze probleemloos kunnen gebruiken. Er kunnen nauwkeurige afbeeldingen worden getekend of zelfs letters kunnen worden opgeschreven.

Witte thee- of koffiekopjes zijn het beste, omdat de witte kleur een ideaal oppervlak is. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere lichte kleuren, zoals lichtblauw, lichtgroen, creme, beige, roze en dergelijke.

Nadat je de kopjes met kinderen hebt geverfd, kun je de kleuren het beste een paar uur of zelfs een nacht laten drogen voordat je ze in de oven bevestigt zoals beschreven door de fabrikant. Je kunt de motieven ook een tweede keer overtrekken om de kleuren nog duurzamer te maken. Dan moet je ze weer een paar uur laten drogen en pas daarna in de oven fixeren.

Kleurrijk design met talrijke motieven - kinderen worden creatief

Zet de kopjes ook in de oven voordat deze is opgewarmd. Hierdoor kan het materiaal geleidelijk wennen aan de toenemende hitte en wordt voorkomen dat de kleuren barsten. Laat het kopje ook in de oven staan ​​terwijl het weer afkoelt. U bent van harte welkom om dit proces een tweede keer te herhalen om het schilderij nog resistenter te maken. Hoewel de bekers dan als vaatwasmachinebestendig worden beschouwd, is het raadzaam om ze altijd voorzichtig met de hand af te wassen.

De beker schilderen met kinderen met porseleinverf

Verf kopjes met kinderen en geef ze weg - vlinders en bloemen van vingerafdrukken

Als je een kopje wilt schilderen met kinderen en handafdrukken of vingerafdrukken, is porseleinverf meer geschikt. Dit kan ook met een kwastje worden aangebracht, zodat de kleintjes weer lekker creatief aan de slag kunnen. Doe gewoon een beetje verf op een kleurenpalet, pak wat verf op met je vinger of penseel en begin met schilderen – net zoals je zou doen op normaal papier of canvas. De kleuren worden dan, zoals bij pennen, in de oven gefixeerd en blijven daarin na de “baktijd” totdat de oven en het kopje zijn afgekoeld.

Vingerafdruk schilderen - Eenvoudig project voor unieke gerechten

Gebruik stickers om te ontwerpen

Bekers schilderen met kinderen - Vrolijke doodles in felle kleuren met belettering

U kunt stickers gebruiken om motieven te maken wanneer u de kopjes met kinderen beschildert en volledig inkleurt. De stickers worden na het schilderen eenvoudig afgepeld en nadat de verf een beetje is opgedroogd. Wat overblijft is het motief (of de belettering). Deze variant is goed geschikt als je een kopje schildert met kleinere kinderen die nog niet zo goed kunnen tekenen.

Maak patronen met plakband door te maskeren en te schilderen met porseleinverf

Of wat dacht je van eenvoudige tape om patronen op de mok te maken? Plak de strips eenvoudig in elke richting op het oppervlak en schilder in alle vrije gebieden eromheen. Laat de verf weer drogen en verwijder voorzichtig de tape.

Bekers schilderen met kinderen - idee voor zelfgemaakte letters gemaakt van plakband

Eventueel kunt u ook zelf een belettering ontwerpen met plakband als u geen geschikte sticker kunt vinden. Voor het voorbeeld hierboven in de afbeelding werden acrylverf en sponsborstels gebruikt om een ​​interessant patroon rond de letters te creëren. Daarna verwijder je de tape en is het ontwerp klaar. Om de kleur te fixeren bak je het kopje nogmaals 30 minuten op 175 graden in de niet voorverwarmde oven, zoals hierboven beschreven..

Marmeren bekers schilderen met kinderen – instructies met nagellak

Verfbekers met nagellak voor kinderen en Mod Podge om te ontwerpen

Een leuk en creatief idee voor oudere kinderen zijn marmeren mokken met nagellak. En hoewel het ontwerp er op het eerste gezicht ingewikkeld uitziet, zult u versteld staan ​​hoe eenvoudig het is om te implementeren. Op de volgende manier kunnen dergelijke kopjes met kinderen worden beschilderd:

 • witte kopjes
 • nagellak
 • Houten shish kebab spiesjes of tandenstokers
 • warm water
 • Aluminium kom of andere container
 • Nagel lak verwijderaar
 • Wattenbolletjes of wattenschijfjes
 • vaatwasmachinebestendige mod podge of servetlijm
 • kwast

Doe-het-zelf koffiekopje in marmerlook als knutselidee voor oudere kinderen

Vul de kom met warm water. 5 tot 7,5 cm zou voldoende moeten zijn, afhankelijk van waar je de kleur op je mok wilt hebben. Giet vervolgens nagellak op het wateroppervlak. De hoeveelheid kies je afhankelijk van hoeveel van het wit van het kopje je wilt doorlaten. Nu moet je snel verder werken voordat de nagellak stolt in het water: Roer de nagellak voorzichtig met een tandenstoker of sjasliekspies door de nagellak en creëer het marmereffect.

Instructies voor een marmeren mok gemaakt van roze nagellak

Dompel nu het kopje in het water en haal het er weer uit. De nagellak blijft aan de buitenkant van de cup plakken. Plaats de beker vervolgens op een geschikt oppervlak om een ​​nacht te drogen. Als je dan een mok met een andere kleur wilt ontwerpen, moet je het water weggooien en opnieuw beginnen. Nadat de vernis is opgedroogd, brengt u een dunne laag Mod Podge . aan.

Bekers schilderen met kinderen - marmereffect in felle kleuren

Je bent ook welkom om te experimenteren door verschillende kleuren te combineren in het water voor een kopje. Maar zelfs dan moet je snel werken!

Hoe u motieven of belettering kunt overbrengen

Bekers schilderen met kinderen - motieven en schrift overgebracht met potlood

Als de kinderen het moeilijk vinden om zelf te schilderen of gewoon een ingewikkelder motief op de beker willen, kun je ook een bedrukt motief op het oppervlak overbrengen en het vervolgens overschilderen met pennen of kleuren. Het werkt makkelijker dan je zou denken. Jij hebt nodig:

 • elk motief, afgedrukt op wit papier
 • potlood
 • duct tape

Instructies voor het overbrengen van gedrukte ontwerpen op de mok

Neem je motief en krabbel de achterkant in het gebied van het motief met het potlood. Plak vervolgens het papier op de beker met de tape (de potloodzijde rust op het oppervlak van de beker). Teken nu het motief of de belettering met een potlood of een balpen. Haal je het papier er weer uit, dan wordt het motief dankzij het potloodgekrabbel overgebracht en kun je het overtrekken met de porseleinpotloden of porseleinverf en op deze manier snel en gemakkelijk kopjes schilderen met kinderen.

Bekers schilderen – ideeën om te imiteren

Bekers schilderen met kinderen - patronen maken met plakband

Of je nu kopjes hebt geschilderd voor een kinderverjaardagsfeestje of een eenvoudig middagje knutselen hebt gepland, een paar suggesties voor motieven zijn zeker welkom. Laat de kleintjes een paar van de volgende ideeën zien voor bekerschilderingsmotieven met kinderen, zodat ze iets kunnen kiezen en dan zelf creatief kunnen worden.

Kinderen beschilderen kopjes – ideeën voor motieven

Kinderen schilderen kopjes met gele en rode bloemen en gras

Kleurrijke kikker

Beschilderde kopjes met felle kleuren en kikker

Patroon met roze stippen

Kinderen verfbekers met roze stippen

Cadeau voor de vader met belettering

Bekers schilderen met kinderen voor Vaderdag met belettering

Ontwerp de kinderhandafdruk

Bekers schilderen met kinderen - handafdruk als souvenir en een leuk cadeau-idee

Dino en varkentje voor een speels motief

Verf varkens en dinosaurussen op de mok - kindvriendelijk ontwerp

Hart met de naam van het kind

Gepersonaliseerde en zelfgemaakte mok met het hart en de naam van het kind

Gemarmerde kopjes in verschillende kleuren

Gemarmerde theekopjes in rood, paars en geelgroen

Verf een kerstboom voor Kerstmis

Idee voor een kerstmok met kerstboom en kerstgroet

Vaderdag of verjaardagscadeau voor papa met een hartje als motief

Cadeau-idee voor papa met hart en belettering

Neonkleuren voor theekopjes en borden

Vrolijke inspiratie in neonkleuren voor theekopjes en borden