Knutselideeën

Nicholas knutselt met kinderen – eenvoudige kerstknutsels met instructies

nicholas knutselt met instructies voor kinderideeën, gewoon op papier

Zowel de Kerstman als de Nicolaas zijn belangrijke figuren tijdens Advent en Kerstmis. Daarom hoor je gewoon thuis in handwerkprojecten. Dus als je een middagje knutselen hebt gepland, neem dan de tijd voor Sinterklaas. De kinderen zijn gegarandeerd blij! Ook zijn er diverse kerstknutselideeën waarvoor verschillende materialen gebruikt kunnen worden die het knutselen voor de kleintjes makkelijker maken. Hieronder hebben we een aantal leuke knutselideeën voor Kerstmis verzameld die je kunt gebruiken als je een kerstman maakt met kinderen. laat je inspireren!

Nicholas knutselt met kinderen – ideeën met papieren borden

nicholas knutselen met kinderen papieren borden papieren stroken watten acrylverf

Als je een kerstman wilt maken met een papieren bord, kun je kiezen uit de volgende twee knutselideeën voor de kerstman. Voor dit eerste project heb je ook rood bouwpapier, watten, acrylverf en witte papierstroken klaar, evenals lijm, penseel, schaar en een stok of pen. De plaat is eerst beschilderd met acrylverf. Gebruik hiervoor elke huidskleur. Laat de verf daarna drogen. Ga ondertussen verder met de muts als je de kerstman maakt met kinderen. Teken deze op het rode papier en knip ze uit. Lijm ze op de rand van de plaat.

Verf vervolgens cirkels op het papieren bord onder de hoed. Twee witte cirkels zijn bedoeld voor de ogen, terwijl twee in roze bedoeld zijn om de wangen na te bootsen. Een vijfde cirkel in donkerroze staat voor de neus.Zodra de witte verf is opgedroogd, voeg je nog twee zwarte stippen toe voor de pupillen. Gebruik een stok of pen om de stroken papier op te rollen en lijm ze vervolgens aan de onderkant van het bord. Begin op de onderste rij en werk je omhoog. Je krijgt al een krullende baard. Als je de kerstman maakt met kinderen, dan ontbreekt alleen de finishing touch en dat is bont en bobbels voor de hoed, evenals een kleine schnauzer, allemaal gemaakt van watten.

Tinker kerstversieringen

nicholas knutselen met kinderen papieren bord idee kerst knutselen papier

Een andere variant is deze eenvoudige kerstman. Snijd het bovenste deel van de papieren plaat af. Kleur de binnenkant van het bord de kleur van je huid. De witte buitenrand vertegenwoordigt dan ook de baard.Terwijl je de verf laat drogen, kun je de rest voorbereiden die je nodig hebt als je deze kerstman met kinderen gaat maken. Het is een grote driehoek gemaakt van rood bouwpapier. Een strook en twee cirkels wit papier, waarvan een van de cirkels doormidden is gesneden. Lijm de plaat op de driehoek. De hele cirkel komt naar de punt terwijl je het gezicht creëert van googly eyes, rode bobbel en de halve cirkels. De witte streep is de vacht van de hoed.

Nicholas knutselt met watten en ijslollystokjes

nicholas tinker kinderen watten baard santa claus tinker ideeën ijs sticks

Ijslollystokjes zijn een ander materiaal dat uitstekend geschikt is om een ​​grappige kerstman te maken. Als je deze kerstman met kinderen wilt maken, heb je 8 stelen nodig, evenals huidskleur, penseel, watten, googly eyes, rood vilt, rode pompons, schaar en lijm. Begin met de stelen die je gaat gebruiken om het hoofd vorm te geven. Als test, zet ze gewoon in elkaar zonder ze te plakken. Leg eerst twee stelen evenwijdig aan elkaar op tafel en vervolgens de overige stelen verticaal erop. De onderste twee zijn iets te lang. Nu kun je markeren waar de ijslollystokjes moeten worden gesneden.

nicholas knutselen kinderen wiebelende ogen voelden zich diy

Dan kun je alles nog een keer in elkaar zetten en deze keer ook aan elkaar lijmen. Kleur de stelen in huidskleur en gebruik vervolgens de watten om een ​​baard te maken, evenals het gezicht van googly eyes en een bobbel voor de neus. Als je wiebelige ogen van verschillende grootte gebruikt, krijgt de kerstman een bijzonder grappige blik. Maak dan een kerstmuts van de viltstof. Ook deze voorzie je van watten voor pels en bobbels en lijmt deze aan de bovenrand van de ijsstokjes. En er hoeft niets meer te gebeuren als je deze kerstman met kinderen maakt.

Nicholas knutselen met kinderen – instructies met karton en handafdruk

nicholas tinker kinderen kartonnen handafdruk vingerafdrukken kerst knutselideeën

Kinderen zijn dol op vingerverven. Daarom is dit idee voor kerstknutselen gegarandeerd zeer geschikt voor een middagje knutselen. Als je deze kerstman met kinderen wilt maken, heb je karton, witte vingerverf, rood knutselpapier en lijm nodig. Verf de kinderhandjes met de witte verf. Nu kunt u een afdruk maken op het karton. Geef de verf daarna even de tijd om te drogen. De handafdruk wordt dan ruwweg uitgesneden, met het uiteinde taps toelopend naar de vinger. Knip vervolgens een driehoek uit het rode papier om de driehoek op het karton te passen. Een cirkel doet op zijn beurt dienst als neus. De handafdruk is nu de baard van Nicholas. Deze grappige figuren kun je vervolgens aan de muur of het raam hangen. Ze kunnen ook worden gebruikt om een ​​slinger te maken. Een geweldig idee voor knutselen voor de kerstman met kinderen!

Nicholas knutselen met wc-papierrollen

nicholas tinker kinderen toiletrol vouw verpakking kerstcadeaus

Alle kerstmannen die al zijn gepresenteerd zijn echt grappig. Deze 3D figuren, die ook als verpakking gebruikt kunnen worden, zijn daarop geen uitzondering. Overigens is ‘verpakking’ een goed zoekwoord. Als je kerstcadeautjes wilt maken, kun je dit idee gebruiken om de kerstman met kinderen te maken. Er worden toiletrollen gebruikt. Eerste kwartaal een stuk rood papier. Elk kwartier kan worden gebruikt om een ​​toiletrol aan te kleden. Daarna worden de uiteinden aan beide zijden naar binnen gevouwen. Druk vervolgens de punten van één kant naar buiten en schilder ze met een zwarte viltstift. Je hebt de schoenen al. Je kunt ook een zwarte viltstift gebruiken om een ​​riem te schilderen. Knip tot slot een driehoek uit wit papier waarop je een gezicht gaat schilderen. Lijm dit gezicht ook op de rol.

Nicholas knutselt met kinderen als origami

nicholas kids tinker origami papier rode sneeuwpop video-instructies

Je kunt ook een kerstman maken met kinderen door een vouwtechniek te gebruiken zoals deze origami. Gebruik een vierkant stuk papier dat aan de ene kant rood en aan de andere kant wit is en volg de onderstaande instructies. Natuurlijk kunnen ook andere winter- en kerstfiguren op deze manier worden ontworpen. Als je bijvoorbeeld groen papier gebruikt, kun je een kerstelf maken. Bruin papier is geschikt voor een rendier en oranje of een andere kleur kan worden gebruikt voor een sneeuwpop. Varieer gewoon met het gezicht. De sneeuwman krijgt een wortelneus, de eland een rode bolneus en gewei en de elf krijgt prachtige roze wangen. Een beetje fantasie is hier ook vereist.