Knutselideeën

Ontdek hoe je cadeaus creatief in folie kunt verpakken dankzij onze tips

Niet iedereen heeft het talent om cadeautjes mooi in inpakpapier te verpakken. Al dat knippen, vouwen en lijmen kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Als dat ook voor jou geldt, ben je waarschijnlijk op zoek naar een alternatief. En we hebben geweldig nieuws! Cadeaus kun je mooi inpakken zonder inpakpapier door de cadeaus eenvoudig creatief in folie te verpakken.

Cadeaus creatief inpakken in folie - ideeën voor manden, flessen en boeketten met bloemen

En het sleutelwoord hier is heel eenvoudig. Omdat verpakkingen bijzonder goed werken met folie en zelfs degenen met twee linkerhanden het kunnen. Vandaag willen we je precies laten zien hoe je cadeaus creatief in folie kunt verpakken. Of het nu gaat om een ​​mooie cadeaumand, een boeket bloemen of andere soorten cadeaus – ontdek hoe je cadeaus het beste in folie verpakt.

Cadeaus mooi inpakken – tips

Knutselen met folie en decoraties voor het inpakken van cadeaus

  • In plaats van een rol folie die je op maat snijdt, kun je ook kant-en-klare foliezakken gebruiken die aan drie zijden dichtgelast zijn. Dit is niet alleen handig voor manden en soortgelijke containers, maar ook voor boeketten.
  • Er zijn niet alleen kleurloze folies. U bent ook van harte welkom om gekleurde of gedessineerde varianten te overwegen als u geschenken wilt inpakken met transparante folie.
  • Je kunt ook meerdere folies combineren. Gebruik bijvoorbeeld eerst een gekleurde of een patroon en dan een transparante er bovenop. Cadeaus mooi inpakken met folie in twee of meer lagen is niet ingewikkelder dan met één laag. Leg gewoon alle lagen op elkaar op tafel en pak het cadeau in zoals beschreven in de instructies.

Cadeaus creatief inpakken in folie – ideeën

Kerstcadeau-idee met koekjes en doos

Meestal worden geschenkmanden in folie verpakt. Zo krijgt de ontvanger direct inzicht. Bovendien is de mand zelf erg mooi om naar te kijken, daarom mag hij niet achter ondoorzichtig papier worden verborgen. Een mand wordt ingepakt nadat deze is gevuld, en dat is heel eenvoudig:

Cadeaus inpakken in folie – instructies voor een mand

Verpak cadeaus creatief in folie en versier met een strik

  • Knip een stuk folie af dat aanzienlijk groter is dan de hoogte van de mand. Dit is de enige manier om voldoende materiaal te krijgen om het daarna goed te kunnen binden.
  • Spreid het stuk folie uit en plaats de mand in het midden ervan.
  • Neem nu alle vier de zijden naar boven en bind ze vast met een touwtje dat je maar wilt.
  • Verberg vervolgens het koord met een mooi lint en, als je wilt, met een strik.

Deze instructies zijn ook geschikt voor dozen, ronde geschenken of andere vormen.

Verpak flessen creatief in folie als cadeau

Verpak creatief flessen als cadeau in folie met eenvoudige instructies

Wilt u flessen inpakken? Ook hiervoor zijn folies zeer geschikt. Nogmaals, het stuk folie moet groter zijn. De film wordt dan meestal vastgebonden aan de hals van de fles. Je kunt ook een folie gebruiken met maar één open zijde en deze dan gewoon over de fles schuiven in plaats van in de zak te doen. Gewoon een beetje experimenteren. Dat kan ook met extra decoraties.

Wikkel een boeket in folie

Geef bij diverse gelegenheden een mooi ingepakt boeket weg

Als je boeketten met bloemen creatief als cadeau in folie wilt inpakken, heb je een stuk keukenpapier nodig dat je vooraf bevochtigt. Het wordt gebruikt om het boeket gehydrateerd te houden totdat het in een vaas wordt geplaatst. Knip een stuk folie uit ter grootte van het boeket. Spreid vervolgens de folie uit op de tafel, zodat een van de hoeken naar boven wijst en plaats het bevochtigde keukenpapier in het midden.

Stap voor stap instructies met textielfolie en decoratieve tape

Kort de uiteinden van de bloemstelen een beetje in en leg deze uiteinden op het keukenpapier, dat je vervolgens om de stelen wikkelt. Vouw nu de onderste hoek naar boven en dan een van de twee zijkanten die je vastmaakt met tape. Vouw tenslotte de andere kant om en lijm deze ook vast. Je kunt het gebied verbergen met de plakstrips met een lint, een strik of andere versieringen.

Geef bloemen in een vaas weg

Cadeaus mooi inpakken met folie - idee voor vazen ​​met anjers

Wat als je niet zomaar een boeket weggeeft, maar een paar bloemen in een vaas? U kunt dergelijke geschenken ook creatief in folie verpakken. Ga gewoon te werk zoals bij de fles en bind de folie vast op het smalste gedeelte van de vaas.

Witte folie voor kleurrijke bloemen

Witte folie voor een boeket met roze bloemen

Eenvoudige verpakking voor cadeaus van folie

Verpak manden creatief in folie met instructies

Foliezakjes voor koekjes en andere zoetigheden

Foliezakjes zijn zeer geschikt als verpakking voor koekjes