Knutselideeën

Open als je zelf brieven maakt – 22 creatieve onderwerpen en ideeën

Open wanneer brieven -surprise-gift-idee-content

Als je op zoek bent naar creatieve cadeau-ideeën of iemand speciale aandacht wilt geven Open wanneer letters een prachtige manier om iemand te verrassen. Zeker als je ver van elkaar woont of gewoon niet veel tijd voor elkaar hebt, wordt de gift goed gewaardeerd. Omdat elke letter een kleine herinnering is dat er iemand is die je leuk vindt.

Wat zijn open wanneer brieven?

Open wanneer brieven - knutsel-doe-het-zelf-cadeau-idee

Open wanneer Briefe gaat over het schrijven van een willekeurig aantal kleine letters voor uw geliefde. Deze mogen alleen geopend worden als de situatie op de envelop de ontvanger bereikt. Dit persoonlijk ontworpen geschenk brengt veel vreugde, vooral in moeilijke tijden, maar ook als je er gewoon niet bij kunt zijn.

Open wanneer letters: creatief cadeau-idee voor vriend / vriendin

Open wanneer brieven-maak-jezelf-creatieve-ideeën

“Open me if”-brieven kunnen worden gegeven aan je beste vriend, op de verjaardag van je moeder, zus of vader, maar ook op het jubileum met je partner of als romantische verrassing op Valentijnsdag. Het gaat erom aandacht te schenken aan je dierbaren, maar het kost niet veel.

Creatief cadeau voor beste vriend – 23 originele ideeën om zelf te maken

Geschenkdoos voor vriendin – 40 geweldige en creatieve ideeën en inspiraties!

40 citaten over vriendschap en vriendschapsspreuken voor beste vrienden

Open wanneer letters gemakkelijk gemaakt zijn

Open wanneer brieven-ideeën-inhoud-vriend-versieren

Aan de enveloppen kunnen kleine cadeautjes, berichtjes, foto’s en cadeautjes worden toegevoegd. Het exacte aantal letters kan individueel worden geselecteerd, maar het zou leuk zijn als de ontvanger er minimaal 10 krijgt. Aan het einde wordt het geheel mooi verpakt of weggegeven in een geschenkdoos. We zullen binnenkort onthullen hoe u dit allemaal zelf kunt doen, evenals creatieve ontwerpideeën en knutseltips.

Openen als je zelf letters maakt – zo werkt het!

Open wanneer brieven-doe-het-zelf-ideeën-knutselen

Afhankelijk van voor welke persoon de opening bedoeld is wanneer letters bedoeld zijn, zijn er verschillende mogelijkheden om een ​​leuke verrassing te creëren. Voor de partner kun je het natuurlijk formuleren als een liefdesbrief: “10 (0) redenen waarom ik van je hou” of “De beste momenten in de relatie”. Voor vrienden en familie kun je leuke dingen doen, maar ook mooie foto’s die je herinneren aan de goede tijd samen of toekomstige projecten en reizen samen.

Open wanneer brieven – DIY cadeau-idee

Open wanneer brieven-maak-je-eigen-ideeën-creatief

Vooral het ontwerp van de enveloppen is belangrijk. Je kunt ze allemaal heel anders ontwerpen of ze gewoon op een originele manier labelen. Wat er op de envelop staat, kan in het Engels of Duits worden geschreven: “Open when …” of “Open me when …”. Voeg een korte beschrijving van de situatie toe. In hobbywinkels en ook online zijn er tal van mooie enveloppen of je kunt er zelf een aantal maken, we laten je ook zien hoe het moet. Hier is niet één instructie of exacte procedure voor, maar je hebt veel ontwerpvrijheid en kunt het geschenk individueel ontwerpen. U kunt echter mooie voorbeelden en wat inspiratie verzamelen van onze ideeën.

Open wanneer letters – Hoeveel?

Open wanneer letters-maak-jezelf-inhoud-tekst

Maar wat kun je in zoveel letters schrijven? Hier moet je je creativiteit de vrije loop laten en even nadenken over de situatie waarin je iets positiefs moet horen. Dan heb je alleen nog een mooi briefpapier nodig zodat het geheel er mooi en heel persoonlijk uitziet. Het exacte aantal letters kies je natuurlijk zelf, maar probeer er zoveel mogelijk te bedenken. Zo kan de ontvanger er langer naar uitkijken.

Openen wanneer briefsjabloon nummer 1.

Open-wanneer-letters-doe-zelf-eerst

De eerste en de laatste letter moeten van de rest worden gescheiden, bijvoorbeeld: “Open als … je mijn cadeau hebt gekregen” of gewoon “Eerst lezen”. In de eerste schrijf je een toelichting hoe de persoon te werk moet gaan en waarom je hebt gekozen voor Open when Briefe. Je kunt ook een paar regels registreren:

 1. Alleen openen als de titel van toepassing is.
 2. Het is toegestaan ​​om maximaal twee brieven per week te openen.
 3. Niet in de letters kijken.

De laatste Open wanneer Brief

open-wanneer-brieven-doe-zelf-laatste-idee

In de laatste brief is het altijd leuk om een ​​echte brief te schrijven. Een pagina is meestal voldoende, maar het kan ook langer zijn. Daarin kun je een kleine felicitatie schrijven voor het lezen van alle brieven en de persoon er nogmaals aan herinneren hoeveel je van hem houdt. Hier zijn een paar ideeën over wat je moet schrijven en vul de rest van de letters in:

Open brief wanneer..

 • je bent eenzaam of verdrietig – een tekst met mooie woorden of spreuken om je op te vrolijken, een chocoladepraline
 • je bent blij – confetti en een briefje zodat de ontvanger kort kan beschrijven wat hem blij maakte
 • je voelt je ziek – theezakjes van je favoriete thee, tic tacs als vervanging voor medicatie
 •  je mist me – kleine foto samen en een leuke brief op de achterkant

Open wanneer brieven in grote enveloppen

open-wanneer-brieven-envelop-creatief-design-diy

 • je verveelt je – papieren puzzels, sudoku,
 • je mist de zomer – voucher voor solarium
 • je hebt geld nodig – een rekening
 • doet je pijn – een pleister
 • je voelt je oud – pakje anti-falata masker
 • je voelt je alleen – opblaasbaar kussen
 • je wilt tegen een kind zijn – klein stukje noppenfolie
 • het is jouw verjaardag – verjaardagskaart
 • je bent vergeten wanneer we jarig zijn – gezamenlijke foto met de exacte datum op de achterkant
 • je bent moe – zakjes oploskoffie of guaranapoeder

Open bij brieven – personaliseer de envelop

open-wanneer-brieven-versieren-enveloppen-creatieve-ideeën

Open brief als…

 • je hebt het koud – handwarmers
 • je hebt honger – een zak soep, een zak chips of een voucher voor de supermarkt naast de deur
 • je hebt je dagen – tampon, chocolade
 • je hebt een date – liefdesgedicht
 • het regent – instructies
 • je hebt liefde / verdriet – vul je eigen mobiele telefoonnummer in
 • je bent vergeetachtig – plaknotities
 • je wilt reizen – een reisgids
 • je gaat naar een feestje – miniatuur flesjes
 • je bent gefrustreerd – mandala om in te kleuren
 • je bent boos op me – lieve woorden, dat je ondanks je gecompliceerde karakter van de ander houdt
 • Pasen / Kerstmis etc. is – Paasei / sneeuwballengevecht / klein cadeautje
 • je bent in een slecht humeur – CD met je favoriete muziek

Openen als brieven – maak zelf enveloppen

open-wanneer-brieven-envelop-maak-jezelf-klein

Je kunt natuurlijk op elk moment enveloppen kopen, maar om aandacht voor detail en aandacht voor dierbaren te tonen, is het de moeite waard om wat tijd en moeite in het project te steken en de enveloppen zelf te maken. Het is heel gemakkelijk om te doen als je een sjabloon hebt. Het formaat van de envelop moet overeenkomen met het formaat van de kaarten of brieven. Er moeten verschillende kleine dingen zoals chocolaatjes of kleine geschenken in passen.

Openen wanneer brieven – envelopsjabloon

doe-het-zelf-open-wanneer-brieven-envelop-sjabloon

Kant-en-klare stencils zijn populair en maken het vouwen van enveloppen een stuk eenvoudiger. Die van plastic die meerdere keren kunnen worden gebruikt, zijn voor een paar euro te krijgen voor kantoorbenodigdheden. Afhankelijk van het formaat dat je wilt, kun je online een geschikte sjabloon vinden, deze uitprinten en overzetten in een stevige kartonnen doos. Je hebt dus zelf een sjabloon gemaakt. Je kunt het sjabloon vervolgens gebruiken om zoveel enveloppen te maken als je wilt en de liefdevolle brieven mooi in te pakken.

Openen wanneer je zelf vintage-stijl brieven maakt – envelop instructies

doe-het-zelf open-wanneer-brieven-envelop-instructies

Voor de enveloppen kunnen verschillende papiersoorten worden gebruikt. Verpakkings- en inpakpapier, maar ook karton en gekleurd papier werken wonderwel. Deze kun je heel fantasierijk vouwen. Hier is ons voorstel in vintage stijl.

Openen wanneer brieven – envelop vouwen

open-wanneer-brieven-envelop-maak-jezelf-vintage

In het voorbeeld werden oude, gelige boekpagina’s gebruikt in plaats van inpakpapier. Om de envelop in het gewenste formaat te krijgen dient een kaart als model. Een liniaal helpt om het papier zo precies mogelijk te vouwen.

Open wanneer brieven – maak je eigen vintage envelop

open-wanneer-brieven-envelop-doe-zelf-idee

Het beste is om alles van tevoren te plannen en op te schrijven hoeveel letters er gemaakt moeten worden. Dan moet je al het bruikbare hebben – papier voor de brieven en voor de enveloppen. Stickers, zelfklevende decoratieve elementen, capsules en al het andere dat bij de decoratie hoort, moeten worden gekocht voordat met het handwerk wordt begonnen.

Open wanneer brieven – creatieve enveloppen gemakkelijk gemaakt

open-wanneer-brieven-envelop-maak-jezelf-diy

In plaats van enveloppen kunt u kleine geschenkverpakkingen maken en deze naar eigen inzicht vullen. Alle letters mogen er niet hetzelfde uitzien. Afhankelijk van de situatie kunnen brieven en kleine pakketten naar wens worden gecombineerd. Wees creatief en maak je persoonlijke cadeau zo origineel en uniek mogelijk.

Openen als je zelf brieven maakt – envelop ontwerpen

open-wanneer-brieven-envelop-diy-vintage-papier

Soms is het moeilijk om een ​​geschikt cadeau te vinden voor een geliefde. De Open When Letters zijn altijd een goed idee dat terloops kan worden geïmplementeerd. Uitgedrukte wensen en kleine dingen die men per ongeluk heeft gecommuniceerd, komen als een echte verrijking in moeilijke tijden. Je kunt ook laten zien hoe leuk je de ontvanger vindt met een zelfgemaakt cadeau.

Open wanneer brieven voor dierbaren

open-wanneer-brieven-doe-het-zelf-geef-vriend

De individuele open-wanneer situaties zich niet aan een bepaalde volgorde hoeven te houden. Het is belangrijk om een ​​tijdlijn te noteren waarin de ontvanger alle brieven moet openen. Het is het beste om de brieven zo te ontwerpen dat de ontvanger kan kiezen welke brief hij in welke situatie leest. Zelfs als de plannen mislukken, is er liefde en aandacht geïnvesteerd in de inhoud van de brieven, die meestal meer waard zijn dan enig kostbaar object.

Open wanneer brieven op de verjaardag

doe-het-zelf-open-wanneer-brieven-cadeau-idee-pakket

Een willekeurig aantal letters kan je eenvoudig met een mooi lint of touwtje binden en op een sfeervolle manier weggeven. Stapel de afzonderlijke enveloppen eenvoudig op elkaar en knoop de stapel stevig vast met het touwtje. Koop anders een echte geschenkdoos en een mooie strik of satijnen lint om het cadeau een echte verrassing te maken. Zodat de ontvanger nooit kan raden wat erin zit.

Open me als doos voor een verjaardag of als afscheidscadeau

open-wanneer-doe-het-zelf-brieven-geschenkdoos

Het idee kan ook worden gebruikt als afscheidscadeau of wanneer je een langeafstandsrelatie hebt en van tijd tot tijd een teken nodig hebt dat er iemand is die aan je denkt en van je houdt. Als je beste vriend bijvoorbeeld voor langere tijd naar het buitenland gaat, kun je een dergelijk cadeau overwegen. In dit geval kunt u het aantal letters aanpassen aan de betreffende periode. De brieven en kleine cadeautjes kunnen aangepast worden aan elke context en natuurlijk aan de persoon.

Open wanneer brieven voor Valentijnsdag 

open-wanneer-brieven-pakket-cadeaus-idee

Het idee voor Open When Letters is in de eerste plaats een mooie herinnering die bij de tijd blijft. De grappige verhalen en mooie woorden zullen zeker niet vergeten worden als ze allemaal in een geschenkdoos zitten. Zelfs na vele jaren zullen ze worden geopend en zullen de goede tijden worden herinnerd. Voor koppels zijn deze brieven perfect als cadeau voor Valentijnsdag. In de eerste brief kun je dan een liefdesverklaring schrijven en de overige letters ontwerpen als bewijs van liefde. Vul de brieven met persoonlijke cadeaus en mooie souvenirfoto’s die een glimlach op het gezicht van je geliefde toveren.

Open wanneer brieven – onderwerpen en ideeën

open-wanneer-brieven-doe-het-zelf-enveloppen versieren

Hier onthullen we nog een paar tips & Trucs voor het creatief ontwerpen van uw Open when-letters. Over het algemeen hangt het ontwerp van de brieven en enveloppen af ​​van het onderwerp. Kleurrijke decoraties en elementen zijn zeer geschikt voor beste vrienden, hoewel een decoratie met hartjes en kussen goed past bij dierbaren. Afhankelijk van of je het liever netjes en chique of juist apart houdt, kunnen de enveloppen ook versierd worden. Als je enkelkleurige enveloppen hebt gemaakt of gekocht, heb je meer speelruimte bij het labelen. Dit is waar labels tot hun recht komen.

Open bij het decoreren van letters – materialen en gereedschappen

doe-het-zelf-open-wanneer-brieven-label-diy

Zelfklevende etiketten vind je bij kantoorartikelen of je kunt een mooi model online zoeken en uitprinten. Zwart-witte etiketten hebben een chique vintage-effect en passen prachtig bij eenvoudige enveloppen, vooral die van kraftpapier. Met labels ziet het hele cadeau er veel eleganter en netter uit. Bovendien kunnen op deze manier alle enveloppen op dezelfde manier worden vormgegeven. Als u de Open When Letters echter wilt personaliseren, is het raadzaam om de enveloppen zelf te labelen. Het handschrift heeft altijd een persoonlijk effect en spreekt voor de tijd die je ervoor hebt genomen. Om te schrijven kun je kleurpotloden gebruiken en voor elke letter een andere kleur kiezen. De mogelijkheden voor het ontwerpen van de enveloppen zijn divers en je hebt echt een grote scope.

Maak zelf labels voor Open when letters

open-wanneer-letters-doe-jezelf-punch-out-labels

Als je hebt gekozen voor de nette variant, dan kun je je eigen labels maken met behulp van de miotiv puncher. Afhankelijk van de grootte en het ontwerp begint de prijs bij ongeveer 10 euro. U kunt dus alle etiketten op de pc schrijven, ze vervolgens op karton laten printen en vervolgens zelf uitponsen. Gebruik mooie, leesbare lettertypen die passen bij het ontwerp en het thema van uw brieven. Indien gewenst kunnen de fonts ook in elke gewenste kleur worden ontworpen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Open als letters – knutselen met papier en motiefponsen

open-wanneer-letters-patroon-punch-versieren

Met motiefponsen kunt u zelf prachtige patronen en motieven maken en deze gebruiken om wenskaarten, verjaardags- en uitnodigingskaarten te versieren. Ze zijn ook perfect voor het maken van mooie Open me if letters. In de knutselwinkel vind je motiefponsen met elk patroon en maak je een mooie decoratie voor je brieven en enveloppen. De gestanste motieven zien er bijzonder mooi en decoratief uit op gekleurd papier en zorgen voor sfeervolle decoraties.

Open bij het versieren van letters – alfabetstempel

open-wanneer-letters-alfabet-letter-stempel

Als alternatief kunt u labels bestellen en deze mooi labelen. In plaats van met de hand, kun je ze labelen met stempelletters. Deze zijn los verkrijgbaar of als alfabetset. Hiermee kun je de enveloppen mooi vormgeven zonder de belettering uit te printen. Dit idee werkt goed voor degenen die geen mooi handschrift hebben en niet met de hand op de enveloppen willen schrijven. Je kunt ook zelf postzegels met letters maken van verschillende huishoudmaterialen. Wijnkurken, gummetjes of bijvoorbeeld schuimrubber zijn hier zeer geschikt voor.