Knutselideeën

Opvouwbare origami-vogel – betekenis van de meest populaire vogelsoorten en andere ideeën

origami kraanvogels bruiloft guirlande geluk

Van huwelijksdecoraties en kerstversieringen tot een inspiratiebron voor mode, meubels en architectuur, de kunst van het vouwen van origamipapier heeft zoveel ongelooflijke toepassingen. In de loop der jaren heeft origami zich ontwikkeld tot een ware kunst die meer divers en internationaal erkend is dan zelden tevoren. Beginners ontspannen door eenvoudige origami-figuren te vouwen, terwijl origami-artiesten echte 3D-kunstwerken maken. Vooral vogelfiguren zijn populair. De origami-vogel, die in heel Japan wordt vereerd, is een symbool van een lang leven, geluk, liefde en nog veel meer. Hoewel er verschillende soorten vogels zijn die een belangrijke rol spelen in zowel het culturele als het religieuze leven van het land, staan ​​de kraanvogel, haan en uil bovenaan de lijst. We laten je enkele interessante vouwinstructies zien en onthullen het belang van origami-vogelfiguren.

Opvouwbare origami-vogel – de kraanvogel als symbool van geluk

Origami kraanvogel vouw gevangenis vogel koper oranje

Misschien wel de meest gebruikte origami-figuur is de kraan. Kranen staan ​​voor een lang leven, gezondheid, wijsheid en geluk. In de Japanse kunst wordt de kraanvogel vaak afgebeeld naast de zeven geluksgoden van Japan (Shichifukujin). Het wordt echter niet alleen in Japan gewaardeerd. In China worden kraanvogels aanbeden als goddelijke boodschappers uit de hemel. In de Griekse mythologie werd de kraanvogel toegewezen aan Demeter, de godin van vruchtbaarheid en oogst. In de christelijke symboliek worden kraanvogels gezien als de natuurlijke vijanden van Satan. Door hun lange wandeltijd werden ze ook een symbool van doorzettingsvermogen en werden hun vleugels ooit gebruikt als talismannen om vermoeide reizigers te helpen. De terugkeer van de trekvogels in de lente is een symbool van de opstanding van Christus.

origami kraanvogels witte bruiloft decoratie

Bij Japanse bruiloften is er een traditie dat iemand, meestal de moeder of vader van de bruid, 1000 origami kraanvogels als huwelijksgeschenk geeft om het paar een lang en gelukkig huwelijk te wensen. Een legende vertelt dat wie 1000 kraanvogels vouwt, een wens in vervulling doet gaan, typisch een lang leven en een goede gezondheid. Je kunt trouwens ook het verhaal van Sasaki Sadako lezen.

De haan – Niwatori

origami vogel haan vouwinstructies

In de oude Japanse mythe zou de haan de zonnegodin Amaterasu uit haar grot hebben gelokt om na een periode van donkere duisternis weer licht aan de hemel te brengen. Als erkenning voor de moed van de haan in deze tijd van wanhoop, is deze Japanse vogel een symbool van moed in heel Japan. Vanwege hun relatie met de godin Amaterasu worden hanen beschouwd als heilige vogels die vrij mogen rondlopen in de boeddhistische Shinto-tempels. De vechthaan is ook een symbool van mannelijkheid, dominantie en moed. De haan was een heilige vogel voor zowel Grieken als Romeinen.

De kip

origami vogel vouw kip eenvoudige stappen instructie

De hen is een beeld van moederlijkheid en belichaamt moederlijke kwaliteiten zoals huiselijkheid en zorgzaamheid. Ze is dus een symbool van moederliefde. In spirituele zin staat de kip met het ei vooral voor vruchtbaarheid en een nieuw begin.

De uil – Fukuro

origami vogel uil betekenis wijsheid

Als je door Japan reist, zul je ongetwijfeld het belang van de uilen in het dagelijkse Japanse leven gaan beseffen. Fukuro is een van de populaire geluksbrengers in Japan en zou tegen moeilijkheden werken. Daarnaast is de uil een symbool van wijsheid, wetenschap en kunst. De Griekse godin van de wijsheid Athena wordt vaak afgebeeld met een uil op haar schouder.

origami vogel uil instructie stappen

Nachtegalen: liefde en verlangen

origami vogel nachtegaal vouwinstructies

De nachtegaal is de liefdesvogel die met zijn avondlied geheime minnaars beschermt tegen nieuwsgierige blikken. Omdat het de hele nacht zingt, werd ooit gedacht dat de nachtegaal nooit slaapt. Het melodieuze lied van de nachtegaal wordt over de hele wereld gewaardeerd en wordt beschouwd als een inspiratiebron voor dichters, schrijvers en zangers. Nachtegalen leren hun kroost zingen en zijn daarom vaak symbolen van opvoeding en goed onderwijs. De nachtegaal is de vogel van de maand mei.

Opvouwbare origami zwaan

origami vogel zwaan witte liefde betekenis

Zwanen zijn ook een van de meest populaire vormen van origami. Het model is eenvoudiger dan de kraan en is goed voor beginners. Origami-zwanen worden vaak gebruikt als decoratie voor een bruiloft of jubileum omdat zwanen voor het leven paren en daarom een ​​symbool zijn van eeuwige liefde.

Origami vogel zwaan vouwinstructies

Origami vredesduif

origami vogel duif vouw vrede betekenis

Duiven zijn altijd een symbool van geluk en vrede geweest. De Griekse godin van de liefde Aphrodite wordt vaak geassocieerd met de duif. In de Bijbel belichaamt de duif hoop. Een witte duif keerde terug naar Noach in de ark met een olijfblad in zijn snavel en bracht de zekerheid dat de vloed eindelijk was geëindigd.

Bruiloft decoratie origami vogels van wit papier duif metalen vogelkooi gypsophila

Witte duiven laten vliegen op de bruiloft is een oude traditie die geluk zou brengen. Deze vogel is ook heel romantisch in de vorm van origami. Het is vrij eenvoudig te maken en heeft geen ingewikkelde vouwen. In combinatie met enkele vogelkooien en boeketten gipskruid vormen ze een heel bijzonder ensemble.

Origami vogel kolibrie

origami vogel kolibrie bladwijzer kleurrijk papier

De vogelkolibrie symboliseert levensvreugde en luchthartigheid, evenals aanpassingsvermogen. Als krachtdier is het een herinnering om te genieten van de zoetheid van het leven, negativiteit te vermijden en dagelijks liefde te uiten. Deze fascinerende vogel is, ondanks zijn kleine formaat, in staat om de meest verbazingwekkende prestaties te leveren, zoals: B. grote afstanden afleggen of achteruit vliegen. Kolibries kunnen je aanmoedigen om je aanpassingsvermogen en veerkracht te ontwikkelen terwijl je een optimistische kijk op het leven behoudt.

origami vogel kolibrie gouden papieren patroon mobiel

Origami-vogelpapegaai – symbool van exotisme en diversiteit

Origami Vogel Papegaai Groen Geel Tweekleurige Papieren Tafeldecoratie Servet

Een papegaai is een fascinerend dier met een kleurrijk verenkleed. Deze tropische vogel staat symbool voor creativiteit, exotisme en liefde. Het wordt ook vaak geassocieerd met originaliteit en schoonheid. Je kunt tweekleurig papier gebruiken voor die ene kleurrijke origami-vogel. De combinatie van groen en geel ziet er bijvoorbeeld prachtig uit. Het vouwen van een parkiet is eenvoudig, maar de Macao-papegaaien zijn iets ingewikkelder.

origami vogel papegaai vouwen instructies foto's

Origami vogels als huwelijksdecoratie

origami vogel bruiloft decoratie opknoping geluksbrenger

Bruiloftsdecoraties met origami zijn nu erg in de mode. Origami figuren zien er niet alleen prachtig uit, ze geven de bruiloft ook een persoonlijk gevoel. Ook het financiële voordeel mag niet worden onderschat. Echtparen kunnen veel besparen door hun eigen uitnodigingen en versieringen te vouwen.

origami kraanvogels 1000 bruiloft decoratie wit goud

Hier is een geweldig voorbeeld van een origami-kraanachtergrond achter de bruidstafel. Volgens de Japanse traditie vouwden de familie en vrienden van de bruid 1.000 origami kraanvogels. Op het vrijgezellenfeest maakte elk van de bruidsvrienden ook een kraanvogel van goudpapier.

Origami kraanvogel in glas goudkleurig papier Kusudama bloemen tafeldecoratie bruiloft

Origami vogels zijn prachtig te combineren met Kusudama bloembollen. Een bruidsboeket met kusudama-bloemen is ook opmerkelijk eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan de voorkeuren van de bruid. De origami boeketten zien er ook geweldig uit in vazen.

Bruidstaart gouden kraanvogels in een glas LED kaarsen Kusudama boeketten

DIY tafeldecoratie voor een landelijke bruiloft

Origami kraanvogels decoratie boom middelpunt tafeldecoratie DIY

Ook de lange trouwtafels, die voldoende ruimte bieden aan alle gasten, worden de laatste tijd steeds populairder. Om een ​​centraal middelpunt op de prachtige tafel te creëren, kun je het zonder bloemendecoratie doen. In plaats daarvan zijn decoratieve bomen en origami-kraanvogels geweldige alternatieven.

Origami kraanvogels slingers tafeldecoratie bruiloft

Bij het plannen van hun bruiloft kwamen het bruidspaar op het idee om hun trouwtafeldecoratie zelf te maken. Origami-kraanvogels moeten in de decoratie worden opgenomen omdat ze een speciale betekenis hadden voor het pasgetrouwde stel. Dus kochten ze kleine witte kunstboompjes en hingen ze de slingers van rode en zilveren origami kraanvogels op. Op de linnen tafelloper werden eucalyptustakken gerangschikt.

Bruiloft tafeldecoratie origami kraanvogels rood grijs

Bruiloftsgasten giveaway tafelnummer plaats kraan gemaakt van wit papier

Origami kraanvogels zijn ook perfect als plaatskaartjes en kleine cadeautjes voor de bruiloftsgasten. Een schattig voorbeeld van hoe je je eigen plaatskaarten voor de bruiloft zou kunnen ontwerpen: de naam van de gast en het respectieve tafelnummer wordt genoteerd met een gouden stift op een witte origami kraan.

Bruiloftsgasten winactie origami vogels van donkerblauw papier met bloemmotief

Een driedimensionaal vogelfiguur als cadeau voor gasten is ook een origineel cadeau-idee. Deze origami vogels in kobaltblauw met gouden versieringen zien er erg stijlvol uit. Je hebt hier wat geduld voor nodig, maar het is het waard.

Tinker mobieltjes voor de babykamer

origami vogel kraan deco mobiel babykamer tak goud spray

Een origami-vogel wordt als een geluksbrenger beschouwd. Dus het is geen slecht idee om er een paar in huis te hebben. Een van de meest populaire knutselideeën is de Kranich-Mobilé voor het babybed. De kraanvogels zweven elegant en filigraan door de kamer en zijn gewoonweg prachtig om naar te kijken.

origami vogelkraan mobiel takpapier in blauwe en groene tinten

origami vogel mobiele kranen hangend in een spiraal

Origami wanddecoratie

origami vogel decoratie kraan oranje roze muur slaapkamer

De origami-decoratie is niet alleen een blikvanger in de kinderkamer. Hier is een leuk idee voor het decoreren van een witte muur met felgekleurde kraanvogels. De zelfgemaakte wanddecoratie geeft de kamer een persoonlijke noot en je kunt hem naar eigen smaak inrichten.

Origami kraanvogel in een potje

Origami kraanvogel hangend in een glazen stolp decoratie

Alles wat mooi of waardevol voor je is, kun je in een stolp presenteren. Dus als je een origami-kraanvogel cadeau krijgt, is dit de manier om het te laten zien. Prik met naald en draad in de kraan en plak de bovenkant van de hanger met tape vast aan de stolp. Je kunt op dezelfde manier ook origami-cadeaus maken voor vrienden en familie.

Origami kraanvogel kerstbal transparant cadeau