Knutselideeën

Pak paasgeschenken in met deze 23 originele ideeën

verpakking-paascadeaus-kartonnen-paashaas-doe-het-zelf-paasgras-groene-plastic-eieren

Niet alleen de paasgeschenken zelf, maar ook de verpakking moet een goede indruk maken. Het zorgt er immers voor dat de nieuwsgierigheid en dus de anticipatie toeneemt. Als je deze keer niet voor het klassieke inpakpapier wilt, maar voor andere geweldige varianten, kun je onze ideeën voor vandaag gebruiken Paascadeautjes inpakken overwegen, die u ook zelf kunt maken. Er zijn interessante voorbeelden van etiketten, maar ook paasmanden en originele dozen. Maak uw dierbaren speciaal dit jaar!

Paascadeaus inpakken in eierdozen

Paascadeaupakket originele-eierdoos-decoratie-lint-bloemen

Laten we beginnen met een bijzonder eenvoudig idee voor het inpakken van paascadeautjes. Het enige wat je nodig hebt zijn eierdozen. Het is het beste om ze in een felle kleur te zoeken. Gewoon, beige maakt het ook. Je kunt deze ook versieren door ze te schilderen of te plakken. De variaties zijn ontelbaar: gedroogde lentebloemen, strikken, etiketten met berichten, papiergras en wat er nog meer in je opkomt. Je kunt de dozen dan niet alleen vullen met paaseieren, maar ook met kleinere cadeautjes en snoep.

Paascadeautjes inpakken – Paaswortel

paasgeschenken-wortel-driehoek-doos-knutselidee-groen-lint inpakken

Waarom zou een suikerzakje alleen nuttig zijn voor schoolinschrijvingen? De driehoekige of kegelvormige verpakking is ook geschikt als bakje voor de snoepjes die je met Pasen wilt weggeven. Om het idee van het inpakken van paascadeautjes na te bootsen, kunt u de onderstaande instructies gebruiken of u kunt een eenvoudige kegel vormen.

Versier met een label

verpakking-paascadeaus-wensbord-rood-wit-koord-romantische-stijl-vintage

Misschien wilt u ook een naambadge of een wenskaart toevoegen aan het paasgeschenk. In dit geval kun je dit idee gebruiken om een ​​interessant accent toe te voegen na het inpakken van de paascadeautjes. U kunt het etiket ook gebruiken om de verpakking van een eierdoos te etiketteren zoals hierboven beschreven.

Stoffen bord voor Pasen

verpakking-paascadeaus-diy-bord-textiel-naaien-paashaas

Het inpakken van het label als decoratie voor paasgeschenken kan op een bijzonder originele manier worden ontworpen als stof als materiaal wordt gebruikt. Op deze manier heb je ook de mogelijkheid om verschillende paasmotieven toe te voegen en restjes stof te gebruiken die je niet wilt weggooien.

uil schild

verpakking-paascadeaus-uil-papier-teken-wenskaart-beige-inpakpapier-garen

Uilmotieven zijn momenteel nogal modern, zoals u wellicht weet. Om deze reden is de uil ook geschikt voor het inpakken van paascadeautjes. Of het nu in de vorm van een label is of als decoratie om op de verpakking te plakken, het idee is geschikt voor elke gelegenheid.

Pak de wijnfles in

verpakking-paasgeschenken-wijnfles-inpakpapier-groen-transparante-linten

Wil je met Pasen wijn weggeven, dan heeft de fles ook een passende verpakking nodig. U kunt inpakpapier om de fles wikkelen zoals afgebeeld en het rond het nekgedeelte binden. Voor het decoreren kunt u een interessante techniek gebruiken. Voeg bijvoorbeeld druppels lijm van elke grootte toe en strooi er glitter overheen voordat de lijm is opgedroogd. Zo kun je inpakpapier voor paascadeautjes naar eigen inzicht ontwerpen.

Paasgeschenken inpakken – papieren zak

verpakking-paascadeaus-tas-papier-tulpen-bord-schoolbord-verf-plastic-eieren

Voor dit cadeaulabel kunt u het afdrukbare sjabloon gebruiken in de onderstaande instructies. Met schoolbordverf heb je de mogelijkheid om op het bord te schrijven en het na een tijdje weer uit te wissen. Op zijn beurt kun je zo’n konijn maken van een papieren zak.

Gevulde konijntjes

verpakking-paascadeaus-stof-konijn-knutselen-kleurrijke-accenten

Je kunt ook het idee van de papieren zak van stof proberen. Een beetje naaien is echter aan de orde van de dag. Maar dit is snel en eenvoudig gedaan en is ook zeer geschikt voor beginners. Met een beetje vilt en kleurrijke stukjes stof heb je snel zo’n verpakking tevoorschijn getoverd om paascadeautjes in te pakken.

Verpakking met gouden accenten

verpakking-paasgeschenken-linten-decoratiedozen-karton-design-diy

Deze verpakkingsideeën zien er erg stijlvol en persoonlijk uit. Neem een ​​willekeurige doos (bijvoorbeeld een schoenendoos) en wikkel inpakpapier met gouden stippen erop. Als je daar zin in hebt, kun je de gouden stippen ook zelf toevoegen met een bijpassende kleur.

Gouden linten

inpakpapier-paascadeaus-inpakpapier-goud-stippen-lint-maak-het-zelf

Vind je de strik niet bijzonder mooi? Maak het dan zelf. Hoe dat precies zit, lees je in de onderstaande instructies. Je hebt papier nodig dat is versierd met gouden glitters. U bent ook van harte welkom om een ​​andere glitterkleur te kiezen.

Maak een cadeauzakje

Met dit idee kun je het cadeau niet alleen zelf op een originele manier inpakken. De verpakking verandert ook in een praktisch cadeau. Het is eigenlijk een tas die later gebruikt kan worden om te winkelen of naar het strand. Hoe dit idee tot stand komt, zie je in de video.

Paasmand van karton

Paasmanden zijn ook geschikt voor het inpakken van paascadeautjes. Je kunt deze maken van papier of karton, maar je kunt het beste kiezen voor karton met mooie, kleurrijke motieven om je in een lentestemming te brengen. De paasmanden zijn zeer eenvoudig te repliceren.

Paashaasmand als verpakking

paascadeautjes inpakken paasmand-idee-bunny-stof-plastic-eggs-moehre-form

Met een beetje naaiwerk kun je dit sympathieke konijntje maken, een paasmandje. Het is een mooie variant op bovenstaand voorbeeld van papier en eigenlijk niet al te moeilijk na te bootsen. Probeer het uit en creëer een idee voor het verpakken van paascadeautjes die jaren later gebruikt kunnen worden.

Piramideverpakking

paasgeschenken-tas-piramide-transparant-vensterdoos-schattig inpakken

Dit idee voor het inpakken van paascadeautjes ziet er ingewikkeld uit, maar kan snel worden aangepast. Zeer effectief zijn de transparante vensters die zijn toegevoegd zodat de ontvanger een glimp opvangt. De mooie strik geeft de verpakking de finishing touch.

Variant voor piramideverpakking

verpakking-paasgeschenken-piramide-vorm-konijnen-kont-bobble-oren

Deze grappige konijnen zijn in dezelfde vorm gemaakt. Daarnaast krijgt het idee om paascadeautjes in te pakken papieren oren en een bobbelstaart. Je kunt ook een staart maken van watten.

Ideeën voor dozen

paasgeschenkdoos-eieren-pastelkleur-beige-punch-kuikens inpakken

Zoals je kunt zien, kunnen dozen in verschillende vormen worden gemaakt. De dozen links in de vorm van paaseieren zijn heel origineel en geschikt voor Pasen. De doos aan de linkerkant heeft een klassieke kubusvorm. Om het er niet te saai uit te laten zien, kun je de muren perforeren met een pons. Je kunt de gaten open laten. Als je echter kleinere dingen inpakt die eruit kunnen vallen, kun je ze afdekken met karton van een andere kleur.

Pons paasmotieven

verpakking-paasgeschenken-perforeren-karton-gekleurd-garen-lint

Hier ziet u een idee voor het inpakken van paasgeschenken zonder het geperforeerde gat te bedekken. Als alternatief voor bovenstaand voorbeeld kun je de snoepjes ook in een extra doorzichtig zakje verpakken en vervolgens in het cadeauzakje doen.

Emmers en tassen voor de paascadeautjes

inpakken-paascadeaus-emmer-decoreren-kleurrijke-patronen-schilderij-konijnen-papieren-zak

Hier zie je weer een origineel idee voor paastassen, maar ook een voorbeeld voor het inpakken van paasgeschenken met emmers. De emmers kunnen naar wens worden vormgegeven. Gebruik verf of papier en stickers om op het oppervlak te plakken. Met paasgras of perkamentpapier sluit je de opening als een suikerzakje.

Maak een eenvoudige verpakking

verpakking-paascadeaus-mok-zilver-bunny-pompons-watten-gezicht-wiggle-eyes-vilt

Zelfs grotere papieren bekers zijn perfect voor handwerk. Je kunt er verschillende snoepjes in weggeven. Voor het idee om paascadeautjes in te pakken, heb je alleen maar gekke ogen, pompons, watten en vilt of papier voor de oren nodig. Al deze dingen worden vervolgens op de mok geplakt zoals afgebeeld.

Zakjes maken voor Pasen

verpakking-paascadeautjes-tasjes-paasmotieven-kuikens-paashaas-paasei-loops

Zulke paaszakjes zijn snel gemaakt. Een eenvoudig ontwerp in wit kan heerlijk gekruid worden met enkele paasmotieven. Om het te sluiten, hoef je alleen maar een mooi lint door de gaatjes te steken die je kunt toevoegen met een perforator.

Schild in de vorm van een haas

Paascadeautjes-verpakking-paashaas-bord-rustiek-inpakpapier

Een bijzonder eenvoudig bordje voor de verpakking zie je hier. Het konijn is slechts een voorbeeld en kan ook worden vervangen door kuikens, een paasei of andere paasmotieven. Verf eenvoudig de gekozen figuur op papier in een willekeurige kleur en knip het motief uit.

Instructies voor cadeaulabels hier.

Paasverpakking in piramidevorm – instructies hier.

Paasgeschenken inpakken in een eivormige doos – instructies hier.

Speltas – instructies hier.

Papieren zak in de vorm van een konijn – instructies hier.

Cadeau konijn decoratie – instructies hier.

Piramide konijnenverpakking voor snoep – instructies hier.

Kleurrijke kartonnen doos met geperforeerd motief – instructies hier.

Kartonnen doos met twee lagen en geperforeerd motief – instructies hier.

Speltas om uit te printen – instructies hier.

Cadeaubonnen om uit te printen met instructies hier.

Stoffen konijnenverpakking – instructies hier.

Tinker geschenkemmer – instructies hier.

Paashaasmand – instructies hier.

Verpakking met gouden stippen – instructies hier.

Gouden strikken maken – instructies hier.

Tassen met paasmotieven – instructies hier.

Doos in de vorm van een wortel – instructies hier.

Konijnenmok – instructies hier.