Knutselideeën

Tinker foto’s met stenen – een mooie wanddecoratie gemaakt van natuurlijke materialen

Vandaag willen we u kennis laten maken met een bijzonder interessant idee voor het decoreren van de muren. Dit zijn originele muurschilderingen waarvan de motieven zijn samengesteld uit stenen. Met een beetje fantasie kun je opmerkelijke kunstwerken maken waar je niet eens een speciaal talent voor hoeft te hebben. We willen je graag helpen door je enkele suggesties te sturen waarmee je mooi kunt maken Foto’s met stenen kan het zelf. Zelfs beginners zullen er geen problemen mee hebben.

Foto’s met stenen – ideeën om te imiteren

foto's met stenen glanzend-beige-kleur-man-kind-design

Van stenen kun je op allerlei manieren en met allerlei motieven afbeeldingen maken. De eenvoudigste manier is om de stenen gewoon schoon te maken en ze in een natuurlijke look te gebruiken. Je kunt de stenen ook verven met een transparante vernis voordat je de foto’s met stenen maakt om de stenen nog beter te accentueren.

Stenen schilderen voor Kerstmis – ideeën voor geweldige winter- en feestelijke motieven

Een wieg maken met kinderen voor Kerstmis – 7 ideeën met instructies

Stenen schilderen als knutselidee – geweldige voorbeelden van de motieven

Originele stenen afbeeldingen – combineer kiezelstenen en andere natuurlijke materialen

foto's met stenen dansend-paar-rock-roll-rock-shell

De stenen hoeven niet per se het enige materiaal te zijn dat je gebruikt voor de afbeeldingen met stenen. Hier is een geweldig idee waar een stuk schors als bodem wordt gebruikt. Een mooie schelp vormt op zijn beurt de rok van de danseres. Met verschillende natuurlijke materialen ziet het beeld er nog levendiger uit. Je kunt de stenen in willekeurige volgorde rangschikken om bepaalde figuren te vormen.

Lijm stenen op hun plaats

knutsel foto's met stenen-bos-berken-liefhebbers-weide-schilderij

De stenen worden eenvoudig vastgelijmd met een heet lijmpistool. Zorg ervoor dat u voldoende lijm gebruikt, maar niet te veel, zodat de lijm er niet aan de zijkanten uitloopt als u deze op het oppervlak drukt. Het is het beste om dit op een ander oppervlak te doen voordat u aan de afbeeldingen gaat sleutelen met stenen.

Bruiloft steengravures

foto's met stenen romantisch-idee-bruidspaar-kiezelwit-grijs

Foto’s met stenen met een bepaald thema zijn niet alleen geschikt om je eigen huis mee te decoreren, maar zijn ook een perfect cadeau. Het bovenstaande voorbeeld kan worden ontworpen als een huwelijksgeschenk. Het idee is niet alleen origineel, het heeft ook een bijzondere charme doordat het zelfgemaakt is. Het is ook niet te ingewikkeld en pompeus.

Rustiek frame

foto's-stenen-vogels-takken-takje-rustieke-lijst-diy-inspiratie

Omdat je natuurlijke materialen gebruikt voor de afbeeldingen met stenen, kun je elke stijl voor de lijst kiezen. Hier zie je een sfeervolle lijst in een rustieke stijl, maar ook een moderne of vintage lijst is geschikt om de perfecte variant voor jouw woonstijl te krijgen. Een paar vogels staande op een tak uit een Zweg.

Stapel stenen op elkaar

foto's-stenen-canvas-inspiratie-liefde-paar-zen-flair

Afhankelijk van de foto kan het voorkomen dat er meerdere stenen op elkaar gestapeld moeten worden. Er is geen probleem met hete lijm op zich. Houd er echter rekening mee dat veel stenen het op een klein canvas of ander oppervlak zwaarder maken. Houd hier rekening mee wanneer u de voltooide foto’s met stenen aan de muur bevestigt. Uitstekende stapels stenen trekken het beeld naar beneden.

Grappige schildpad

foto's-stenen-tinker-ideeën-schildpad-oceaan-blauwe-achtergrond

Als je een canvas gebruikt, kun je deze van tevoren schilderen en elke achtergrond maken die past bij het gekozen thema voor de foto’s met stenen. Dit voorbeeld toont een schildpad als motief. Aangezien deze in de oceaan leeft, is er gekozen voor een donkerblauwe achtergrond. Tegelijkertijd komen de lichte kiezelstenen ook beter tot uitdrukking.

maak zelf foto's met stenen-schapen-kiezels-grijs-kleur

Kleurrijke stenen voor boomtop 

foto's-stenen-boom-grind-stam-bladeren-kiezels

Een klassieker onder de afbeeldingen met stenen is de boom. Je kunt de stam en kroon ontwerpen met een simpele stok en veel gekleurde of monochrome stenen. Het resultaat is gewoon geweldig. Daarnaast kun je takken nabootsen met een paar dunne twijgen. En dit alles zonder zelfs maar een penseelstreek te hoeven maken. Wie niet kan tekenen, maakt de juiste keuze met dit soort foto’s.

Creëer een subtiele foto met kiezels en hout

foto's-stenen-boot-meer-canvas-design-lijm-motief-ideeën-gemakkelijk

De afbeeldingen met stenen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Bovenstaande foto straalt een bijzondere rust uit, die niet alleen te danken is aan het thema en motief, maar ook aan het gebruik van minder materialen. Bij elke wandeling zijn er snel en gemakkelijk geschikte stenen te vinden. Natuurlijk kun je siergrind ook in elke natuurlijke kleur kopen.

Mensen vormgeven

foto's-stenen-vrouwen-markt-boodschappentassen-muur-foto's-diy

Als je mensen wilt vormen, heb je ronde stenen nodig voor het hoofd, langwerpige stenen voor de ledematen en ovale stenen voor het lichaam. Voordat u de stenen op hun plaats lijmt, legt u ze losjes op elkaar. Bevestig ze daarna geleidelijk met de lijm. Laat je fantasie de vrije loop bij het maken van afbeeldingen met stenen. Vaak inspireren de vormen van de stenen bepaalde motieven.

Stenen foto vogels op canvas

foto's-stenen-bruine-stenen-meeuwen-tinker-sky

Canvas foto’s en stenen kunnen perfect gecombineerd worden. Met een beetje acryl- of zelfs olieverf kun je indrukwekkende foto’s maken met stenen die een bijzondere blikvanger aan de muur zullen zijn. Hier is weer een eenvoudige achtergrond gemaakt. In dit geval zijn dat lucht en zee in twee verschillende tinten blauw. De meeuwen zijn op hun beurt gemaakt van stenen.

Familie stenen beelden

foto-stenen-familie-ontwerp-vader-moeder-kinderen-belettering

Met zo’n foto kun je de samenhang van je gezin symboliseren. Belettering is ook een goed idee. Deze kun je vooraf op een vel papier printen, dat je vervolgens als basis gebruikt voor het ontwerp van de afbeeldingen met stenen. Drijfhout gaat overigens goed samen met stenen. Hierdoor ziet de foto er romantischer uit.

Gebruik platte stenen

foto's-stenen-zeilschip-gekleurde-zeilen-drijfhout

Vooral op de stranden vind je vaak platte stenen die door de zee zijn uitgehouwen. Houd uw volgende vakantie dus goed in de gaten. Ze zijn bijzonder gemakkelijk om aan te sleutelen omdat ze een groot oppervlak hebben om op te plakken. Je kunt de platte stenen ook in kleur schilderen om zelf gekleurde afbeeldingen met stenen te maken.

Verfstenen voor de foto’s

foto's-stenen-ideeën-stad-kust-zee-vuurtoren

Natuurlijk kunnen niet alleen platte stenen worden geverfd. Hierboven zie je een meer uitgebreide foto met stenen die zijn omgevormd tot huizen en bomen ervoor. Hele steden of dorpen en landschappen kunnen op deze manier worden ontworpen. Schilder eerst de achtergrond die je laat drogen. In de tussentijd kun je de stenen ontwerpen. Dan is alles gewoon mooi in elkaar gezet en zijn de foto’s met steentjes klaar.

Foto’s met stenen en zee

schilderij-foto's-met-stenen-strand-bomen-zon-zee

Om de kleur langer mooi te houden, raden we ook aan om de stenen af ​​te dichten met een transparante lak. Let bij deze muurschildering op de manier waarop de zon is ontworpen. Omdat je stenen niet op deze precieze manier kunt rangschikken, gebruik je dezelfde kleur die je voor de achtergrond hebt gebruikt. De stralen komen zo perfect tot hun recht. Er zijn verschillende trucs voor de foto’s met stenen.

Sfeervol boeket bloemen

foto's-stenen-bloemen-tulpen-strauss-lint-linnen

De plaatjes met stenen hebben een 3D effect doordat ze uitsteken. Je kunt dit nog meer benadrukken door andere objecten toe te voegen. Voor dit boeket is bijvoorbeeld ook decoratieve stof gebruikt, zoals bij een echt boeket. De bloemen zijn gemaakt van beschilderde stenen, terwijl de bladeren ook gemaakt kunnen worden van ambachtelijke klei.

Romantisch kustlandschap

foto's-stenen-klif-zee-stadshuizen-romantische-zonsondergang

Hier is nog een voorbeeld van een stad aan de kust. Eerst werden de zee en de zonsondergang ontworpen. De stad heeft zelfs een kerk en is omgeven door mooie kliffen. Echt een geweldig idee voor foto’s met stenen, vind je niet? De groene stenen voor bomen maken de foto nog natuurlijker.

Vorm pauw

foto-stenen-japanse-sfeer-pauw-fotolijst-muurdecoratie

Deze pauw ziet er ingewikkelder uit dan hij in werkelijkheid is om te maken. Het interessante is dat de staart buiten de afbeelding is gestyled en een deel van het frame bedekt. Dit is ook een voorbeeld van steenafbeeldingen waarbij de stenen op elkaar zijn gestapeld. Dit om hiaten te voorkomen. De achtergrond ingewikkelder maken is. Je kunt dit echter ook anders kiezen.

Grappige stenen foto’s voor de bruiloft

foto's-met-stenen-bruiloft-bruidegom-trouwjurk-frames

Deze foto is bijzonder humoristisch. Het motief van het bruidspaar kan ook door een ander worden vervangen. De foto dekt weer op originele wijze de fotolijst af. Verzin interessante motieven voor afbeeldingen met stenen en ontwerp de muren in elke kamer op deze manier. Kies zen-motieven voor de badkamer of slaapkamer, groenten en fruit voor de keuken en romantische ideeën voor de woonkamer of maak een vriend of familielid blij!