Knutselideeën

Tinker zomerdecoraties: kinderen in de kleuterleeftijd zullen blij zijn met deze ideeën!

In de zomer zijn peuters graag buiten. Als het ‘s middags te warm wordt om buiten te spelen, dan is het tijd om creatief aan de slag te gaan. We laten je verschillende ideeën zien hoe je een mooie zomerse decoratie kunt maken. De doe-het-zelfprojecten zijn perfect voor kinderen in de kinderopvang die momenteel op zomervakantie zijn.

Zomerse decoraties maken: kopjes schilderen met de kinderen

Aanbiedingen voor de kleuterschool in de zomer gewoon ideeën

De kinderkamer staat vol met speelgoed en toch vervelen de kinderen zich? Zelfs in de zomer is het een goed idee om een ​​paar knutselprojecten klaar te hebben staan. Mocht de verveling ontstaan ​​bij slecht weer of langdurige periodes van hitte, dan kun je samen met de kinderen zelf een leuke decoratie maken.

Onze eerste suggestie: verfbekers. Je hebt een porseleinen kopje nodig, 2-3 druppels afwasmiddel, water, een fijne borstel, een pad voor het werkvlak en porseleinverf (huidvriendelijk).

Was eerst de kinderhanden goed. Bekleed een bord met huishoudfolie en doe er porseleinverf op. Laat de kinderen hun wijsvinger en duim in de kleuren dopen en dep eerst het lijfje van de vlinder en daarna de vleugels. Was daarna de handen van de kinderen en laat de vlinder ongeveer een half uur drogen. Eindelijk kun je de voelsprieten van de vlinder schilderen met het fijne penseel.

Ideeën voor zomerdecoratie voor kinderen in de kleuterleeftijd: ijshoorntjes maken

Zomerdecoraties met kinderdagverblijf maken ijshoornslinger voor de verjaardagstafel

Je kunt een charmante slinger voor de kinderkamer maken van karton en honingraatballen. Maak eerst een papieren kegel van het karton en vervolgens een bal van honingraatpapier. Lijm ze aan elkaar tot een ijshoorntje. Als je wilt, kun je de ijshoorntjes versieren met stickers, strass-steentjes of glitter.

Knutselen in juli met de kinderen: ijsstokjes

Cactus maken van karton en jampot

Van foamrollers (je kunt de foamrollers bijvoorbeeld op een verfroller gebruiken) en ijslollystokjes kun je een kleurrijke slinger maken. Snijd de foamrol eenvoudig in meerdere stukken van 15 cm lang. Steek vervolgens een houten stok in elk stuk schuim en lijm het op zijn plaats. Maak het touw vast met tape en hang de slinger op.

Knutselen met kinderen in de zomer: schip van houten handvatten

Tafeldecoratie voor de zomer voor de kleuterschool 4-jarige kinderboot

Voor het volgende knutselidee heb je houten handvatten, karton, rietjes, verf, een schaar, een platte borstel, een perforator en lijm of hete lijm nodig.

Aanbiedingen Kindergarten zomer tafeldecoraties van ijslollystokjes zelf maken

Vraag de kinderen om te beginnen met het schilderen van alle houten handvatten. Lijm vervolgens zes houten stelen aan elkaar. Draai ze om en bouw een onderbouw van nog 5 houten stokken. Knip vervolgens een rietje op maat. Knip verschillende driehoeken voor de zeilen uit het karton en pons twee gaten in elk zeil met de pons. Steek het rietje door de gaatjes. Lijm de mast in het midden van het houten handvatschip. Doe water in een emmer en laat de kinderen met de schepen spelen.

Kinderactiviteiten in de zomer: een schip maken

Klapschip van oude wereldkaart in de zomer met kinderen

Je kunt ook een schip van papier maken. Het ziet er vooral leuk uit als je inpakpapier of een oude wereldkaart gebruikt. Je hebt ook een rietje nodig voor de mast en een driehoek van wit karton voor het zeil. Dit knutselidee is perfect voor kinderen in de kleuterleeftijd.

Maak zomerse decoraties: maak zelf de zon met kinderen in de kinderopvang

Zon knutselen met kinderen tijdens de zomervakantie

Een eenvoudig doe-het-zelf-idee voor kinderen in de kleuterleeftijd: maak een zon van bouwpapier en houten stokjes. Verder heb je de volgende materialen nodig: gele knopen, lijm, gele verf, een platte kwast. Als accessoires heb je ook een passer en een schaar nodig. Ga als volgt te werk: Knip eerst een cirkel met een diameter van 15 cm uit het gele bouwpapier. Laat de kinderen vervolgens acht houten stokjes geel schilderen. Leg vervolgens de houten stelen als stralen op het bouwpapier en lijm ze vast. Draai de zon om en bevestig de gele knopen.

Zomerdecoratie voor kinderen in de kleuterleeftijd: zon van papieren borden

Zelf knutselen in de zomerzon van papieren bordjes

Kinderen van 3 tot 4 jaar zullen het volgende knutselidee zeker leuk vinden. Je kunt zelf een zon maken van papieren borden, karton en huishoudfolie. De decoratie slaat zowel in de kinderkamer als als raamafbeelding een mooi figuur.

Ambachten in de zomer ideeën voor kinderdagverblijf zon

Je hebt de volgende materialen nodig: een papieren bord, gele verf, een platte kwast, huishoudfolie, rood en oranje karton, een knutselmes of schaar en lijm. Zo kun je aan de zon sleutelen: Knip eerst de onderkant van het bord uit en plak in plaats daarvan huishoudfolie op de papieren bordring. Knip veel kleine vierkanten en acht middelgrote driehoeken uit het karton. Lijm de vierkanten op de huishoudfolie en bevestig de driehoeken aan de ring als zonnestralen.

Tafeldecoraties voor de zomer: knutsel een vogelhuisje met kinderen in de kleuterleeftijd

Ananas maken met kinderen tijdens de zomervakantie in juli

Een cool idee voor tafeldecoraties met een zomerse flair: maak een “vogelhuis”. Deze originele decoratie voor de kindertafel zorgt gegarandeerd voor veel speelplezier. Je hebt de volgende materialen nodig: een sjabloon voor een opvouwbaar papieren huis (er zijn talloze gratis sjablonen online), knutselkarton in geel en groen, een potlood, kinderbril met bloemen, zelfklevende strassteentjes, lijm, schaar.

Ananas ideeën maken voor de zomervakantie in juli voor kinderdagverblijven

Zet eerst het huis in elkaar, knip vervolgens de vellen groen karton uit en bevestig ze. Versier het huis met strass-steentjes. Verf de ogen op de bril en zet het geheel in elkaar. Het kleurrijke vogelhuisje is niet alleen geschikt als decoratie voor de tuin of eettafel. Je kunt het ook aan een boom hangen en als vogelvoeder gebruiken.

Tafeldecoraties voor de zomer: knutsel ananassen

Het volgende knutselidee is ook heel eenvoudig en perfect voor knutselen met kinderen vanaf 3-4 jaar. Je hebt knutselkarton in groen en geel nodig, een bruine stift, een groene stift, een liniaal, een schaar, een knutselmes en een lege keukenrol. Snijd de papieren handdoekrol in twee. Knip een strook uit het gele karton en gebruik een liniaal en het bruine potlood om de ananaspatronen erop te schilderen. Teken de ananasbladeren uit de vrije hand en knip ze uit.

Nu kun je de ananas in elkaar zetten. Met deze kleurrijke decoratie op tafel is een goed humeur onvermijdelijk.

Tafeldecoraties voor de zomer: maak kartonnen cactussen met de kinderen

Cactus als tafeldecoratie maak ideeën voor de zomervakantie voor kinderen van 3-4 jaar

De volgende decoratie is ook kleurrijk en creatief. Een cactus maken van karton is heel eenvoudig. Je hebt groen karton, roze en roze tissuepapier, een papieren beker, rivierstenen en een blauwe stift nodig. Plaats de hand van het kind op het karton en trek de contouren over. Knip vervolgens de handafdruk uit en versier met de marker met patronen. Verf de papieren mok grijs en vul hem met de rivierstenen. Knip stroken uit het vloeipapier en plak ze als “bloemen” op het karton. Leg tot slot de handafdruk in de beker, tussen de stenen.

Maak met de kinderen een cactus van boetseerklei

Cactus maken van boetseerklei als tafeldecoratie voor de zomer met kinderen

Je kunt ook coole cactussen maken van boetseerklei. Vorm de cactussen uit boetseerklei en je kunt pijpenragers of tandenstokers gebruiken voor de stekels. Zet de cactussen in kleine plastic bloempotten en versier ze met rivierstenen.

Maak zomerse decoraties: Koi vissen van wc-papierrollen

Vis van rollen toiletpapier creëer ideeën met de kinderen

Knutselen met wc-papierrollen wordt steeds populairder. De lege rollen zijn naar wens te beschilderen en te ontwerpen en op tal van manieren te gebruiken. Vervolgens leggen we uit hoe je koivissen kunt maken van oude wc-papierrollen.

Zomerdecoraties met kinderen maken vis van wc-papierrollen

Druk de lege wc-papierrollen vanaf één kant licht aan en schilder ze in een kleur naar keuze. Laat ze drogen en schilder dan de vissenschubben erop. Teken een staartvin en twee buikvinnen op wit karton en knip ze uit. Je kunt de uiteinden van de vin gemakkelijk inknippen. Lijm vervolgens de staartvin aan het geperste uiteinde van de vis. Knip de rol toiletpapier door. Dan kun je het andere uiteinde van de rol iets naar boven buigen. Bevestig de buikvinnen. Eindelijk kun je googly eyes plakken.

Maak zomerse decoraties: maak zelf een kleurrijke tafelloper met kinderen van 3-4 jaar

Handwerk met peuters voor de zomer Aanbiedingen voor tafeldecoraties voor de kleuterschool gemaakt van ijslollystokjes

Organiseer je een kinderverjaardagsfeestje en heb je een tafelloper nodig? Vervolgens kun je houten handvatten aan elkaar lijmen, in verschillende kleuren schilderen en decoreren met glitter en stickers. De verbeelding kent geen grenzen. Trouwens, je kunt water of voedselkleuring gebruiken om te schilderen.

Handwerk met kinderen zomer eenvoudig idee voor tafellopers

Hoe kleurrijker het eindresultaat, hoe beter! Deze kleurrijke tafeldecoratie valt gegarandeerd in de smaak bij de gasten. Daarnaast biedt de tafelloper een oppervlak voor warme dranken.

Knutselen met peuters in de zomer: stoffen servetten stempelen

Knutselen met kinderen in de zomer eenvoudige ideeën met stempels gemaakt van natuurlijke materialen

Stempelen is erg leuk voor kinderen in de kleuterleeftijd. Hieronder leggen we uit hoe je zelf stempels kunt maken van natuurlijke materialen zoals aardappelen of citroen en daarmee stoffen servetten kunt decoreren. Je hebt witte stoffen servetten, stoffen verf, een penseel, een citroen en een middelgrote aardappel nodig.

Snijd de citroen doormidden en breng veel verf aan met een platte kwast. Daarna kun je het servet stempelen. Snijd ook de aardappel doormidden en stempel roze motieven op het servet. Verf daarna de rest met een platte kwast. Het eindresultaat zou een watermeloenmotief moeten zijn.

Maak je eigen tafeldecoratie voor de zomer: maritieme lantaarn

Handwerk in juli met maritieme zomerdecoratie-ideeën voor kinderen

Een kinderactiviteit op warme middagen: leren knopen aan elkaar knopen. Je kunt het dan gebruiken om lantaarns te versieren.

Daarnaast kun je de lantaarns versieren met decoratief lint in wit en donkerblauw. Laat je creativiteit de vrije loop bij het ontwerpen van de lantaarn.

Knutselideeën voor de zomer: versier lantaarns van glazen met washi-tape

Voor deze romantische verlichting heb je jampotjes, tissuepapier in verschillende kleuren en Mod Podge nodig. Was en spoel de jampotten grondig. Breng met een platte borstel grote hoeveelheden Mod Podge aan op het schone en droge oppervlak. Snijd het tissuepapier in reepjes van 5 cm en plak ze op de jampot.