Knutselideeën

Vouw enveloppen in verschillende maten en vormen – 12 doe-het-zelfideeën

Tinker envelop met ideeën-instructies-vormen-diy-kleurrijk-cadeau

Iedereen wordt vast blij van een echte brief die mooi is verpakt in een mooie envelop. Maar enveloppen zijn niet alleen geschikt voor brieven. Ook kaarten, foto’s, geld en andere dingen kunnen erin worden weggegeven. En dit soort verpakkingen is nog mooier als het ook nog eens zelfgemaakt is. U zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is om zelf een envelop te vouwen. Om het je te bewijzen, hebben we een aantal geweldige instructies samengesteld die je kunt gebruiken om een ​​envelop in verschillende vormen en maten te maken. Vind het perfecte model voor uw behoeften!

Kleine envelop vouw in de vorm van een bloem

knutselenvelop-bloem-print-sjabloon-knippen-strips

U kunt deze originele envelop op elke papiersoort vouwen. Dit kan eenvoudig knutselpapier zijn, maar ook karton of inpakpapier. Een sjabloon voor het maken van een envelop met deze vorm vindt u als u de link aan het einde van het artikel volgt. Afhankelijk van het type papier dat u voor de envelop wilt gebruiken, kunt u de sjabloon op gewoon papier afdrukken, uitknippen en vervolgens overbrengen naar het materiaal voor de envelop of rechtstreeks op het betreffende papier afdrukken. De stippellijnen geven aan waar te vouwen.

Tinker envelop met formulieren-interessant-template-print

U kunt ook originele enveloppen met geometrische vormen krijgen. Op deze manier kan zelfs uit een cirkelvorm een ​​visueel aantrekkelijke envelop worden gecreëerd. Je hebt de grootte bepaald met behulp van de diameter van de cirkel, zodat je hier in principe geen grenzen kent. Ook hiervoor vindt u aan het einde een sjabloon. Maar het idee is snel gemaakt, zelfs zonder sjabloon: teken een cirkel van elke grootte met een passer en teken vervolgens een gelijkzijdige driehoek met een liniaal, waarvan de punten op de rand van de cirkel liggen. De zijden van de driehoek zijn de vouwlijnen.

Tinker envelop met driehoek-cirkel-bloem-rechthoek-vierkant

Een onregelmatige en abstracte vorm is ook erg aantrekkelijk en kan worden overwogen als je een bepaald cadeau op een interessante manier wilt inpakken. Vouw het papier gewoon terug waar de stippellijn aangeeft en het model is klaar. Echt origineel, niet??

Ontwerp en versier een envelop voor Kerstmis – 15 ideeën om te imiteren

Open als je zelf brieven maakt – 22 creatieve onderwerpen en ideeën

Knutselen met papier – maak geweldige enveloppen, boekomslagen en bladwijzers

Vouw enveloppen uit cirkels

Tinker enveloppen-knip-lijm-cirkels-gemakkelijk knutselen-instructies

Knip meerdere cirkels van hetzelfde formaat uit stevig papier en je kunt zo’n interessante envelop vouwen. De afzonderlijke cirkels overlappen elkaar, maar worden eenmaal in het midden gevouwen voordat ze aan elkaar worden gelijmd. Deze vouwlijn dient ook als richtlijn voor waar de cirkels elkaar moeten overlappen. In principe vormen de lijnen een vierkant. Zet de cirkels nu maar bij elkaar. Bevestig ze vervolgens op hun plaats met een beetje lijm. De andere helften van de ronde vormen worden gebruikt om te sluiten. Gebruik hiervoor weer lijm of, nog beter, een mooi lint dat je in een strik knoopt.

Maak een envelop met een hart

Envelop-tinker-klassiek-vierkant-hart-lijm-decoratie-kleurrijk-knutselpapier

Voor deze envelop begin je met een vierkant vel papier van elke kleur. De hoeken zijn naar binnen gevouwen en moeten in het midden van het vierkant een beetje overlappen. De vouw zal vooral recht zijn als u een liniaal gebruikt. Nu kunt u de envelop vullen zoals u wilt. Het is gemakkelijk te sluiten met papieren hartjes die je in het midden lijmt waar de hoeken elkaar kruisen. De beste manier om dit te krijgen is met een pons of een zelfgemaakte sjabloon. Afhankelijk van de gelegenheid kun je natuurlijk ook een ander motief kiezen.

Hoe vouw je een envelop vanuit een hartvorm?

envelop-tinker-hart-vorm-romantische-familieleden-verpakking-cadeau

Dit is ook een interessante hartenvelop. De envelop zelf heeft een hartvorm. Als je deze envelop wilt maken, heb je een stencil nodig. Vouw hiervoor een stuk papier dubbel. Teken langs de vouw een half hart en knip het uit. Als je het nu ontvouwt, krijg je een gelijkmatig hart. Dit sjabloon ga je nu gebruiken om het hart over te brengen op gekleurd papier om je eigen envelop te maken. Je kunt de techniek voor het sjabloon ook gebruiken voor het geselecteerde papier, op voorwaarde dat het niet te strak is om te vouwen.

Vouw vervolgens het hart opnieuw zoals aangegeven in de instructies. Pas bij het openen van het cadeau ontdekt de ontvanger wat voor een interessante vorm de mooie verpakking eigenlijk heeft.

Knutselidee zonder lijm

envelop-tinker-valentijnsdag-verjaardag-hart-vorm-speels

Niet minder indrukwekkend is dit idee waarmee je een envelop kunt maken. Wil je zelf een envelop maken zonder lijm? Dan is deze variant perfect. Het heeft een klassieke vierkante vorm. Het bijzondere is de sluiting. De bovenflap wordt niet zomaar op de envelop gelijmd. In plaats daarvan zijn de zijhoeken aan elkaar gehaakt en vormen zo een klein hartje. Druk hiervoor het volgende sjabloon af, dat u ook als sjabloon kunt gebruiken, en knip het vervolgens uit.

Maak envelop sjabloon vierkant hart haak-origineel-makkelijk-do-yourself

De stippellijnen zijn weer de gebieden waar het vouwen wordt gedaan. Vouw eerst de bovenkant en in de hoek aan de onderkant naar binnen. Vouw daarna eenvoudig de linkerhoek naar rechts en de rechterhoek naar links. De halve hartvormen waarmee de linker- en rechterhoek zijn voorzien van insnijdingen, die je vervolgens eenvoudig in elkaar haakt. En de envelop is al goed gesloten.

Vouw de rechthoekige envelop

envelop-tinker-tie-cord-rivet-tutorial-groen-papier

Het interessante aan dit voorbeeld is ook de manier waarop de envelop wordt verzegeld. Met behulp van klinknagels worden knopen gemaakt van papier, die vervolgens aan elkaar worden gebonden met een kleurrijk koord. Gebruik sterker papier bij het maken van deze envelop en knip de getoonde vorm uit. De klep voor het sluiten en het gebied van de envelop eronder worden dan voorzien van de klinknagels. In plaats van papieren cirkels kun je ook andere vormen kiezen, die je vervolgens met de klinknagels vastmaakt.

De klep waarmee je de envelop sluit hoeft niet per se recht te zijn. U bent van harte welkom om een ​​golvende rand te ontwerpen of een vintage stijl die doet denken aan kant. Het kan ook mooi worden ontworpen met verschillende decoratieve elementen zoals strass-steentjes, washi-tape, stoffen of stickers. In principe kun je hier je fantasie de vrije loop laten.

Envelop-tinker-stropdas-ideeën-inspiratie-diy-koordpatroon

Je kunt ook iets moois maken met het koord dat je gebruikt om te knopen. Dit hoeft niet per se alleen om de “knopen” te worden gewikkeld (u kunt ook echte knopen op de envelop naaien in plaats van de klinknagels). U kunt een kruispatroon of andere vormen maken. Gewoon experimenteren.

Maak een envelop – Instructies voor rechthoekig papier A4

envelop-tinker-rechthoekig-blauw-patroon-diy-idee

Als je een envelop van A4-formaat of een andere rechthoekige vorm wilt maken, is dit idee een geweldige manier om het papier te gebruiken zonder te snijden. De vier zijden zijn eenvoudig interessant gevouwen zoals weergegeven in de instructies. Deze envelop is een prachtige manier om wenskaarten of geld weg te geven en een stijlvolle verpakking te presenteren in plaats van de gebruikelijke en saaie witte envelop.

Enveloppen maken door ze opnieuw te ontwerpen

envelop-tinker-tinker-idee-stropdas-office-gift-transport

Je hoeft niet per se helemaal opnieuw te beginnen als je een originele envelop wilt maken. In plaats daarvan kan een kant-en-klaar exemplaar worden gebruikt, dat naar wens eenvoudig opnieuw kan worden ontworpen. Zo zijn deze unieke tie-wraps gemaakt. De enveloppen die u heeft opgemaakt, worden zoals gebruikelijk eerst geseald. Knip dan een van de korte kanten open.

Dezelfde kant wordt dan lichtjes ingesneden aan de kant van de envelop die niet op de sluiting zit. Vouw nu de twee flappen schuin naar beneden om de kraag van een overhemd te imiteren. Knip tot slot een stropdas uit gekleurd papier en plak deze onder de zelf gemaakte kraag. Als je een envelop maakt voor een kaart of andere inhoud die er niet gemakkelijk uit glijdt, kun je gemakkelijk een model maken dat niet sluit.

Originele origami – maak een envelop van papier

envelop-tinker-origami-video-instructies-vouwinstructies

Er zijn nogal wat instructies voor het vouwen van origami voor verschillende dieren, en misschien heb je er al een paar geprobeerd. Maar ook andere figuren zijn mogelijk met Japanse kunst, waaronder zulke unieke en mooie origami enveloppen. Voor deze instructies is geen lijm nodig. Alles is gemakkelijk op te vouwen. U kunt precies zien hoe in de volgende video-tutorial.

Leder idee

envelop-tinker-geld-cadeau-inpak-idee-wenskaart

Andere materialen dan papier kunnen ook worden gebruikt als u een envelop wilt maken. Naast vilt en zelfs schuimrubber is leer bijzonder geschikt. Synthetisch leer is net zo geschikt en wordt aangeboden in verschillende kleuren en zelfs met patronen en motieven, zodat er snel iets geschikts gevonden kan worden.

envelop-tinker-lederen-instructies-klinknagel-stof-origineel

Naast het leer of de stof heb je ook een klinknagel nodig die geschikt is voor de dikte van het leer. Een afgewerkte envelop wordt opnieuw als sjabloon gebruikt. Vouw deze open en plaats deze op de achterkant van het leer. Trek de omtrek over en knip vervolgens de vorm uit. Vouw daarna de hoeken (behalve de bovenste) weer samen, maar dit keer met het leer. Speld ze samen met de klinknagel en maak een gat in de bovenhoek. Dit gat wordt vervolgens op de klinknagel geplaatst om de envelop te verzegelen.

Bloem envelop sjabloon hier.

Sjabloon voor envelop uit een cirkel hier.

Sjabloon voor abstract vouwidee hier.