Knutselideeën

Wat kun je maken van Pringle’s blikjes? 6 ideeën voor kinderen en volwassenen

We hebben weer een paar creatieve ideeën voor recyclingprojecten voor iedereen die zijn afval wil verminderen en van wat nutteloos lijkt iets nuttigs wil maken. Iedereen kent ze, iedereen is er dol op: de heerlijke Pringles worden door velen gesmaakt en naast de heerlijke smaak maken deze chips ook indruk met hun interessante verpakking die roept om (her)gebruik. Er zijn inderdaad een aantal geweldige dingen die je er zelf mee kunt doen. Wat kun je maken van Pringle’s blikjes? Van speakers tot leuke decoraties voor kinderen tot spelletjes, we hebben een aantal van dit soort projecten voor je samengesteld. Dus voordat je je Pringles-blikjes weggooit, bekijk dan ons artikel!

Wat kun je maken van Pringles-blikjes - een creatief idee voor volwassenen en kinderen

Het hoeven natuurlijk niet de dure Pringles te zijn. Andere merken bieden hun frites ook aan in zo’n fritesrol, zijn vaak goedkoper en smaken ook nog eens erg lekker, dus je kunt ook andere soorten kiezen als je daar de voorkeur aan geeft. En dan heb je de keuze tussen de klassieke lange en Pringles mini-cans, afhankelijk van wat het beste bij jouw project past. Maar laten we nu naar onze ideeën gaan. Wat kun je maken van Pringle’s blikjes?

Wat kun je maken van Pringle’s blikjes – praktische luidsprekers voor mobiele telefoons

Wat kun je maken van Pringle's blikjes - luidsprekers voor mobiele telefoons en smartphones

De Pringles-speaker is niet alleen buitengewoon praktisch, hij werkt ook nog eens heel goed. Daarom is het een erg populair knutselidee dat je misschien al eerder hebt gezien. En de beste? Luidsprekers zijn zo gemakkelijk te maken van Pringle’s blikjes dat je er niet alleen een voor jezelf kunt maken, maar ook als cadeau voor vrienden en familie.

 • Pringles kan
 • Acrylverf (en acrylprimer) of inpakpapier
 • Houten kralen / kroonkurken / kurken of andere dingen voor voeten
 • Snijder of scherp mes en schaar
 • Lijm (bijv. hete lijm)

Maak de speaker/versterker zelf

Maak je eigen mobiele telefoonversterker met een chipbox

Hoe ingewikkeld het project ook klinkt, het wordt echt heel snel gedaan. Snijd aan de gesloten kant en op kleine afstand van de rand met het mes een gleuf in het blik. Dit moet natuurlijk groot genoeg zijn voor de mobiele telefoon om erin te passen. Eventueel uitstekende resten verwijder je dan met de schaar. Breng vervolgens de primer aan, laat deze drogen en schilder het blik vervolgens in de gewenste kleur. Je kunt ze ook bedekken met gekleurd papier.

Maak zelf accessoires voor smartphones - speakers met kralen en toiletpapier

Lijm vervolgens de kralen voor de voeten. Zoals gezegd zijn ook andere objecten hiervoor geschikt. Je kunt de luidspreker nu op deze manier gebruiken of een andere truc gebruiken: De luidspreker krijgt een nog beter geluid als je er vooraf ongeveer 5 vellen toiletpapier losjes in doet. Test gewoon het verschil en beslis zelf!

Pringles blikjes recyclen voor een LED lamp

Wat kun je maken van Pringles-blikjes - maak je eigen LED-licht met een patroon

En aangezien we het toch over “technologie” hadden – wat vindt u van zo’n aantrekkelijke en moderne LED-lamp? Dus als je jezelf afvraagt ​​”wat kun je maken van de blikjes van Pringle”, zou je het juiste antwoord kunnen krijgen. De lamp kan individueel worden ontworpen en siert niet alleen uw nachtkastje, maar ook elke andere ruimte van uw huis. En raad eens? De productie is heel eenvoudig, omdat je alleen lege Pringles-blikjes gebruikt!

 • Chipdoos
 • wit papier
 • Potlood en liniaal
 • snijder
 • LED lichtstrips (met afstandsbediening)
 • duct tape
 • Lijm

Wat kun je maken van Pringles-blikjes – instructies voor de lamp

Creatief en eenvoudig recyclingidee voor het verlichten van het appartement met LED-lichtstrips

Voordat je de lamp van Pringle’s blikjes maakt, teken je het gewenste patroon op een wit vel papier. Wikkel vervolgens het vel om het blik en lijm de uiteinden aan elkaar. Knip vervolgens het voorgetekende patroon uit met een uitsteker of een kokermesje. Bij het kiezen van het patroon is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het blik ook na het uitsnijden een stabiele vorm blijft behouden. Verwijder vervolgens het papier.

Maak je eigen LED lamp met kartonnen koker en papier

Om gedimd licht te krijgen, kun je nu meerdere vellen wit papier om het blikje wikkelen en deze opplakken. Ook perkamentpapier is hiervoor geschikt. Het beste is om eerst uit te proberen hoe goed je de lamp geïsoleerd wilt hebben, voordat je alles vastlijmt. Hang vervolgens de ledstrip in de chipbox en plaats de transparante deksel erop. Draai het blikje ondersteboven en doe het licht aan. Het licht kan ook door de deksel heen schijnen, zodat er ook in de voet een geweldig lichteffect ontstaat.

Knutselen met Pringles dozen voor kinderen – spaarpot in de vorm van een hond

Wat kun je maken van Pringles dozen voor kinderen - spaarpot als hond of andere dieren

En wat kun je maken van Pringle’s blikjes met en voor kinderen? Wat dacht je van een spaarpot? Vroeg of laat krijgt elk kind een spaarpot en als deze ook zelfgemaakt is, is dat des te beter! En die maak je heel eenvoudig samen met frietbroodjes en eierdozen. Hoe dit (eenvoudig) werkt, leggen we nu uit.

 • Pringles-pakket
 • Eierdoos
 • schaar
 • Lijm
 • acryl
 • Acrylprimer
 • Google-ogen
 • dekhengst
 • zwarte stift

Wat kun je maken van een Pringles-doos – zo wordt de spaarpot gemaakt

Handwerkinstructies met Pringles-verpakking en eierdoos voor een spaarpot

Knip eerst de poten, oren, snuit en staart uit de eierdoos. Hoe deze elementen eruit moeten zien, zie je in de afbeelding linksboven. Deze onderdelen kunt u vervolgens in elke gewenste kleur schilderen. Ze schilderen daarna ook de Pringles-doos. Maar aangezien dit een mooi kleurrijk oppervlak heeft, is het raadzaam om vooraf een witte primer (of slechts enkele lagen witte acrylverf) aan te brengen om het originele patroon te bedekken, en pas daarna de gewenste kleur. Maar laat een paar plekken wit om plekken in een andere kleur te schilderen. Verf ook het deksel.

Maak je eigen hond van Pringles-dozen en eierdozen om geld te besparen voor kinderen

Zodra de verf van alle elementen is opgedroogd, kun je de poten van de hond lijmen en vervolgens de staart aan de open kant van het Pringles-blik en de oren, de snuit van de hond met knoop en de ogen (in plaats van googly eyes te gebruiken, kun je kan ook de ogen aan de gesloten kant gebruiken) gewoon opschilderen). U kunt dan de Edding gebruiken om verdere elementen toe te voegen. Sluit het blik met het deksel en maak een spleet aan de achterkant.

Tinker vuurtorens

Wat kun je maken van Pringles-blikjes - vuurtoren voor kinderen

Als je op zoek bent naar decoratieve knutselideeën met Pringles blikken, dan zou je ook zo’n vuurtoren kunnen maken met chipblikjes voor kinderen. Hier heb je niet veel voor nodig:

 • Pringles kan
 • karton
 • heldere yoghurtbeker
 • wit papier
 • blauw papieren zakdoekje
 • grijs of zilver vloeipapier
 • Lijm en schaar
 • rode en doorzichtige tape
 • Edding of viltstift
 • LED theelichtje

Vuurtoren als knutselidee met bureaucratie en chipdoos

Snijd indien nodig het karton op de gewenste maat voor de basis. Lijm het blauwe vloeipapier erop, dat nu de zee voorstelt. Breng lijm aan over het hele blik en wikkel het witte papier eromheen. Snijd eenvoudig overtollig en uitstekend papier af. Gebruik vervolgens de bureaucratie om de stroken te maken door de rol eenvoudig in een spiraalvorm om het blikje te wikkelen, zodat er tussen elke rij een ruimte overblijft.

Vuurtoren-tinker met yoghurtbekers en LED-theelichtjes

Lijm het blik op het karton, verfrommel het grijze of zilveren papieren zakdoekje om stenen te krijgen en plak ze rond de vuurtoren. Plaats de kaars op het deksel van het blikje en zet het yoghurtbekertje erop, die je vervolgens aan twee kanten vastzet met plakband. U kunt dan een markeerstift of viltstift gebruiken om enkele details te tekenen, zoals ramen of golven in de zee.

Maak een pennenhouder van een blikje voor frites

Ideeën voor potloodhouders als bureauaccessoires in felle kleuren

Wat kun je maken van Pringle’s blikjes voor op je bureau? Een bijzonder eenvoudig project dat nuttig zal zijn voor zowel kinderen als volwassenen, is een pennenhouder. Hier kun je naar wens een enkele houder of een groep met Pringles-blikjes maken, door meerdere kleine te combineren of een of twee grote te versnipperen. We laten je twee toffe ideeën zien:

Kleine Pringles blikjes voor een groep

Wat kun je maken van Pringles blikken - pennenhouder voor op het bureau

Het enige wat u hoeft te doen is een willekeurig aantal kleine blikjes in patroonpapier te schilderen of te wikkelen en ze vervolgens aan elkaar te lijmen met hete lijm. Als je wilt, kun je de groep die je hebt verkregen op een ondergrond plakken (bijvoorbeeld mooi geverfd en interessant gesneden karton of een dienblad). Met zo’n groep kun je je bureaubenodigdheden gemakkelijk ordenen – de kleurpotloden gaan in de ene houder, de viltstiften in een andere, enz..

Wil je liever zelf een groep maken van de reguliere blikken Pringles? Dat kan natuurlijk ook. In dit geval kun je zelfs spelen met de hoge tonen en/of afgeschuinde randen knippen. Verf of plak de verpakking eerst opnieuw en knip deze vervolgens naar wens op maat. Lijm ze vervolgens aan elkaar en je bent klaar voor gebruik. Make-up gebruiksvoorwerpen kunnen er overigens ook heerlijk in opgeborgen worden.

Wat kun je van Pringle’s blikjes maken dat vooral interessant is voor kinderen? Bijvoorbeeld de zeer hongerige rups! Als je de bonte rups wilt maken met chipblikjes, lijm je de blikken gewoon op een rij aan elkaar. Natuurlijk kan de rups ook meanderen als je dat lekkerder vindt. Dan moet je van papier een kop met voelsprieten maken voor de zeer hongerige rups en ogen en een lachende mond schilderen. Ook hier kun je de individuele blikken op een bodem lijmen, op verschillende hoogtes en met afgeschuinde randen snijden.

Coole knutselideeën met Pringles-blikjes – knutsel regenmakers

DIY-regenmaker met een kartonnen doos en gekleurd papier

Zo’n regenmaker zal niet alleen de kleine kinderen plezieren, maar ook grotere kinderen inspireren en aanzetten tot spelen. Zou je zoiets willen maken van de blikken van Pringle? Dan heb je nodig:

 • Pringles-blikjes
 • Nagels en hamer
 • Materialen voor vulling (bijv. rijst, pasta, parels, linzen, enz.)
 • Materialen voor het ontwerpen van de buitenkant (papier of verf, linten, knopen)
 • Lijm en schaar

Wat kun je maken van Pringles-blikjes – instructies voor de coole regenmaker

Zelfgemaakt muziekinstrument - regenmaker met spijkers, rijst en noedels

Als je de rainmaker wilt maken met Pringles blikjes, ontwerp dan eerst het blikje zelf, je kunt het beschilderen of opplakken. Vergeet de buitenkant van de bodem en het deksel niet. Sla vervolgens spijkers in de zijkanten. Deze zijn nodig zodat de vulmaterialen later mooie geluiden kunnen maken als de rainmaker wordt geschud (ze moeten klinken als regen). Doe het deksel erop. Je kunt het ook fixeren met lijm. compleet!

Als u uw verpakking inkort, kunt u de deksel niet meer gebruiken. In dit geval kunt u het blikje sluiten door een stuk papier uit te snijden met een grotere diameter dan het blikje en dit vervolgens over de opening te trekken. Lijm het papier op zijn plaats. Je kunt hiervoor ook ducttape of washi-tape gebruiken.