Knutselideeën

Zelfgemaakte dingen met succes verkopen – 5 tips voor het verpakken van uw producten

Verkoop handgemaakte online zending van goederen verpakking bruin papier

In de afgelopen jaren hebben websites als “Dawanda” en “Etsy” veel creatievelingen de mogelijkheid gegeven om zelfgemaakte dingen online te verkopen. Maar om de goederen naar de klant te brengen, moet men ook letten op een aantrekkelijke verpakking. Als u uw handgemaakte producten op een individuele en professionele manier verpakt, kunt u uw klanten verrassen en trouw blijven aan uw merk. Met andere woorden: de verpakking speelt een centrale rol in de winkelervaring van de klant!

Waarom verpakkingen belangrijk zijn

Handgemaakte producten verkopen door zelf in te pakken

Dit gaat over aandacht voor detail. Klanten merken dat, ja, ze gooien de verpakking in de prullenbak zodra ze het product in handen hebben, maar zelfs als dat zo is, maakt het ze niet minder waardevol. Je verkoopt niet alleen een product, je verkoopt je label, je imago. Jouw handwerk moet het enthousiasme van de klanten wekken wanneer het pakket arriveert. Dit is geen goed moment om je in de steek te laten! Geef ze een goed gevoel en maak een blijvende positieve indruk van uw merk. We kunnen je garanderen dat het lang meegaat.

Hier zijn een paar tips voor het verpakken van uw producten

Handgemaakte producten inpakpapier bruine rollabels jute koord vintage

1. Houd het verpakkingsontwerp eenvoudig

Als het om verpakkingen gaat, is minder vaak meer. Als het een lang proces of veel inspanning is, heb je niet zoveel tijd om aan je creatieve hobby te besteden. Zelfs eenvoudig inpakpapier kan mooi en stijlvol worden verpakt. Je kunt het meerdere keren gebruiken en upgraden met decoratieve elementen, motiefstempels of pennen.

2. Promoot uw merk

Wees zo specifiek mogelijk over waar uw merk voor staat en zorg ervoor dat uw verpakking uw waarden weerspiegelt. Bevestig de essentiële elementen aan de verpakking en maak uw merk herkenbaar. U kunt ook investeren in plakband met uw logo of ander individueel bedrukt verpakkingsmateriaal.

Handgemaakte zeep product verkooptips verpakking

3. Bescherm uw producten

Het belangrijkste doel van de verpakking is om de goederen in perfecte staat bij de klant te brengen. Zorg er dus voor dat je handgemaakte artikelen zorgvuldig en veilig worden verpakt. Breekbare items moeten worden verpakt met extra dempingsmateriaal zoals noppenfolie! Gebruik stevig genoeg tape om ervoor te zorgen dat uw verpakking niet beschadigd raakt tijdens het transport. Bedenk ook hoe de klant het pakket zal openen.

Bruine papieren rollen consignatieverpakkingen voor handgemaakte producten

4. Koop verpakkingsmaterialen in bulk

Nadat je een aantal artikelen hebt verkocht en verzonden, heb je al een goed idee van de verpakkingsmaterialen die je nodig hebt. Dan kunt u uw verzending optimaliseren en tegelijkertijd geld besparen door gebruik te maken van Verpakking kopen. Zo verhoogt u niet alleen uw efficiëntie door de bestellingen sneller te verwerken, maar profiteert u ook van groothandelsprijzen.

5. Maak van je klanten fans

Het opnemen van reclame-elementen in uw verpakking is een van de beste manieren om van uw klanten enthousiaste fans te maken. Moedig ze aan om uw producten opnieuw te kopen en aan anderen aan te bevelen. Zoals je waarschijnlijk al weet, is het veel gemakkelijker om van een klant een terugkerende klant te maken dan om een ​​nieuwe klant te verwerven!

Honingproducten Kaarsen gemaakt van bijenwas honingbier

Advertentie-elementen kunnen zijn:

– Een couponcode (15% korting op uw volgende bestelling, 10% korting op uw volgende bestelling voor u en een vriend, enz.)

– Een staaltje of een klein cadeautje

– Een kaart of briefje waarin uw merk en producten worden voorgesteld

– Een kaart of briefje waarin u wordt voorgesteld als de fabrikant van het product

– Een handgeschreven bedankje aan de klant

Het mooie van deze promotieartikelen is dat ze ook nog eens niet veel kosten. Er zijn hier geen regels! Als je iets nieuws durft te doen, kun je ook winnen. Profiteer van de vele mogelijkheden voor verpakkingen en laat uw bedrijf groeien!

Zelfgemaakte online verkoop van promotionele artikelen verpakkingskorting