landschapsarchitectuur

De tuinvijver veilig maken voor kinderen – een overzicht van de mogelijkheden

Maak tuinvijver kindveilige vijver-zekering-kind-tuin-games-vissen

De zomer is al aangebroken en de zonnige dagen moedigen ons aan om meer tijd met het gezin in de tuin en aan de tuinvijver door te brengen. Het water is altijd aantrekkelijk voor de kinderen, maar er loeren ook gevaren rond de vijver. Om ongelukken te voorkomen die het goede humeur bederven, moet u het op tijd doen Maak de tuinvijver kindveilig. In het artikel vatten we de varianten voor de kinderveiligheid van de vijver samen en presenteren we enkele interessante ontwerpen die u kunt overwegen. Van eenvoudige en goedkope tot meer uitgebreide en decoratieve varianten, er zijn een aantal geweldige ideeën.

Maak tuinvijver kindveilig met een schutting om de vijver

Maak tuinvijver kindveilig eigendom-omheining-vijver-tuinhuisje

De meeste ouders beginnen al voor de geboorte met kindveiligheid thuis. Wanneer het kind opgroeit en al kan lopen, moet men de gebieden beveiligen waar het risico op vallen bestaat. Veiligheidsbescherming is vooral belangrijk in tuinen met vijvers en waterpartijen. Een mogelijkheid zou zijn om de tuinvijver af te schermen. Er is een grote verscheidenheid aan omheiningen in verschillende hoogtes, kleuren en uitvoeringen op de markt te vinden. Het hek moet strak genoeg zijn zodat de kinderen er niet doorheen kunnen, maar toch naar het water kunnen kijken.

Stekkerhek voor vijver – maak de tuinvijver kindveilig

Maak tuinvijver kindveilige vijver-steen-hek-houten paal

Een goede variant voor een eenvoudige omheining rond de tuinvijver is de steekomheining. Het is eenvoudig te monteren en hoeft niet te worden gebetonneerd. De palen worden eenvoudig in de grond gestoken en het plug-in hek wordt er vervolgens aan verankerd. Als je geen metalen schutting in de tuin wilt, kun je houten palen met touw verbinden en hiermee de vijver kindveilig omheinen. Zorg ervoor dat de kinderen niet onder of over het hek kunnen klimmen.

Leuke afdekking voor kindveiligheid van de tuinvijver

Maak tuinvijver kindveilig verrijdbaar-rooster-afdekking-rond-mooi-design

Het afdekken van de tuinvijver met staalgaas is een populair alternatief voor het hekwerk. De mogelijkheden voor ontwerpen zijn talrijk – u kunt kiezen tussen ronde of vierkante vormen, verschillende kleuren, motieven en hoogtes van het rooster. Met een beschermrooster maakt u de tuinvijver kindveilig en draagt ​​u tegelijkertijd bij aan een mooi tuinontwerp. De grille is echt mooi om naar te kijken.

Zet de tuinvijver vast met een plat stalen afdekzeil

Maak de tuinvijver kindveilig

De vijverafdekking zorgt voor de veiligheid van kinderen, maar belemmert regelmatig onderhoud van de tuinvijver. Als uw siervissen speciale zorg nodig hebben, zijn ze zeer moeilijk uit de vijver te verwijderen, omdat sommige stalen roosters in de grond of aan de rand van de vijver verankerd zijn. Bij het voeren zijn er daarentegen geen problemen omdat de meeste hoezen niet te strak zitten.

Maak uw tuinvijver kindveilig – een transparante afdekking van staal

Tuinvijver-kindveilige afdekroosters-kleine-kinderen-kijken naar siervissen

De kleintjes houden ongetwijfeld van het water en al zijn bewoners, maar een hek om de tuinvijver verhindert min of meer dat ze ernaar kijken. Met een deksel van staal kunnen de kinderen daarentegen veilig van bovenaf naar de siervissen en planten in de vijver kijken. Denk vooraf goed na of dit de juiste optie is, want de aanschafkosten kunnen behoorlijk hoog zijn.

Kinderveiligheidsmaatregel – zelf vijverrooster installeren

tuinvijver-kinderveilig-mobiel-vijver-veiligheidsrooster-staal

Het monteren van een vijverafdekking is niet per se een taak voor de specialist. U kunt de tuinvijver ook zelf kindveilig maken. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste rooster voor uw vijver vinden of laten maken en repareren. Het traliewerk ziet er bijzonder chique uit als het niet alleen recht op de vijver ligt, maar als een koepel uitsteekt, zoals hier.

Maak de tuinvijver kindveilig – laat het water weglopen

tuin-vijver-maak-kind-veilige-vijver-lege-beekje-laten

Als uw kinderen graag met het water spelen, kunt u het meeste water uit de tuinvijver eenvoudig wegpompen en slechts een klein beekje of het water ondiep laten. Zo breng je de warme dagen in de kindveilige vijver door zonder te vallen. Dit is natuurlijk alleen een variant als uw vijver niet wordt bewoond door vissen en planten. Hoe minder water, hoe sneller het opwarmt, wat fataal zou zijn voor alle soorten levende wezens.

Vul de tuinvijver met stenen

tuin-vijver-maken-kinderen-veilige-vulstenen-ondiep-water-kinderen

Wil je een grotere tuinvijver kindveilig maken in de tuin, dan kun je deze vullen met stenen die het waterpeil aanzienlijk verlagen. Je kunt grote of kleine stenen gebruiken die zowel boven als onder water liggen. In enkelhoog water is er geen gevaar voor verdrinking en kun je de kinderen rustig laten spelen. Onthoud echter dat peuters, zelfs met het beste ouderlijk toezicht, toezicht van een volwassene nodig hebben. Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn met kinderen!

Kinderveiligheid voor de vijver – zet een veiligheidsnet onder water

tuin-vijver-kind-veilige-beek-tuin-onderwater-net-houtstrips-planten

Een veiligheidsnet onder het wateroppervlak kan ervoor zorgen dat de kinderen niet in het water vallen, zonder dat het ontwerp van de tuinvijver verandert. Deze kinderbeveiliging is bijzonder geschikt voor diepere vijvers waar verdrinkingsgevaar bestaat. Daarnaast is het net niet te zien en zit het goed verstopt onder water, zeker als er nog wat waterplanten staan. Behalve natte voeten hoeft u zich met dit soort bescherming nergens zorgen over te maken. In plaats van een net kan ook een raster worden gebruikt.

Hochteich biedt kinderveiligheid

tuin-vijver-kind-veilig-maken-hoge-vijver-design-waterval-waterlelies

Een vijver met kinderbeveiliging moet de toegang voor kleine kinderen verhinderen, maar moet toch een gemakkelijke verzorging van de planten en vissen mogelijk maken. Dit kan met een verhoogde vijver, waarvan de aanleg wat complexer is, maar wel zorgt voor de veiligheid van kinderen. Dus als je de vijver nog niet in bezit hebt, maar wel van plan bent, is dit een prachtige optie die je kunt overwegen. De buitenmuren moeten hoog genoeg zijn zodat het kind er niet op kan klimmen.

Creëer een kindveilige tuinvijver op het terras

tuin-vijver-maak-kind-veilig-vijver-aquarium-design-siervissen-waterlelies

U kunt op het terras ook een tuinvijver inrichten als een groot aquarium. Je moet een geschikte bak vinden, mooie siervissen kopen, waterlelies en andere planten planten en deze tenslotte vullen met water. Dit alternatief voor tuinvijvers is veilig voor kinderen en dient als leuke decoratie voor het terras.

Of het nu een verhoogde of een terrasvijver is, houd er rekening mee dat door het feit dat de vijver niet in de grond ligt deze sneller opwarmt. De warme lucht verwarmt niet alleen het water van bovenaf, maar ook de zijwanden. Een lichte maar schaduwrijke standplaats is hier dan ook aan te raden. Als je de tuinvijver op deze manier veilig wilt maken voor kinderen kun je het beste advies inwinnen bij een winkelier welke planten en vissen geschikt zijn..

Kinderveiligheid voor de tuinvijver met waterval

tuin-vijver-maak-kind-veilige-waterval-stenen-afvoer-water-veilige-games

Er is zeker niemand die de waterpartijen in de tuin niet mooi vindt. Vooral kleine kinderen zijn gefascineerd door watervallen en willen er altijd mee spelen. Met een installatie voor de waterval maak je de tuinvijver kindveilig. Met een dergelijke technologie kan het water snel worden afgevoerd en blijft er alleen genoeg in de vijver over om natte voeten te krijgen.

Kindveilige vijver in de tuin met ondiep kinderhekje

tuin-vijver-maak-kind-veilige-vijver-bewaker-tuin-zithoek

Kies voor een beplante vijver een vijverrooster dat niet te dicht is, zodat hoge planten door het deksel kunnen groeien. Het rooster dient als kinderbeveiliging, hoewel het nauwelijks te zien is en het prachtige tuinontwerp niet bederft. Voldoende zonlicht en zuurstof dringen ook het zwembad binnen zodat planten en vissen goed worden gevoed.

Maak de tuinvijver kindveilig met een hoog metalen rooster

tuinvijver-kindveilige-metalen-rooster-hoge-design-waterplanten

U kunt zelf het design en de hoogte van de hoes kiezen. Als u vrije ruimte wilt laten voor de planten zodat ze niet door het metalen rooster groeien, past u eenvoudig de hoogte van de kinderbeveiliging aan hun hoogte aan. Het is belangrijk dat u roosters die als afzuigkap worden gebruikt goed aan de vloer bevestigt. Kinderen zijn nieuwsgierig en staan ​​te popelen om te experimenteren en zouden dat snel ontdekken en hoe ze het raster kunnen verplaatsen.

Mobiele afdekking van gepolijst roestvrij staal voor de tuinvijver

tuinvijver-kindveilige-afdekking-gepolijst-roestvrij staal-abstract-design

Een moderne vijverbescherming realiseert u ook met een verrijdbare afdekking van gepolijst RVS. Dergelijke stalen roosters zijn snel op- en af ​​te bouwen en de bevestiging aan de tuinvijver is beveiligd met een hangslot. Deze variant is geschikt als gasten met kleine kinderen bij u op bezoek komen en een permanent systeem niet nodig is of als u de permanente kinderbeveiliging in de tuin niet wilt verwijderen, maar over een paar jaar wilt verwijderen.

Mooi en kindveilig tuinontwerp – een afdekking voor de tuinvijver

tuin-vijver-maak-kind-veilig-stalen-rooster-zwart-geplant-vijver

Je wilt de tuinvijver kindveilig maken, maar niet afzien van het mooie design. Veel fabrikanten bieden vlechten met interessante vormen of patronen, gemaakt volgens de wensen van de klant, die een individueel tuinontwerp mogelijk maken en zelfs de buitenruimte veel romantischer maken. Deze hoezen hebben ook nog een ander voordeel. Je beschermt de vijver tegen herfstbladeren. Dus als je bij een boom moet staan ​​waarvan de bladeren elk jaar in het water vallen, krijg je decoratieve bescherming.

Maak uw tuinvijver kindveilig – een vijverrooster met een elegant design

tuin-vijver-maak-kind-veilig-design-grid-balls-moderne-tuin

Voor moderne tuinen zijn vijverroosters met elegante designs zoals golfvormen een geschikte keuze. De veiligheid van kinderen aan de vijver is gegarandeerd en de afdekking past tegelijkertijd bij de sfeer in de tuin. Aangezien er in elke tuinstijl geen gebrek mag zijn aan decoraties, is dit een geweldige optie. Het ontwerp is niet te opdringerig en niet te pompeus, maar trekt toch de aandacht en maakt de vijver tot een bijzondere blikvanger en maakt de tuinvijver tegelijkertijd kindveilig.

Tuinvijverafdekking zorgt voor veiligheid van kinderen en gewasbescherming

tuin-vijver-maak-kind-veilig-terras-hoek-rooster-bedek-planten-waterlelies

De afdekking met stalen gaas maakt de tuinvijver niet alleen kindveilig, maar beschermt ook de planten en vissen in de vijver tegen andere dieren. Als je bijvoorbeeld een kat hebt, heb je hem misschien “vissend” gevangen. Hoewel de meeste vijvervissen weten hoe ze zichzelf moeten beschermen, kunnen sommige vertrouwende vissen het slachtoffer worden. Een rooster voorkomt dat de kat direct toegang heeft tot het water en dieren die nog baby’s zijn, kunnen niet in het water vallen tijdens het ravotten in de tuin.

Een alternatieve afdekking voor de tuinvijver – het veiligheidsnet

tuin-vijver-maak-kind-veilig-veiligheidsnet-vijver-waterlelie-vis-cover

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en goedkope variant voor kinderveiligheid in de tuinvijver, dan kunt u kiezen voor een vangnet. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en zorgt ervoor dat de vijver niet in het water van de kinderen valt. Een nadeel is de niet zo mooie uitstraling, die waarschijnlijk niet in een moderne tuin past. Het net kan echter op elk moment eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden bevestigd, zolang u het nodig heeft. Dus als je niet veel geld wilt investeren in een tijdelijke oplossing als je de tuinvijver kindveilig wilt maken, dan is een eenvoudig net zeer geschikt. Zorg ervoor dat het net goed gespannen is en op voldoende plaatsen aan de rand van het zwembad is bevestigd om het gewicht te dragen bij een val.