landschapsarchitectuur

Foto’s van voortuinontwerp en voorbeelden van uitnodigende entreegebieden

Voortuin ontwerp voorbeelden van keermuur natuursteen modern stijlvol

De voortuin vormt een grote uitdaging voor alle hobbytuinders. Aan de ene kant is de richting nogal ongunstig – de bouwers geven de voorkeur aan een zonnige, op het zuiden gerichte binnenplaats, daarom zijn de meeste entreegebieden op het noorden gericht. Dat wil zeggen: de voortuin ligt bijna de hele dag in de schaduw en staat in het voor- en najaar bloot aan harde wind. Sterker nog – planten en bloemen moeten het schaarse stuk grond voor het huis verdelen met een tuinpad en oprit. Dat maakt de opgave nog moeilijker – maar met een beetje creativiteit en een goede planning kan de voortuin omgetoverd worden tot een groene oase. Als bewijs zullen we je 15 succesvolle laten zien Voortuin ontwerp foto’s en voorbeelden. / Hierboven afgebeeld – een project van Secretgardens /

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – bloembedden geven structuur aan de tuin

Ontwerpvoorbeelden voortuin foto's verhoogde bedden betonnen graskussens

Als de voortuin niet alleen in de schaduw ligt, maar ook op een heuvel, dan blijft er maar één ding over: de tuin een gestructureerde uitstraling geven met verhoogde perken. Halfschaduwplanten, lage struikgroepen, terrasheesters en lage coniferen / hier afgebeeld – cipressen / zijn de juiste keuze. Een betonnen trap voegt het concept van de Japanse tuin toe. Project door Olivebranchoutdoor.

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – creëer een droomtuin op de helling

Voortuin ontwerp foto's voorbeelden van moderne tuin lounge stoelen

De voortuin op de helling is modern, onderhoudsvriendelijk en praktisch. De terrasvormige vaste planten, groepen struiken en loofbomen trekken de aandacht. Woestijnplanten voegen een exotisch tintje toe en brengen afwisseling. De bouwers hebben bewust bloemen vermeden – omdat de prachtige groene vegetatie de moderne architectuur beter naar voren brengt. En als het tuinontwerp zo geslaagd is, dan moet het te bewonderen zijn. Een comfortabele zithoek maakt het mogelijk. Secretgardens-project.

18 moderne ideeën voor een huis in Spaanse stijl

Modern interieurontwerp in een minimalistische stijl – 50 ideeën van Tamizo Arch.

108 foto’s en ideeën voor moderne landschapsarchitectuur en tuinieren

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – tuinvijver als blikvanger

Voortuin ontwerpvoorbeelden tuinvijver waterplanten siergrassen grindpad kwartsstenen

De lage stenen muur zorgt voor een visuele verbinding met de stenen palen bij de ingang van het huis en de houten schutting geeft uitzicht op de tuin. Het tuinpad van grind en de in vorm gesneden planten en bloemen zorgen voor een goede structuur. Een vijver in het midden trekt automatisch ieders aandacht en trekt vlinders en vogels naar de tuin. Project door Stuartwebsterdesign.

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – klassieke tuin in mediterrane stijl

Voortuin ontwerp foto's voorbeelden van gesnoeide planten bloembedden stenen blokken

 Leidt de voortuin naar een oud gebouw, dan past een landelijke tuininrichting. Met olijfbomen en bloemen krijgt de buitenruimte een mediterrane uitstraling. Het grindpad oogt charmant en draagt ​​bij aan het concept. Project door Inspiredgardendesign.

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – gezellige zithoek met open haard

Voortuin ontwerpvoorbeelden straatstenen terras betonhaard groepen struiken

En als het huis helemaal geen achtertuin heeft, rest er nog maar één ding: de voortuin zo comfortabel en praktisch mogelijk maken. Hierboven is een geslaagd voorbeeld van de succesvolle implementatie van een minimalistisch concept – links biedt het gazon aangename uren onder de zonnestralen, rechts is er een gezellige zithoek met een tuinbank en open haard. Het houten hek en de hoge struiken schermen de hoek af van nieuwsgierige blikken.Project van Bestall.

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – hoge siergrassen voegen een vleugje kleur toe aan het buitengebied

Voortuin ontwerp foto's siergrassen Indiansummer rood liefdesgras

En zelfs als huizen in de buurt schaduw werpen op de voortuin, kunnen huiseigenaren kleurspatten toevoegen aan de ingang met hoge siergrassen zoals Indian Summer. Schaduwplanten zoals Günsel, Alpenzilvermantel en zelfs mos zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in de noordelijke tuin. Project door – Digyourgarden.

 Voortuin ontwerp foto’s en voorbeelden – Middelhoge planten voor de entree op een helling

Voortuin ontwerp foto's lage groepen struiken bloemen trappen grind vloer keramische tuindecoratie

En als het huis op een heuvel staat, kunnen planten van verschillende hoogtes worden gecombineerd – bijvoorbeeld lage grassen en vetplanten aan de voorkant, middelhoge groepen struiken in het midden en huisbomen aan de achterkant. Project door Inspiredgardendesign.

Bomen zorgen voor schaduw in de voortuin

Voortuin ontwerp voorbeelden van rots peer terras zonwering betonnen buitentrap

En wat als de voortuin de hele dag in de zon staat? Dan kunnen hoge loofbomen bij de entree worden geplant. Dit beschermt het terras tegen de sterke zonnestralen. Project door Sharin Cayrns.

 Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – klassiek tuinontwerp

Voortuin ontwerp foto's voorbeelden van loofbomen fonteinen rond marmeren straatstenen

Een klassiek ingerichte voortuin kan een echte eyecatcher worden. De loofbomen en de in vorm gesnoeide vaste planten zorgen voor een goede structuur, terwijl een tuinfontein de vogelwereld aantrekt. De huiseigenaren hebben bewust bloemen vermeden en in plaats daarvan haagplanten geplant. Zo komt de prachtige witte gevel van het huis goed tot zijn recht. Secretgardens-project.

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – planten kunnen houten hek vervangen?

Voortuin ontwerp foto's voorbeelden van hoge grasheesters

Hoge vaste planten kunnen het tuinhek met succes vervangen. Met bamboe moet je in ieder geval voorzichtig zijn, zeker als je eigen grond dicht bij naburige huizen ligt. In plaats daarvan kunnen hoog gras en middelhoge groepen struiken het werk doen en de eerste verdieping afschermen van nieuwsgierige blikken. Secretgardens-project.

Foto’s en voorbeelden van voortuinontwerp – als de ingang is afgeschermd met een hoge stenen muur

Voortuin ontwerp foto's voorbeelden ideeën zithoek terras ontwerp

 En als de voortuin is afgeschermd met een hoge stenen muur, kan het terras ook aan de voorkant worden aangelegd. Zo staat niets een gezellig buitenzitje in de weg. Secretgardens-project.

Ontwerp voortuin-foto's-beton-platen-splinter-bodembedekker

voortuin-ontwerp-foto's-bloeiende-soorten bloemen-riet-gras-loopbrug

voortuin-ontwerp-foto's-cortenstaal-verhoogd bed-wit-grind-naaldbomen

voortuin-ontwerp-foto's-heuvel-struik-rots-trap

Voortuin ontwerp foto's zeirgras-wand