landschapsarchitectuur

Handige tips voor het maken van waterpartijen voor de tuin

modern tuinlandschapsontwerp waterornamenten - rode scheidingswand voor tuinfontein-klimplantendecor

Water is een van de belangrijkste elementen van de natuur. Als het voor de tuin wordt gebruikt, zorgt het voor een aangename sfeer. Het water kan stilstaan ​​of bewegen en afhankelijk van welke het bij iedereen verschillende gevoelens oproept. Om deze reden is dit element een buitengewoon interessant en belangrijk onderdeel van elke groene ruimte en waarmee het mooi is Waterspelletjes voor in de tuin kan vormen. Kleine systemen met watereffecten zijn voor bijna iedereen toegankelijk en zorgen voor een zekere elegantie en een gevoel van de natuurlijke omgeving in elke tuin.

Waterspelletjes voor de tuin: de planningsfase

bosachtige tuin met vijver natuurlijke waterbron bloeiende bloemen

Allereerst moet u beoordelen of u ook voldoende ruimte in uw tuin heeft voor waterpartijen zoals fonteinen, watervallen of een vijver. Bedenk ook hoe groot je het wilt hebben. U moet dan een geschikte plaats vinden voor de Waterspelletjes voor in de tuin Vind. Het is vooral belangrijk dat de waterpartijen en watervallen goed zichtbaar zijn en positief worden ontvangen. Ze mogen niet te klein zijn, zodat ze niet verloren gaan in het milieu, en ook niet te groot.

Tuingedeelte met watervallen

Creëer een cascade-achtige tuin met een watervijver begroeid met planten

Een van de belangrijkste dingen als je dat doet Waterspelletjes voor in de tuin kiest, is dat u overweegt wat u precies wilt en verwacht. Er zijn veel soorten waterpartijen om naar te kijken, maar houd er rekening mee dat ze niet allemaal geschikt zijn voor uw exacte tuinruimte en dat u uw watercascades hoogstwaarschijnlijk zult moeten personaliseren. Het hangt van je smaak af of je een rustig water aan het bouwen bent, zoals een vijver, of dat je een effect toevoegt, zoals een waterval of een fontein.

Romantische waterpartijen vormen het landschap

Exotische tuin gebouwd op het watervaleffect van het zwembad op de heuvel

Een vijver is er om visueel van te genieten. Als het correct en met de juiste planten is aangelegd, kan het een ware oase in uw tuin worden. Een extra, aangenaam effect krijg je als je een waterval of een fontein aan de vijver toevoegt. Deze kun je natuurlijk bouwen zonder vijver. Het bijzondere hier is het kabbelen van het water, dat voor velen als muziek in de oren klinkt. De planten kunnen echter niet in de buurt staan. Het water kan van een hoger niveau vallen, zodat je een kleine waterval krijgt, of je creëert een beekje waarin het water langzaam om stenen heen beweegt of in een of meer stenen Waterspelletjes voor in de tuin stroomt.

Moderne en minimalistische waterpartijen 

waterornamenten creëren moderne effecten nieuwe tuindecoraties met verlichting

Uiteindelijk blijft alleen de vorm en de materialen over voor de Waterspelletjes voor in de tuin kiezen. U kunt de waterpartij zelf ontwerpen, of u kunt een kant-en-klare vorm gebruiken die u bij een tuincentrum kunt krijgen. Deze kun je achteraf uitbreiden met extra elementen zoals planten en stenen. Als je eenmaal hebt besloten hoe je het wilt hebben, kun je een bedrijf inhuren om te zorgen voor de vergroening en een irrigatiesysteem. Ook de materialen en techniek kun je met haar bespreken. Uiteindelijk hoeft u alleen nog maar te genieten van uw nieuwe waterornament.

Tuinfontein straalt rustieke charme uit

tuin-landschap-landelijke fontein rustieke zandsteen met houten bloembak

Kleine watervijver verfrist de lucht

design tuin met water kleine vijver borderstenen aanleg tuinpaden

Natuurachtige omgeving in de achtertuin

Tuincomposities met stenen omzoomen de tuinvijver en paden

Sfeervolle waterpartijen voor in de tuin

waterpartijen voor de tuin in het bos evenwichtige sfeer

ijzeren tuinhek decoratieve ornamenten bronfontein waterornamenten

Creëer een tuinoase met waterpartijen, watervaleffect, tuinharmonie

landschapsontwerp waterpartij bron fontein houten pergola's klimhulp

trapsgewijze waterpartijen bloeiende waterminnende planten

eigentijdse tuin waterornamenten met zwembad roestvrijstalen tuinfontein

Landschapsontwerp lentefontein creëer rivierstenen als decor

Landschapsontwerp hoofdelementen waterbron fontein klimhulp hout

huis-natuurstenen schoorsteen-gebouwd op de rots natuurlijke look watervallen

tuinontwerp waterpartijen waterval bron fontein natuurlijke vijver