landschapsarchitectuur

Tips voor een goede privacybescherming van het terras: Wat zijn de mogelijkheden?

Terras privacyscherm zitmuur potplanten

Het open terras is voor veel mensen een favoriete plek, waar ze de warme dagen samen met familie en vrienden doorbrengen. Zelfs als je voor een goede buurt zorgt, wil je een rustig toevluchtsoord waar je ongestoord van je vrije tijd kunt genieten. Om uw privacy buitenshuis te beschermen, presenteren wij de verschillende mogelijkheden voor een praktisch terras privacyscherm. Welke materialen hiervoor het meest geschikt zijn, laten we hieronder zien.

Zo bescherm je het zitje in de tuin tegen ongewenste blikken

Patio privacyscherm tuintips omheining

Met een goed privacyscherm kun je ongestoord door nieuwsgierige buren of voorbijgangers heerlijk buiten vertoeven. Maar bekijk eerst alle opties voordat u een keuze maakt. Alleen zo kun je precies bepalen welk materiaal en welk ontwerp het beste bij jouw tuin past. U kunt kiezen tussen afgewerkte elementen van hout of glas of kiezen voor een natuurlijk alternatief zoals een haag.

Privacyscherm voor terras en tuin van glas

Terras privacyschermen gemaakt van glazen tuinontwerpideeën

Als u op zoek bent naar een echt effectief privacyscherm voor uw buitenruimte, dan is glas daar een van de beste materialen voor. Het ziet er stijlvol en modern uit en past goed bij verschillende tuinstijlen. Om ervoor te zorgen dat het glas de nieuwsgierige blikken van de buren weghoudt, moet het echter gekleurd of gesatineerd zijn. Op deze manier zijn de glaselementen ondoorzichtig en bieden ze een goede bescherming tegen de ogen van vreemden. EEN Glazen privacyscherm is perfect voor gebruik buitenshuis, omdat het weerbestendig en gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien kunnen de glasplaten met elk motief worden bedrukt, wat een individueel tuinontwerp mogelijk maakt. Heb je een klein zitje in de tuin, dan bieden de privacyschermelementen van glas een praktische en duurzame oplossing.

Houten elementen als privacyschermen voor terrassen

Privacyscherm terras tuin houten schutting bloemen

Omdat de natuur centraal staat in de tuin, is hout een ander goed materiaal voor privacybescherming. Een privacyhek wordt niet alleen gebruikt voor praktische doeleinden, het is ook een belangrijk designelement.Houten elementen zijn er in verschillende vormen en kleuren, van geglazuurd tot geverfd of met een natuurlijke uitstraling. Om het zicht van buiten volledig te blokkeren, wordt een minimale hoogte van 1,80 meter aanbevolen voor het privacyscherm van het terras. Als hout echter buiten wordt gebruikt, moet het regelmatig worden behandeld, bijvoorbeeld met vernis of glazuur.

Ideeën terras privacyscherm latwerk hout planten

Wilt u uw privacyhek niet alleen praktisch, maar ook decoratief maken, dan kunt u ook aan klimelementen van hout denken. Deze zien er prachtig uit en kunnen gedecoreerd worden met diverse klimplanten en bloeiende bloempotten voor meer privacy.

Gemetselde schermen vanaf het terras

Privacyscherm terrashaard door middel van metselwerk

Muren zorgen voor een ander effectief privacyscherm voor de tuin en het terras. Dit is een massieve constructie van steen of beton die uw eigen eigendom scheidt van dat van de buren. Door de massieve constructie kan een wand dienen als praktisch privacyscherm voor de buitenruimte. Het past echter niet bij elke tuinstijl en moet goed worden aangepast aan de architectuur van het huis. Ook moet worden opgemerkt dat ook in dit geval de minimale hoogte van de wand als privacyscherm 1,80 meter is. Als je voor deze variant kiest, moet je van tevoren bedenken of dergelijk massief metselwerk niet te dominant in de tuin zou staan.

Natuurlijk privacyscherm voor terras en tuin

groene haag als terras privacybescherming tips

Als u veel belang hecht aan een natuurlijk tuinontwerp, zijn groene hagen als privacyschermen zeker de juiste keuze. Hoe dikker de haag, hoe ondoorzichtiger de groene muur wordt. Goede voorbeelden van dichtgroeiende hagen zijn taxus en arborvitae, die groenblijvend zijn en daardoor in de zomer even effectief als in de winter. Een haag is nog steeds prachtig te combineren met lage muren en zorgt voor een prachtig groen decor in de buitenruimte.

Met een ondoorzichtig privacyscherm op het terras kunt u ontspannen in de tuin – ongestoord door nieuwsgierige blikken!