landschapsarchitectuur

Tuinieren als professionals – trends in de tuinbouw

Stenen muur plantenpotten bloemmanden

Er zijn ook trends in tuinieren – we zullen proberen u een overzicht te geven van de nieuwste Trends in de tuinbouw Voorzien. De reden is heel eenvoudig – net zoals moderne architectuur een bepaalde manier van leven bevordert, toont de tuin ook de voordelen en de manier van leven van de huiseigenaar. De tuin is de eerste indruk die gasten en voorbijgangers zien, dus het zou van bijzonder belang moeten zijn.

Trends in de tuinbouw – tuincentra wijzen de weg

Tuinontwerp inspiraties zomerbloemen

In mei 2013 heeft het hoveniersbedrijf RHS Chelsea Flower Show een jubileum gevierd – 100 jaar oud. Het bekende bedrijf organiseerde voor de gelegenheid een bloemententoonstelling Trends in de tuinbouw duidelijk toonde. Het moderne tuinontwerp kenmerkt zich door een duidelijke indeling in verschillende ruimtes. De tuin wordt gezien als een onlosmakelijk onderdeel van het huis – daarom is een naadloze verbinding tussen het houten terras en de patio noodzakelijk. Deze overgang kan worden gemaakt door gazons en kleine rivierstenen. Aan de rand van de tuin worden bomen en groenblijvende heesters geplant. Hoge muur wordt aangevuld met klimplanten. Zelfs de kleinste hoekjes worden gebruikt – fonteinen en watermuren zijn een must voor kleine tuinen. Heeft u meer ruimte, dan kunt u een tuinvijver aanleggen. Het basisprincipe is om de tuin vrij te houden.

Trends in de tuinbouw – tuinieren zoals de Engelsen

Tips groenblijvende planten water geven

De Engelse tuin straalt een zekere charme uit die vele generaties zijn gaan waarderen. De truc zit hem in de slimme combinatie van bloemen en groene vegetatie. De laatste jaren is er een tendens om zelfs kleine stadstuinen in Engelse stijl te ontwerpen. Terrassen op verschillende treden, verbonden door trappen, maken het ontwerp in Engelse stijl mogelijk. Dus op het eerste niveau kun je groene planten hebben, op het tweede – bloemen en op het derde – weer groene planten. Als je niet genoeg ruimte hebt om een ​​tuin te ontwerpen, kun je gewoon de muur planten en een verticale tuin creëren. de Trends in de tuinbouw zijn duidelijk – de tuin moet nog steeds een ontspanningsruimte zijn en toch gemakkelijk te onderhouden zijn.

Volkstuin midden in de grote stad

Waterfontein vijver volkstuin

Verse bloemen in de tuin

Tuintips in Engelse stijl

Groenblijvende planten

Bomen tuinaanleg tentoonstelling

bomen en struiken

hoge planten ideeën hout

Tuinvijver – irrigatiesysteem

beplante muur foto's kleine vijver

Groene planten – alle hoeken van de tuin goed benutten

groenblijvende planten ontwerpideeën Engeland