landschapsarchitectuur

Tuinontwerp en tuinkunst – 42 ideeën van over de hele wereld

landschapsarchitectuur-tuinkunst-nest-houten-roedes-natuurlijk-sculpturen

Tuinontwerp en tuinkunst staan ​​sinds de oudheid centraal in de menselijke activiteit. Het bewijs hiervan is tegenwoordig te vinden op tekeningen in grotten en op stenen. Tegenwoordig is de artistieke drijfveer verbonden met technische innovaties die tal van tuinontwerpers de mogelijkheid geven om nieuwe concepten te ontwikkelen en sculpturale en moderne architectuur in één te combineren. Sommige hiervan zijn adembenemende en grote tuinen, andere zijn zeer attent en met veel aandacht voor detail gedaan.

Tuinontwerp en tuinkunst – interessante en indrukwekkende ideeën

tuinontwerp-tuin-kunst-sculpturen-werper-nest-Dougherty

Engeland Patrick Dougherty Tuinkunst

De ideeën voor Tuinontwerp en tuinkunst  van Patrick Dougherty omvatten grote nesten, grote enveloppen, struiken met dierlijke vormen, keepers, hopen hopen en interessante natuurlijke vormen. Veel van zijn ideeën lijken meer op gevonden dan op zelfgemaakt. Dougherty werkte oorspronkelijk als timmerman, maar gaf deze baan toen op en vond zijn passie in tuinieren. Hij legt veel nadruk op de natuurlijke groei van planten en zijn creaties zien er bijna ongeorganiseerd, erg organisch en zelfs een beetje chaotisch uit. De unieke stijl geeft het ontwerp een onweerstaanbare charme.

Tuinontwerp en tuinkunst door Andy Goldsworthy

tuinontwerp-tuinkunst-herfstbladeren-kleur-geel-groen-goldsworthy

interessante tuinkunst - Andy Goldsworthy?

Andy Glanswaardig is ongetwijfeld een van de meest bekende en populaire tuinkunstenaars van onze tijd. Zijn werk in het moderne veld Tuinontwerp en tuinkunst maakte hem populair over de hele wereld. De onderscheidende kenmerken zijn de sterke kleuren en de interessante details. Hoe hij erin slaagt een hele regenboog van herfstbladeren te creëren, blijft een raadsel. Zijn bekendste creaties doen denken aan prachtige composities voor foto’s, ze zijn alleen gemaakt van natuurlijke materialen en laten duidelijk zijn talent zien.

Tuinontwerp en tuinkunst – de verborgen tuin

tuinontwerp-tuin-kunst-sculptuur-ontwerp-planten-tuin-heligen

Tuinontwerp Cornwall

Grappige personages en interessante ideeën voor Tuinontwerp en tuinkunst kan worden gedaan in Heligan’s tuin – tegenwoordig een van de meest populaire botanische tuinen in Groot-Brittannië. Deze landschapsideeën zijn gewoon inspirerend en doen ons dromen van het buitenland en andere culturen.

Tuinontwerp en tuinkunst – sculpturen gemaakt van stenen

tuinontwerp-tuinkunst-open-ruimte-landschap-opus-40

Tuinkunst met stenen ideeën

Harvey Fite heeft een moderne buitenkunstgalerij ontworpen en zijn sculpturen daar “tentoongesteld”. Decennia later is zijn werk omgetoverd tot een prachtige tuin. De onconventionele methode uit Egypte voor Tuinontwerp en tuinkunst in één heeft geleid tot een prachtig eindresultaat. De tuin heet Opus 40 en is vandaag de dag nog steeds een symbool van moderne kunst. Zijn schuffer Fite werd het slachtoffer van zijn levenswerk – hij had daar een ongeluk.

Tuinontwerp door Jim Denevan

Tuinkunst aarde vormt prachtige tuin

De volgende ideeën voor Tuinontwerp en tuinkunst Komt van Jim Denevan – Hij staat bekend om zijn grote geometrische vormen. Bezoekers kunnen zijn werken alleen van een afstand bekijken zodat het ontwerp goed tot zijn recht komt.

Tuinkunst door Richard Long

Stenen als decoratie

Voor Richard Long tuinkunst staat zo dicht mogelijk bij de natuur. Hij beschrijft sommige van zijn kunstwerken als sculpturaal, creatief en divers. Zijn werk biedt uitstekende en esthetische ideeën voor de moderne tuin.

Tuinontwerp en tuinkunst door Nils Udo

Nils-Udo tuinontwerp nest

Nils Udo is een Duitse kunstenaar die ook wel bekend staat als schilder. Zijn werken op het gebied van Tuinontwerp en tuinkunst worden gekenmerkt door interessante combinaties van fruitbomen en struiken. Hij past het natuurlijke landschap aan zonder het permanent te veranderen – dit is ook de reden voor de grote aantrekkingskracht van zijn projecten.

Projecten voor Mauri’s tuin

Gangbomen tuinontwerp

Mauri is erg populair op het gebied van Tuinontwerp en tuinkunst– een kunstenaar die kunst en natuur vakkundig combineert en een bijzonder grote liefde en respect voor bomen toont. Zijn unieke project – de gang gemaakt van bomen is een perfect voorbeeld van hoe de toekomst van modern tuinieren eruit ziet.

 Tuinkunst door Chris Dury

Chris Drury modern tuinontwerp

Chris Dury is een zeer getalenteerde tuinontwerper die met tal van materialen en ontwerpideeën werkt. Soms zoekt hij inspiratie in natuurlijke tinten, soms creëert hij levendige tuinkunst en combineert hij geometrische en organische vormen.

Futuristisch tuinontwerp en tuinkunst door Christo en Jeanne Claude

Christo interessant tuinidee

Christo en Jeanne Claude probeer gewoon de schoonheid van de natuur te laten zien en mensen over de hele wereld te inspireren met hun moderne tuinontwerpideeën. Voor deze installatie is meer dan 1 miljoen vierkante meter stof gebruikt. De moeite was het waard, want een indrukwekkend idee werd gerealiseerd – zoals je zelf kunt zien op de foto’s.

Tuinontwerp en tuinkunst – installatie met parasols

Parasols in de tuin

Haar tweede werk is een interessante combinatie met parasols, die deel uitmaakt van een grotere installatie. De ontwerpers hebben het project zelf gefinancierd en hiervoor toestemming gekregen van de grondeigenaren.

 Futuristische tuinkunst

Auto's futuristisch tuinontwerp

Auto’s kunnen nauwelijks stonehedge worden genoemd, maar toch zijn deze auto’s een futuristische postmoderne weergave van de piramides in Egypte. Misschien over een paar honderd jaar zullen mensen zich erover afvragen, net zoals wij ons afvragen over Stonehenge.

Gebouwen gemaakt van bomen

Zachte constructies voor bouwprojecten

Hier komt een opwindend idee: een gebouw gemaakt van levende bomen dat over 20 jaar zeker een ontmoetingsplaats zal worden voor moderne kunstenaars en toeristen. Het project van Zachte structuren heeft milieuvriendelijke architectuur naar een hoger niveau getild.

Interessant tuinontwerp en tuinkunstidee

Tuindecoratie ideeën hout

In tegenstelling tot sommige kunstenaars die moderne kunststoffen gebruiken voor het maken van decoraties in de tuin  Bruni en Barbarit Een oude boom volledig getransformeerd en daarmee bewezen dat de natuurlijke materialen en vormen ook contrasten kunnen creëren en accenten kunnen zetten.

Interactieve tuinkunst door David Nash en Mikael Hanson

moderne tuinkunst van hout

David Nash en Mikael Hanson werken met natuurlijke materialen en gebruiken deze om moderne geometrische figuren en vormen te creëren. Ze gebruiken in ieder geval alleen gerecycled hout zodat ze het milieu niet belasten.

Monument van Michael Heizer – ideeën voor tuinontwerp en tuinkunst

Tuinontwerp en tuinkunstmonumenten

Dit geweldige monument is het resultaat van werk op het gebied van Tuinontwerp en tuinkunst door Michael Heizer, die als enige misschien wel het grootste kunstwerk op aarde heeft gemaakt. Zijn levenswerk kostte meer dan twintig miljoen dollar en is in Nevada te zien voor bezoekers en toeristen.

Tuinontwerp en tuinkunst – doolhoven

Doolhoven modern tuinontwerp

Gedeeltelijk moderne architectuur, gedeeltelijk Tuinontwerp en tuinkunst zijn deze moderne doolhoven die eruitzien als iets uit legendes en sprookjes. Van bovenaf zien ze eruit als echte puzzels – deze verbazingwekkende moderne ideeën voor tuinontwerp en tuinkunst laten twee kanten van de menselijke natuur zien – het intuïtieve en het praktische.

Tips voor tuinontwerp-interessante ideeën