levensstijl

Beursstands ontwerpen: Moderne displaysystemen zorgen voor een succesvolle beursuitstraling

Ontwerp beursstands Ontmoet klanten

Beurzen bieden goede mogelijkheden voor dealers en fabrikanten om hun eigen producten en diensten te presenteren aan een breed scala aan klanten. Tegelijkertijd vormen ze echter ook een grote uitdaging: hoe val je op tussen honderden andere beursstands, hoe inspireer je beursbezoekers en win je nieuwe klanten? Een uitgekiend concept, een effectief ingerichte beursstand en opgeleide specialisten zorgen voor een geslaagde uitstraling. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de stand, omdat dit het visitekaartje van het bedrijf is. Van flexibele opvouwbare displays tot op maat gemaakte standoplossingen: exposanten hebben tegenwoordig talloze mogelijkheden om een ​​individueel ontwerp te creëren. We geven je een overzicht van de verschillende varianten en geven je tips voor het ontwerpen van mooie beursstands.

Beursstands ontwerpen: waar u op moet letten bij het plannen

Beursstands ontwerpen Nieuwe klanten Tips Organiseren

Een goede planning is cruciaal voor het succes van het bedrijf tijdens de beurs. Er zijn een paar dingen om te overwegen:

De technische richtlijnen. Het loont de moeite om 2-3 maanden voor aanvang van de beurs bij de organisator te informeren naar de standbouwvoorschriften. Dit zijn bijvoorbeeld de maximaal toegestane bouwhoogte, de beschikbare bevestigingspunten, elektra- en wateraansluitingen, de standscheidingswanden en de exacte verhuuroppervlakte. Op basis van deze belangrijke informatie kan de beursstand tot in detail worden gepland.

Beursstands ontwerpen voor bezoekers die nieuwe klanten aantrekken tips

Een gestandaardiseerde beursset of een individueel vervaardigde beursstand? Veel ondernemers nemen in de loop van een jaar deel aan meerdere beurzen. Voor hen is het zinvol om te investeren in een prefab beursstand met vouwwand. Enerzijds bespaart dit transportkosten omdat de standaard een kleine pakmaat heeft en in een auto vervoerd kan worden. Anderzijds scoort hij met zijn eenvoudige montage en kan hij ter plaatse door één persoon zonder gereedschap in elkaar worden gezet.

Andere bedrijven zijn alleen geïnteresseerd in deelname aan een specifieke beurs. Voor hen komt een individueel samengestelde stand die precies aan hun behoeften voldoet in het geding. Vitrines, vouwtenten, licht- en mediadisplays maken van de stand iets bijzonders. Textielbanners, posters en vloervinyl ontvouwen de reclameboodschap. Ze kunnen ook worden gecombineerd met effectieve verlichte displays.

Ontwikkel het standconcept. Met bedrukte textiele beurswanden, reclamebalies, bannersystemen en klantstoppers wordt de beursstand een echte belevingsruimte. Bij het ontwikkelen van het standconcept loont het om advies in te winnen bij een bekende fabrikant. Aan www.displaymacher.de Zo zijn er tal van varianten om uit te kiezen, zowel voor gestandaardiseerde als voor individuele beursstands. Zo kan iedereen iets vinden dat bij hem past.

Details teamplanning

Train het standpersoneel. Hoe eerder een team is samengesteld, hoe beter. Bovenal is het belangrijk dat het aantal specialisten aansluit bij de grootte van de stand. De medewerkers moeten dan een gedetailleerde schets van de stand krijgen en de montage en demontage van de apparatuur moeten worden getraind.

Beursstands ontwerpen: een overzicht van de verschillende varianten

Beursstands ontwerp rij stand display systeemelementen

 Een succesvol beursstandontwerp trekt bezoekers en laat een positieve eerste indruk achter bij nieuwe klanten. Afhankelijk van het type stand kunnen de afzonderlijke elementen effectief worden gecombineerd. We geven je een overzicht van de verschillende varianten:

1. De rij staat is misschien wel de variant die het vaakst wordt verhuurd. De stand heeft drie vaste zijden en twee directe buren. Vouwdisplays en beurswanden bieden de mogelijkheid om u visueel te onderscheiden van de rest van de stands. Stoepstands met roterende elementen zullen bezoekers trekken. Juist bij dit standaard type moet veel nadruk worden gelegd op een kleurrijke, uitnodigende en creatief vormgegeven standruimte.

Design beursstands Displaysystemen Combineer hoekstand

2. De hoekstandaard biedt meer ontwerpmogelijkheden dan de rijstandaard. Het heeft twee muren en is nog steeds open en uitnodigend. Perfect voor een media- of lichtdisplay. Ook in de hoekstand slaat een vitrine een goed figuur. Een halfronde teller kan het uitrustingsprogramma afronden.

Design beursstands hoofdstandaard display systeem voorbeelden

3. de hoofdstand heeft drie vrije zijden en slechts één muur. Truss-systemen bestaande uit meerdere modules komen hier goed tot hun recht en trekken voorbijgangers aan. Indien gewenst kunnen ze achteraf worden uitgerust met een speciale dwarsbalk, tv-beugel of brochurehouder.

Design beursstands Eilandstand brochurehouder Threse

4e. Het eiland staat heeft geen muren en is volledig open. Het biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden en is grotendeels centraal gelegen, waardoor bezoekers er zeker langs zullen komen. Tentoonstellingssets en plafondhangers bieden hier een praktische oplossing.