levensstijl

Buitenspellen voor kinderen – ideeën voor creatieve en leuke buitenspellen

kinderen buitenspellen voor groepen ideeën jenga tuin

Bij mooi weer zijn kinderen graag buiten. Ze spelen het liefst met vrienden, maar ze vinden het ook leuk om alleen stoom af te blazen. Als je voor afwisseling wilt zorgen en je dierbaren veel plezier wilt geven, ben je hier aan het juiste adres. In het artikel van vandaag willen we je geweldige doe-het-zelf-buitenspellen voor kinderen presenteren die je geliefde kan spelen in de speeltuin, in de tuin of op een verjaardagsfeestje. Of misschien wil je met z’n allen een spannende familiespelmiddag doorbrengen? Laat u inspireren door onze suggesties voor recreatieve buitenspellen!

Buitenspellen voor kinderen – geweldig bewegingsspel voor de allerkleinsten

druk hier speel papieren cirkels taken vrijetijdsspelletjes buiten voor kinderen vanaf 4

Onze eerste suggestie voor buitenspellen voor kinderen vanaf 3 jaar staat garant voor veel plezier voor de kleintjes en is heel gemakkelijk te imiteren. Het bewegingsspel “druk hier” bevordert de grove motoriek en taalvaardigheid. Ook kleurherkenning en tellen worden getraind. Om het spel te kunnen spelen heb je verschillende papieren cirkels nodig in verschillende kleuren, zoals rood, geel en blauw. U bent van harte welkom om de cirkels in verschillende maten te knippen en te lamineren. Verdeel de cirkels in de tuin. Nu kan je geliefde een kring kiezen om mee te beginnen.

Maak gigantische papieren vliegtuigjes met kinderen en laat ze vliegen

gigantische papieren vliegtuig knutselen kinderen buitenspellen

Het spel bestaat nu uit het geven van instructies aan het kind(eren) die ze moeten volgen. Taken als: “Spring naar de rode of blauwe cirkel!”, “Ga langzaam naar de blauwe cirkel!” Of “Spring 5 keer!” Zijn niet alleen leuk om uit te voeren, maar helpen het kind ook om begrijpend luisteren te combineren met de bewegingen . Wie aan het einde op de gele cirkel staat, wint het spel.

Buitenspelen voor kinderen in de zomer – munten opgooien

munten gooien watertuin kinderen buitenspellen

Als uw kind de gebruikelijke vrijetijdsactiviteiten niet spannend genoeg vindt, zal het spel “munten gooien” zeker hun aandacht trekken en plezier brengen. Dergelijke buitenspellen voor kinderen vereisen geen moeilijke voorbereiding en zijn gemaakt van huishoudelijke materialen. Koop een grote bloemenvaas of een ander glazen vat. Plaats een lege jampot met een paar stenen in de vaas en vul deze met water. Het doel van het spel is om munten in het kleine glas te laten zinken.

Zeepbel schilderen

zeepballonnen schilderen kinderen buitenspellen diy

Als je kind dol is op schilderen en snel gefascineerd is door zeepbellen, is het volgende buitenspel een uitstekend idee. Je hebt wat kleurstof nodig, hetzelfde aantal schone, kleine glazen potten en bubbelvloeistof en een ring om op te blazen. Meng de kleuren met de bubbelvloeistof en laat de kinderen zoals gewoonlijk bubbels maken. Het leukste deel van dit spel gaat nu beginnen. Je liefje moet met een vel papier de individuele zeepbellen in de lucht opvangen. Het barsten zorgt voor geweldige kleurpatronen die de zelfgemaakte foto van je kind ongetwijfeld uniek zullen maken.

Zomer buitenspellen voor kinderen – kleurrijke ijsblokjes

kleurrijke ijsblokjes kleurenspel diy kinderen buitenspelen zomer vanaf 6

Spelen met water en ijs zijn een welkome afwisseling, vooral op warme dagen. Kinderen kunnen zelf gekleurde ijsblokjes maken met kleurstof en zich verwonderen over hoe ze zich in het water gedragen. Zodra de ijsblokjes oplossen, ontstaan ​​er prachtige kleurverlopen. Uw kind zal veel plezier beleven aan het kijken, ontdekken, roeren en scheppen.

Verf met gekleurde ijsblokjes

verf met gekleurd ijs diy buitenspellen kinderverjaardagsfeestje

Een spannende en verkoelende activiteit waar de kinderen dol op zullen zijn, is schilderen met gekleurd ijs. Allereerst moet water worden gekleurd met verschillende tinten voedsel of aquarellen. Pak kleine papieren bekertjes en giet het gekleurde water erin. Plaats de containers in de vriezer. Steek na ongeveer 30 minuten een roerstaafje in elke vorm. Verdeel wit papier in de tuin en laat de kinderen naar hartenlust schilderen met het kleurrijke ijs. De gekleurde sporen die de ijsblokjes achterlaten op het papier zullen de adolescenten fascineren.

Buitenspellen voor groepen – Jenga . spelen

diy toren kinderen buitenspel jenga groepen handleiding vaardigheid

De verjaardag van je lieveling staat voor de deur en je plant bij mooi weer een tuinfeestje? Als u op zoek bent naar geweldige ideeën voor buitenspellen voor verjaardagsfeestjes voor kinderen, dan is het concentratie- en behendigheidsspel “Jenga” een geweldige manier om de jarige en zijn gasten te amuseren. Dit populaire spel gaat over het trekken van blokken uit de toren zonder dat de toren valt. Omdat het spel buiten wordt gespeeld, heb je extra grote bouwstenen nodig, die je voor en met de kinderen van hout kunt maken tijdens een middagje knutselen.

buitenspellen voor kinderverjaardagsfeestje xxl jenga speeltuintoren

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kan door 2 personen of meer gespeeld worden. Voor de XXL-Jenga zijn in totaal 54 modules nodig. Er worden altijd drie blokken naast elkaar op een rij geplaatst. De volgende drie houten blokken worden in de tegenovergestelde richting bovenop geplaatst. Elke speler moet met één hand een bouwsteen tevoorschijn halen zonder dat de toren valt. In elke rij moet altijd één bouwsteen blijven staan ​​en de bovenste rij moet altijd blijven staan. In het Jenga-spel verliest degene die de toren omkiept.

Maak zelf een XXL outdoor Mikado spel

pick up stick oversized buitenspellen kinderen vanaf 4

Een ander populair buitenspel voor jong en oud, dat ook een vaste hand en vaardigheid vereist, is het spel Mikado. Voor de oversized Pick Up Sticks heb je een even aantal houten sticks en spuitverf nodig in de kleuren rood, geel, blauw en groen. Bepaal de score voor elke kleur. Zodra de verf op de stokjes is opgedroogd, kan het spel beginnen.

DIY knutselmaterialen pick-up sticks kinderen buitenspellen

De gemaakte Mikado-stokjes worden eerst opgepakt en mogen dan op de grond uit elkaar vallen. De spelers moeten één voor één proberen om één stok tegelijk te verwijderen zonder de aangrenzende stokjes te verplaatsen. Aan het einde worden de punten van de gestolen hengels geteld en wordt de winnaar met de meeste punten bekend gemaakt.

Steel wasknijpers – leuke buitenspellen voor kinderen vanaf 4

kinderen buitenspellen wasknijpers kinderverjaardag tuinfeest

Wanneer uw kinderen op een verjaardagsfeestje wat energie moeten kwijtraken, kunnen ze het spel van wasknijpers stelen spelen. Eerst en vooral heb je voldoende ruimte nodig om te rennen en wasknijpers om dit spel te spelen. 3 beugels zijn voldoende voor elke speler. Elk kind is welkom om hun beugel te versieren zoals ze willen.

wasknijper klauw buitenspellen voor kinderen vrije tijd zomer

De wasknijpers worden zo aan de kleding bevestigd dat ze goed zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar zijn. Zodra alle beugels zijn bevestigd, proberen de kinderen de beugels van elkaar te stelen. De gestolen beugels bevestig je direct zelf. Het kind dat de meeste wasknijpers aan heeft, wint het spel.

buitenspellen voor groepen wasknijpers kinderen vanaf 3

Doe-het-zelf spelletjes in het buitenbad voor kinderen – racewagencompetitie

raceauto's competitie kinderen buitenspellen zwemmen noodle track diy

Fles bowlen spelen

flessen bowlen diy buitenspellen voor kinderen

Gooispellen in verschillende variaties

Ideeën voor buitenspellen voor kinderen voor de zomer

Klassieke buitenspellen voor kinderen – hoefijzerwerpen

hoefijzer gooien kinderen buitenspellen vaardigheid tuin

gooi ringen diy kinderen buitenspellen

ringen gooien flessen kratten kinderen buitenspelletjes diy

bal gooien kinderen buitenspelen zomer zwemmen noodle rings

buitenspellen kinderverjaardagsfeestje gevulde ballonnen gooien

bal vangst plastic fles met handvat diy washi tape kinderen buitenspellen

bal gooien touw doel buitenspellen voor groepskinderen

Gigantisch boter-kaas-en-eieren spel voor buiten

tic tac toe maak je eigen plastic borden buitenspellen voor kinderen

Angry Birds buitenspel

diy boze vogels spelletjes buiten kindertuin

Kinderen buitenspelen met water – maak zelf waterslingers

diy ideeën water katapult kinderen buitenspellen met waterrietjes

Vis vis

vissen vissen kinderen buitenspellen van 3 magneet water zomer

magneetvissen vissen kinderen maken zelf buitenspelletjes

Waterballon pinata

kinderen buitenspellen waterballon pinata zomertuin

Waterballon volleyballen

waterballon volleybaldoek buitenspellen verjaardagsfeestje voor kinderen

Interessante buitenspellen voor groepen – speel een speurtocht

zomerse buitenactiviteit voor kinderen - speurtocht bladeren sorteren

speurtocht natuurlijke materialen bakvormen diy kinderen buitenspellen

Touwspelletjes voor kinderen

obstakels overwinnen tuinfeest kinderen spelletjes buiten