levensstijl

Friluftsliv is de naam van de nieuwe lifestyletrend voor 2021 die we allemaal nodig hadden

Dit jaar is de trend om je terug te trekken in de natuur. We nemen afscheid van Deense hygge en omarmen Friluftsliv – de nieuwe lifestyletrend uit Noorwegen. Het is ontworpen om ons actief en vooral gelukkiger te maken. We onthullen alles wat u erover moet weten in het artikel!

Friluftsliv – het Noorse buitenlevenconcept

wat zit er achter de Friluftsliv lifestyle trend

Scandinaviërs weten veel over een gelukkig leven. Niet voor niets nemen ze elk jaar de eerste plaatsen in het wereldgeluksrapport in. Zowel het Deense concept van geluk als het Zweedse lagom hebben de afgelopen jaren de wereld veroverd en hebben een grote invloed gehad op het interieurontwerp als geheel. Dit jaar wordt u echter overschaduwd door een ander woonconcept – het Noorse Friluftsliv.

Als je nog niets van Friluftsliv hebt gehoord, beloven we je dat heel snel. Vertaald uit het Noors betekent het zoiets als “leven in de open lucht” en is het outdoor-neefje van de zeer populaire hygge-trend. En dat is precies wat we allemaal nodig hebben in het huidige Covid-tijdperk.

Buiten warme chocolademelk drinken Friluftsliv

Op een heel eenvoudig niveau gaat Friluftsliv meer over wandelen, skiën en slapen in een tent, waar hygge betekent breien en warme chocolademelk voor het vuur. Op een dieper niveau gaan beide trends echter over een gelukkiger en gezonder leven van alledag. De Noorse lifestyletrend is ook niet alleen voor hardcore hikers of kampeerliefhebbers. Het is zelfs mogelijk om deze levensstijl aan te nemen, zelfs als je geen toegang hebt tot het buitenleven. Je lokale park of zelfs je eigen tuin zal heel goed werken.

Hoe gaat het Friluftsliv-concept met wandelen?

Dus, voor een deel, Friluftsliv gaat gewoon over meer tijd buitenshuis doorbrengen, of het nu gaat om een ​​picknick, diner of gewoon een drankje buiten met familie of vrienden. Omdat de meesten van ons momenteel niet binnenshuis kunnen vergaderen, is het nog nooit zo welkom geweest om van de tuin te profiteren. Koud weer hoeft niet onaangenaam te zijn – pak gewoon meer dekens, trek meer kledinglagen aan en warm jezelf op voor een vuurplaats.

Daarom is Friluftsliv een van de grootste lifestyletrends in 2021

Wandelen in de natuur Noorse levensstijl

Friluftsliv is niet zomaar een begrip. Het kan worden omschreven als een filosofie om jezelf een kans te geven om je af te scheiden van de digitale wereld om opnieuw verbinding te maken met de echte wereld. Zoals Dayna Isom Johnson, een Etsy-trendexpert, zegt: “Hoewel we als gevolg van de pandemie nog steeds verboden en beperkingen op sociale afstand ervaren, biedt Friluftsliv je een verbinding met de natuur en haar kalmerende effecten. En in een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door technologie, vinden velen een manier om weg te komen van hun schermen en de natuur meer dan ooit te waarderen.”

Nieuwe lifestyle trend: leven in de natuur

Net als andere pleitbezorgers van deze lifestyletrend benadrukt Dayna hoe gemakkelijk het is om het zelf uit te proberen: “Bij Friluftsliv gaat het erom de natuur te omarmen en er het beste van te maken. Of het nu gaat om het ontdekken van een nieuwe wandelroute, fietsen of gewoon om elementen uit het interieur – zoals knusse dekens, dienbladen of accentmeubels – naar buiten te halen om gezellige tuinen, terrassen, trappen of balkons te creëren.”

Friluftsliv maakt de buitenruimte huiselijk

Zelfs als uw buitenruimte een klein stedelijk terras is, is Friluftsliv iets voor u. Het kan in de eerste plaats activiteiten omvatten zoals skiën en wandelen in de bergen, maar bezigheden zoals bessen plukken, de hond uitlaten of de middag in de hangmat doorbrengen, maken er ook een groot deel van uit. Deze levensstijl is niet afhankelijk van leeftijd, conditie of tijd van het jaar. Het enige wat u hoeft te doen is uw ideeën over de winter te heroverwegen (en misschien een vuurplaats te krijgen om warm te blijven).

Zo breng je de outdoor living trend in het interieur

de natuur omarmen in de winter Friluftsliv woonconcept

Om een ​​Noors spreekwoord te parafraseren: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. Dat is tenminste de theorie. Als je op koude avonden geen zin hebt om buiten te zijn, heeft Friluftsliv nog veel te bieden – namelijk de mogelijkheid om de natuur in huis te halen, inclusief planten, botanische decoraties en, last but not least, een veranderde houding ten opzichte van de winter.

Friluftsliv Trend 2021 tuin met open haard fauteuil

Een psycholoog van Stanford University noemt dit een ‘positieve winterhouding’ die in het donkere seizoen naar ‘kansen’ zoekt in plaats van naar nadelen. Deze mentaliteitsverandering kan betrekking hebben op kleine dingen als het waarderen van de schoonheid van de vorst of het binnenstappen in het warme huis na een stevige wandeling. Oliver Luke Delorie, auteur van “Friluftsliv: Connect with Nature the Norwegian Way”, vertelt ook hoe eenvoudige activiteiten zoals een zondagse wandeling in het park of kijken naar een sneeuwstorm ons welzijn kunnen verbeteren. Het enige wat telt is om één te worden met de natuur, tot rust te komen en je hoofd leeg te maken.

Hier hebben we een paar voorbeelden van hoe je de trend van het buitenleven ook binnenshuis kunt implementeren.

Open de kamer door hem ruimer te laten lijken met een XXL-spiegel

Vergroot de leefruimte visueel met een spiegel

Gebruik kleuren en elementen uit de natuur in het interieur

Noorse lifestyle-ideeën voor een inrichting in botanische stijl

Kamerplanten zijn een van de beste manieren om de natuur in huis te halen

Friluftsliv Noorse levensstijl in kamerplanten

Maak van je buitenruimte een plek om buiten te ontspannen

Tips voor het buitenleven concept Friluftsliv