levensstijl

Michelin-restaurants in Duitsland – Ontdek de lijst met luxe gastronomische restaurants

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen vendôme bergisch gladbach

De bandenfabrikant en restaurantgids Michelin heeft het aantal sterren voor Michelin-restaurants in Duitsland bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe ster onder de beroemdste locaties: het atelier van chef-kok Jan Hartwig, een luxe restaurant in het Bayerischer Hof in München. Hiermee stijgt het aantal sterren met drie extra tot 11. De Duitse gids telt momenteel 300 Michelin-restaurants tegenover 292 vorig jaar. Michelin heeft ook vier nieuwe tweesterrenrestaurants en 29 nieuwe éénsterrestaurants toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld de vegetarische restaurants Seven Swans in Frankfurt en Cookies Cream in Berlijn.

De beste Michelin-restaurants in Duitsland voor 2018

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen groene saus creatie platen

Net als in voorgaande jaren vertegenwoordigen de Michelin-sterrenrestaurants in Duitsland in 2018 zowel grote steden als kleine steden. Hoewel er geen 3-sterren Michelin-restaurants zijn in Berlijn, heeft Baiersbronn, een stad in het Zwarte Woud, er drie. Andernach toonde dit jaar voor het eerst restaurants: de Italiaanse trattoria Ai Pero en het sushirestaurant Yoso.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie lokale slachtoffers lekker eten voorgerecht voorgerecht

De internationale restaurantgidsen van Michelin worden herhaaldelijk bekritiseerd vanwege hun gebrek aan variatie. De organisatie heeft de reputatie Franse en Japanse lekkernijen te verkiezen boven andere keukens. De door vrouwen gerunde restaurants hebben ook de culinaire experts een beetje verwaarloosd. Geen van de elf Europese driesterrenrestaurants in Duitsland wordt gerund door een vrouw. Hieronder vindt u echter een volledige lijst van de klassieke Duitse Michelin-restaurants.

Michelin restaurants München – studio

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen atelier münchen eten

De nieuwe aanwinst van dit jaar op deze lijst staat onder leiding van chef-kok Jan Hartwig, die eerder door Feinschmecker 2016 werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Atelier werd opgericht door de gerenommeerde Belgische kunsthandelaar Axel Vervoordt en omschrijft zichzelf als een luxueus restaurant met een eenvoudig ontwerp dat “de flair van zijn maker verspreidt met een intieme sfeer”. “Alles is altijd perfect en aromatisch tot in het kleinste detail”, zegt de recensent van Gastro Guide “Gault & Millau”.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen atelier munich bayerischer hof hall

Chef Jan Hartwig en zijn team maken van culinaire perfectie een kunst. Het ontwerp van de Belgische kunsthandelaar Axel Vervoordt ademt de luxe en smaakvolle flair van een kunstenaarsatelier, gecombineerd met een intieme sfeer. Jan Hartwig werd door het tijdschrift Der Feinschmecker uitgeroepen tot “Chef van het jaar 2016”. Verscholen achter een mobiele muur van Dirk Vander Eecken, vind je een gezellige privékamer en een terras in Ahorn Amur, de rustige tuin.

Michelinsterren voor Bareiss in Baiersbronn

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen bareiss baiersbronn gekleurd vlees

Het kleine stadje Baiersbronn heeft twee restaurants met drie Michelin-sterren en is door de New York Times uitgeroepen tot een van de meest onverwachte Michelin-restaurants ter wereld. Het eerste van de drie Michelinsterrenrestaurants in de stad is restaurant Bareiss in het gelijknamige hotel. Volgens de website combineert chef-kok Claus-Peter Lumpp visuele aantrekkelijkheid en volledigheid met zijn handtekening voor technische perfectie en aromatische rijkdom. Bareiss heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn eten en service en ontving in 2007 zijn derde ster. De Michelingids beschrijft chef-kok Lumpp als streng, maar met veel aandacht voor detail, wat het restaurant tot een van de beste in Duitsland heeft gemaakt.

Zwarte Woud Kamer in Baiersbronn

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie bestekbord culinaire creatie

Het tweede restaurant in het kleine stadje Baiersbronn dat de felbegeerde 3 sterren heeft gekregen, is de Schwarzwaldstube in Hotel Traube Tonbach. Het restaurant heeft al meer dan 20 jaar drie sterren en omschrijft zichzelf als een “symfonie van superlatieven”. Het menu biedt blijkbaar een once-in-a-lifetime ervaring, terwijl wijlen Harald Wohlfahrt’s commando onlangs werd overgenomen door zijn protégé en de meer dan tien jaar oude sous-chef van het restaurant, Torsten Michel. Gelukkig is er geen teken van kwaliteitsverlies als gevolg van de omschakeling, aangezien deze Michelin-restaurants dit jaar nog steeds aan de top staan.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties Schwarzwaldstube eetzaal

De smaakervaringen in restaurant Schwarzwaldstube hebben Hotel Traube Tonbach tot een van de beste plekken in Europa gemaakt als het om koken gaat. Chef Torsten Michel is een meester in smaken. Zijn composities creëren een ongelooflijk lichte en perfecte keuken – delicaat, intens, vol en smakelijk tegelijk. Sommelier Stéphane Gass combineert elke gang met een fijne wijn uit de uitstekende kelder van Traube.

De tafel in Hamburg

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adresseert de tafel hamburg kevin Fehling

De tafel Kevin Fehling, die slechts twee jaar geleden werd geopend, was vrijwel onmiddellijk een succes en kreeg in het eerste jaar alle drie de sterren. Chef Fehling, op 40-jarige leeftijd, is de jongste Duitse chef-kok die op 34-jarige leeftijd drie Michelin-sterren heeft gekregen. Dit verdiende hij in 2011 in een ander restaurant. In een nogal ongebruikelijke setting biedt het restaurant slechts plaats aan 20 personen, dus reserveringen kunnen maanden van tevoren worden geboekt. Michelin-inspecteurs beschreven het restaurant als “misschien wel de meest gastronomische spectaculaire heropening van het jaar” en voegden de ongewone zitplaatsen toe.

restaurant Sonnora in Rijnland-Palts

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie sonnora dessert nationaal dessert

De koninklijk ingerichte locatie in het kleine zuidwestelijke stadje Wittlich ontving meer dan 30 jaar geleden zijn eerste ster en is sinds 2000 bekroond met drie sterren. De Sonnora is gespecialiseerd in de Franse keuken en is trots op het aanbieden van gerechten en vooral lokale producten. Op de website beweert het team dat de echte ster het product zelf is. Om deze reden zijn Michelin-critici het erover eens dat de producten het onbetwiste hart van zijn tijdloze klassieke keuken vormen. Bovendien worden ze door Clemens Rambichler zo mooi en vakkundig op het bord gepresenteerd. Na het plotse overlijden van Helmut Thieltges nam de chef-kok de keuken van het gastronomisch restaurant over.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie sonnora interieur tafels kroonluchters uitzicht nobel

Het restaurant “Sonnora” is het hart van het Waldhotel, dat Helmut Thieltges de afgelopen 40 jaar met zijn klassieke gastronomische keuken heeft geholpen om internationale bekendheid te verwerven. Met 3 sterren in de Michelingids en 19,5 punten in Gault Millau is het restaurant een van de beste gastronomische locaties in Duitsland. De chef-kok en de jongste driesterrenchef van Duitsland, Clemens Rambichler, en zijn team koken op een creatieve en verfijnde manier voor de gasten. Dit gebeurt volgens de traditie van mentor Helmut Thieltges met de hoogste productkwaliteit, harmonieuze combinaties en nauwkeurig vakmanschap, die de hoogste prioriteit hebben.

Michelin-restaurants – Kruispunt in Rottach-Egern

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie oversteken hoofdgerecht vlees

Het tweede restaurant van Beieren met drie Michelin-sterren bevindt zich in een klein stadje aan de Tegernsee, vlakbij de Oostenrijkse grens. Het restaurant gaat er prat op de beste producten uit het Alpengebied te gebruiken, ze om te zetten in uitzonderlijke menu’s en de kloof te overbruggen tussen rustieke en verfijnde gerechten, aldus de website. Het restaurant Überfahrt ontving in 2013 zijn derde ster en de chef-kok ontving tal van andere onderscheidingen, waaronder Chef of the Year van Gault Millau en Gusto Bavaria en Chef of the Year van Der Feinschmecker. “Weinig chef-koks tonen zo’n gevoeligheid, finesse en smaak”, schrijft Michelin, “de presentatie is van wereldklasse”.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen kruising interieur moderne sfeer

Culinaire uitmuntendheid vol passie en perfectie – dat wacht u in restaurant Überfahrt aan de Tegernsee. Daar nodigt het team u uit om achterover te leunen in de comfortabele fauteuils en volledig te ontspannen terwijl Christian Jürgens het prachtige landschap van de Tegernsee in smaakvolle, unieke creaties op uw bord tovert.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie kruising rottach egern beieren voorgerecht

Al vijf jaar maakt de chef-kok deel uit van een exclusieve groep van slechts 100 chef-koks wereldwijd die met 3 Michelin-sterren zijn bekroond. Gault & Millau beoordeelde hem met een uitstekende 19,5 punten. Ervaar een keuken die niet alleen door vooraanstaande Duitse reisgidsen is bekroond met de hoogste prijzen. Christian Jürgens staat ook internationaal bekend om zijn creatieve keuken. Naast zijn hoge mate van perfectie wekken zijn gerechten ook emoties op waarin hij diepgang, de moed om onafhankelijk te zijn en het juiste minimalisme combineert..

Vendôme in Bergisch Galdbach

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen vendôme bergisch gladbach dessert

Geniet van de fijnste gastronomische keuken met de beste vertegenwoordigers van de zogenaamde “nieuwe Duitse keuken” in restaurant Vendôme bij Keulen. De winkel, die wordt beheerd door de 3-sterrenchef Joachim Wissler, is een van de beste Michelin-restaurants in Duitsland. De chef-kok biedt ook een mix van klassieke keuken, creativiteit en moderniteit. In 2005 en 2013 werd Wissler door het tijdschrift “Der Feinschmecker” uitgeroepen tot “Chef van het jaar” en in 2009 tot “Beste chef-kok van Duitsland”.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen vendôme bergisch gladbach mirror ambiente

De Vendôme in Schloss Bensberg aan de poorten van Keulen is het toonbeeld van de moderne Duitse keuken. Het restaurant serveert provocerende en creatieve gerechten. Naast drie Michelin-sterren kreeg het restaurant Vendôme 19,5 Gault Millau-punten en 5 Feinschmecker-F’s en is het een van de beste Michelin-restaurants van Duitsland in de lijst van de 50 beste gastronomische locaties ter wereld in San Pellegrino.

Victor’s Fine Dining door christelijke constructie in Saarland

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe eetgelegenheden overwinnaars fine dining interieur aziatische stijl flessen

Het restaurant, gerund door Victor en Yildiz Bau, is gevestigd in een Renaissance kasteel en hotel vlakbij de grens met Luxemburg en Frankrijk. Aangezien Christian Bau uit Baden-Württemberg komt en Yildiz werd geboren in Istanbul, weerspiegelt het eten een internationaal palet van klassieke westerse en oosterse elementen. Dat betekent dat uw meergangenmaaltijd tijdens hetzelfde bezoek kan variëren van sushi met kreeftenklauw tot eend in Franse stijl.

Gasthuis Klaus Erfort in Saarbrücken

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie klaus erfort pension puristische happening voorgerecht

Het pension Klaus Erfort nodigt u ook uit om te genieten van een smaakervaring langs de Franse grens. Chef Klaus Erfort en zijn team toveren onvergetelijke culinaire creaties. Volgens haar ligt de echte kookkunst op het bord. De aangename sfeer omvat ook een terras met uitzicht op de tuinen in Engelse stijl.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie klaus erfort pension minimalistisch design tuinterras

Dankzij de kamerhoge ramen kun je een kijkje nemen in de tempel van Klaus Erfort en de klassieke Franse keuken voordat je deze prachtige witte villa betreedt, schrijft Michelin. Het eten is onberispelijk en de voorbereiding – gewoon perfect.

Dat Aqua in Wolfsburg

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen aqua wolfsburg geserveerd voorgerechten

Het Aqua Restaurant, gelegen in het Ritz-Carlton Hotel, ligt diep in Volkswagenland. De chef-kok van Aqua, Sven Elverfeld, is er trots op de meest banale alledaagse gerechten om te zetten in een hoogstaande culinaire cultuur. De moderne, creatieve ontwerpen zijn een integraal onderdeel van zijn expressieve en smaakvolle gerechten. Ook de elegante bediening is onberispelijk.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie sonnora dessert hoofdgerecht vlees bijgerecht

De materialen en oppervlakken in het restaurant volgen een natuurlijk thema. De metalen gordijnen die Sophie Mallebranche in Parijs maakte, combineren perfect met de spiegelwanden. Hierdoor ontstaat een diffuus, glinsterend effect dat de ruimte meer breedte geeft met een subtiel waterelement. Een nieuwe kroonluchter zet een onderscheidend accent in het midden van het restaurant. De Franse fabrikant CreaLumin heeft dit uitgegeven.

michelin restaurants duitsland restaurantgids luxe gastronomie locaties adressen ritz carlton aqua wolfsburg buitenaanzicht

De moderne installatie heeft ook een indrukwekkende diameter van twee meter. De glaselementen met organische vormen van Brigitte Bonnave uit Lille worden van binnenuit verlicht met fijne glasvezels. Ook deze roepen beelden op van denkbeeldige wezens uit de diepte. Een ronde bronskleurige spiegel vormt een contrapunt op het plafond en verandert de kroonluchter in een zwevende wolk.