levensstijl

Nelson Mandela, anti-apartheidsstrijder, aanbeden in de nieuwe Hollywood-film

Nelson Mandela anti-apartheidsstrijder Zuid-Afrika

Nelson Mandela,  de wereldberoemde anti-apartheidsstrijder stierf onlangs aan een ziekte. Maar zijn historische erfgenaam en zijn levenslange strijd voor mensenrechten in Zuid-Afrika zullen nooit worden vergeten. Zijn inspirerende uitspraken verenigden de mensen van het land.

Nelson Mandela en zijn nalatenschap

nieuwe film Mandela Biopic januari Oscar

Nelson Mandela, of Madiba, zoals de mensen in Zuid-Afrika het liefkozend noemden, liet een duidelijke boodschap achter: haat kan alleen met liefde worden overwonnen. De Amerikaanse president Barak Obama zal tijdens de begrafenis zijn medeleven betuigen, het gerucht gaat dat zangeres Nicole Scherzinger.

Hollywoodfilm over Nelson Mandela met kans op Oscar?

nieuwe film Nelson Mandela goede kans Oskar Preis

Onlangs werd in de VS een nieuwe Hollywood-film vertoond – die focust op de kindertijd en vroege jaren en eindigt met zijn verkiezing tot de eerste democratisch gekozen president in Zuid-Afrika. Acteur Idris Elba / bekend van de blockbuster Pacific Rim / speelt Nelson Mandela, terwijl Naomie Harris zijn vrouw speelt. Critici hebben de film veel lof gegeven – zou het kunnen leiden tot een Oscar? De kansen zijn best goed – maar dit jaar heeft de Biopich te kampen met andere historische films – ondertussen 12 jaar slaaf, een film over slavernij in de Verenigde Staten.

En hoewel de film pas op 30 januari in de Duitse bioscopen te zien zal zijn, hebben we nu een verzameling van zijn beroemdste citaten ter nagedachtenis aan Mandela voorbereid:

“Het zijn niet de kogels en generaals die geschiedenis schrijven, maar de massa’s.”

“Zelfs met een knuffel kun je een politieke tegenstander immobiliseren.”

stierf 95 jaar oud Spreuken

“De goedheid van de mens is een vlam die verborgen maar niet gedoofd kan worden.”

Vrijheidsstrijder tegen apartheid Nelson Mandela

“We zijn allemaal voorbestemd om te schitteren zoals de kinderen.”