levensstijl

Verwijder vlekken – maak kleding, meubels en dergelijke gemakkelijk schoon

Vlekken verwijderen kleding water

Een kerriesausvlek op de tuinbank of een rode frambozenroomijsvlek op het T-shirt – vlekken zijn hoogseizoen, vooral in de zomer. Sommige verdwijnen gemakkelijk in de wasmachine, andere hebben een extra behandeling nodig. Daarom hebben we in het forum van huishouden.de doorzocht en een aantal geweldige tips voor je samengesteld om zelfs hardnekkige vlekken gemakkelijk te verwijderen.

Make-up vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen make-up-mascara-fond-de-teint-rouge

Lipgloss- en lippenstiftvlekken kunnen met haarlak worden verwijderd. Gewoon direct op de vlek sprayen, 10-15 minuten wachten en wegvegen met een oude tandenborstel. Mascaravlekken uit kleding kunnen worden verwijderd met oogmake-up remover of galzeep. Foundationvlekken kunnen worden behandeld met ontvettingsmiddel.

Vlekken uit het tapijt verwijderen

vlekverwijderend-tapijtspuiten

Een van de meest effectieve huismiddeltjes voor vlekken is zuiveringszout. Strooi eerst royaal zuiveringszout op de vijverplek, wrijf in een cirkel in de stof en spuit er vervolgens heet water op met een knijpfles. Laat het 4 tot 5 uur intrekken en laat het intrekken.

Tapijten reinigen zonder chemicaliën – tips en huismiddeltjes als alternatief

Het tapijt – populair als stijlvol woonaccessoire

De wasmachine reinigen – beproefde huismiddeltjes en huishoudtips

Vlekken van de bank verwijderen

Vlekken verwijderen sofa-textiel-wash

Koffievlekken of kauwgom op een lichtgekleurde bankovertrek hoeft geen ramp te zijn als je weet wat je moet doen. De eerste maatregel is om het vuile gebied onmiddellijk met een doek te deppen en zoveel mogelijk vloeistof te verwijderen.

In water oplosbare vlekken zoals bloed, ei en urine kunnen worden behandeld met koud water en shampoo. Laagstromend, gedestilleerd water helpt bij koffie en sap. Vet kan worden verwijderd met koolzuurhoudend mineraalwater, bakpoeder of aardappelmeel, terwijl zout cola en rode wijn absorbeert.

Vlekken verwijderen uit leren schoenen

Vlekken verwijderen leren schoenen-ugg-laarzen

Klassieke suède Ugg-laarzen worden vrij snel vies en hebben de juiste zorg nodig om je lang gelukkig te houden. Borstel eerst de buitenkant van de laarzen met een suèdeborstel en wrijf ze vervolgens voorzichtig in met een vochtige spons en speciale Ugg-reiniger. Breng het reinigingsmiddel overal aan, anders kunnen er watervlekken ontstaan. Spoel de laarzen snel af onder een straal koud water en vul ze met krantenpapier of keukenpapier om ze in vorm te houden en sneller te drogen.

Zelfbruinervlekken verwijderen

Vlekken verwijderen met zelfbruinende crème

Bij het gebruik van zonnecrème moet u het dragen van witte, nauwsluitende kleding vermijden, ook al is deze helemaal naar binnen getrokken. Mochten er toch vlekken van de zelfbruiner zijn, dan kunnen deze verwijderd worden met galzeep.

Deodorantvlekken verwijderen

deodorant-vlekken-zweet-vlekken-verwijdering-kleding-citroenzuur

Los 3-4 theelepels citroenzuur op in een liter heet water, laat het shirt 1 uur weken en was het zoals gewoonlijk. Andere huismiddeltjes voor onaangename gele zweetvlekken zijn azijn en zuiveringszout.

Rode wijnvlekken verwijderen

vlekverwijderende-rode-wijn-overhemd-wassen

Zout helpt tegen rode wijnvlekken op kleding en tafelkleden. Je kunt ook citroensap op de vlek doen voordat je hem gebruikt. Als het een rode wijnvlek op meubels is, kun je scheerschuim als reinigingsmiddel gebruiken.

Verwijder de ketchupvlek

vlekverwijderende-ketchup-tomatenpuree-witte-blouse

Als de tomatensaus of ketchup op je kleding is gemorst en daar lelijke vlekken heeft achtergelaten, verspil dan geen kostbare tijd aan boos worden, maar onderneem onmiddellijk actie! Verwijder eerst voorzichtig de ketchup en spoel grondig af met koud water. Daarna kunt u de vlek behandelen met galzeep of azijn en het kledingstuk wassen. Als ketchupvlekken al zijn opgedroogd, kan glycerine uit de drogisterij of apotheek helpen.

Fruitvlekken verwijderen

vlek-verwijderende-fruit-vlekken-kind-t-shirt

Vlekken van verse bessen en fruit komen veel voor, vooral in de zomer. Deze kunnen worden verwijderd door het T-shirt direct in koud water te laten weken. Doe dan wat tandpasta op de vlek, wrijf er een beetje over en doe het kledingstuk in de wasmachine.

Vetvlekken en olievlekken verwijderen

vlekverwijderende-vetvlekken-olie-reinigende-textiel

Afwasmiddel wordt aanbevolen voor het behandelen van olie- en vetvlekken zoals pompoenpitolie op broeken of blouses. Los het op in heet water en breng de oplossing op de vlek aan. Zuiveringszout zal ook het vet opnemen. Gewoon met je vinger inwrijven en na een paar minuten uitborstelen.

Balpennen verwijderen vlekken

vlekverwijderende-balpen-auto-interieur-beige-leer

Penvlekken zijn eenvoudig te verwijderen met haarlak of tandpasta. Hardnekkige waterdichte edding-vlekken kunnen ook met succes worden verwijderd, maar het oppervlak telt. Nagellakremover werkt goed op gladde oppervlakken en kleding. Als alternatief kunt u ook haarlak gebruiken.