levensstijl

Vliegangst overwinnen – Betrouwbaar advies om van fobieën af te komen

Overwin de vliegangst tips advies vliegreisfobie help paniekaanvallen boven de wolken te bestrijden

Het idee om door de lucht te reizen kan voor sommige mensen ontmoedigend zijn, maar een paar eenvoudige technieken kunnen u helpen uw vliegangst te overwinnen. Het onderwerp verdient enige aandacht, aangezien veel vakantiegangers er tijdens het reizen per vliegtuig mee te maken krijgen. Het kan dus tijd zijn om de situatie ter hand te nemen, zodat u eindelijk uw vliegangst kunt overwinnen. In deze gids hebben we enkele praktische tips verzameld die je gemakkelijk kunt uitproberen.

Hoe kan ik mijn vliegangst overwinnen? – Effectieve methoden

Vliegangst overwinnen tips advies vliegreisfobie helpt paniekaanvallen boven de wolken in het vliegtuig te bestrijden

Als je denkt dat vliegangst maar een modegril is, dan heb je de afgelopen jaren waarschijnlijk weinig aandacht gekregen. Volgens statistieken verlamt deze fobie ongeveer 20% van de wereldbevolking. Het is dus veel wijder verspreid dan we misschien denken. Maar waarom is het zo? Welnu, soms is er niets angstaanjagender dan de angst voor het onbekende, die meerdere malen kan toenemen over een paar honderd meter boven het aardoppervlak.

Overwin de vliegangst tips advies vliegreisfobie help paniekaanvallen boven de wolken te verslaan

Bovendien kan dit voor sommigen van u een echte uitdaging worden en zelfs voorkomen dat uw droomvakantie werkelijkheid wordt. Daarom kunt u uw vliegangst overwinnen door dit nuttige advies voor of tijdens het vliegen op te volgen. Maar voordat je alle antwoorden op deze vraag krijgt, moet je jezelf eerst afvragen of je echt klaar bent om je horror te bestrijden. Daarom is het eerste dat u moet doen uw houding veranderen.

Waar komt de vliegangst vandaan??

Overwin de vliegangst tips advies vliegreizen nederlaag fobie vliegangst

Om het probleem op te lossen, is het belangrijk om er uitgebreid op in te gaan. Dus, voordat we je de praktische oplossingen geven om je vliegangst te overwinnen, laten we eens kijken waar deze fobie vandaan komt. In de regel hangt zo’n angst nauw samen met temperament. Hierdoor krijgen we in bepaalde situaties, zoals tijdens een vlucht, een sterke paniekaanval. Een andere goede reden voor je angst kan trauma of overbezorgde ouders zijn.

Vliegangst overwinnen – De oorzaken doorgronden

Vliegangst overwinnen tips advies vliegangst fobie helpen bij het bestrijden van paniekaanvallen in het vliegtuig

Voor veel reizigers begint deze fobie lang voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig. Zoals hierboven vermeld, komt het grotendeels voort uit een eerdere ervaring, zoals een jeugdongeval of iets schokkends dat je misschien op tv of elders hebt gezien. In dit geval kan het bespreken van het onderwerp met een specialist een idee zijn dat niet kan worden verwaarloosd. Dus waarom niet kiezen voor de diensten van een psycholoog. Op die manier graaf je dieper in het probleem en ontdek je misschien de oorzaak van de paniek.

Overwin de vliegangst met hypnose

vliegangst overwinnen tips advies vliegangst fobie hulp hypnose therapie anti-stress aviofoben

Een andere manier om jezelf te verdedigen tegen deze ongemakkelijke toestand kan een bekende methode van psychologie zijn. Afgezien van de sessies met de psycholoog, zijn er nog enkele betrouwbare oplossingen die u waarschijnlijk de angst voor opstijgen en landen zullen doen vergeten. In deze context heb je waarschijnlijk al eerder van hypnose gehoord. Deze variant wordt gebruikt als een therapeutisch hulpmiddel om met stress om te gaan en wordt steeds populairder. Wetende dat vliegangst slechts een angstaanjagend idee is dat steeds terugkomt, zal een dergelijke hypnose dit proces mogelijk kunnen stoppen.

Antistresscursussen voor aviofoben

Vliegangst overwinnen tips advies vliegfobie hulp hypnosetherapie

Een andere oplossing waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht, maar die al is getest, is antistresstherapie. U vindt dit type behandeling terug in verschillende professionele trainingsplannen. Eerst krijgt u opnieuw een afspraak met de psycholoog aangeboden om uw probleem met hem te bespreken. Dan heb je de kans om een ​​voldoende ervaren piloot te ontmoeten. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over het onderwerp “Vliegangst overwinnen”. Wat het laatste deel betreft, bestaat de therapie erin je in een delicate, zelfs riskante kwestie te brengen waar je overtuigd en gewaardeerd zult worden in de professionele ervaring van de piloot.

Vecht tegen paniekaanvallen tijdens de vlucht

vliegangst overwinnen tips advies vliegangst fobie hulp paniekaanvallen boven de wolken ervaringen piloten vragen

Nu je hebt ontdekt hoe je anticiperende vliegangst kunt overwinnen, is het tijd om te leren welke trucs je ertegen kunt gebruiken aan boord van het vliegtuig. Wachten voor de instappoorten is eng, maar er zijn veel andere effectieve ontspanningstechnieken die je kunt gebruiken tijdens het reizen door de lucht om angst te verminderen. Een van deze technieken is natuurlijk buikademhaling. Om dit te doen, moet u eerst zo comfortabel mogelijk in uw stoel gaan zitten. Probeer je mentaal voor te bereiden door het lawaai om je heen te verwijderen en van de vlucht een aangenaam moment te maken dat alleen van jou is.

Omgaan met stress met buikademhaling

Overwin de vliegangst tips advies vliegreisfobie help paniekaanvallen boven de wolken buikademhaling behandelen

Om buikademhaling te geven, leg je je handen op je buik en probeer je je eigen ademhalingstechniek te vinden. Haal diep adem terwijl je je buik opblaast en adem heel langzaam uit door je mond. Tel de seconden die nodig zijn om in en uit te ademen. Neem een ​​pauze door uw natuurlijke ritme terug te krijgen en herhaal de oefening zo vaak als u wilt, met de nadruk op de buikstreek. Na slechts een paar herhalingen merk je een trage hartslag, diepe ademhaling en een relatief rustiger gemoedstoestand. Eindig met een diepe ademhaling terwijl u uw kin en schouders ontspant. Met deze methode zou u uw vliegangst moeten kunnen overwinnen of op zijn minst aanzienlijk verminderen. Houd er rekening mee dat deze gids je fobie niet volledig zal elimineren, maar het kan nog steeds erg nuttig zijn voor je algemene toestand.

Vliegangst overwinnen – je aandacht afleiden

Vliegangst overwinnen tips advies vliegfobie hulp boven de wolken behandel afleiding luisteren naar muziek een boek lezen

Als je wordt afgeleid voordat je gaat vliegen, is waarschijnlijk een van de beste opties om je vliegangst onder controle te krijgen. Maak hiervoor vlak voor het instappen een kleine planning van wat je tijdens de vlucht gaat doen. Het gaat niet om het bedenken van allerlei angstaanjagende scenario’s, maar om het luisteren naar muziek of het lezen van een paar pagina’s uit een boek of tijdschrift. Als je vliegreis ergens tussen de twee of drie uur duurt, heb je eigenlijk genoeg tijd om beide te doen. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld een klein zakje lavendel gebruiken om te ruiken of een paar kauwsnoepjes naar eigen smaak.

Vliegangst overwinnen tips advies vliegfobie hulp boven de wolken behandeling afleiding filmscherm bekijken

Je kunt ook een conventionele methode gebruiken om vliegangst te verminderen. Veel vliegtuigen hebben, afhankelijk van de duur van de vlucht, individuele tv-schermen op elke stoel.Dit is een zeer populaire afleiding of tijdverdrijf, vooral voor lange vluchten. Deze standaardvariant werkt in de meeste gevallen erg goed. Het is om deze reden dat wij u aanraden om ten volle te profiteren van de luxe in kwestie, aangezien deze om economische redenen binnenkort zal worden geannuleerd. Tussen vermoeidheid, angst en eten, die we in de volgende regels zullen bespreken, zijn films een andere betrouwbare manier om te kalmeren en uiteindelijk in slaap te vallen.

Reserveer een strategische stoel

Overwin de vliegangst tips advies vliegreizen nederlaag fobie vliegend interieur vliegtuig

In tegenstelling tot wat u denkt, is het kiezen van een stoel niet te verwaarlozen. Dus als jij een van die mensen bent die zich het ergste blijft voorstellen, weet je dat er speciale plekken in de machine zijn waar je je beter over kunt voelen. Vergeleken met de achterkant van het vliegtuig zijn de stoelen in het midden en bij de vleugels perfect voor degenen onder u die niet tegen turbulentie kunnen. De achterbank is echter juist iets veiliger bij een vliegongeval. Met andere woorden, je hebt meer kans om te overleven naast het staartwiel dan in het middengedeelte van het vliegtuig.

Voedingsmiddelen om je vliegangst te overwinnen

Vliegangst overwinnen tips advies vliegangst fobie helpen eten eten drinken tegen stress

Is er een verband tussen je nervositeit en het voedsel dat je eet tijdens het vliegen? Deze vraag kunnen we direct met “Ja” beantwoorden. Net als op de grond, kan stress ook tijdens de vlucht grotendeels worden beïnvloed door slechte voeding. Tussen koffie, suiker, frisdrank, junkfood en drukveranderingen zal je vatbaarheid voor stress alleen maar toenemen. Dit laatste kan daardoor ongewenste spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals winderigheid. Daarom moet je alle voedingsmiddelen vermijden die een sterke invloed hebben op je zenuwstelsel. Maar wat kun je dan voor of tijdens de vlucht consumeren? Kortom, het doel hier is niet om het spijsverteringsstelsel te overbelasten. Om dit te doen, moet u de voorkeur geven aan lichte, suikervrije maaltijden, evenals warme dranken met kruiden.

Vliegangst overwinnen met acupunctuur

Vliegangst overwinnen tips advies vliegfobie hulp boven de wolken behandeling acupunctuur

Wist je dat een effectieve handmassage op bepaalde gebieden helpt tegen angst en stress? Als u acupunctuur alleen of in combinatie met andere delen van het lichaam toepast, kan deze behandelmethode de rust herstellen bij slaapstoornissen en bepaalde fobieën. Zoals te zien is op de afbeelding hierboven, bevindt het genoemde punt zich tussen de wijsvinger en de duim. Dit kan gestimuleerd worden met een kleine massage van 4-5 minuten. Je kunt een beetje etherische olie toevoegen voor het beste resultaat.

Alcohol helpt stress in het vliegtuig te verminderen?

Overwin de vliegangst tips advies vliegreisfobie help alcohol stress verlichten kalmeren ontspannen

Hoe kun je alcohol gebruiken om je vliegangst te overwinnen? Veel passagiers zijn gewend om tijdens de reis iets alcoholisch te drinken om tot rust te komen. Maar heeft alcohol in het vliegtuig echt een ontspannend effect op lichaam en geest? Weinig geanalyseerd, maar in feite wijdverbreid, moet dit fenomeen worden vermeden, vooral op langeafstandsvluchten. Eenmaal afgebroken in het bloed, verandert alcohol in een geagiteerd gevoel en gaat vaak gepaard met hoofdpijn. Het is daarom onwaarschijnlijk dat één of meerdere glazen champagne een positief effect hebben op uw conditie.

Het overwinnen van de vliegangst tips advies vliegreizen fobie helpen kinderen mobiele telefoon scherm afleidende stoel

Iedereen balanceert zijn leven op verschillende manieren, en deze gids is bedoeld om eenvoudig de verschillende mogelijkheden te onthullen. De rest moet je zelf doen. Helaas is er geen magische formule of recept waarmee je je vliegangst kunt overwinnen of je andere fobieën kunt bestrijden. Dat gezegd hebbende, gecontroleerde afleiding en, belangrijker nog, mentale voorbereiding zijn goede preventieve maatregelen om te nemen voor je volgende vlucht.