levensstijl

Voordelen van E fatbikes: waar zijn ze goed voor en is het de moeite waard om een ​​fatbike te kopen?

Het maakt ons fit, is goed voor onze gezondheid en is erg leuk, vooral als het mooi weer is – fietsen is een van de favoriete hobby’s van Duitsers. E-bikes waren vorig jaar al populair als geen ander vervoermiddel en zijn nu een onmisbaar onderdeel van de markt geworden. Maar helaas zijn ze nogal ongeschikt voor sneeuw en regen en verdwijnen ze meestal in de garage of kelder als het koude seizoen komt. Door de toenemende vraag was het echter slechts een kwestie van tijd voordat er tal van bijzondere vormen van e-bikes zouden verschijnen. En als je in de winter met de fiets op pad wilt, zit je met een E Fatbike in goede handen. Maar voor wie is de verandering zinvol en waar zijn de voordelen van de E Fatbike? We leggen het je hieronder allemaal uit!

Wat is een E-fatfiets??

E dikke fiets voordelen mountainbike en dikke fiets vergelijking

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn E Fatbikes speciale e-bikes met bijzonder dikke en extra brede banden, die meestal 4 tot 5 inch (ca. 13 cm) breed en tot 30 inch (ca. 76 cm) in diameter zijn. . Terwijl klassieke mountainbikes moeilijk te rijden zijn op zachte oppervlakken, lijkt de lucht de limiet voor een dikke fiets. Of het nu in sneeuw, modder of zand is – de dikke band past zich perfect aan alle omstandigheden aan en zorgt zo voor een supercomfortabele rijervaring. Dus als je het hele jaar door offroad wilt rijden, ongeacht het weer, dan moet je er zeker een kopen Koop E Fatbike. De fietsen zijn ook zeer nuttig gebleken voor andere doeleinden en worden door de week steeds populairder onder forenzen.

e dikke fiets geschikt voor wie mountainbikes en dikke fietsen vergelijking

E-fatbikes worden gereden met een lagere luchtdruk, wat op zijn beurt zorgt voor een zachte en comfortabele rit op een zachte achtergrond. De lage bandenspanning resulteert in uitstekende tractie in bochten en klimmen en de band past zich perfect aan de ondergrond aan. Niet alleen de banden, maar ook het frame en de vork en de lagerbreedte zijn groter dan bij conventionele e-mountainbikes. Bovendien hebben de meeste modellen vanwege de uitgesproken dempingseigenschappen geen verende voorvork. De versies met vering aan de voor- en achterkant staan ​​bekend als volledig fatbikes.

De belangrijkste voordelen van E Fatbike die u moet weten

E Fatbike-voordelen die E-bike kiest:

Net als elk ander type fiets heeft de E Fatbike zijn eigen voor- en nadelen. Het grootste voordeel is natuurlijk de stabiliteit en het vermogen om veranderingen in het terrein aan te kunnen terwijl je onderweg bent. Dit is vooral belangrijk in de winter als er sneeuw en ijs is. Zelfs als de E fatbikes zijn uitgerust met een elektromotor, moet je nog trappen. De investering is dus de moeite waard voor iedereen die fit wil blijven en geen zin heeft om naar de sportschool te gaan.

E fatbike voor wie Fietstocht met mountainbike of fatbike

Men kan gerust stellen dat een E fatbike de voordelen van een mountainbike en een e-bike combineert. Hij kenmerkt zich enerzijds door de dikkere banden en heeft anderzijds een hoge rolweerstand, die gecompenseerd wordt door de elektromotor. Omdat bij de E fatbikes eigenlijk alles groter is, wegen ze ook iets meer dan een normale mountainbike. De meeste modellen wegen rond de 30 kilogram en zijn helaas niet zo makkelijk door het trappenhuis te dragen. Bij sommige E fatbikes wordt echter wat gewicht bespaard door tubeless banden en lichtere materialen te gebruiken. Maar daarvoor zou je wat dieper in je broekzak moeten graven.

Voor wie is een E fatbike de moeite waard??

welke mountainbike te kopen voor sneeuw en fatbike-tips

In de regel is een E fatbike voor iedereen geschikt, op voorwaarde dat je het juiste model kiest voor jouw behoeften. Het maakt niet uit of je hem mee naar je werk wilt nemen of de omgeving wilt verkennen – E Fatbikes werken gewoon altijd. De uitstekende grip, stabiliteit en hoge tractie behoren echter tot hun grootste voordelen. Dus als je alleen op verharde wegen en in de stad reist, heeft het kopen van een E Fatbike niet veel zin voor jou. Zelfs als je van hogere snelheden houdt, kun je het zonder – de E Fatbike gaat immers in de eerste plaats om comfort en plezier tijdens het rijden. Voordat je een E Fatbike koopt, moet je ook goed nadenken over welk batterijformaat en bereik geschikt is voor jou.

Is het een E-fatfiets waard welke fiets voor sneeuw?