Liefde & familie

Kinderfeestjes in het donker voor binnen en buiten – 11 leuke ideeën met een zaklamp

Kinderfeestjes voor grote en kleine kinderen die plezier hebben in het donker

Heeft u een kinderfeestje gepland voor uw kind? Dan moet er gezorgd worden voor het juiste entertainment zodat iedereen zich kan amuseren. En zeker als het feest op een winterse dag plaatsvindt, is het weer meestal niet zo geschikt om buiten te spelen. Het wordt ook snel donker, wat het geheel nog moeilijker maakt. U kunt deze duisternis in uw voordeel gebruiken! Ja precies, in het donker kun je verschillende kinderfeestjes spelen die gegarandeerd leuk zijn voor iedereen. En aangezien je bij een nachtelijk feest meestal langer op kunt blijven dan normaal, zijn dergelijke spellen zelfs in de vroege of late zomer nog steeds mogelijk, wanneer de zon iets later ondergaat dan in de winter. Vandaag willen we je kennis laten maken met enkele leuke spelletjes voor kinderfeestjes die je met eenvoudige zaklampen kunt spelen. Deze eenvoudige mobiele lichtbron kan gebruikt worden voor grappige dingen, geloof het of niet. En kinderen zijn meestal nog sneller om indruk te maken en te entertainen dan je zou denken.

Kinderfeestjes voor de verjaardag of het nachtfeest

Maar als het feest in de zomer plaatsvindt, hoef je niet meteen op zoek naar andere spellen. Misschien heb je bijpassende jaloezieën waarmee je de kamer kunt verduisteren. Dikkere stoffen voor gordijnen of lakens en natuurlijk dekens kunnen indien nodig ook worden gebruikt en zijn volledig voldoende om de volgende spelideeën uit te voeren. Pak gewoon een paar zaklampen en bespreek met je kinderen welke van de genoemde kinderfeestjes ze het leukst vinden. Dan is de gezelligheid op het feest ook gegarandeerd.

Kinderfeestjes – vang vuurvliegjes

Kinderfeestjes verstoppertje met zaklamp

Schrik niet, want voor dit zaklampspel heb je natuurlijk geen echte vuurvliegjes nodig. In plaats daarvan zijn enkele van de uitgenodigde gasten de vuurvliegjes. Het eerste dat u moet doen, is bepalen wie een vuurvlieg moet zijn. Ze krijgen een zaklamp en moeten proberen zich voor de anderen te verbergen. Het verschil met het gebruikelijke vangspel is dat het helemaal donker is en dat de glimwormen met bepaalde tussenpozen (bijvoorbeeld elke 30 seconden) de zaklamp moeten oplichten om de anderen een hint te geven. Je mag je verstoppen en wegrennen, maar vergeet niet de lamp aan te doen.

Als iedereen is gepakt, kun je van rol wisselen of andere gezelschapsspellen voor kinderen proberen. Het is natuurlijk het beste voor de kinderen om te beslissen. Je kunt ook kleine prijzen bedenken voor degenen die erin slagen een vuurvliegje te vangen. Het kan iets schattigs zijn of een ander klein cadeautje. Zorg ervoor dat het echt donker genoeg is, zodat de glimwormen niet al te gemakkelijk te vinden zijn zonder licht. Er mogen ook niet te veel meubels in de weg staan, zodat niemand stoot of struikelt. Dus het is het beste om ze van tevoren uit de weg te ruimen.

Grappige spelletjes voor kinderen – verstoppertje in het donker

Kinderfeestjes verstoppen zich in de tuin of in het appartement met een zaklamp

Het klassieke verstoppertje spel is echt heel populair bij kinderen. Je kunt hem dus gebruiken voor de kinderfeestjes en, iets aangepast, ook kiezen voor het nacht- of verjaardagsfeestje. Nogmaals, alles wat je nodig hebt is een zaklamp. Nadat de zoeker de anderen een paar seconden de tijd geeft om zich in het donker te verstoppen, begint hij te kijken met de zaklamp aan. Het doel is hier niet alleen om de anderen te vinden, maar ook om ze te raken met de lichtstraal. Je verliest dus niet als je ontdekt bent, maar hebt nog steeds de kans om weg te rennen totdat je geraakt wordt. Als volwassene ben je de scheidsrechter en kijk je of wat je aantrof ook echt verlicht was..

Kinderen raden

Kinderen zitten in een kring en spelen op een kinderfeestje

Voor dit idee voor kinderfeestjes zit iedereen in een kring, behalve één kind dat in het midden zit. De kamer is verduisterd en je bent klaar om te gaan. De kinderen geven geleidelijk de zaklamp door aan de volgende persoon achter hun rug. Af en toe gaat de zaklamp aan. Op dit moment moet het kind dat in het midden staat herkennen wie de zaklamp vasthoudt. Als het lukt, moet het van plaats wisselen met dit kind en gaat het spel verder. De andere kinderen kunnen het beste pas gaan zitten als het al donker is, zodat het kind in het midden niet meteen ziet wie waar zit.

Dansspel voor kinderen

Limbo dansen met een zaklamp op feestmuziek

Als je de kinderfeestjes niet in volledige duisternis wilt spelen, is dit dansspel geschikt. In principe werkt het als de limbo. Je hebt hier echter geen paal nodig, alleen een simpele zaklamp. Deze is zo opgesteld dat hij schittert op een muur. Je krijgt dus een onzichtbare “paal”. Nu staat de muziek aan en kan het dansen beginnen. Net als bij limbo moet je dansen onder de lichtstraal. Als je de lichtstraal onderbreekt, die je kunt zien aan de schaduw die op de muur ontstaat, heb je verloren. Geleidelijk wordt de zaklamp lager en lager gezet.

Een kinderdisco met veel lichtjes

Feestspel met kinderdisco-lichteffecten met zaklampen tijdens het dansen

Er wordt ook gedanst in een discotheek en natuurlijk mogen de lichtjes daar niet ontbreken. En de kinderen ontwerpen zelfs zelf de lichtshow, elk kind krijgt een eigen zaklamp. Als deze ook in verschillende kleuren glanzen, wordt het effect vooral voor de kinderen nog interessanter. Daarna wordt de muziek aangezet en kan het dansspel beginnen. De kinderen zullen veel energie verbruiken, wat dit idee voor kinderfeestspellen perfect maakt als afsluiting van het verjaardagsfeestje. Maar dit kan ook de finale zijn op een nachtelijk feest. Dan gaat het naar bed en slapen de kleintjes gegarandeerd als roosjes.

Vang lichten

Zaklamp Spelletjes Ideeën Lichtjes vangen is leuk

Zoals de naam al doet vermoeden, moet dit idee voor kinderfeestjes het licht vangen. De kleintjes kunnen op het licht stappen of het aan de muur vangen. Ook hiervoor hoeft de kamer niet erg donker te zijn. Je beweegt de zaklamp door de kamer en schakelt hem af en toe uit. Als de kinderen op de grond stuiteren of wanhopig in de lucht springen om het licht te vangen, ziet het er bijzonder grappig uit en heeft iedereen er veel plezier in. Dit eenvoudige idee is ook geweldig als je op zoek bent naar spelletjes voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Kinderspellen voor het kinderfeestje – “verf” foto’s

Idee met camera en lange sluitertijd om foto's aan de muur te schilderen

Ja, de zaklamp wordt ook gebruikt in dit idee voor kinderfeestjes. Het neemt de rol van een pen aan, om zo te zeggen, en de kinderen moeten het gebruiken om elke afbeelding op de muur te “tekenen”. De andere kinderen moeten oppassen dat ze niets missen. Het is het beste om eenvoudige motieven te kiezen, zoals harten, sterren, een huis, auto of iets dergelijks, zodat het iets gemakkelijker is om de afbeelding te raden. Als u met de zaklamp schildert, moet u indien mogelijk niet stoppen. Een voorgeschilderd motief op een stuk papier kan ook erg handig zijn. Dan kunnen de kinderen zich de afbeelding beter voorstellen en is het daarna makkelijker voor ze om deze op de muur te schilderen.

Een andere originele variant is om een ​​foto te maken van deze geschilderde foto. Hiervoor heb je een camera nodig waarmee een langere belichtingstijd kan worden ingesteld. Dit betekent dat de camera enkele seconden opneemt en de bewegingen van de “tekenaar” vastlegt. Uiteindelijk is de volledige foto te zien op de voltooide foto. Als je zo’n camera niet hebt, kun je er misschien een lenen van een vriend. Laat u de belichtingstijd uitleggen en oefen vooraf. De kinderen mogen geen geleende camera in handen krijgen! Sommige smartphones hebben ook zo’n functie.

Iedereen die zijn foto heeft gemaakt, moet onthouden wat hij heeft getekend en het aan niemand vertellen. Omdat de foto’s dan op de muur kunnen worden geprojecteerd of gewoon op een computer kunnen worden weergegeven en de anderen moeten raden wat het is. Veel gelach met de grappige foto’s en motieven is gegarandeerd! Dit idee is ook geweldig als je op zoek bent naar kinderfeestjes voor in de avond. Het is alleen belangrijk dat het donker genoeg is, anders worden de foto’s overbelicht en wit.

Grappige kinderfeestjes – organiseer een spel met verborgen voorwerpen

Feestspellen voor kinderen Detective-spel met verborgen voorwerpen voor binnen en buiten

Als je een zaklamp wilt gebruiken om te gamen, is een andere optie om een ​​zoek-en-vindspel samen te stellen. Deze gezelschapsspellen voor kinderen zijn het meest geschikt voor 10-jarigen en oudere kinderen, maar ze zijn ook mogelijk voor andere leeftijdsgroepen, op voorwaarde dat u de vereisten aanpast aan hun leeftijd. Het doel van dit spel is om met behulp van aanwijzingen bepaalde voorwerpen te vinden. De spelers kruipen als het ware in de huid van een detective. Het spel wordt nog interessanter in het donker, vooral wanneer het in een kleine ruimte wordt gespeeld en de objecten waarschijnlijk veel te gemakkelijk te vinden zijn in het licht.

Aangezien het feest waarschijnlijk een groot aantal kinderen zal hebben, is het een goed idee om twee of drie teams te vormen, zodat de kinderen elkaar niet storen. Ze kunnen elkaar ook helpen en leren als een team samen te werken. Elk team krijgt een zaklamp die door de kapitein wordt gebruikt en bedoeld is om het kinderspel nog interessanter te maken. Het idee is geschikt voor kinderfeestjes voor binnen, maar ook voor buiten in de tuin.

Spelling oefenen tijdens het spelen

Schaduwspel en educatief spel herkennen letters, cijfers of afbeeldingen

Dit idee zou zelfs een variant kunnen zijn voor kinderspellen vanaf 4 jaar. Als u niet zeker weet of alle kinderen mee kunnen doen, kunt u vooraf bij de ouders informeren zodat geen van de kinderen zich hoeft te schamen omdat ze de letters nog niet kennen. Anderzijds zou zo’n educatief spel voor kinderen ook hun interesse kunnen wekken. U moet dus beslissen of het spel voor spellingonderwijs past bij de leeftijdsgroep van uw kinderen en hun vrienden. Als je het wilt proberen, is er wel wat voorbereiding nodig. Naast zaklampen heb je ook kleine letters nodig. Deze kun je vooraf uit karton of foam knippen.

Verduister dan tijdens het feest de kamer, doe de lamp aan en laat de kinderen naar de muur kijken. En niet vals spelen! Houd nu een brief voor de zaklamp. De kinderen moeten dit goed raden met behulp van de schaduw op de muur. Als je denkt dat de kinderen nog te klein zijn voor letters of cijfers, kunnen in plaats daarvan andere motieven en figuren worden gebruikt. Knip ook deze uit of gebruik ponsen. Zorg er echter voor dat u voldoende motieven voorbereidt, want het gevoel van prestatie zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de kleintjes lang willen spelen.

Charade voor zaklampspellen

Charade voor kinderen schaduwspel woorden uitleggen met je handen

Het populaire spel van volwassenen kan ook gebruikt worden voor kinderspelletjes. Het is echter weer een beetje aangepast in de vorm van kinderspellen voor verjaardagen of voor een nachtelijk feest. Het kind dat aan de beurt is, zegt zachtjes een woord. Het kan een dier of een object zijn. Het moet dat vervolgens met de schaduw van zijn handen op de muur projecteren. Om dit te doen, richt je de zaklamp gewoon in het donker op de muur. Langere zinnen kunnen ook worden gebruikt voor oudere kinderen. Zo kunnen de titels van kinderfilms of boeken verklaard worden met behulp van schaduwen. De anderen moeten dan raden. Absoluut een leuk en spannend idee voor kinderfeestjes. Je bent van harte welkom om teams te vormen die tegen elkaar spelen en punten verzamelen. De winnaars krijgen dan een prijs.

Kinderfeestjes – Zaklampquiz

Gebruik zaklampen voor interessante kinderspelletjes binnen en buiten

De kinderen zitten in een kring en krijgen elk een zaklamp. Weet je hoe je een lamp voor je gezicht moet houden als je bij een kampvuur enge verhalen vertelt, zodat je gezicht er net zo eng uitziet? Dit is precies hoe de kinderen hun zaklamp moeten vasthouden als deze is uitgeschakeld. Vervolgens worden er vragen gesteld die passen bij de leeftijd van de kinderen. Dit kunnen vragen zijn over alledaagse voorwerpen, zoals de kleuren van verschillende dieren of groenten en fruit (bv. “Welke kleur heeft een tomaat?”) Of je stelt vragen over kinderfilms (bv. “Wat is de naam van de sneeuwpop uit de film ‘Bevroren’) “?). Als je wilt antwoorden, moet je de eerste zijn die je zaklamp aanzet en deze gebruikt om je gezicht te verlichten. Pas dan kan een antwoord worden gegeven. Als het antwoord goed is, krijgen ze een punt of, nog beter, een snoepje. Als het kind een fout antwoord geeft, moet het het snoepje afgeven en mag de volgende snel antwoorden.