Make-up, stijl

26 make-up tips voor een professionele fotoshoot

Make-uptips professional-photoshoot-model-photographer-studio-camera-light

Met onze collectie van 26 Make-uptips we willen graag praktisch advies geven aan alle vrouwen die zich professioneel willen voorbereiden op een fotoshoot. Als je er weinig of geen ervaring mee hebt, is het begrijpelijk als er toch nog vragen rijzen. Elk gezicht kan perfect gemodelleerd worden door een optimale voorbereiding en verschillende make-up technieken. Sta dan onder de bliksemschichten, stralend en vol positieve attitudes. De verscheidenheid aan make-uptips van professionals is talrijk als u uw natuurlijke schoonheid en haar sterke punten wilt benadrukken. Hoewel je de gebreken in foto’s meer kunt zien dan in werkelijkheid, geeft de succesvolle imitatie van deze tips je niet alleen een professioneel zelfgemaakte make-up, maar ook het zelfvertrouwen en de uitstraling van een echt model.

Make-uptips van de professionals beginnen met een positieve uitstraling

Make-uptips face-skin-prepare-professional-artist-model-face-skin-type

Bij de fotoshoot is het, naast alle make-up tips en kennis, belangrijk dat jij je als model op je gemak voelt voor de camera. Als dit niet het geval is, worden de beelden onnatuurlijk en lijken ze geposeerd. Met de juiste, sensuele voorbereiding is het het halve werk. In het beste geval slaap je goed op de dag van de shoot, neem je je goede humeur mee naar de afspraak en denk je positief.

Make-uptips voor een gezond, effectief gezicht

Make Up Tips voor de gezichts-hoed-voorbereiding-reiniging-massage-huid-textuur-verbetering

Wat de spiegel niet altijd kan zien, wordt altijd door de camera opgeroepen. De vlekken op je gezicht zijn veel duidelijker te zien dan in werkelijkheid, omdat de driedimensionaliteit van onze normale omgeving en bewegingen ontbreekt. Een vlekkeloze huid kan natuurlijk ook getoverd worden met Photoshop, maar als je gezicht al ideaal is voorbereid op een professionele fotoshoot, is er achteraf geen vervelende retouchering nodig.

Reinig eerst je gezichtshuid grondig

Make Up Tips voor de gezichts-hoed-voorbereiding-reiniging-massage-gezichtsreiniger

Laat je voor een fotosessie niet experimenteren met verzorgingsproducten of cosmetische producten zodat er geen roodheid of allergieën ontstaan. Gebruik je gewone gezichtsreiniger. Gebruik tot 1 dag voor je fotoshoot geen zachte peeling of epileer je wenkbrauwen om de huid van je oogleden niet onnodig te irriteren.

Essentiële voorbereiding die de huid verheldert en verzacht

Make Up Tips gezichts-hoed-voorbereiding-vocht-primer-toepassing-massage

Succesvolle make-up begint bij de grondige voorbereiding van je huid. Breng een vochtinbrengende crème aan voor make-up. Een primer kan ook de basis zijn voor een egale, stralende primer. U kiest de huidverzorging volgens uw huidtype: voor droge huid, vette huid, gecombineerde huid, rijpere huid, enz..

De juiste textuur en tinten kiezen voor je make-upproducten

Make-uptips-gezichtshoed-voorbereiding-reiniging-wattenschijfjes-spiegel-gezichtsreiniger

Het is absoluut noodzakelijk dat de kleur en textuur van je make-up ook bij je huidskleur en type passen. Er mag geen kleurverschil merkbaar zijn tussen opgemaakte en blote huid. De make-up wordt dun aangebracht op het hele gezicht, inclusief de lippen en ogen, in opwaartse bewegingen, en vervaagt vervolgens langs de randen.

Met fotomake-up breng je ook make-up aan op je hals en decolleté

Make-uptips-gezicht-professionele-fotoshoot-huidtint-groene-ogen

Tijdens de professionele fotoshoots worden de modellen van top tot teen helemaal opgemaakt. Hierdoor kunnen oneffenheden zoals blauwe plekken of kleine adertjes worden afgedekt, wat zorgt voor de perfecte eenheid van de huidskleur.

Make-uptechnieken voor een egale teint

Make-Up-Tips-professionele-make-up-font-de-tient-basis-producten-make-up spons

Eerst wordt de primer aangebracht op de vier plaatsen – voorhoofd, jukbeenderen, neusbrug en kin. Font-de-Teint wordt gelijkmatig verdeeld met behulp van verschillende applicatietechnieken – met een borstel, make-upsponsje of met je vingers.

Onregelmatigheden kunnen worden verhuld

Make-Up-Tips-stick-concealer-foutjes-bedekkende-vorm-neuscorrectie-optisch

Getinte maskeerproducten zoals correctorpennen, creamy foundations of concealers verbergen oneffenheden op de huid. De complementaire kleuren werken hier – de groene pigmenten van een dekkingsproduct neutraliseren roodheid van de huid zoals rosacea, zichtbare bloedvaten of roodheid na laserbehandelingen. Gele pigmenten verbergen blauwe huidtinten, zoals donkere kringen en spataderen.

Fijn fineren zorgt voor een natuurlijke uitstraling

Make-uptips-professional-contouring-highlighting-voorhoofd-neus-wangen-kin

Een donkerdere contourkleur wordt grofweg toegepast op alle delen van het gezicht die u wilt veranderen of minder wilt benadrukken. Als je een scherpere kinlijn wilt, breng dan de donkere tint iets onder deze lijn aan. Ook kun je op deze manier een dubbele kin laten verdwijnen. Het hoge voorhoofd wordt getoverd als je contourverf aanbrengt op je slapen en onder de haarlijn.

Make-up tips voor optische correctie van de vorm van de neus

Make-uptips-professionele-contouring-highlights-make-up-techniek-huidtint-schaduwen

Als je wilt dat je neus smaller lijkt, gebruik dan de contourkleur aan de zijkanten naast de neusbrug en markeerstift op de neusbrug. Als je een neusbult kleiner wilt laten lijken, breng dan de donkere tint aan in het gebied van deze bult.

Gezichtscontouren zoals 1-2-3 – met de make-upborstel en de juiste tonen

Make-uptips-professionele-make-up-techniek-highlight-fineer-jukbeenderen-onder-oog-voorhoofd

De lichtere kleur van de highlighter benadrukt gelaatstrekken en brengt ze meer in beeld. De ogen zien er alerter uit met een smalle lijn ervan net boven de wenkbrauwboog. Gebruik tegen donkere kringen en gezwollen ogen de lichtere concealer in de binnenste ooghoek en het gebied onder elk oog.

Corrigeer het gezicht op de juiste manier met blush

Make-uptips-concealer-aanbrengen-penseel-huidtint-corrigerende-schaduwen

De wangen en slapen zijn vaak omlijnd in twee of zelfs drie kleuren. De donkerste tint onder de jukbeenderen geeft het bot meer definitie. In de slapen en op de wangen wordt vaak een lichtere blush met glittereffect gebruikt voor jeugdige frisheid.

Contouren zijn versterkt met bronzer

Make-uptips-professionele-highlights-wangen-bronzer-huidtint-nude

Bronzing poeder wordt gebruikt wanneer je een natuurlijke, licht gebruinde look wilt creëren zoals gebeiteld. Dit wordt het best gebruikt om de zijkanten van het voorhoofd, onder de jukbeenderen, op de punt van de kin en direct onder het gezicht in de nek te contouren. Bronzer aangebracht op de zijkant van de neus vermindert visueel de breedte.

Make-uptechnieken voor jongere en vollere wangen

Make-up-tips-rouge-jukbeenderen-contouren-corrector-potlood-make-up kwast correct aanbrengen

Breng met donkere concealer een omgekeerde driehoek aan die taps toeloopt van het gebied voor de oren naar het midden van de wang. Zo bereid je de wangen voor op de blos en mag je niet overdrijven.

Contouren en highlighten – de sterkste wapens van de make-upprofessionals

Make-Up-Tips-professionele-make-up-techniek-gezicht-highlighting-contour-corrigerende-pen

Voor hogere jukbeenderen en een smaller gezicht, plaatst u de donkere concealertint in de holte van de wangen van het oor tot het midden van het gezicht. Als deze lijn schuin naar de mond wordt getrokken, zal het gezicht later smaller lijken. Als het horizontaal naar de neus wordt getrokken, wordt het gezicht visueel breder en korter.

Zo doe je zelf mooie oogmake-up

Make-uptips-professionele-make-up-hogere-jukbeenderen-smokey-eye-effect

Bepaal allereerst welke oogvorm je hebt – amandelvormig, schuin, rond, etc., zodat je als een professional je ogen kunt opmaken als een professional. Kies ook de juiste make-uptechniek afhankelijk van het doel van de fotoshoot. Het smokey eyes-effect is bijvoorbeeld altijd in zwang, maar vereist speciale verlichting in de studio.

Open je ogen – het advies van de visagisten

Make-Up-Tips-eyeliner-pen-eye rim-eyeliner-make-up-naturel-zwart-bruin

Smokey eyes zijn tijdloos, sexy en niet zo moeilijk om je make-up op te doen. Hoe kun je de oogschaduw duurzamer maken voor deze make-uptrend? Breng voor het aanbrengen van make-up een oogschaduwbasis aan die kleine roodheid egaliseert.

Het juiste licht voor je ogen

Make-uptips-oog-professionele-make-up-instructies-naturel-nude-nuance-penselen

Deze oogmake-up is geschikt voor alle oogvormen. Breng lichtgekleurde oogschaduw aan op de binnen- en buitenhoeken van de ogen om de look te openen. Borstel met een kwastje wenkbrauwmake-up in een bijpassende kleur over je wenkbrauwen in de groeirichting.

Make-up instructies voor bruine ogen in pruimtinten

Make-uptips-eye-professional-make-up-instructies-eyeliner-pruimkleurige-oogschaduw

Perzik, beige en een licht gouden glans – onderstrepen de lichtblauwe ogen

Make-uptips-groene-ogen-make-up-oogschaduw-bruintinten-instructies

De juiste mascara rondt de oogmake-up af

Make-Up-Tips-professionele-wimpers-zwart-mascara-tuschen-ogen-make-up

Om bijzonder dikke wimpers te simuleren, is zwart de beste kleur voor je mascara. Wimpers gekleurd in grijs, bruin of andere kleuren vullen de oogkleur goed aan, maar zien er minder opvallend uit en worden niet aanbevolen voor professionele fotoshoots.

Make-up je ogen zoals de professionals

Make-Up-Tips-professionele-make-up-ogen-smoky-eye-effect-zwart-highlighting

Teken voor grote ogen een donkere eyeliner met kohl of eyeliner op de bovenste en onderste wimperlijn. Voor kleine of diepliggende ogen worden geen harde lijnen met eyeliner en geen zware oogmake-up aanbevolen.

Lippen make-up – de professionele make-up tips

Make-uptips-hoe-aan-brengen-professionele-lippenstift-lippenseel-in-stijl

Gebruik een simpele truc voordat je je mooie glimlach aan de camera laat zien. Gebruik je lippenstift zoals gewoonlijk en bedek je lippen met kleurloos poeder als afwerking. Door de fijne poederdeeltjes lijken de lippen mat en smeert de lipstick niet zo makkelijk af.

Make-uptips in delicate nude-tinten

Make-up-tips-lipliner-kleur-lippenstift-applicatie-lip-vorm-instructies

Als je de voorkeur geeft aan delicate nude-tinten voor je lipmake-up, kun je op een subtiele manier het beste uit je lipvorm halen. Dan kun je wat meer accenten aan je oogmake-up toevoegen.

Make-up verwijderen na de fotoshoot

Make-uptips-professionele-make-up-hogere-jukbeenderen-rouge-lippen

Om je huid goed te laten ademen, is het essentieel om je make-up na de fotoshoot grondig te verwijderen met een reinigingsmelk of micellaire lotion. Ook minimaliseer je de kans op allergieën door je make-up kwasten regelmatig schoon te maken met een geschikt schoonmaakmiddel.

Niets helpt zo bij een professionele fotoshoot als de make-up tips van de professionals

Make-uptips-professionele-fotoshoot-modellen-fotograaf-beautiful-face