Make-up, stijl

Oogmake-uptips – Hoe maakt u uw onderste ooglid correct op?

oogmake-up idee-donkere-ogen-effect-lichte-oogkleur-wenkbrauwen-oogschaduw-onder-ooglid-correcte-make-up

Oorspronkelijk komt dat van Oog make-up uit Egypte en India. Al in de tijd van Nefertiti gebruikten de Egyptenaren om religieuze redenen make-up op beide oogleden, waarbij ze lijnen gebruikten die precies met kohl waren getekend. Het onderste ooglid is een gebied in het gezicht waar beginners in oogmake-up niet genoeg aandacht aan besteden en dus niet altijd het resultaat van een perfecte look bereiken. Enkele van de belangrijkste vaardigheden die u moet weten over de juiste make-up onder de ogen, zijn afkomstig van de make-uptips en -ideeën die hieronder worden beschreven. Natuurlijk komt de vaardigheid van een professional niet van de ene op de andere dag, daarom hebben we in ons artikel speciale aandacht besteed aan de meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van make-upproducten onder de ogen.

Oogmake-uptip: kleurharmonie in de bovenste en onderste oogleden

oogmake-up smokey-eye-make-up-techniek-eyeliner-oogschaduw-oogkleur-onderooglid-mascara

Afhankelijk van de techniek die bij oogmake-up wordt gebruikt, kunnen de ogen groter lijken, maar ook kleiner – helaas vaak ongewenst. De hoofdregel van de professionals is: wat de eyeliner is voor het bovenste ooglid, is de kohl voor het onderste ooglid. Het is het juiste hulpmiddel voor beginners, zodat de onderste eyeliner perfect wordt getekend. Terwijl precieze en exacte lijnen altijd kunnen worden gewerkt met de vloeibare eyeliner, vergeven de make-uptechnieken met het Kohl-potlood kleine onregelmatigheden in de lijnen. Deze smeer je makkelijk uit met je vinger en je bent niet meer ver verwijderd van het populaire smokey eyes effect. Het kan ook worden gebruikt om aanzienlijk dikkere wimpers te maken.

Oogmake-uptechnieken van de professionals voor het onderste ooglid

oog make-up onderste ooglid-oogschaduw-make-up borstel-eyeliner-teken-bruin-oog kleur

Welke make-uptechniek je op het onderste ooglid toepast, hangt af van het basisidee van je make-up, op de specifieke gelegenheid en niet in de laatste plaats van je huidtype. Maar de vorm van de ogen is cruciaal. Om de ogen te accentueren en de wimpers voller te laten lijken, kunt u direct onder de wimperlijn zwarte of donkerbruine oogschaduw aanbrengen met een smal make-up kwastje.

Make-up tips voor het onderste ooglid volgens de vorm van het oog

oogmake-up idee-oogschaduw-glitter-onderooglid-wit-ooglid-kleurharmonie-bovenooglid-correcte-make-up

Bij ronde ogen moet de eyeliner vrij smal beginnen en vanuit het midden naar buiten toe breder worden. Voor ogen die dicht bij elkaar staan, is het essentieel dat de eyeliner niet direct op de ooghoek wordt aangebracht, maar enkele millimeters naar het midden van het onderste ooglid. Voor ogen die ver uit elkaar staan, moet de eyeliner zo worden getrokken dat deze iets sterker wordt naar de ooghoek toe.

De huid onder de ogen voorbereiden op make-up

oogmake-up concealer-onderooglid-highlighting-make-up brush-huidskleur voorbereiding

De succesvolle make-up van het onderste ooglid, zoals in het algemeen in het gevoelige gebied onder de ogen, begint met een grondige voorbereiding van de huid. Een BB cream of oogschaduwbasis zorgt voor een optimale primer zodat oogschaduw zich later in kleur kan ontwikkelen en zo lang mogelijk blijft zitten. Deze basis zorgt voor een egale huidskleur en poederachtige oogschaduwtexturen kunnen nauwkeuriger worden aangebracht.

De professionele make-uptip voor gezwollen ogen en donkere kringen

oogmake-up concealer-onderooglid-hoogglans-professional-fout-correct-make-up-tip-huidskleur-blauwe-ogen

Leer de juiste manier om schaduwen onder de ogen te verbergen met getinte maskeerproducten – concealer of correctorpen. De toewijzing van de kavel onder elk oog is succesvol afgerond, zoals links op de foto hierboven te zien is. Kies de juiste consistentie van het maskerende product op basis van uw huidtype.

De juiste keuze van oogschaduw is essentieel voor het resultaat

oogmake-up-make-upborstel-onderooglid-eyeliner-oogschaduw-bruine-oogkleur-wenkbrauwen

De verscheidenheid aan oogschaduws is als een dubbeltje in een dozijn. Delicate texturen zijn gemakkelijk goed te maken voor het onderste ooglid en vestigen zich niet zo snel in de ooglidrimpels. Matte tinten zien er erg nobel uit, maar hun stoffige consistentie vereist vaardigheid bij het aanbrengen. Om de onderste eyeliner goed te tekenen met oogschaduw, gebruik je best Mineral Make Up oogschaduw in donkere, matte tinten – zwart, grijs of bruin.

De klassieke variant – benadruk het onderste ooglid met een oogpotlood

oogmake-uptips-effect-smoky-eye-instructies-make-upborstel-oogschaduw-kohl-zwart

Het Kohl-potlood is een integraal onderdeel van elk make-uptasje en na een beetje oefenen kan het gemakkelijk worden gebruikt voor effectieve make-up. Het wordt rechtstreeks op de wimperlijn aangebracht om de ogen te benadrukken en de wimpers voller te laten lijken.

Een make-uptip voor een helderdere en meer alerte look

oog make-up idee-bruin-oog-kleur-blauw-oogschaduw-onder ooglid-wit-ooglid rand-kleur harmonie

Wit oogpotlood kan uw ogen visueel vergroten en uw blik er alerter uit laten zien. Trek een lijn op de waterlijn met een wit, bij voorkeur waterdicht, oogpotlood. Deze methode werkt vooral goed voor lichte oogkleuren. De witte lijn kan een interessant contrast vormen met donkere ogen.

Een accessoire dat oogmake-up een stuk makkelijker maakt

oogmake-uptips-beschermende schildjes-make-uptechnieken-oogschaduw-correcte-onder-ooglid-make-up

De bekende schaduwschilden zijn zelfklevende etiketten met een speciaal uitgesneden vorm die beschermen tegen teveel oogschaduwpoeder. Plak er een op een gewenste positie onder de wimperlijn om een ​​precieze ooglidstreep te tekenen.

Ideeën voor oogmake-up voor verschillende looks

oogmake-uptips-trucs-make-up-technieken-eyeliner-oogschaduw-oogkleur-onder-ooglid-waterlijn-mascara

Klassiek wordt een eyeliner in het binnenste onderste ooglid getekend met kohl of eyeliner, afhankelijk van de gewenste look. Dit benadrukt vooral de grote en lichte ogen. Kleine, diepliggende ogen zien er nog kleiner uit als je Kohl alleen aan de binnenrand aanbrengt. Om te voorkomen dat de ogen in dit geval visueel te veel worden verkleind, maakt u het gebied op de onderste wimperlijn op met kohl of eyeliner.

Hoe wordt de optische eenheid van de onderste en bovenste oogleden bereikt

oogmake-uptips-instructies-oranje-oogschaduw-kohl-zwart-smokey-eye-effect

De optische eenheid is succesvol als dezelfde make-uptechniek en bijpassende kleuren worden gebruikt op de boven- en onderoogleden. De onderste ooglidlijn moet over het algemeen dunner worden getekend dan die op het bovenste ooglid. Een licht gevlekte kohl-lijn in donkere tinten ziet er bijzonder slecht en verleidelijk uit. De tip voor iedereen die geen vaste hand heeft voor de eyeliner is: gebruik het kohlpotlood om kleine puntjes langs de wimperlijn te zetten en verbind ze dan tot een lijntje.

  De kleurharmonie van de ogen en oogmake-up

oogmake-up-idee-grijze-oogkleur-groen-blauw-oogschaduw-onderooglid-bovenooglid-mascara

Welke oogschaduw bij jouw ogen past, wordt bepaald door hun kleur. Vrouwen met blauwe ogen mogen ook blauw dragen – van donkere tot lichte oogschaduwtinten met een groene zweem. Ze werken echter perfect wanneer het gekleurde inzetstuk ook door de buitenste ooghoek naar het onderste ooglid gaat.

Oogmake-up idee in roze

oogmake-up-idee-grijze-oogkleur-warme-kleuren-oogschaduw-onderooglid-kleurharmonie

Van roze tot paars, alles is toegestaan ​​voor grijze ogen vanwege hun neutrale kleur. In de hierboven gepresenteerde make-uplook gaat een delicate lijn van rosé-oogschaduw over het onderste ooglid en dit verwarmt de look optisch.

Make-up look voor bruine en ronde ogen

oogmake-up-instructies-idee-bruin-gouden-glitter effect-oogschaduw-kohl-onderooglid-kleurharmonie-mascara

Vrouwen met bruine ogen kunnen gedempte bruine tinten gebruiken om abrikoos te verlichten voor oogmake-up. De oogschaduws in warme tinten laten donkere ogen stralen en je kunt het opfleuren met zilvergrijs, goud of een vleugje turkoois. Omdat de glitterdeeltjes ook de kleine lijntjes en rimpels benadrukken, zijn ze alleen geschikt voor het bovenste ooglid.

Hoe maak je het onderste ooglid op zonder vlekken?

oogmake-uptips-idee-trucs-zwart-turkoois-shimmer-effect-oogschaduw-onderooglid-kleurharmonie-mascara

Beide oogleden goed poederen zodat de kohl na het aanbrengen niet uitsmeert. Het wordt in de zomer zacht vanwege de warme temperaturen en moet ongeveer 10 minuten voor gebruik in de koelkast worden geplaatst.

De verfdoos ziet er verboden uit – met make-up in het algemeen en op het onderste ooglid

oogmake-up-arabische-make-up-techniek-kajal-onderooglid-eyeliner-oogschaduw-groene-oogkleur-mascara

Laten we nogmaals de goede regel onthouden: minder is meer! Voor een harmonieuze oogmake-up zijn tinten zoals bruin, mokka of beige geschikt, die het oog discreet accentueren zonder het te overbelasten. De zwarte oogschaduw of overdreven dramatische smokey eyes kun je beter overlaten aan de discofeesten.

Mascara aanbrengen moet je echt leren

oogmake-up-mascara-false-fly-legs-effect-wimpers-make-up fouten-eyeliner-blauwe-oogkleur

De mislukte wimpers doen niets aan je schoonheid. Om het effect van vliegende benen te vermijden en je wimpers goed te accentueren, breng je altijd inkt aan vanaf de basis van de wimpers tot in de lengtes. Schud zachtjes heen en weer om de mascara ideaal te verdelen.

Kunst op het oog of echte eyeliner?

oogmake-uptips-cat-eye-effect-make-up-technieken-eyeliner-oogschaduw-oogkleur-onder-ooglid-waterlijn-mascara

Het beste is om meteen te zeggen dat er kunst is gemaakt met deze modelogen. Laat je niet overdrijven met de eyeliner als het dramatische effect van je oogmake-up of de pandabeerogen niet wordt bereikt.

Fix je make-up meesterwerk

eye-make-up-fixing-setting spray-make-up tip-onder ooglid-oogschaduw-duurzaamheid

Ten slotte kunt u het hele gezicht besproeien met thermaal water of een speciale fixeerspray. De fijne spraynevel zorgt voor een gelijkmatige make-up en een langere houdbaarheid.