Mannenwereld, tattoo-ideeën

Azteekse tattoo-sjablonen voor mannen – oude en krijgsontwerpen

Een van de meest voorkomende tattoo-ontwerpen voor mannen is de Azteekse tatoeage. Mannelijke Azteekse tatoeages zijn afgeleid van symbolen en belangrijke kenmerken van de stamgeschiedenis. Ze staan ​​ook voor jarenlange traditie en weerspiegelen belangrijke waarden van deze oude beschaving. Zoals elk type tatoeage, ook voor mannen, zijn deze ontworpen om een ​​belangrijke boodschap uit te dragen terwijl ze de huid permanent verven met iets dat je op een zinvolle manier kunt waarderen. Om deze reden helpen we je hierbij om het juiste ontwerp voor je Azteekse tatoeage zorgvuldig te overwegen en te selecteren.

Azteekse tatoeage betekenis

realistische Azteekse tatoeage voor mannen met symbolen

Afgezien van hun unieke visuele aantrekkingskracht, worden Azteekse symbolen ook vaak geassocieerd met de tradities, overtuigingen, rituelen en goden van de stam. Dit maakt een Azteekse patroontattoo met zijn symbool nog aantrekkelijker. De meeste mensen die voor zo’n tattoo-ontwerp kiezen, geloven dat het dezelfde bescherming en positieve energie kan brengen als de Azteken door het gebruik van het genoemde symbool. Aan de andere kant zijn er ook mensen die verwijzen naar Azteekse symbolen als een weergave van hun persoonlijkheid of ervaring. Aangezien de Azteken deze symbolen echter als hun primaire communicatiemiddel gebruiken, weet je zeker dat je genoeg ontwerpen hebt om uit te kiezen die het beste bij je behoeften passen..

Binnenkant van onderarm getatoeëerd met Azteekse symbolen op gekleurde basis

Hoewel je een bestaand ontwerp niet direct moet kopiëren, kun je je tattoo-artiest zeker een afbeelding laten zien als inspiratie voor je Azteekse tattoo. Je zult zien dat de Azteekse krijgertattoo voor mannen vooral gaat over zonnegoden, gevederde slangen en adelaarsbeeldjes. Andere veel voorkomende elementen zijn rammen, schorpioenen en hoorns. Voor degenen onder jullie die Azteekse afstammelingen zijn, dit zal je in staat stellen de energieën van de goden, overtuigingen en waarheden van je voorouders te kanaliseren. Bekijk onze ideeën, ontwerpen en inspiratie om de beste Azteekse tatoeage voor jou te ontdekken.

Soorten Azteekse tattoo-ontwerpen

Nek- en borsttattoo voor mannen met Azteekse motieven in zwart-wit

Maak een reis terug naar de 12e eeuw na Christus en wees getuige van de Azteekse hoofdstad die oprijst op de kleine eilanden in het Texcoco-meer. Tegenwoordig is het voormalige Tenochtitlan beter bekend als Mexico-Stad. Wat de meeste aandacht trekt, is de oude Azteekse kunstvorm. Dit bevatte alles, van mens tot natuur, waarbij ratelslangen het populairst waren. De manier van uitdrukken was echter gebaseerd op hun passie om aan de dood te ontsnappen en rampen te overwinnen.

polstattoo tribal Azteekse motieven voor mannen

Niet alle tattoo-ontwerpen hebben echter zo’n wreed doel. De kikker was bijvoorbeeld een symbool van vreugde, terwijl de vlinder transformatie vertegenwoordigde. Zo nodigde de aap uit tot feesten en dansen. Wanneer je deze symbolen met elkaar combineert, is het verhaal dat ze zouden vertellen gevuld met een energiek en gelukkig leven.

eenvoudige azteekse tatoeage traditioneel symbolisch

Nu zijn sommige symbolen zoals de ideogrammen gebruikt om bepaalde concepten weer te geven en uit te drukken. Een krijger die met een wapen boven zijn vijand zweeft, zou pronken met het idee van verovering en overwinning. Voordat we op de voorbeelden ingaan, moeten we ook het populaire Huitzilopochtli-ontwerp noemen. Kortom, dit vertegenwoordigt het nobele wapen van de Azteken.

Azteekse adelaar tatoeage

Azteekse tattoo-sjablonen als gedetailleerde afbeeldingen van krijgers met adelaars op hun hoofd

De Azteekse tatoeage, die een adelaar voorstelt, is ook een van de meest populaire tatoeageontwerpen voor mannen, vooral omdat het moed, kracht en kracht symboliseert. Dit zijn dus de belangrijkste kenmerken van een beschermer – een rol die we gewoonlijk associëren met mannen. Historisch gezien zijn de dragers van zo’n adelaar de krijgers van de stam. Ze dragen deze tatoeage als een symbool van hun trots en plicht.

Azteekse zonnetattoo

tribal tattoo tribal Azteekse patroon tattoo zwarte inkt op schouder

De Azteekse tatoeage met de zon symboliseert leven, licht, kracht en begeleiding. Het meest voorkomende ontwerp dat wordt gebruikt om de Azteekse zon weer te geven, is de Azteekse kalender. De Azteekse kalender bevat talloze afbeeldingen van elke maand en de verschillende zonnegoden van de Azteken. Dit maakt het een ideaal ontwerp voor mannen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een grote rugtattoo. Mensen die voor dit ontwerp kiezen, hebben vaak een sterk karakter.

Azteekse alligatortattoo

Azteekse alligator tattoo nek krokodil symbolisch weergegeven

De Azteekse alligatortattoo wordt vaak geassocieerd met creatie. De mensen geloofden toen dat dit monsterlijke wezen de eerste god was en dat de aarde gevormd was uit zijn angstaanjagende lichaam. Vanwege zijn achtergrond is dit tattoo-ontwerp een ideale keuze voor uitvinders die hun eigen producten willen pionieren. Deze symbolische tatoeage kan helpen om goede energieën te oogsten die je de moed geven om verder te gaan dan de normen en iets nieuws te creëren.

Azteekse slangentattoo

gedetailleerde slangentattoo mouwen met geweldig ontwerp voor mannen

De Azteekse slang symboliseert de machtigste god van de Azteken, Quetzalcoatl. Mensen geloofden destijds dat Quetzalcoatl de god was van leren, creativiteit, wetenschap, kunst en ambacht. Hij was ook de beschermheilige van kooplieden en priesters. Mannen die de kenmerken van deze god kennen, kiezen een gevederd slangenontwerp voor hun tatoeage om de positieve energie om hen heen te vergroten en hen geluk te brengen in de respectieve gebieden.

Azteekse krijger tattoo

vliegende Azteekse krijger met typische uitrusting als tatoeage-man op de borst

Het Azteekse tattoo-krijgersymbool vertegenwoordigt in de eerste plaats het hiernamaals. Dit ontwerp wordt vaak gecombineerd met de Azteekse adelaar. De adelaar is de belangrijkste bron van kracht en moed van de krijger op zijn reis naar het hiernamaals. Vanwege deze symbolische weergave is dit type tatoeage erg populair bij soldaten of mensen wiens leven altijd op het spel staat en hun plicht doen. Dus deze mensen geloven dat dit symbool van de Azteekse krijger hen zal helpen hun evenwicht te bewaren en kracht te verzamelen die de overgang naar het volgende leven gemakkelijker voor hen kan maken.

Meer symbolische betekenissen

Azteekse tattoo onderarm zwart en wit zoals maya tattoo op zoek

Dus de Azteekse tatoeage kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van het gekozen ontwerp. De rijke cultuur en tradities van deze stam worden weerspiegeld in het gebruik van verschillende symbolen en betekenisvolle patronen waardoor ze een uitstekende bron zijn voor expressieve tattoo-concepten. Over het algemeen symboliseert het dragen van een Azteekse tatoeage je geloof in mystiek, grotere kracht, natuur en energieën.

schoudertattoo met Azteekse heerser zittend op de troon

Al deze factoren worden gecombineerd in elk Azteeks patroon, waardoor het een krachtig symbool wordt. Hun tattoo-betekenissen worden bepaald door de goden en energieën die ze vertegenwoordigen. Azteken geloven dat het hebben van een symbolische voorstelling van je lichaam je kan helpen om de gunst van hun goden te krijgen. Dit zijn natuurlijk slechts de algemene voorstellingen van Azteekse tatoeages. Je hebt misschien een andere kijk op het dragen van deze tatoeages, wat je eigen ervaring of persoonlijkheid kan weerspiegelen.

Plaatsing van de Azteekse tatoeage

rugtattoo van Azteekse krijger met vleugels en luipaard in voeten

Azteekse tatoeages kunnen bijna overal op je lichaam worden geplaatst. Het kiezen van het ideale lichaamsdeel voor uw tatoeage hangt echter af van tal van factoren, zoals grootte, kleur, ontwerp en uw levensstijl. Grote tattoo-motieven zoals de Azteekse adelaar en de Azteekse kalender kunnen ideaal getatoeëerd worden als rugtattoo of als Azteekse tatoeage op de arm. Een achterpaneel en een volledige tattoo sleeve geven de tattoo artiest meer speelruimte om gedetailleerde ontwerpen correct uit te voeren. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de beste eigenschappen van het gewenste Azteekse symbool dat je op je tatoeage wilt laten zien te benadrukken.

Azteekse tatoeagevinger met kleine pijl en adelaar op wijsvinger en middelvinger

Het plaatsen van een kleine tatoeage is makkelijker te kiezen. U kunt uw handen, handpalmen, nek, voeten, benen of onderarmen gebruiken voor dit soort tatoeages. Kleine Azteekse ontwerpen passen meestal goed bij kleinere lichaamsdelen, omdat ze het ontwerp groter laten lijken. Je levensstijl moet ook een factor zijn bij het kiezen van de ideale locatie voor je tatoeage. Als je constant te maken hebt met chemicaliën of andere gevaren voor de huid, zijn je nek, rug en bovenarmen ideale lichaamsdelen om je Azteekse tatoeage te beschermen.

Tips voor voorbereiding en onderhoud

Azteekse tattoo arm en bovenlichaam rechterkant met symbolische motieven

De voorbereiding voor zo’n tatoeage begint met het kiezen van het ontwerp. Maak een definitief ontwerp van je favoriete Azteekse tatoeage en bepaal de locatie waar je je tatoeage wilt hebben. Lees ook de reviews en aanbevelingen van de tattoo artiest of tattoo studio bij jou in de buurt. Ontdek welke tattoo-artiest gespecialiseerd is in dergelijke ontwerpen. Een ervaren tatoeëerder kan waardevolle tips geven die kunnen helpen bij het verbeteren van uw bestaande concept of ontwerp.

tribal tattoo borst met azteekse motieven in rood en zwart zonnegod

Lees meer over de aanbetaling en het uurtarief van uw favoriete tattoo-artiest, zodat u ook financieel voorbereid bent. Dit zou je een idee moeten geven of je genoeg geld hebt om te betalen voor het ontwerp dat je wilt. Verzorg je huid voor de geplande tattoo-sessie. Je huid zal dienen als het belangrijkste oppervlak voor je tatoeage. Slechte gezondheidstoestanden kunnen dan ook tot slechte resultaten leiden. Wees dus vooral voorzichtig met het van tevoren verzorgen van uw huid. Drink hiervoor veel water en eet producten die rijk zijn aan vitamine C, E en A..

vrouwelijke azteekse krijger tattoo arm of been

Indien nodig kunt u ook het geselecteerde deel van het lichaam scheren. Azteekse tattoo-ontwerpen zijn meestal gemaakt van effen zwarte inkt, waarbij het ene harige deel van het lichaam moeilijk te bereiken is op het werk. Dus als je van plan bent om je tatoeage op een harig deel van het lichaam te laten zetten, zoals de borst, rug, armen of benen, dan is scheren ten zeerste aan te raden. Scheer het gebied waar u uw tatoeage wilt hebben om onnodige obstakels tijdens het tatoeëren te verwijderen. Eet voordat je naar de afspraak gaat. Sommige sessies kunnen lang duren. Hoewel je tijdens de sessie een paar korte pauzes moet nemen, is het het beste om je erop voor te bereiden, zodat je geen honger zult lijden.