Meubels, woonkamer

De houten rustieke bank van Riva uit Italië

moderne meubels uit Italië

Wat een interessante en bijzondere combinatie. Deze zitbank “Utah” presenteert een modern en creatief gebruik van recyclingtechnologie. Deze zeer eigentijdse, houten, rustieke bank maakt niet alleen indruk met zijn esthetiek, maar ook met zijn geschiedenis. De houten elementen van deze bank zijn eigenlijk gerecycled hout uit de lagunes in Venetië.

De moderne rustieke bank van Riva uit Italië

moderne bruine leren bank

Deze houten planken worden briccole genoemd en worden gebruikt als een markering door de lagunes. De Briccolen moeten om de 10 jaar worden vervangen door nieuwe. Het oude hout ziet er door de lange tijd in het water uniek en sculpturaal uit – een kunstwerk van de natuur. Het hout wordt verwerkt en vervolgens gecombineerd met leer – zo ontstaat het moderne houten exemplaar rustieke bank.

Een rustieke bank gemaakt van gerecycled hout

innovatief meubilair - bank

De mix tussen oud en nieuw materiaal oogt spannend en elegant. Meestal past een rustieke bank niet in elke ruimte, maar dit design is ook goed te combineren met moderne meubels. Dit is bijzonder geschikt rustieke bank voor een minimalistisch interieur.

De warmte van het leer en de patina van het hout zijn uitnodigend en gezellig. De stijl is gedurfd, maar toch zacht en comfortabel. Riva is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van handgemaakte houten meubelen. Of zoals de ontwerpers zelf uitleggen: “Recycling is belangrijk. Op dit belangrijke historische moment willen we hout recyclen, herontdekken en een ontwerp maken voor toekomstige generaties “

stijlvolle leren bank