Meubilair

Bed met een plank – 20 ideeën met geïntegreerde opbergruimte

Bed met plank -opberger-opberger-hoofdeinde-modern-licht-hout

Als u niet van ruime kamers houdt, kent u waarschijnlijk het gebrek aan opbergruimte en schapruimte, vooral in de slaapkamers, waar meestal ruimte wordt bespaard. Slimme ruimteplanning en functionele meubels verminderen de nadelen van de kleine woonruimte. Meerdere pro punten binnenhalen voor de kleine slaapkamer of kinderkamer Bed met plank op het hoofdeinde of hoger.

Bed met aan beide zijden in het hoofdeinde ingebouwde plank – functioneel en stijlvol

Bed met plank-opslag-opslag-nachtlamp-led-slaapkamer

Rond het bed is er altijd een ruimte, zelfs de kleinste, waar je zonder problemen een boek, een glas water en een mobiele telefoon kunt neerzetten. Deze functie wordt meestal overgenomen door het nachtkastje, dat ofwel als apart meubelstuk fungeert of op het hoofdeinde van het bed wordt gemonteerd. Een coherent nachtlampje is ook vereist en dit kan aan de muur worden gemonteerd of vrijstaand zijn.

Bed met plank en nachtlampje in één – SAT nachtkastje met geïntegreerde verlichting

Bed met plank-opslagruimte-plank-hout-lamp-nachtkastje-geïntegreerd

Moderne ontwerpen omvatten tegenwoordig meer dan één aspect van gebruik. Het SAT nachtkastje van Pietro Russo Design Studio ziet eruit als een heel eenvoudige ronde plaat die aan de zijkant van het bed op het hoofdeinde is gemonteerd. Er is voldoende ruimte voor de gebruikelijke handige accessoires. Aangenaam diffuus nachtlicht is inbegrepen in de plaat bedekt met matglas.

Bouw zelf een bed met een plank – van multiplex 

Bed met plank-opslagruimte-opslag-multiplex-onbehandeld-houtnerf

In eerdere artikelen hebben we verschillende ideeën en handige bouwtips gegeven over hoe je zelf een bedhoofdbord kunt bouwen en ontwerpen. Als de omstandigheden echter niet veel speelruimte bieden en de beperkte ruimte niet geoptimaliseerd kan worden met afgewerkte meubelen, is het altijd aan te raden om wat op maat te laten maken of zelf te verzorgen. Een bed met een plankhoofdeinde bespaart de behoefte aan extra nachtkastjes, maar biedt ook opbergruimte.

Eenvoudige constructie biedt extra opbergruimte op het hoofdeinde van het bed

bedplank-opberger-multiplex-wit

De constructie is echter zeer eenvoudig en met behulp van de handige tools kan elke doe-het-zelver dit resultaat bereiken. In overeenstemming met de minimalistische stijl van de inrichting, is het bed, inclusief het hoofdeinde, zeer minimalistisch gehouden. Het triplex dat u gebruikt, is ontworpen om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien, alleen geïmpregneerd.

Bed met planken aan elke kant – houten hoofdeinde aan de muur gemonteerd

bedplank-opslag-opslag-hout-hoofdeinde-nachtkastje

Dit lijkt erg op het laatste voorbeeld. Hier bestaat het hoofdbord uit twee symmetrische panelen die eveneens glanzend gelakt zijn. De eenvoudige, maar zeer stabiele planken bieden opbergruimte en ook nachtlampjes kunnen eenvoudig op de borden worden gemonteerd in plaats van aan de muur.

Moderne meubelset in wengébruin voor slaapkamers – Bed met planken aan beide kanten

bedplank-opslag-opslag-bruin-tweepersoonsbed-slaapkamer

Voor degenen die niet zo technisch en technisch onderlegd zijn, is er een ruime keuze aan moderne bedden of zelfs complete meubelsets die met veel zorg zijn ontworpen om ruimte te besparen. Houd er rekening mee dat sommige modellen met een bijzonder groot hoofdeinde wandmontage vereisen.

Bed met een plank op het hoofdeinde – kleur is een must!

bedplank-opslag-opslag-hoofdeinde-beklede-stof-kleur

Het met stof beklede hoofdeinde van het bed is een fraaie oplossing waarin meubelen en interieur samensmelten. Het meestal kale bord aan één kant van het bed kan met stof worden bekleed en zo smaakvol worden gecombineerd met andere meubels of woonaccessoires. De zachte bekleding wint niet alleen puur decoratieve pro-punten, maar er is ook geen risico om je hoofd te stoten.

Bed met een plank als hoofdeinde – praktisch en functioneel

bedplank-opslag-opslag-hout-partition-boeken-shabby-chic

Als er een probleem is met opbergruimte, is het zinvol om elk meubel goed te overwegen, of het optimaal is voor de ruimtesituatie. Een bed van 140 x 200 is perfect geschikt voor twee personen en laat minstens 60 cm over in vergelijking met een enorm tweepersoonsbed. Modellen met een bovenbouw van een plank optimaliseren het gebied dat het bed inneemt enorm en waarom.

Bed met plank en extra opbergruimte – boven en onder het slaapgedeelte

bedplank-opslag-opberg-boeken-lade-kinderkamer

Laden kunnen onder het ligvlak worden geïntegreerd, zelfs als er in de oorspronkelijke constructie geen lades zijn gepland. Op de bodem van eenvoudige kisten van kunststof of hout kunt u smalle wieltjes monteren en zo zelf voor extra opbergmogelijkheden zorgen. Dit is alleen optioneel voor iets hogere bedconstructies.

Bed met plank voor boeken en andere dingen – ontwerp voor de hele muur

bedplank-opslag-opslag-boekenplank-bibliotheekmuur

Als het bed relatief laag op de grond staat, kan er niets onder worden opgeborgen. Planken erboven kunnen prachtig worden ontworpen en worden gebruikt als conventionele opslagruimte en tegelijkertijd als nachtkastjes. Volgens dit principe kunnen hele wandontwerpen worden gemaakt op de manier van boekenplanken.

Het bed met bovenbouw zorgt voor voldoende ruimte voor boeken in de slaapkamer

bedplank-opberger-boekenplank-wit-hout-petrolblauw

Een nis is apart ontworpen voor het hoofdeinde en planken eromheen. Ze worden allemaal direct aan de muur gemonteerd of samen als een compleet wandsysteem opgebouwd. Een conventioneel hoofdeinde ontbreekt, maar qua design reproduceert het gekleurde schilderij er een, die ook als accent in de kamer dient.

Bed met plank van Ikea – meubelserie ‘Brimnes’ 

bedplank-opslag-opslag-wit-ikea-slaapkamer

Compartimenten achter het hoofdeinde zijn een ander alternatief om de ruimte in de slaapkamer te optimaliseren. Meubelgigant Ikea biedt een volledig gebouwd model aan in de serie ‘Brimnes’. Perfect voor kleine kamers die er meestal chaotisch uitzien, waarbij smalle compartimenten achter het conventionele bedhoofdeinde zijn gemonteerd. Er zijn optionele lades of een tweede matras onder het ligvlak.

Bed met plank – chique meubelset voor slaapkamers met accenten in turkoois

bedplank-opslag-opslag-ikea-wit-slaapkamer-turquoise

Een bed met een bovenbouw van een plank kan de kamer qua design min of meer prachtig scheiden. Aan de andere kant van het slaapgedeelte kan bijvoorbeeld een bureau of kledingrek geplaatst worden.

Bakstenen bed met plank erboven – wandconstructie van hout

bedplank-opslag-opslag-hout-baksteen-inbouwkast

Het ongebruikelijke ontwerp van het bed en vooral het hoofdeinde met planken heeft verschillende positieve kanten die de ongunstige indeling of grootte van de kamer min of meer optimaliseren. De schuine plafonds en nissen in de slaapkamer worden vaak niet gebruikt als ze niet in een kledingkast passen. Met behulp van een smalle plankconstructie kan het bed prachtig worden geïntegreerd en kan er extra opbergruimte worden gecreëerd.

Metselwerk Bed met plank – minimalistische opbergruimte

bedplank-opslagruimte-plank-gemetseld-grijs-minimalistisch

Niet alleen uit hout of spaanplaat zijn verschillende legbordconstructies mogelijk. Gemetseld en in de muur verwerkt, verschijnen ze als nissen en bereiken ze een uniform totaalbeeld van het appartement dat heel goed past bij de moderne woonstijl.

Metselwerk Bed met plank in minimalistische stijl – alles wit

bedplank-opbergruimte-plank-wit-gemetseld-minimalistisch

Bed met een plank – ontworpen op een decoratieve en functionele manier

bedplank-opslag-opslag-edge-bakstenen-grijs-wit

Bakstenen bed met plank erboven voor de kinderkamer

bedplank-opslag-opbergmuur-kinderkamer-meisje-roze

Een bed met een plank is erg handig voor kinderkamers, omdat deze kamers meestal relatief klein zijn gepland en alle mogelijke opbergruimte nodig is. Als afgewerkte meubelstukken of individueel aangepast aan de ruimtelijke situatie zijn er altijd goede alternatieven die voor meer wooncomfort zorgen.

Kinderkamermeubelset voor meisjes in wit – Bed met plank hoofdeinde

bedplank-opberger-kinderkamer-meisje-wit

Kinderkamermeubelset voor jongens in antracietgrijs – bed met legbordopbouw

bedplank-opberger-jeugdkamer-grijs-meubelset