Meubilair

Betonnen meubels – lichte en moderne meubels uit Frankrijk

Meubels gemaakt van betonnen tafelkaarsen-licht-glas-koper-jimmy-delatour-design-lab

Als je van de mooie eigenschappen van beton houdt en er elementen van wilt toevoegen in je huis, dan hoef je niet per se muren, trappen of werkbladen van beton te hebben. We plaatsen er hier een paar Betonnen meubels van een Franse ontwerper die er prachtig uitzien en tegelijkertijd van licht materiaal zijn gemaakt. Jimmy Delatour en Delatour Design Lab hebben van beton verschillende meubelen gemaakt, die zich kenmerken door een uniek design en een laag gewicht.

De betonnen meubels van Jimmy Delatour zijn licht en elegant

Betonnen meubelen aansteker-eettafel-glas-koper-jimmy-delatour-design-lab

Voor deze eettafel wordt enerzijds beton gebruikt voor de poten en anderzijds voor de verbinding met de glasplaat. Daarnaast dient het beton als serveerplek, waarop zorgeloos koude of warme gerechten kunnen worden neergezet. Het ontwerp van de tafel is geschikt voor eetkamers in een minimalistische stijl.

Betonnen meubels zijn goed te combineren met koper, glas en gerecycled leer

Betonnen meubels verplaatsbaar-spiegel-koperen-hoedenplank-jimmy-delatour-design-lab

De beweegbare spiegel van Delatour is een handig meubel waarmee je jezelf vanaf de zijkant kunt bekijken. Een andere leuke toevoeging zijn de kleine hoedenrekken die rechtsboven en links in het midden te vinden zijn. De betonnen meubels van deze ontwerper combineren verschillende materialen. Een mooi contrast wordt bereikt met het gerecyclede leer en de koperen elementen, en het glas wordt gebruikt bij de vervaardiging van verschillende soorten tafels.

Moderne woninginrichting – betonnen meubels met stijl

meubel-beton-kolom-tafel-glas-koperen-kaarsen-kandelaars-jimmy-delatour-design-lab

Het gevlochten stermotief van koper maakt de getoonde sokkeltafel tot een bijzonder meubelstuk dat perfect past in de woonkamer. De combinatie van koper en beton laat zien hoe tegenstellingen elkaar aantrekken.

Een betonnen huis met een prachtig uitzicht

meubels-betontafels-licht-interieur-architectuur-helder-beton-huis-jimmy-delatour-design-lab

Hoe zou het leven zijn in een betonnen huis? De Franse ontwerper gaf het antwoord op deze vraag met een illustratie van een betonnen huis met zijn betonnen meubels.

Elegante kast met planken van beton en origineel design

meubelbeton-kast-licht-koper-gerecycled-leer-jimmy-delatour-design-lab

Op het eerste gezicht lijkt de grote kast niet zo veel beton te bieden, maar met de spiegeldeuren open zie je de betonnen planken met hun unieke design. De gerecyclede leren deuren hebben dezelfde geometrische motieven als het binnenste gedeelte van de kast en zijn echt stijlvol.

Tweepotige consoletafel van licht beton en glas

meubelbeton-tweepoot-console-tafel-glas-koper-licht-jimmy-delatour-design-lab

De consoletafel heeft hetzelfde design als de Delatour eettafel en is eigenlijk half zo groot als de grotere. Staat ook mooi op een betonnen muur.

Betonnen en koperen consoletafels met een ronde spiegel met een achterlicht

meubelbeton-console-tafel-achterlicht-spiegel-koper-glas-jimmy-delatour-design-lab

Een ronde spiegel met achtergrondverlichting past goed bij de betonnen consoletafel. Als alternatief bedacht Jimmy Delatour een koperen plank die ruimte bespaart en geschikt is voor kleinere kamers.

Lichte betonnen ladekast met ingebouwde boekenstandaard

meubelbeton-koper-gerecycled-leer-spiegelkast-boekenkast-jimmy-delatour-design-lab

Een lichtgewicht betonnen ladekast kan het moderne interieurontwerp naar uw appartement brengen en tegelijkertijd een nuttig meubelstuk zijn. De laden zijn perfect voor containers en de betonnen boekenstandaard is echt geweldig.

Elegante kaptafel met scharnierende segmenten

meubelbeton-kaptafel-scharnierende-segmenten-spiegel-licht-gerecycled-leer-koper-jimmy-delatour-design-lab

Met de opvouwbare design kaptafel van Delatour voel je je een ster in het comfort van je eigen huis. Het moderne betonnen meubilair bevat opnieuw de combinatie van licht beton, koper en gerecycled leer, en de schuifsegmenten bedekken de inhoud van de tafel op een elegante manier.

Kandelaar van beton en koper met een interessant design

meubelbeton-kroonluchter-kaarsen-koper-uniek-design-jimmy-delatour-design-lab

De kandelaars van lichtgewicht beton en kandelaars van koper zijn een mooie aanvulling op de betoncollectie.

Betonnen meubelen – het werk van Jimmy Delatour

meubel-beton-meubelcollectie-spiegel-kolom-tafel-interieur-architectuur-jimmy-delatour-design-lab

De Franse ontwerper heeft met zijn betonnen meubelen het moderne interieurdesign verder ontwikkeld. Het materiaal is de laatste tijd steeds populairder geworden door de nieuwe varianten voor beton met een lager gewicht.

* U vindt de Concrete Furniture Collection van Delatour Design Lab in uw website Vind.