Meubilair

Boomrandtafels in de faciliteit: natuurlijkheid en moderne charme

Of het nu in uw eigen huis, op kantoor of in restaurants is – mooie meubels in een natuurlijke look zijn altijd een echte blikvanger. Zo zijn boomrandtafels de laatste tijd erg populair geworden in de faciliteit. Wat zit er achter de term en waar moet je op letten bij het kopen, dat vertellen we je in het artikel. Wie weet heb je binnenkort een hoogwaardige tafel van massief hout – geheel naar jouw individuele wensen.

Boomrandtafels in de faciliteit: wat zit er achter de term?

Boomrandtafels in de eetkamer natuurlijk oppervlak niet verzegeld

Eerst en vooral willen we verduidelijken wat tree edge-tabellen zijn. Ze zijn meestal gemaakt van een enkel stuk hout, dat zijn natuurlijke en uniek gegroeide structuur behoudt. In tegenstelling tot de massaproducten is er een Boomrand tafel niet scherp, maar fascineert door een natuurlijke vorm. Een ander belangrijk voordeel is dat het hout niet of nauwelijks is behandeld, d.w.z. de besmetting van chemische lijmen of andere grondstoffen die niet goed zijn voor de gezondheid van de bewoners kan worden uitgesloten.

Hoe vallen deze tafels op??

Boomrandtafels in de faciliteit tuintafel gemaakt van eikenhout

De panelen zijn gemaakt van lokale of exotische houtsoorten en zijn echt uniek. De tafelbladen kunnen worden geborsteld en geolied of gelakt, wat op zijn beurt de kleur beïnvloedt (van licht naar donker, roodachtig, bruinachtig, enz.). Het eindresultaat is een tijdloos ontwerp dat nooit uit de mode zal raken. De experts gaan ervan uit dat de focus de komende jaren steeds meer zal verschuiven naar natuurlijkheid en duurzaamheid.

Van welke boomsoorten kunnen boomrandtafels gemaakt worden??

Echt houten eettafel in de eetkamer in landelijke stijl

In principe is er een grote keuze aan verschillende boomsoorten die hiervoor geschikt zijn. Vooral de volgende boomsoorten zijn populair: (* uit lokale bossen, FSC-keurmerk)

– Eik *

– wilde eik *

– gerookt eiken *

– Geregenereerde eik *

– acacia

– Ceder

– teak

– mango

Zoals u kunt zien, zijn de boomrandtafels gemaakt van een grote verscheidenheid aan binnenlandse en exotische houtsoorten. Bij het kiezen van het hout moet natuurlijk rekening worden gehouden met verschillende factoren.

Eikenhouten tafels in de eetkamer met metalen poten

Deze omvatten bijvoorbeeld:

1. Als kopers willen focussen op duurzaamheid, moeten ze het doen zonder hout uit exotische landen. (bijvoorbeeld teak of mango valt dan weg)

2. De kleur en nerf van het hout verschillen van boomsoort tot boomsoort. Zo kunt u zo goed mogelijk uitkijken naar het hout dat uw eigen wensen zo goed mogelijk dekt. Sommige boomsoorten lijken erg rustig en hebben bijna geen graan, terwijl andere juist heel opvallend zijn.

3. De duurzaamheid van hout speelt voor veel mensen een rol. Als je bijvoorbeeld bang bent voor vlekken op tafel, kies dan een houtsoort waar de vlek in zal dringen en dus niet meer zichtbaar is. Als alternatief kan de plaat ook worden gepolijst met natuurlijke en vooral hoogwaardige oliën. Volgens ervaringsrapporten van fabrikanten verdwijnen kleurfranjes van de ene op de andere dag ineens weer, dit komt door het hoge looizuurgehalte van het eiken.

Boomrandtafels in de faciliteit: de voordelen op een rij

Boomrand bureau voor het thuiskantoor

Het is in de eerste plaats zeker de natuurlijke uitstraling die mensen aanspreekt. De tafelbladen zien er niet alleen chic uit, ze scoren ook nog eens prettig. Iedereen die al met hout als grondstof te maken heeft gehad, weet dat massief hout zeer positieve eigenschappen heeft voor mens en binnenklimaat. Vocht kan worden opgenomen, opgeslagen en indien nodig weer afgegeven. Daarom kunnen na jaren bepaalde veranderingen worden opgemerkt. Als u daarentegen meubels van multiplex of vezelplaat koopt, is het effect aanzienlijk minder omdat het oppervlak is verzegeld met beschermende lak.

Boomrand tafel van eikenhout in natuurlijke look

Mensen die duurzame meubels willen, doen er goed aan om tafels met boomranden te gebruiken. Of het nu gaat om krassen, vlekken of iets dergelijks – het massieve hout kan veel opbergen en het oppervlak kan ook gemakkelijk opnieuw worden geschuurd en opnieuw geolied, zelfs op individuele plaatsen. Vooral in een modern, puristisch interieur staat een tree edge tafel erg elegant.