Meubilair

Bouw je eigen palletkast – praktische ideeën voor doe-het-zelfmeubels gemaakt van europallets

Het gebruik van de oude pallets voor een palletkast is een trend op internet. Het lijdt dus geen twijfel dat u tal van vaardigheden zult vinden die gemakkelijk te ontwerpen zijn en lang meegaan. Maar hier op deze prachtige plek kun je de beste meubelideeën opdoen die je helemaal kunt ontwerpen van hergebruikte pallets. Door het gebruik van pallethout ziet een europalletkast er natuurlijk en traditioneel uit in uw huis of tuin. Dus als je een doe-het-zelf-project in de vorm van palletmeubels wilt realiseren en op zoek bent naar indrukwekkende ideeën, dan vind je die bij ons.

Bouw een palletkast

Zelfgemaakte kast gemaakt van pallets in de gang als een toren met hangers, opbergvakken en lades

Kasten helpen onze spullen zoals kleding, schoenen en andere modeaccessoires verbazingwekkend goed te houden. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, wil ieder van ons gewoon een individueel ontwerp hebben met slimme opbergmogelijkheden zoals planken, vakken, kledingroedes en lades. Wanneer je echt toe bent aan een model van hout en ook met aangepaste afmetingen en maten, raden we aan om met pallets te beginnen. Het is ook een goed idee als u geld wilt besparen en geen dure meubels wilt kopen. Bekijk de details in de voorbeelden als u een kast van pallets wilt bouwen.

DIY hoekkast pallet meubelkast goedkope bouwinstructies

Deze kun je praktisch en slim combineren om tot het beste resultaat te komen. Bouw je bijvoorbeeld een palletwandmeubel, dan biedt deze tegelijkertijd een kledingroede en een zijkast met lades en opbergvakken. Er is ook een bovenste verdieping om meer van uw spullen zoals bagagetassen en stoffen koffers op te bergen. Er is speciale aandacht besteed aan constructiedetails zodat u het gemakkelijk thuis kunt doen als u het benodigde materiaal op voorraad heeft. Het belangrijkste zijn natuurlijk de oude pallets die je hergebruikt. We hebben hier ook een bouwplan met u gedeeld waarin u kunt zien hoe u deze palletkast kunt vergroten naar uw wensen.

compacte kast opgebouwd uit pallets met drie laden en handgrepen van ijzer

Dit zou een prachtige aanvulling zijn op je garderobe. Alle stijl- en modeliefhebbers, jongens en meisjes, zullen zeker dol zijn op deze palletkast. In dit geval staat het opberggedeelte afzonderlijk als een eenheid en heeft het een torenachtige vorm die intelligent ingebouwde opbergvakken en laden biedt. Aan de ene kant die naar de hoekwanden is gericht, kunt u speciale houten steunen bevestigen voor het installeren van het ophanggedeelte. Hier zijn er twee langere houten balken tussen de toren en de hoekmuur om leuke hangers te krijgen.

meer details

Houten stang dichtgeschroefd als hanger voor kleding in de palletkast

Ook is er een op maat gemaakt houten paneel gemaakt van de top van de toren tot aan het gebied van de wandmeubel. Deze hangt aan houten steunen die stevig vast zitten. Dit helpt de palletkast om een ​​sterke verbinding met het wandoppervlak te creëren. Het houten blad leidt ook tot grotere planken die u kunt opstellen voor grotere soorten opslag. Drie ingebouwde laden zijn bijzonder gemakkelijk te openen dankzij metalen handgrepen die zijn bevestigd met kruiskopschroeven.

plattegrondschets voor palletkast te vergroten met afmetingen

Het zou heel handig zijn om je dierbare spullen daar te bewaren. Hier is het plan dat u door alle details leidt terwijl u deze hoekkast uitbreidt tot een inloopkast. U kunt hier ook de gewenste afmetingen controleren.

Tv-tafel gemaakt van europallets

lange televisietafel van pallets met opberglades en wielen

Rustieke tv-tafels en -kasten kunnen alleen maar meer stijl, volwassenheid en echte aanwezigheid toevoegen aan uw mediaruimte. Het is het meubelstuk dat volledig in verband wordt gebracht met entertainment en zo het algemene woongenot vergroot. Zo’n palletmeubelkast is er in verschillende uitvoeringen en met op maat gemaakte opbergmogelijkheden, zodat je hem kunt kopen of bouwen volgens je budget. Je kunt echter ook thuis je eigen televisiestandaards maken van pallets, die zo stijlvol kunnen zijn als je wilt.

pallet tv-kast met wielen en deur met vergrendeling

Deze mooie DIY-pallet-tv-kast is een schitterend voorbeeld van creatieve palletmeubels. Het ontwerp heeft extra grote afmetingen en twee onderkasten aan beide uiteinden. Het middelste gedeelte werd voorzien van prachtige planken om de juiste technologie en accessoires zoals luidsprekers of oplaadstations te huisvesten. Deze stand bestaat voornamelijk uit palletborden en voor de totale montage is gebruik gemaakt van de nieuwste hardware. Je kunt deze hele lay-out een creatieve remake of een stapel paletten noemen. De Europallets zijn altijd veilig omdat ze warmtebehandeld zijn en geen gevaar opleveren voor het interieur. Koop dus twee extra grote of lange maten van dit type en u kunt met weinig moeite en kosten een europalletkast bouwen. U kunt ook opbergvakken of onderkasten aan beide uiteinden van de standaard installeren. Hierdoor kunnen je spullen echt goed en gemakkelijk worden opgeborgen.

Rustiek pallet tv-meubel met flatscreen dvd en speakers voor witte bakstenen muur

Er zijn genoeg sluitsystemen op de markt om makkelijk te openen en te sluiten. In het midden van deze mediastandaard bevindt zich een compacte plank. Door meer pallets te stapelen en meer pallethout te gebruiken, kunt u het aantal planken en opbergvakken dienovereenkomstig vergroten. De wielen geven dit pallet tv-meubel een super functionele en industrieel gestileerde vloer en maken hem verrijdbaar voor meerdere doeleinden. U kunt de kleur naar uw smaak kiezen voor een moderne, verfijnde look.

Palletkast tuin

Opslag van vuilnisbakken en keukengerei in de tuin met behulp van pallets bouw een kast

Je kunt ook eenvoudige houten mallen bouwen om als opbergers in de tuin te gebruiken. In dit voorbeeld laten we je een grotere houten kist zien met een rechthoekige vorm, waarin je bijvoorbeeld je prullenbakken met gft-afval van het tuinieren kunt opbergen. De verschillende soorten afval kun je dan probleemloos buiten stallen. De doos bevat ook een niveau met een plank aan de binnenkant, die hem verdeelt in twee even grote opbergvakken. Zo kun je verschillende dingen apart van elkaar houden om ze niet door elkaar te halen. Deze houten opbergkast is ook bijzonder geschikt voor het ordenen van je tuinspullen. Van zaden tot tuinslangen en van decoratieve bloempotten tot tuingereedschap – er zijn verschillende opties mogelijk.

Maak zelf een lege houten kist als gerecyclede palletkasttuin

Alleen de pallets zijn geüpcycled om dit geweldige vriendelijke ontwerp te geven dat is bedekt met een stuk dakleer om regenwater te weerstaan. Bepaal de individuele afmetingen die bij uw tuin passen en de nodige opbergruimte bieden. Je kunt ook lak gebruiken om het hout te beschermen tegen water en weersinvloeden en om de houtnerf meer glans te geven.

Rustieke kledingkast gemaakt van pallets

Jassen opgehangen in de rustieke kast voor kleding met schoenenkast

Krijg nog steeds een goedkoop idee voor houten palletmeubels om problemen met de opslagruimte in uw huis op te lossen. U kunt deze oplossen door op maat gemaakte houten kisten te bouwen die in elkaar kunnen worden gezet of gelaagd kunnen worden. Deze zelfbouw palletkast is tevens voorzien van een schoenenrek. Eerst wordt een houten slot ontworpen met aan de onderzijde een extra legplank met 4 opbergvakken. Een eenheid van 4 opbergdozen werd vervolgens aan de zijkant van deze handgemaakte kast bevestigd om de opslagruimte en de algemene functionaliteit te verbeteren.

zelfgemaakte kleerkast van europallets met een schoenenrek als opbergvak buiten

Deze opbergdozen zijn perfect om te installeren als schoenenrek of mini-opbergkast in elke woonruimte en zijn verdomd eenvoudig te bouwen met gedemonteerde stukken pallets. Verf dan deze zelfgemaakte palletkast in een van je favoriete kleuren. Installeer de binnenjas en kledinghangers om deze klaar voor gebruik te maken. Bouw de grote houten kist van materiaal in alle afmetingen die het beste passen bij uw opslag- en ophangbehoeften, en maak vervolgens compartimenten en planken voor aparte opslag van dingen, zodat u de items die worden opgeslagen niet door elkaar haalt.

diy houten kast als houten palletmeubel met unit voor extra opslag van schoenen

In dit geval is gekozen voor het bovendeel voor het ophangen van stoffen. Deze kun je dan voorzien van grote stukken stof, terwijl het onderste deel bedoeld is voor andere opslag van voorwerpen. Breid de opslag- en functionele criteria van deze zelfgeïnstalleerde, gesloten schoenenkast uit door meer houten units toe te voegen, zoals in dit geval. Het toegevoegde onderdeel of de kast zal zeker dienen als een mooi schoenenrek. Kopieer dit complete, eenvoudig te bouwen model van een kledingkast om stof en schoenen in op te bergen, of gebruik het gewoon als creatieve inspiratie om je eigen te ontwerpen met aangepaste opberg- en ophangopties en ook in je eigen maten.

Praktische oplossing voor elke woonruimte

Dressoir met plantenpotten en zijlades in vintage retrostijl

Bouw uw eigen palletkasten om waarde toe te voegen aan uw huis en tegelijkertijd geld te besparen. Projecten variëren van eenvoudige kasten tot reparatieprojecten voor kasten tot ingewikkelde deuren met verhoogde of verzonken panelen. Er zijn veel ideeën voor het oplossen van problemen met het opbergen van kleding of andere items. Bouw dan met inspiratie de perfecte palletkast voor jouw woning.

pallets wandmeubel televisiebeugels opgebouwd uit europallets indirecte verlichting

De meeste ontwerpen zijn vrijstaand, maar sommige zijn ook ingebouwd. Er zijn talloze voorbeelden van verschillende maten en vormen die in bijna elke hoek van uw huis passen. Er zijn veel handige tools die u kunt gebruiken om uw ideeën om te zetten in realiteit. Als u echter een kast van pallets bouwt, moet u, voordat u begint, de instructies en andere tutorials lezen over het verdelen van pallets.