Meubilair

De Ghurka meubelcollectie – ideeën gemaakt van hout en leer

ghurka-nieuwe-meubelcollectie-ideeën-reizen

Ghurka, makers van fijne handgemaakte lederen items, hebben al hun mooie campagne in New York Meubelcollectie gepresenteerd, bestaande uit zeven delen, die allemaal meesterlijk handgemaakt zijn van massief Amerikaans wit eiken en echt anilineleer. De collectie is opgedragen aan de Ghurka’s Design Heritage-jubileumdag en herinnert aan de geweldige expedities waarmee het team van makers Azië en Afrika doorkruiste.

De Ghurka meubelcollectie – praktisch en chic

ghurka-tafel-leer-eiken-collectie-opvouwbaar

Deze designmeubels kunnen zowel in kamers met verschillende ruimtes als onderweg worden geplaatst, omdat ze opvouwbaar zijn. Je voelt de reisgeest in elk meubelstuk. de Meubelcollectie doet denken aan de retro tijden in de jaren 60, met zijn heldere lijnen en praktische toepassing.

Ghurka betekent niet alleen meubelcollectie

ghurka-kollection-furniture-designer-usa

De naam van het bedrijf komt van de legende van de dappere Himalaya-soldaten – de Ghurka, die wereldberoemd werd tijdens de Britse invasie van India vanwege hun loyaliteit, moed en stoïcisme ondanks alle moeilijkheden. Ghurka werd in het verre 1970 opgericht door Marley Hodgson. Mr. Hodgson werd geïnspireerd door de geschiedenis en kunst van leer. Hodgson maakte de eerste Ghurka-tas voor zijn zoontje. Deze tas wordt tot op de dag van vandaag nog steeds door zijn kleindochter gebruikt.

Tegenwoordig produceert het bedrijf naast lederwaren ook meubels die de reisstijl van Ghurka hebben behouden. De Amerikaanse winkels zijn gevestigd op 781 Fifth Avenue en 65 Prince Street in New York. Er zijn veel Ghurka-takken in de wereld. De producten moeten overal praktisch en bruikbaar zijn, zodat ze aansluiten bij de oorspronkelijke missie van het bedrijf.

 de Meubelcollectie geeft je huis een exotische uitstraling. Het contrast tussen het lichte hout en het leer in oranje kleur vormt een kleurrijke hoek die je thuis of onderweg in een goed humeur en rust brengt.

Comfortabele tafel

ghurka-tafel-hulp-oppervlak-collectie-afbeelding

De leren riemen zijn ontworpen in plaats van armleuningen

ghurka-fauteuil-tafel-nieuwe-collectie-designer

Elegante uitvoering van de details

ghurka-metalen-knop-collectie-lederen-verbinding

Materialen uit de natuur worden verwerkt

ghurka-lederen-fauteuil-collectie-meubels-close

Exotische elementen

ghurka-grote-tafel-lederen-deksel-collectie

Het meubilair is geïnspireerd op het ontwerp van de tas

ghurka-element-meubel-leren-riem-collectie-close