Meubilair

Design glazen tafel en spiegel: de nieuwe collectie van Philippe Starck is stijlbepalend voor het interieur

Designer glazen tafel ronde marmeren tafelpoten Furniture Fair Italy

Vier jaar geleden baarde ontwerper Philippe Starck opzien met zijn collectie “Boxinbox”, die hij in nauwe samenwerking met de Italiaanse kristal- en glasfabrikant Glas Italia ontwierp en voltooide. Nu gaat hun samenwerking verder: een andere meubelserie werd getoond op de meubelbeurs “Salone del Mobile”. Het heet “Dematerialized” (in het Duits: Dematerialized) en is geïnspireerd op de minimalistische tendens. Een design glazen tafel voor het eetgedeelte, een salontafel voor de woonkamer en een wandspiegel maken het meubelprogramma compleet. De meubelen fascineren door een precieze productie en een architectonische uitstraling.

Design glazen tafel “Mari Cristal” is een echte blikvanger

lange rechthoekige design glazen tafel architecturale look meubelbeurs

De eerste glazen designtafel heet “Mari Cristal” en inspireert met een sculpturale look. De rechthoekige eettafel heeft een 12 mm dik blad, een detail van gekleurd helder glas en metalen poten. Het is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: het glasdetail dat als accent dient, is in roze of groen te bestellen. De tafelpoten zijn gemaakt van hoogglans aluminium of aluminium met een bronzen afwerking en het tafelblad kan worden gemaakt van gehard helder of gerookt glas.

Designer glazen tafel smal lang transparant tafelblad metalen kruispoten roze kleuraccent

Met zijn puristische esthetiek heeft de eettafel “Mari Cristal” een beslissende invloed op de sfeer in de ruimte waarin hij staat. Het speelt duidelijk de hoofdrol in de eetkamer, maar past toch harmonieus in verschillende meubels en slaat een mooi figuur in eclectische, minimalistische en industriële interieurs.

Designer glazen tafel architecturale look metalen poten dun tafelblad Philippe Starcke

Wandspiegel “Marlene” is een futuristisch kunstwerk

Design wandspiegel lang groot Philippe Starck woonaccessoires

De wandspiegel “Marlene” lijkt verwarrend op een modern kunstwerk. Het woonaccessoire heeft sterk gebogen randen die een optische illusie creëren. De ontwerper wilde laten zien hoe gemakkelijk het is om de werkelijkheid te vervormen. De spiegel is verkrijgbaar in roze, zilver of wit. Het kan bijzonder effectief worden opgevoerd als solist.

Design wandspiegel klein Philippe Starcke

De stijlvolle salontafel “Lady Hio” heeft marmeren poten

Designer glazen tafel marmeren tafelpoten gouden accenten

De elegante, puristische esthetiek van de salontafel “Lady Hio” laat een blijvende indruk achter. Alleen al de marmeren tafelpoten zijn zeer indrukwekkend, in combinatie met het extra dunne melkglazen tafelblad komen ze zelfs goed tot hun recht. De metalen details, verkrijgbaar in goud, brons, nikkel of koper, maken het ontwerp helemaal af.

Designer glazen tafel groen accent lange eethoek metalen glas materialen

Designer glazen tafel goud marmeren tafelpoten dun glazen blad

Designer glazen tafel spiegel meubelbeurs Italië Philippe Starck

Designer spiegel Philippe Starck details licht gedraaide uiteinden

De collectie is van Philippe Starck ontworpen en in samenwerking met Glas Italia is vervaardigd.